Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hård dom trots seger: ”Kulusevski slumrade i Ronaldos skugga”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport spelar på Cristiano Ronaldos initialer i ”Che Rivincita!” (”Vilken hämnd!”). Efter ligaförlusten mot Inter i januari blev det seger i första cupsemifinalen (2-1 till Juventus). Tvåmålskytt: Cristiano Ronaldo. Bäst i Juve (Il Migliore): Cristiano Ronaldo, 7,5 av 10. Sämst i Juve (Il Peggiore): Dejan Kulusevski, 5,5. ”I skuggan av Cristiano Ronaldo så slumrade den unge Kulusevski en aning. Han lyckades inte släppa loss sin potential, kanske för att han kände sig tyngd och överkörd av hans majestät (Cristiano Ronaldo). Han kom inte till avslut, vilket sägen en del”. La Repubblica ger också bara 5,5. Corriere dello Sport skiljer sig. Tidningen anser att Kulusevski gjorde en bra insats i skymundan och delar ut 6,5. Gazzetta dello Sport har för övrigt en helt annan målräkning för Cristiano Ronaldo än spanska Marca som ropar ”världsrekord!” (se under Spanien nedan). Enligt den italienska tidningen är portugisen uppe i 762 mål, fem efter Pelé, tio efter Romario och hela 43 mål efter Josef Bican.

Annons

Corriere dello Sport skriver med stora bokstäver om ”Cristiano Ronaldos inteckning”. Längre in i tidningen kan man bland annat läsa att norrmannen Jens Petter Hauge petats från Milans Uefa-lista. I stället har nyförvärven Mario Mandzukic, Fikayo Tomori och Soualiho Mëité tagit plats. Härnäst i Europa League väntar Röda Stjärnan den 18 och 25 februari.

Sky Sport Italia noterar att Interfans satt upp en banderoll som tolkas som en anspelning på tuppfäktningen med Zlatan Ibrahimovic. ”Upp med huvudet, ut med bröstet – Romelu, vi är stolta över dig”. Tv-kanalen uppmärksammar även att Lazio plockat in Romano Floriani Mussolini i ungdomslaget. 18-åringen är barnbarnsbarn till diktatorn Benito Mussolini och son till politikern Alessandra Mussolini, tidigare i EU:s parlament.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror såg åtta målskyttar ta Man United till ”Cloud 9” (9-0 mot Southampton). En översättning med ”I sjunde himlen” gör sig inte särskilt bra. ”Magisk”, beskriver Unitedtränaren Solskjaer sitt lags insats. ”Hemsk”, beskriver Southamptontränaren Hasenhüttl sitt lags insats.

Annons

Manchester Evening News ger Victor Nilsson Lindelöf stabila 7 av 10 men matchens stjärna var Luke Shaw med 9.

The Sun uppmärksammar en för dagen man av få ord. Arsenals David Luiz klämde ur sig ett ”Otroligt” och sju arga emojis på Instagram Stories efter att ha blivit tveksamt utvisad (1-2 mot Wolverhampton). Tränare Mikel Arteta var lika oförstående. Även målvakten Bernd Leno såg rött efter att ha viftat bort bollen utanför eget straffområde. ”Ren komedi”, säger BT Sport-experten Rio Ferdinand om den incidenten.

The Times hävdar i dagens största sportrubrik att Uefa funderar på att skippa dubbelmöte i kommande Europamatcher för Liverpool och Arsenal. Det gäller mötena med RB Leipzig respektive Benfica. Orsaken är reserestriktioner på grund av coronasituationen. Matcherna kan komma att avgöras på neutral plan i stället, skriver Times.

Annons

The Athletic pratar med Antonio Rüdiger som fått hat och hot sedan han pekats ut som drivande kraft i att få bort tränare Frank Lampard. ”Det har förekommit så mycket struntprat om mig sedan förra veckan. Jag har aldrig snackat med styrelsen om tränarsituationen eller något annat”, säger Rüdiger som bedyrar att relationen till den sparkade tränaren var god.

The Guardian ger Emma Hayes en framskjuten placering på sportettan. Chelseas damlagstränare var irriterad över att det framställdes som ett steg upp att herrlaget AFC Wimbledon – bottenlag i League 1 –skulle vara intresserad av henne (se klipp här). Samtidigt förstår lagkapten Magdalena Eriksson intresset för Hayes. ”Jag tycker det är positivt att ryktena förekommer i alla fall, att frågan lyfts. Jag hoppas så klart att Emma stannar, men vi behöver mer mångfald i ledande roller på herrsidan”, säger Eriksson.

Annons

Liverpool Echo framför besked från Carlo Ancelotti inför Evertons match mot Leeds i kväll: Robin Olsen kommer att starta”. Förstemålvakten Jordan Pickford har skadat sig men väntas tillbaka till helgen.

 

SPANIEN

spanien

Marca firar Cristiano Ronaldo. ”763 mål – ett världsrekord” över hela förstasidan. Tidningen skriver efter en detaljerad listning att den forne Real Madrid-spelaren med fullträffarna för Juventus i går passerat Josef Bican och Pelé. Som med alla historiska målrekord finns anledning att vara försiktig (se även La Gazzetta dello Sport ovan). Tidningen menar att ”David Alaba är tre lösningar i en” för Real Madrid. Österrikaren, som väntas komma på en fri transfer i sommar, kan spela vänsterback, mittback och defensiv mittfältare.

Cadena Cope konstaterar att Eden Hazard fick avstå träningen i går på grund av muskeltrötthet och är ett frågetecken inför matchen mot Huesca. Det får radiokanalen att lyfta belgarens frånvaro igen. Han har missat 54 procent av matcherna med Real Madrid på grund av skador. Det kan jämföras med andra spelare ökända för sin skadeproblematik. Ousmane Dembélé i Barça 45 procent, Gareth Bale i Real Madrid 26 procent.

Annons

Diario AS-rubriken ”Sin cartera: cantera” tappar lite stuns i översättningen, ”Utan plånbok: akademin”. Zinedine Zidane, tillbaka från corona, får i brist på stålar på transfermarknaden satsa på hemvävt. ”Han har redan låtit tre ungdomsspelare debutera, och ytterligare sex står på rad”, skriver AS.

Mundo Deportivo ringar in ett par av ”Presidentens plikter”. Tidningen menar att den nya klubbpresidenten måste ta ställning till Lionel Messis framtid och om Ousmane Dembélé ska erbjudas nytt kontrakt eller ej. Och så påminner MD om att ”Cupsemifinalen bara är en match bort”. Det är med andra ord dags för kvartsfinal i kväll. Motståndare är Granada.

 

FRANKRIKE

frankrike

La Provence, Marseilletidningen, beskriver situationen för stadens lag efter gårdagens drama som ”Apokalyps OM”. Först: Tränare André-Villas Boas säger upp sig på en presskonferens. Sedan: OM stänger av honom. Och allt mot en bakgrund av ultras upplopp vid träningsanläggningen i helgen. I kväll ska laget försöka spela match mot Lens. Krönikören Alexandre Jacquin känner igen mönstret i klubben. ”OM sjunker allt längre ned och är i komplett kaos. Det finns en obehaglig mani för kriser och stormar. En dålig vana för en klassisk förening som bara vunnit en ligatitel (2010) sedan Europatiteln 1993. En historia utan slut, helt enkelt”.

Annons

L’Equipe presenterar kaoset i OM med rubriken ”Rädda sig den som kan!” med bild på Villas-Boas som lämnar presskonferensen i går. ”Det har varit ett magiskt år och ett halvt. Det är synd att det ska sluta så här”, sa Villas-Boas sedan ur fönstret på sin bil på träningsanläggningen och körde iväg mot solnedgången. Portugisens förklaring om att en värvning fått honom att säga upp sig ställer sig många frågande till. En källa inom OM ger sin version i L’Equipe, ”Sanningen är att mercaton var ett alibi. Han kände att han började tappa laget och var rädd för att förlora för femte matchen i rad och för  matchen mot PSG på söndag. AVB tackade trots allt nej till en förlängning med höjd lön i maj förra året. Det är en person fylld med osäkerhet”.

Téléfoot La Chaine spekulerar i ersättare till Villas-Boas. Kontakter är enligt tv-kanalen redan tagna med Rafael Benítez. Andra namn på listan är Lucien Favre, Maurizio Sarri, Ernesto Valverde och Leonado Jardim. Enligt mercatospecialisten Fabrizio Romano har Sarri nobbat en förfrågan under tisdagen.

Annons

Le Parisien uppehåller sig vid helt andra uppgifter, de från TNT i Brasilien som i går berättade att Neymar skriver på ett fyraårskontrakt med klubben. Enligt Le Parisien är det inte ännu i hamn men nästan. Och förhoppningen är nu att det även ska få kompisen Kylian Mbappé att förlänga. Men däremot ses en Neymar-Mbappé-Messi som ”en fantasi”, inte minst ekonomiskt.

 

TYSKLAND

tyskland

Sport Bild bollar upp en intrikat historia med ”Bayerns transferduell med Tuchel”. Enligt tidningen är Chelsea inte bara en rival om Dayot Upamecano i sommar. Londonklubben ser också Bayern Münchens Niklas Süle som ett alternativ. Backarna har för övrigt samma agentfirma. Priset på Süle, vars kontrakt går ut 2022, kan landa på beskedliga 30 milj euro, menar Sport Bild. Dessutom är Chelsea fortsatt intresserad av David Alaba.

Annons

Bild menar att ”Bayer Leverkusen kastade bort en säsong på sex veckor”. Först kopplade klubben bort sig från toppstriden i ligan. Sedan förlorade Leverkusen i går kväll mot ett division fyra-lag i cupen (1-2 mot Rot-Weiss Essen). ”En av de pinsammaste flopparna i klubbens historia”, skriver Bild om cupknocken.

Sport1 konstaterar att Svante Ingelsson hamnade i en oönskad huvudroll när Dortmund gick vidare (3-2 mot Paderborn). Haalands tycktes ha satt segermålet i offsideläge, men domaren bedömde efter fem minuters VAR-palaver att svensken försökt stoppa bollen och fått en touch. Paderborns tränare Steffen Baumgart vara rasande över att domaren inte själv kollade bilderna. ”Det är ärligt tala oförskämt”, säger Baumgart.

Weser-Kurier noterar att Werder Bemen hade det roligare (2-0 mot Greuther Fürth). Ludwig Augustinsson var tillbaka i startelvan efter skada och var tillsammans med Kevin Möhvald bäst i laget. ”Tillbaka med en suverän insats”, skriver W-K, och delar ut 2 av 6 i betyg (1 är högst).

Annons

Kicker skriver att klubblags-VM kommer att spelas inför upp till 12 000 åskådare. Turneringen inleds i Doha i morgon och de två arenorna, som tar in cirka 40 000 åskådare, får använda 30 procent av sin kapacitet. Bayern München går in i turneringen i semifinal på måndag i nästa vecka.

Publicerad 2021-02-03 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto