Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Roy Keane sågar Klopps ursäkter: ”Kan ta 30 år igen innan de vinner ligan”

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

england

Daily Mirror är långtifrån enda tidning som söker sig till en barnbok och film när Liverpools storförlust ska beskrivas (1-4 mot Man City). ”Alisson Blunderland” är dagens vanligaste rubrik efter målvaktens tabbar. Liverpooltränaren medgav att Alisson bjöd på mål och famlade sedan efter förklaring på andra Citymålets sjabbel. Kanske hade han kalla fötter eller något. Det kanske låter lustigt men så kan det vara”.

ANNONS

Sky Sport-studion reagerar på Klopps kommentarer. Experten Roy Keane gör det rejält (se klipp nedan). ”Det är ursäkt efter ursäkt”, säger Keane, kallar Liverpool ”dåliga mästare”, och fortsätter på temat ursäkter: ”Man säga att det är en engångsföreteelse, att det är en konstig säsong, att det är corona. Sluta med det. Uppträd som mästare. Fortsätter man uppträda sådär kommer det på nytt att ta 30 år innan man vinner ligan igen, tro mig”.

Daily Telegraph lägger i stället tyngdvikten vid vinnarna. ”City kan vinna titeln nu, säger Foden efter Alissons tabbar”, möter läsarna i fet stil. 20-årige Phil Foden var matchens klarast lysande stjärna, och blickar framåt efter segern. ”Det ger oss varje möjlighet att fortsätta och vinna den (titeln) nu”, säger Foden, men lägger snabbt till, ”Jobbet är inte avslutat. Det är fortfarande långt kvar”.

The Guardian besöker ”Alisson Blunderland” men gör också en biblisk avstickare med ”Kane is able”. Anfallaren är tillbaka och Tottenham på vinnarspår igen (2-0 mot West Bromwich). Guardian uppmärksammar också att Manchester Uniteds Lauren James utsatts för rasistiska påhopp i sociala medier. För bara drygt en vecka sedan drabbade hennes bror Reece James i Chelsea. Även Axel Tuanzebe i Man United har utsatts för rasism i social medier upprepade gånger, senast i helgen.

ANNONS

Daily Mail hör José Mourinho sprida kärlek till Kane. ”Han är en av världens bästa anfallare. Punkt slut. Det finns inget mer att tillägga”, säger Tottenhamtränaren.

The Athletic-journalisten James Pearce får knyta ihop säcken med att Liverpool inte förlorat tre raka hemmamatcher i ligan sedan säsongen 1963-1964. En liten Headlines-koll visar att det var samtidigt som ett band som hette The Beatles just släppt singeln ”She Loves You” och en snubbe som heter Martin Luther King någon vecka tidigare borta i USA hållit ett tal om drömmar.


ITALIEN

Sky Sport Italia fastnar vid Zlatan Ibrahimovic efter ytterligare två mål och en galatillställning (4-0 mot Crotone). Först väcker gesten mot läktaren, snacket om framtiden och tränare Stefano Piolis önskan nyfikenhet. ”Jag tycker det vore rätt om han fortsätter och att han gör det med oss”, säger Pioli. Sedan är det 39-åringens aktivitet på Instagram stories som uppmärksammas. Den inkluderar en dans. Där finns också inlägg med Ibrahimovic sittandes i sin bil och texten ”Road to the target”.

ANNONS

italien

La Gazzetta dello Sport gör dagens särklass fetaste rubrik på ”Ibras festival”. Självfallet är ”rekordmaskinen”, som GdS kallar honom, matchens lirare med 8 av 10 i betyg. Tidningen slänger in ett citat, ”Det är mitt jobb att göra mål”. Och La Repubblica skriver att Ibrahimovic gör det i snitt var 63:e minut den här säsongen. Tidningen tolkar även Piolis ord om svensken som att det är underförstått att Ibrahimovic kommer att fortsätta, att han kommer att leda Milan i Champions League kommande säsong. Inför tisdagens avgörande cupsemifinal Juventus-Inter tror GdS att det kan bli samma anfallsduo som i första mötet: Cristiano Ronaldo och Dejan Kulusevski. Men tidningen påpekar även att Álvaro Morata finns tillgänglig. Mattias Svanberg får fina 6,5 i betyg efter Bolognas segermatch (3-0 mot Parma) men han fick också ett gult kort till och är avstängd mot Benevento på fredag.

Corriere dello Sport bygger förstasidan på en ordlek om att Ibrahimovic gjort 501 mål och är unik, ”Cincuecentounico”. Även CdS ger Ibra 8/10 i betyg och har honom som matchens lirare. ”En evig mästare”, sammanfattar CdS, som för övrigt tror mer på Morata än Kulusevski som startspelare för Juve i morgon.

ANNONS


SPANIEN

spanienmundo

Mundo Deportivo låter i San Sebastian-upplagan Mikel Oyarzabal springa runt jublande, hållandes klubbmärket i ena handen. ”Från hjärtat”, skriver MD belåtet om tvåmålsskytten och hans lagkamrater (4-1 mot Cádiz). De andra två målen gjorde Alexander Isak. ”Isak är en juvel”, skriver krönikören Xabier Isasa. MD har honom också som matchens bästa spelare. ”Omöjligt att stoppa”, konstaterar tidningen i sitt omdöme. Huvudupplagan hyllar en annan målskytt. ”Trincazo” är en något krystad omformulering av Trincão då han svarade för en pärla till mål för Barcelona (3-2 mot Real Betis).

Diario Vasco ger Isak en artikel med rubriken ”Han är en tv-spelsanfallare”. Svensken var ”närmast förolämpande Cádizbackarna med sin överlägsenhet. Han hade en snabbhet och acceleration som varje Fifa21-spelare vill ha i sitt lag, han var omöjlig att stoppa”, skriver krönikören Beñat Arnaiz.

Sport använder ”Obetalbar” som beskrivning på Lionel Messi som låg bakom Barças seger. Ordvalet är förstås ingen slump, utan ett svar på El Mundos skriverier om argentinarens gigantiska lön för en vecka sedan. Passande nog släpper Internationella förbundet för fotbollshistoriker- och statistiker (IFFHS) samtidigt sin lista över decenniets bästa spelare för herrar (2011-2020). För etta på listan är Lionel Messi. Han är det före Cristiano Ronaldo och Andres Iniesta. Zlatan Ibrahimovic tar sig in på nionde plats. Som TT nyligen skrev, ”IFFHS är ett förbund som ber flera spelare och ledare i Fifa-anslutna länder att ranka ett flertal olika saker inom fotbollen, bland annat ligor och spelare”. På listan över decenniets bästa spelare bland damer är Marta etta.

ANNONS

Marca fokuserar sin vana trogen på Real Madrid. Rubriken ”De kliver fram” ringar in Casemiro, Thibaut Courtois och Marco Asensio som tre spelare som tagit tag i laget när det varit motigt. ”Tillsammans med alltid närvarande tungviktarna Karim Benzema, Toni Kroos och Luka Modric har de varit en viktig del av ryggraden i det Real Madrid som slåss mot skador”.

Diario AS är inne på just det, skador. ”In på bara skinnet”. Så beskrivs läget i Real Madrid för närvarande. ”Zinedine Zidane kan ha så lite som tolv spelare från a-lagstruppen redo för matchen mot Getafe i morgon”. AS skriver även om matchkaoset i Champions League och Europa League. Fler matcher än RB Leipzig-Liverpool riskerar en flytt på grund av coronasituationen. Atlético-Chelsea kan exempelvis hamna i Bukarest eller Tallin. Marca tror på Bukarest. Atlético ska i dag lämna besked till Uefa om reservarena. AS uppmärksamma fler matcher där backuparenor kan bli aktuella: Mönchegladbach-Man City, Real Sociedad- Manchester United, Slavia Prag-Leicester, Wolfsberg-Tottenham och Benfica-Arsenal.

ANNONS


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ser Le Classique som ett ”Avslutat fall”. PSG var klart bättre (2-0 mot Marseille). För Laywin Kurzawa var det inte avslutat vid slutsignalen. Han strödde salt i såren med att filma sig själv dansande till en låt med Marseillemusiker, som blivit lite av ett OM-anthem.

Le Parisien jublar över resultatet i Marseille, men noterar också den märkliga inramningen. Det var fler poliser än fans utanför Stade Vélodrome. Banderoller hade hängts upp av ultras. ”Vår passion förtjänar inte fängelse”, var en hälsning efter att åtta personer gripits efter oroligheterna förra helgen. ”Klubbledning och spelare – ut!”, behöver knappast någon förklaring.

RMC Sport hör Kylian Mbappé glädja sig över nyheterna att polaren Neymar är på väg att förlänga kontraktet. ”Att en spelare som Neymar vill stanna i PSG är en supernyhet för oss alla”, menar Mbappé, som gled undan frågan om sin egen kontraktsförlängning.


TYSKLAND

Kicker presenterar en Omgångens elva som saknar svenska inslag. Men ett svenskt inslag väntas tillbaka på RB Leipzigs träning i dag. Tidigare knäskadade Emil Forsberg är redo igen. Leipzig har redan lämnat besked om att han kan vara i spel till helgen. Samtidigt har Marcel Sabitzer gett upp titelhoppet. ”De är tydligt att Bayern är långt före oss, och man tar vanligen inte igen sju poäng”, säger han. På tal om Bayern München, enligt Kicker hoppas klubben att Leon Goretzka och Javi Martínez kan ansluta till en eventuell final i klubblags-VM i Qatar på torsdag. Där väntar Tigres från Mexiko. Först är det semifinal mot Al Ahly i kväll.

ANNONS

Bild presenterar förmodade startelvor till matchen, som har avspark kl 19. Al-Rayyan Stadium har fått klartecken att få använda en publikkapacitet på 30 procent, vilket ger 12 000 åskådare.


ÖVRIGT

MatchTV (Ryssland) kan slå fast att Viktor Claesson i alla fall inte spelar i till exempel en Ajax- eller Portotröja nästa säsong. Nederländerna? ”I mina ögon är ryska ligan bättre”. Portugal? ”Den ligan tilltalar mig inte”. Det krävs mer för att 29-åringen ska flytta på sig. ”Om jag ska lämna så är det för en högre rankad liga, och det finns bara fem av dem i Europa”, säger Claesson. Hans kontrakt med Krasnodar sträcker sig till sommaren 2022.

Publicerad 2021-02-08 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto