Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Försäljningen av Inter: ”Sveriges Agnellis närmar sig”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport ser ett ”Styrketest” framför sig när Inter och Juventus i kväll drabbar samman i cupsemifinal, ett dubbelmöte. Dejan Kulusevski? GdS tror att han startar. ”Han är favorit framför Morata bredvid Cristiano Ronaldo i anfallet”. Corriere dello Sport är säker på att svensken startar och La Repubblica nickar instämmande. Som traditionen bjuder så betygsätter GdS de italienska klubbarnas transferfönster. Det var en mager mercato. Men i topp är Milan med 8 av 10. Parma och Torino får 7. I botten är Benevento, Bologna, Crotone, Napoli, Spezia och Udinese, alla med 5,5. GdS rapporterar att förbundet på tisdagen bekräftat att en utredning inletts mot Romelu Lukaku i Inter och Zlatan Ibrahimovic i Milan efter ordbåket. Särskilt två fraser står i fokus. ”Jag ska skjuta dig” (eventuellt) från Lukaku och ”Gör din voodoo-skit” från Ibrahimovic, den senare kan falla under diskrimineringsparagraf och ge lång avstängning.

Annons

Corriere dello Sport har ett liknande anslag som Gazzetta dello Sport inför kvällens cupsemi, ”Pirlo, handsken är kastad” och citat, ”Jag har lärt mig läxan, vi är redo”. Interägaren Sunings försäljning av en aktiemajoritet i klubben till BC Partners har avbrutits. Det ger i Corriere dello Sport rubriken ”Sveriges Agnellis närmar sig”. Det är en jämförelse mellan familjen Wallenberg och familjen Agnelli, som bland annat styr Juventus. Det syftar på att riskkapitalbolaget EQT, som är delvis Wallenberg-grundat, är en av flera intressenter kring Inter. Tidningen skriver att ”enligt vissa bedömare skulle svenskarna nu vara den mest lämpade kandidaten, också på grund av potentiella synergier. Med Wallenberg-familjen (som ses som Sveriges Agnellis, med intressen i alla industrigrupper i Skandinavien) i ryggen, kan EQT via Inter hitta en viktig nyckel till den kinesiska marknaden, tack vare de kontakter Zhang-familjen har i sitt hemland. Wallenbergarna har andelar i Electrolux som Suning är ledande återförsäljare för i Kina”. CdS skyndar dock att tillägga, ”För närvarande är allt antaganden”.

Annons

 

ENGLANDEngland

Daily Mirror byter namn på Jürgen Klopp till ”Jürgen Shop”. Liverpool plockade på Deadline Day in Ozan Kabak från Schalke och Ben Davies från Preston för att förstärka den sargade försvaret. Under natten kom det också fram att Liverpool lånat ut Takumi Minamino till Southampton.blir det

The Times toppar med att ”United är ’för snälla mot domare’”. Tränaren Ole-Gunnar Solskjaer har reflekterat  över Sheffield Uniteds godkända mål senast efter stök och bök i straffområdet. ”Kanske skulle vi ha gjort en större sak av det. Vi är ett gäng snälla killar. Kanske skulle vi verkligen ha hållit fast vid det, eller fått dem att kolla innan matchen fortsatte. Det är sådant vi måste lära från och använda som motivation. Man får ingenting gratis”, säger Solskjaer. I Daily Stars tolkning blir det att Solskjaer inte bara vill ha Red Devils utan ”Ref Devils”.

Annons

Daily Express trycker på sin exklusiva uppgift: AFC Wimbledon överväger Chelsea damlagstränare Emma Hayes. Hon finns på klubbens lista över tänkbara ersättare till sparkade Glyn Hodges och skulle i så fall bli första kvinna att träna ett proffslag på herrsidan. Hayes toppar damligan med sitt Chelsea och har en pågående rekordsvit på 33 matcher utan förlust. AFC Wimbledon fajtas för överlevnad i League 1.

Daily Telegraph har som bärande rubrik ”Exklusivt: England på väg att bli första land att begränsa nickande”. Fotbollsförbundet uppges överväga att införa restriktioner på nickande under träning även för professionella klubbar. Det är en del i ett större paket i kampen mot demens.

The Guardian uppmärksammar att Chelseas ägare skrivit till alla spelare i truppen för att visa sin avsky mot rasism och för att utlova mer pengar för att bekämpa den. Löftet kommer sedan Reece James blivit utsatt via social medier. Även Man United-trion Anthony Martial, Marcus Rashford och Axel Tuanzebe har nyligen blivit utsatta. Guardian samlar på annat håll januarifönstrets alla övergångar för de största herrligorna men även damligorna.

Annons

 

SPANIENSpanien

Marca basunerar triumferande ut ”Alaba till Real Madrid”. Det kommer efter Bayern Münchens styrelseordförande Karl-Heinz Rummenigges ord i går om att det är ”99,9 procent säkert” att Alaba lämnar klubben, samt att han indikerade att nästa adress kan bli Real Madrid. Det känner Marca som en bekräftelse på tidningens tidigare uppgifter och slänger fram ett ex av en tidigare förstasidan på till bilden på Alaba. Tidningen ger Rummenigge ytterligare utrymme. ”Jag läste om Barcelonas skulder när jag åt frukost och satte nästa i halsen”, berättade nämligen Rummenigge för tyska Sky, ”Om Bayern München hade sådana skulder skulle jag inte kunna sova om natten”. Den på morgonen kanske mest uppmärksammade övergången på Deadline Day: problembarnet Jesé, som varit utan klubb efter PSG, återvänder till Las Palmas, dit han en gång var utlånad och även är född.

Annons

Dairio AS synar övergångsfönstret. Real Madrid ger dagens rubrik, ”Två år utan värvningar”. Senaste värvningen var Ferland Mendy i juni 2019. Sedan summerar AS januarifönstret för La Liga. Det blev bara 32 värvningar, en halvering mot för ett år sedan, och spenderandet stannade vid 20,45 miljoner euro – drygt 110 milj euro mindre. Om Real Madrid skriver tidningen vidare att bara en CL-triumf tillåter Zinedine Zidane att fortsätta som tränare.

El Mundo placerar för tredje dagen i rad Lionel Messis kontraktsdokument i fokus på förstasidan. I dag med rubriken, ”Messi kontrakt med Barça krävde att han lärde sig katalanska”. Tidningen lägger till att det är ett språk han aldrig uttryckt sig på och att han blev befriad från kontraktet med Barça om Katalonien skulle bli självständigt. El Mundo samlar även udda klausuler i Messi kontrakt. De sammanfattas med, ”Spela inte om mycket pengar, åk inte jetski och spela där tränaren vill”.

Annons

Sport går till motattack. Efter El Mundos förstasida med de hisnande kontraktspengarna som siffror i rubriken, svarade argentinska Olé i går med att i stället använda siffrorna för Messis mål, assist och matcher. Sport har i dag ”236 610 000”. Så mycket euro menar tidningen att Barça i stället tjänat på argentinaren över tre säsonger. Sport pekar på en studie som visar att Messi genererat inkomster på 619 265 000 euro och under samma period kostat 383 655 000 euro. Det ger siffran på dagens rubrik.

 

FRANKRIKEFrance

L’Equipe kommer i dag med dramatiska beskedet ”48 timmar för att överleva”. Det gäller Ligue 1 och bakgrunden är att samtliga bud ligan fått in på tv-rättigheterna är under det minimum som krävs för att överleva (på engelska här). Ett nytt försök att hitta en tv-partner pågår men tiden är knapp. Liksom tyska Sky Sport skriver L’Equipe att Strasbourg och RB Leipzig är överens om övergången för Mohamed Simakan i sommar.

Annons

RMC Sport pratar med Lyons färgstarke president Jean-Michel Aulas. Han bekräftar att klubben försökte värva José Mourinho 2019 (på engelska här). Först med ett mess. Ett vänligt avböjande svar räckte inte. Aulas försökte igen. ”Sedan ringer han (Mourinho, min anm) mig för att säga att han i princip var överens med en annan klubb”, berättar Aulas, ”Vi förstod senare att det var Tottenham men han sa också att han inte stänger dörren inför framtiden”.

France Football lockar med Neymar och Mabappé på förstasidan, men har också en intervju med ligatvåans Lyons succéanfallare Tino Kadewere. Han minns tillbaka till tiden i Djurgården och första bekantskapen med Sverige när han anlände från Zimbabwe. ”Så fort jag satte fötterna utanför flygplatsen ville jag vända. Jag sa till mig själv, ’Tino, du håller på att flytta in i en frys!’”. Förfäran över kylan tycks kompenseras av miljön och människorna. Kadewere: ”I grunden är det ett mycket vackert land, och människorna välkomnande, vänliga och tolerant”. Frågorna glider in på rasism. Kadewere: ”På gatan eller i vardagen, upplevde jag aldrig något störande. Men ibland på matcher…”. FF: ”Var du med om någon incident?”. Kadewere: ”I derby mot AIK, ja. Jag var dessutom förvånad eftersom det var många svarta spelare i AIK. Men man kan inte göra något åt dårar. Jag förstår inte svenska så bra, men när man skulle hämta bollen vid sidlinjerna så märkte man förolämpningarna och de hade inte med hur man spelade att göra”. France Football samlar också alla övergångar i januarifönstret i Ligue 1, klubb för klubb.

Annons

 

TYSKLAND

Bild skriver att Bayern München är nästa klubb ut med en klubbdokumentär, tillsammans med Amazon. Den kommer inte att fokusera på tränaren, som fallet varit med Guardiola och Man City samt Mourinho och Tottenham. Snarare på laget och klubbhistorien. Sex delar är planerade och den släpps i höst.

Sky Sport känner att ett transferfönster må vara stängt, men det går att flukta in i nästa. Tv-kanalen uppger att RB Leipzig är överens med Strasbourg om en övergång för Mohamed Simakan i sommar. Övergången går på drygt 15 miljoner euro, och den 20-årige backen väntas skriva på nästa vecka. Simakan ses som en ersättare till Dayot Upamecano. På tal om Upamecano så bekräftar FC Bayerns styrelseordförande Karl-Heinz Rummenigge vilka klubbar som konkurrerar om backens namnunderskrift. ”När klubbar som Chelsea och Liverpool är intresserade visar det vilken kvalitet spelaren har”, säger Rummenigge i intervjun.

Annons

Sport1 radar sedan förtjänstfullt upp januarifönstrets förändringar i Bundesliga, klubb för klubb.

Weser-Kurier uppger att Ludwig Augustinsson är tillbaka i startelvan i kväll i cupmatchen mot Greuther Fürth med Branimir Hrgota. Svensken var tillbaka efter skada och gjorde ett inhopp mot Schalke i helgen. ”Det här en jätteviktig vecka”, säger Augustinsson inför cupmatchen och helgens möte med Arminia Bielefeld.

 

ÖVRIGT

Dagblad van heet Noorden pratar i podden Radio Milko med Groningens sportchef Mark-Jan Fledderus om värvningen av Paulos Abraham från AIK på deadline day. ”Jag hade ont i magen ett tag”, säger Fledderus om uppgifterna att andra klubbar (enligt uppgift Feyenoord) rykte i 18-åringen. ”Han är en av världens 50 största talanger”, säger Fledderus, som för RTV Noord beskriver affären som ”den mest komplicerade affär jag har gjort i Groningen”. Till Radio Milko fortsätter Fledderus, ”Han valde Groningen för att det finns en tydlig plan för honom. I AIK spelade han med Kolbeinn Sigthorsson som sa att den nederländska ligan skulle vara ett bra steg. Vår historia och utvecklingsbanan för Luis Suárez och Virgil van Dijk tilltalade honom verkligen”. Fledderus vill inte uttala sig om övergångssumma (Aftonbladet har uppgett 25-30 milj kr) eller om intresse kvarstår för Daleho Irandust.

Annons
Publicerad 2021-02-02 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto