Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pogba: "Zlatan rasist? Han älskar mig alldeles för mycket"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLANDEngland

Daily Express sammanfattar skrällen på Old Trafford med ”Oli sänker Ole”. Det är matchvinnaren Oliver Burke och det är Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer (2-1 till Sheffield United). ”Vi måste glömma det här”, säger Solskjaer, beklagar sig över domarmissar och tar sikte på Arsenal på lördag.

Manchester Evening News ger i sina betyg ingen anledning att tro att i alla fall Axel Tuanzebe blir något hot mot Victor Nilsson Lindelöf om mittbacksplatsen framöver. Paul Pogbas bleka insats på planen överträffas av rubriker om hans ord vid sidan av planen. Dels svarade fransmannen på sina framtidsplaner, ”Alla vet att jag har ett år kvar på kontraktet, och jag ska snacka med klubben och se vad som händer”. Dels försvarade Pogba gamla lagkompisen Zlatan Ibrahimovic efter Milanoderbyt. ”Zlatan…rasist? Han älskar mig alldeles för mycket så han är den sista personen jag föreställer mig som rasist. Kom igen, skämta inte”, skriver Pogba på Twitter och lägger till en skrattande emoji med tårar i ögonen.

Annons

Daily Mirror sätter ord på Thomas Tuchels premiär med Chelsea (0-0 mot Wolves). ”Frankly, that was rubbish”. En blinkning till lagets förre tränaren.  Tidningen lägger till att ”Tuchel lovar att skapa ett lag som ingen vill möta…efter en match som ingen ville se”. Knivarna slipas redan.

The Guardian kallar i sin största rubrik tysken för ”Tinkerman Tuchel”, en hyfsat nedlåtande referens Claudio Ranieri, för sina många byten i laget under sin tid i Chelsea. Lättare då att heta Emma Hayes. Hon har säkrat en rekordsvit för Chelseas damer på 32 raka ligamatcher utan förlust – 25 segrar och sju oavgjorda. ”När man tänker på motståndet är det otroligt rekord”, säger Hayes efter gårdagens seger där lagkapten Magdalena Eriksson var en av målskyttarna (4-0 mot Aston Villa).

Daily Mail återgår till herrarna. Stortalangen Billy Gilmour – inte ens på Tuchels bänk i går – har bett om att få bli utlånad. 19-åringen behöver speltid för att säkra en plats i Skottlands EM-trupp.

Annons

The Times fastnar vid ett uttalande från José Mourinho inför Tottenham-Liverpool i kväll. ”När jag inte uppträdde bra betalade jag priset på två sätt: dels genom att jag fick se matcherna på tv i omklädningsrummet, dels genom att betala stora böter. Jag känner att det inte är likadant för en del andra. Jag hoppas bara att de (domarna) handskas med det som de ska göra”, säger portugisen. För Times, liksom för andra tidningar, är det ingen tvekan om att det är Jürgen Klopp udden är riktad mot, för att sätta press på domarna inför matchen. Mourinho talar sedan också om sitt eget upphöjda lugn. ”Jag har upplevt en evolution vad det gäller emotionell kontroll, och ju lugnare jag är desto bättre kan jag läsa matchen”.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport sätter på nytt Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku i händelsernas centrum. ”Århundradets match”, kommer med en boxningsring och orden ”Bråket skapade en debatt runt om i världen”. Bortsett från fördömanden är besluten än så länge få. Enligt GdS lär det inte stå något särskilt i domarrapporten som presenteras på fredag varför Ibrahimovics avstängning lär stanna vid en match (två gula kort). Dock: om de hårda orden mellan spelarna inte är med i domarrapporten ges utrymme för förbundets åklagare att gå vidare med ärendet. Särskilt Ibrahimovics ”gör din voodoo-skit” kan vara graverande som diskriminering. Tidningen påminner också att om att det är nytt Milanoderby om tre veckor. En underrubrik handlar om ”polemik om Ibras närvaro på San Remo-festivalen”. Konsumentorganisationen Codacons kräver att Ibrahimovic plockas bort från den stora musikfestivalen som direktsänds av statliga tv-kanalen Rai. Il Messagero skriver också om starka reaktioner i sociala medier med samma mål – att porta Zlatan – under hashtagen #ibranograzie. Ibrahimovic är tänkt att medverka fyra av fem kvällar. Svensken tog i går avstånd från rasism och Paul Pogba skrattade åt påståendet om Zlatan som rasistisk (se rubrikämne ovan). Cynikern anar kanske gemensamma agenten Mino Raiola i en damage limitation-aktion. Dejan Kulusevski svarade för ett-plus-ett i Juventus cupseger (4-0 mot Spal). ”Ännu en gång anfallare, ännu en gång vass”, skriver GdS. Han är en av fyra spelare som når upp till betyget 7 av 10.

Annons

Corriere dello Sport har helt enkelt Kulusevski som ”Il Migliore”, matchens lirare. Även här är betyget 7. ”Ensam om att alltid vara farlig. Målet var en rättvis belöning”, skriver CdS. Kulusevski är avstängd i lördagens match mot Sampdoria efter säsongens femte gula kort mot Bologna i söndags. Bråket mellan Ibrahimovic och Lukaku ges stort utrymme. Även CdS spekulerar i att förbundet tar ärendet vidare, skriver om San Remo-festivalen och sedan även att Lukaku ”är tyst men rasande”. På annan plats följs situationen i Napoli upp. Efter uppgifterna om kontakter med Benítez, Allegri och Spalletti kom i går ett officiellt uttalande från Napoli. Ledningen har ”bekräftat fullt förtroende för Gennaro Gattuso” efter ett möte med tränaren och spelarna. Från mercaton kan noteras att Hellas Verona funderar på Riccardo Gagliolo från Parma, ”han kan bli Juric sista värvning innan fönstret stänger”, skriver CdS.

Annons

Sky Sport Italia uppger att Parma är nära att vinna kampen om Joshua Zirkzee. Everton har också kämpat om den 19-årige anfallaren. Parma erbjuder Bayern München ett lån med köpoption på 15 miljoner euro. Ett svar kan komma under dagen. Vidare uppger tv-kanalen att Lyons mittfältare Houssem Aouar är tillbaka i diskussionerna hos Juventus. Ett värvningsförsök kan bli aktuellt i sommar.

 

SPANIENSpanien

Marca pryder förstasidan med Kylian Mbappé till orden ”Real Madrid väntar på ett tecken”. Fransmannen har ännu inte fattat något beslut om framtiden. Om han inte förlänger med PSG kommer Real Madrid att agera.

Diario AS ger Martin Ødegaards flytt till Arsenal sin uppmärksamhet. Tidningen strör citat som är lätta att läsa som en kontrast till tillvaron i Real Madrid. ”Här finns ett stort projekt”, ”De har försäkrat mig om att de har en plan för mig och det känns bra här” samt ”Premier League är den största ligan”.

Annons

Sport skriver belåtet ”Comeback…och i kvartsfinal!”. Barcelona lyckades vända och vinna i cupen (2-1 mot Rayo Vallecano). Tränare Koeman var nöjd, särskilt med den ”karaktär” laget visade efter underläget. Tidningen följer också upp spelet med stålarna. Det är inte bara Barça som dras med mångmiljardskulder. Sport skriver, Real Madrids bruttoskuld har växt till 901 miljoner euro, cirka 200 miljoner euro mindre än Barça”. Situationen beskrivs som ”oroande”, men Sport medger samtidigt att Barças största bekymmer är de kortfristiga skulderna på 730 milj euro. Real Madrids är ”bara” 203 milj euro.

 

FRANKRIKEFrankrike

Le Parisien uppger att PSG och Tottenham nu är överens om Dele Allis övergång. Det blir ett lån utan köpoption. Men Tottenham drar i bromsen. Londonklubben vill först ha klart med en ersättare.

Annons

L’Equipe nickar instämmande till Le Parisiens uppgifter. Samtidigt uppger tidningen att lånet ”inte är nödvändigt eller en prioritet men en möjlighet på marknaden” för PSG. Vidare skriver L’Equipe att Leandro Paredes lagt sitt veto kring Inters intresse. Argentinaren vill inte byta, han vill stanna i Paris.

Téléfoot La Chaine hävdar att Marseille kontaktat tidigare Dortmundtränaren Lucien Favre. Han ses som en möjlig ersättare till André Villas-Boas, vars kontrakt går ut i sommar och som redan är under press.

 

TYSKLAND

Sky Sport följde liksom andra tyska medier Mesut Özils pampiga presentation i Fenerbahçe. Det gjorde också den turkiska klubbens fans. 200 000 av dem såg den i sociala medier. Det tog hela 39 minuter innan Özil äntligen fick ta till orda. Det går att lida sig igenom varenda en av de tysta minuterna med Özil här. När Tyskland sedan kom på tal blev det ett blank nej. Landslaget? ”Jag önskar dem lycka till, men nej, jag kommer aldrig att spela för dem igen”. Bundesliga? ”Inte en chans”.

Annons

Sport1 känner otåligheten i luften. När ska Klaas-Jan Huntelaar göra sin comeback för krislaget Schalke? Han har redan missat de två första matcherna på grund av vadproblem. Det är nu också troligt att han missar mötet med Werder Bremen på lördag. Han kunde bara medverka i delar av onsdagens träning.

 

ÖVRIGT

Kubanskiye Novosti (Ryssland) noterar att Viktor Claesson gjorde Krasnodars andra mål när Sjachtor Soligorsk besegrades med 3-0 i den avslutande träningsmatchen i Dubai. Marcus Berg fick en assist för första målet.

Het Laatste Nieuws (Nederländerna), som var först att berätta att Waasland-Beveren är klubben som köper Sivert Heltne Nilsen, följer upp uppgifterna. 29-åringen från Elfsborg väntas bli klar i dag, övergångssumman är – precis som Borås Tidning tidigare skrivit – cirka 4,5 miljoner kronor. Det är också ett klubbrekord för Waasland-Beveren, som är tabelljumbo.

Annons
Publicerad 2021-01-28 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto