Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Maguire: ”Vi får inget med oss från domare eller VAR”

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

The Sun tar sig en svängom med Ole Gunnar Solskjaer till ”Ole…The Hokey Cokey”. Sången där man ändrar riktning. Precis som Manchester United-tränaren ändrar åsikt om laget är med i titelracet. ”This weeks it’s in, last week out…”, nynnar tidningen i sin version. Tidningen menar att Solskjaer skrev av chanserna för några dagar sedan, men trots bara oavgjort i går (1-1 mot West Bromwich), säger norrmannen nu: ”Vi nöjer oss inte med andra plats, så klart inte”. Victor Nilsson Lindelöf fick hårda omdömen i pressen efter matchen. The Sun är inget undantag. Under ”Linsanity” skriver tidningen, ”Att ersätta Lindelöf måste vara högsta prioritet”.

ANNONS

Daily Mirror tar upp Harry Maguires kritik mot domarna och VAR. Lagkaptenen ser ett större problem än en enskild match, och tycks insinuera att uttalanden från bland annat  Jürgen Klopp ligger bakom. ”Ända sedan andra personer från andra klubbar snackade om oss får vi ingenting med oss. Vi har inte fått något med oss. Varken från domare eller från VAR”, säger Maguire till MUTV (se klipp här). Jürgen Klopp fick stor uppmärksamhet när han i januari pratade om att United fick så många straffar med sig. Tottenhams tränare José Mourinho var inne på samma ämne i höstas. På sportettan har Mirror ett annat perspektiv på matchen. ”Å nej, inte igen”. Det kommer efter uppgifterna om att Anthony Martial på nytt blivit utsatt för rasism i sociala medier. ”Så var det dags igen. Det är så förutsägbart numera. Det gör Instagrams kommentarer denna vecka till ett skämt”, säger Troy Townsend från antirasistiska organisationen Kick It Out, med hänvisning till att Instagram förra veckan lovat hårdare tag.

Liverpool Echo ger samtliga Evertons spelare betyg mellan 4 och 6 av 10 efter en miserabel hemmaförlust (0-2 mot Fulham). Robin Olsen är en av dem som får 5. ”Trots Fulhams dominans hade han inte så mycket att göra förutom målen som det i ärlighetens namn inte fanns mycket att göra åt”, skriver tidningen. På annat håll uppmärksammas att Liverpoolfans satt upp en banderoll utanför Anfield till stöd för Jürgen Klopp som haft en tuff tid både privat och med laget.

ANNONS

iSport konstaterar: ”Aubamyang – back with a bang”. Den gabonske anfallaren satte sitt första PL-hattrick när Arsenal vann enkelt på hemmaplan (4-2 mot Leeds). ”Hattricket betyder mycket – det har varit en tuff tid för mig (på senare tid)”, säger Aubameyang.

Daily Mail tror på ytterligare en backvärvning till Bayern München. Efter Dayot Upamecano och (förmodligen) Omar Richards, skriver Mail att den tyska storklubben även närmar sig Max Arons. Tidigare har bland annat Barcelona och Manchester United visat intresse för Norwichs 21-årige högerback.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport har en vrålande Lukaku till budskapet, ”Däruppe skriker Inter”. I topp, alltså. De svartblå susade förbi Milan i kampen om scudetton (3-1 mot Lazio). Och strålkastarljusen vänds bort från Zlatan Ibrahimovic bleka insats i lördags till rivalen Lukakus show med två mål, en assist och 8 av 10 i betyg. På söndag möts de igen i lokalderbyt, Lukaku och hans ”svenska nemesis”, som GdS kallar Ibra. Tidningen ser den stundande bataljen som ”emotionellt komplext men tajmingen på uppgörelsen är perfekt” för belgaren, och lägger till att ”söndagens derby är ett tillfälle för både personlig och kollektiv upprättelse”.

ANNONS

Corriere dello Sport blickar också uppåt, mot ”Topp Lukaku”. Tidningen uppmärksammat inför söndagens derby även att en målning dykt upp på en vägg nära San Siro (se nedan). Två graffitimålare har gjort en scen från Lukakus och Ibrahimovics cupgräl. Till den finns en text på engelska, ”Face to face, heart to heart”. På söndag är det alltså dags igen.

Tuttosport har inte bara att ”Inter sticker ifrån”. Tidningen påpekar också att ”Bakom är det en kapplöpning med Roma som ny trea” (3-0 mot Udinese).

 

SPANIEN

.spanien

Mundo Deportivo ser på nytt målglupske Alexander Isak som bäst i Real Sociedad (1-0 mot Getafe). Men medan andra tidningar elegant pratar om att anfallaren förvandlar salt till socker, så använder Ángel López den plumpa beskrivningen ”en omättlig svart mamba” (”una mamba negra insaciable”). Inte bara på betygssidan utan också som rubrik i en krönika. Och López har försökt sälja in begreppet tidigare. Tankarna glider iväg till ”Svarta Ibra” (”Ibra negro”) som Marca och AS obegripligt nog försökte med för ett par år sedan. Isak var hur som helst belåten med segern och tar sikte. ”Vi spelar bra nu och får även resultaten med oss, så vi är redo för Manchester United”, säger Isak, inför torsdagens EL-match. Statistikoraklet MisterChip noterar att Isak är den yngste spelaren att göra mål fem matcher i rad i La Liga sedan brasilianske Ronaldo 1997.

ANNONS

Marca myser över ”Tysk effektivitet” när Toni Kroos ledde Real Madrid till tredje raka ligasegern (2-0 mot Valencia). Tränare Zinedine Zidane myser däremot inte över skadeläget. Dani Carvajal läggs till listan där spelare som Sergio Ramos, Eden Hazard, Rodrygo Goes, Federico Valverde, Marcelo med flera finns. Jag förstår det inte. Det är många skador…jag är bekymrad”, säger Zidane, ”När jag förlorar en spelare så är det frustrerande för mig som tränare. Det är ett återfall, jag känner med Carva. Han spelade bra i 25 minuter, och jag är frustrerad för han är mycket viktig för oss”.

Diario AS har dåliga nyheter till Zidane. På förstasidan skriver tidningen att ”Carvajal kommer inte att kunna spela mot Atalanta”, i Champions League om en dryg vecka. Själva matchen i går avfärdar AS i sin huvudrubrik som en ”En promenad utan motstånd”, en match mot ett ”väldigt slött Valencia”.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe låter två fotbollsämnen nå förstasidan. Krisklubben Olympique de Marseille som fixade oavgjort trots att laget fick avsluta med nio man (0-0 mot Bordeaux). Inget lag i de fem toppligorna den här säsongen har sett så många röda kort som OM (sju). Det andra ämnet är ”Messi-PSG – en tillåten dröm”. L’Equipe granskar över ett uppslag möjligheterna till en värvning, och kommer fram till att den skulle vara komplicerad men genomförbar. Anledningar: Messi är utan kontrakt, Neymar vill lira med sin kompis, Leonardo har krattat manegen och om Mappé lämnar är Messi den idealiska ersättaren. L’Equipe understryker att Messi enligt hans entourage inte fattat några beslut om framtiden.

ANNONS

RMC Sport ger liksom de flesta franska medier gott om utrymme för Yacine Adlis öppenhjärtiga tankar om sitt Bordeaux. ”Det fattas något på alla nivåer för att kunna spela lite högre upp”, säger 20-åringen om sin klubb, ”Det finns mycket interna och externa konflikter. Det skapar negativ energi. Det bidrar till att man inte kan nå högre i tabellen”. Liksom gårdagens motståndare OM är situationen i Bordeaux turbulent med supportrar i uppror mot ägarna och ett lag som parkerar på elfte plats i tabellen.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker hittar ett Dortmund som har svårt med självbilden, ”Vad är jag?”. Kanske Marc Rose rätar ut frågetecken. Enligt Kicker kan Mönchengladbachtränaren bli klar för klubben redan den här månaden. Efter Mönchengladbachs match på Alla hjärtans dag (0-0 mot Wolfsburg) fick Rose frågan om vem hjärtat slår för till sommaren. ”I dag är mitt hjärta hemma hos mina två tjejer (fru och dotter, min anm). Vi kan tala om allt annat en annan dag”, svarade Rose. I Kicker finns också en intervju med Julian Nagelsmann, vars RB Leipzig utvecklas. Det gör även spelarna. Emil Forsberg är en av dem som Nagelsmann nämner. Först tar han upp att Amadou Haidara utvecklats och fått mer speltid. ”Detsamma gäller Forsberg, som behöver lite tid att vänja sig vid mig och vice versa. Nu är vi bättre matchade”, säger Nagelsmann, ”I grund och botten är alla viktiga, alla som vill vara det och gör allt för att vara det. Om man vill ge allt och kan anpassa sig till att inte vara uttagen. Var och en måste själv bestämma om den vill vara viktig. I detta avseende har många fattat rätt beslut och blivit viktigare”.

ANNONS

Bild ger Bayern Münchens sommarförstärkningar till backlinjen namnet ”Omar-Upa”. Det är den bekräftade värvningen av Dayot Upamecano (RB Leipzig) och den – enligt Bild, Kicker, Sky Sport – i praktiken klara övergången för Omar Richards (Reading). Den sistnämnde ses som en backup till vänsterbacken Alphonse Davies.

Publicerad 2021-02-15 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto