Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppmaning efter floppen: "Rädda menige Dejan"

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

itaLa Gazzetta dello Sport sammanfattar: ”La Juve ha fede” (Juventus har hopp). Det är både en tro på att Turinlaget kan vända (1-2 mot Porto) och en anspelning på att Federico Chiesa glänste. Högst betyg i Juve får han också, 7 av 10. Inte lika kul för Dejan Kulusevski. Rubriken på Juves spelarbetyg är ”De Ligt och Kulusevski floppade”. Svensken får bara 4,5 och GdS fingrar på en filmtitel. ”Rädda menige Dejan. Hitta en roll till honom. Tvinga honom inte att blir nedtyngd av spel på en liten yta, i en position som inte är hans. Verkligen inte med i matchen, inte med på någonting, och det är inte heller första gången. Beslut brådskar”, skriver GdS i sitt omdöme. Längre in i tidningen pratar San Remo-festivalens chef Amadeus om Zlatan Ibrahimovic. Han bekräftar att svensken inte kommer att pendla mellan Milano och San Remo under festivaldagarna (2-6 mars). ”Nej, han kommer att åka till Milano på onsdagen för match mot Udinese, sedan kommer han tillbaka till oss i San Remo”, säger Amadeus. Han viftar bort kritiken från Fabio Capello, ”Tiderna har förändrats. Zlatan är ett superproffs, och extraordinära spelare som han vet hur man tar hand om sig själv. Han kommet att träna på Rivieran hela veckan, noggrant som alltid, det finns inget för fansen att oroa sig över”. Amadeus, ett mycket stort Interfan, hade nyligen lunch med svensken men har inte hört av sig till honom inför derbyt på söndag. ”Nej, nej, det är livsfarligt. Han är en galen vinnare, man vill inte reta upp honom inför en sådan här match”, säger han.

ANNONS

Sky Sport Italia lyssnar till Röda Stjärnans tränare Dejan Stankovic, som spelade med Ibrahimovic i Inter, och som följt hans framfart med Milan. ”Det förvånar mig inte för jag känner honom, jag kan hans mentalitet. Ju svårare en sak är desto mer motiverad blir han. Ju mer de tvivlar på honom, desto mer visar han sitt värde. Jag är glad för hans skull. När han spelar bra så spelar Milan bra”, säger Stankovic inför lagens möte i Europa League i dag. Ibrahimovic börjar enligt de senaste dagarnas rapporter på bänken. Allt för att vara i bästa skick mot Inter.

Corriere dello Sport är inne på precis samma linje som Gazzetta dello Sport om Juventus match. ”Chiesa håller det vid liv”. Det är 23-åringens mål och insats som ändå ger Juventus en god chans i returen. Domen är även lika hård mot Kulusevski. ”Vid en tidpunkt i första halvlek fick man fråga sig om han verkligen var på planen. Han hjälpte inte Ronaldo i anfallet. Han hjälpte inte Bentancur och Rabiot på mitten”, skriver CdS och ger också 4,5 i betyg. Det bör tilläggas att anfallspartnern Cristiano Ronaldo får lika lågt betyg.

ANNONS

Tuttosport tar fasta på ”Juves vrede”. Framför allt var det Cristiano Ronaldos vrede efter utebliven straff. Turintidningen konstaterar att det var ”en förfärlig insats” av Juve, men att hoppet lever tack vare Chiesas mål.

 

ENGLAND

engThe Sun toppar med ”Peps topp tio”. Det står för tio segrar under 2021 och tio poängs försprång i ligan efter gårdagens vinst (3-1 mot Everton).

Daily Mirror har förutom Citys segerparad två andra större rubriker. ”Cherry Henry”Thierry Henry är aktuell som tränare i Bournemouth. ”Bales agent: Hans karriär är nästan slut” – på frågan om varför Gareth Bale inte får spela svarar Jonathan Barnett, ”Han är i slutet av karriären. Du får fråga Mourinho om det”. Därefter beskrev Barnett hur mycket Bale vunnit under sin karriär.

Daily Mail uppger att Tottenham satt en prislapp på 150 miljoner pund, ca 1,7 miljarder kr, på Harry Kane. Både Manchester United och Manchester City uppges intresserade av landslagsanfallaren.

Daily Telegraph drar mest på ”Fördel Big Six”. Premier League-klubbarna utanför toppen är emot en utökning av CL men tror att de slåss förgäves, uppger Telegraph. Samtliga 20 PL-klubbar är överens om att be Uefa om justeringar i förslaget, men några större förändringar väntas inte.

ANNONS

The Times ger fetast sportrubrik åt Förbundet ställer domare till svars efter sammandrabbning med spelare”. Darren Drysdale satte i det närmaste panna mot panna med en Ipswichspelare. Ett klipp på händelsen blev viralt. Drysdale har bett om ursäkt men riskerar böter och/eller avstängning.

 

SPANIEN

spaDiario Vasco ser kvällens EL-match mot Manchester United som ett ”Sanningens ögonblick” för Real Sociedad. ”Vi är motiverade och förberedda”, säger Alexander Isak, som är i strålande form, ”Med självförtroende är allt enklare på planen”. Han blir påmind om att han är nära att tangera klubbrekordet på mål sex ligamatcher i rad. ”Jag tänker inte på några rekord. Jag vill bara spela bra och att laget vinner”, svarar Isak (se presskonferens). Tränare Imanol Alguacil ser fram emot utmaningen med ett par citat: United är inte ett nytt steg, det är ett hopp” samt ”Sedan jag tog över laget har jag varje natt drömt om att vinna en titel.

Mundo Deportivo dröjer sig kvar vid kontroverserna efter Barcelona-PSG. ”Det slog gnistor”, konstaterar tidningen. Inte bara internt mellan Antoine Griezmann och Gerard Piqué, utan också när Kylian Mbappé trashtalkade Jordi Alba. Tidningen uppger dessutom att PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi tappade humöret när Barça fick straff. Han ska hånfullt ha applåderat i riktning mot Barças interimpresident Carles Tusquets, vänt sig till Uefa-representanten Giorgio Marchetti och högt ropat ”Giorgio, för Barças skull!” samt därefter lämnat sin plats under straffen. Han återvände senare.

ANNONS

Diario AS har inte heller släppt matchen på Camp Nou, men perspektivet är ett helt annat. ”Florentino, köp honom”, ska föreställa en uppmaning från Real Madridfansen till klubbpresidenten om att värva Mbappé. I en omröstning föredrar 65 procent av de röstande fransmannen före Erling Haaland. Fast AS påpekar samtidigt att ”operationen är nästan omöjlig” med tanke på Mbappés svindlande kostnader för ett skuldsatt Real Madrid.

Marca mjuknar däremot vid tanken på norrmannen. ”Haaland, en annan best”, är dagens huvudrubrik. Tidningen påpekar att Haaland ”slåss med Mbappé om kronan som Europeisk fotbolls nya kung”. Intresserat noterar Marca också ”Ännu en oavgjord match för Atlético” i ligan (1-1 mot Getafe).

Estadio Deportivo klamrar sig fast vid hoppet. Tidningen menar att Sevilla är ”Fortfarande vid liv”, trots Haalands härjningar på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (3-2 till Dortmund).

 

FRANKRIKE

fraLe Parisien har även i dag Kylian Mbappé på förstasidan. Den här gången under rubriken ”Mannen som är värd 200 miljoner euro”, den prislapp som PSG har satt på honom. Ludovic Giuly, tidigare i både Barça och PSG, får frågan om man kan tala om ett maktskifte från Messi till Mbappé efter matchen på Camp Nou. ”Nu får vi lugna ner oss och inte ringakta. Mbappé kommer snart att vinna Ballon d’Or. Men det handlar om att vara på topp länge. Vad Leo gjort under 15 år kan inte jämföras med ett hattrick, hur strålande det än må vara”, påpekar Giuly.

ANNONS

L’Equipe har också Mbappé i fokus och skickar ett budskap inspirerat av en klassisk Jacques Brel-sång, ”Ne les quitte pas” (”Lämna dem inte”). Och det tror inte L’Equipe att han gör. ”Kylian Mbappé har ännu inte förlängt kontraktet, men det kan 22-åringen snart göra”, skriver tidningen på förstasidan. Anledningar till en fortsättning: En varm relation till Pochettino, PSG:s fortsatta marsch mot Europatoppen och den hårda ekonomiska verkligheten för andra klubbar i pandemins fotspår. Dessutom är PSG:s qatariska ägare måna om att kunna stoltsera med sina kronjuveler Mbappé och Neymar när VM spelas på hemmaplan 2022. Mbappés nuvarande kontrakt går ut 2022. L’Equipe kan skönja ljus vid horisonten för Olympique de Marseille. I går blev det seger (3-2 mot Nice) och Jorge Sampaoli är snart klar som tränare. ”Inget är officiellt ännu eftersom Sampaoli fortfarande är under kontrakt med Atletico Mineiro, och det återstår två matcher i ligan, men parterna är överens om nästa allt; kontraktet, ersättningen och övrig personal”, skriver L’Equipe.

ANNONS

 

TYSKLAND

Skärmavbild 2021-02-18 kl. 01.24.16Sport1 sätter strålkastarljusen på Erling Haaland. Två mål i går (3-2 mot Sevilla). Då kan man skymta en begynnande, positiv rivalitet à la Mess/Cristiano Ronaldo. ”När jag såg att Mbappé gjorde ett hattrick fick jag extra motivation, så tack till honom”, säger Haaland. När snacket om Real Madrid kommer på tal svarar han diplomatiskt, ”Det är alltid trevligt när någon vill ha en”. Men Sport1 uppger att Dortmund är helt bestämd: Haaland ska ingenstans i sommar. Enligt tv-kanalen är den 20-årige anfallaren också informerad om detta. Haaland har gjort 25 mål på 24 matcher den här säsongen.

Sky Sport ger Haaland och Mahmoud Dahoud högsta möjliga spelarbetyg, 1 av 6. Tv-kanalen berättar också att tillfällige tränaren Edin Terzic blir kvar i Dortmund när Marco Rose tar över. ”Han blir en del av tränarteamet nästa säsong”, bekräftar sportchefen Michael Zorc för Sky, ”Han återgår till sin roll som assisterande tränare”. Vidare berättar Sky att Benjamin Pavard testat positivt för corona. Därmed kan han inte spela mot Lazio i CL nästa vecka. Förra veckan testade även Thomas Müller positivt.

ANNONS

Abendzeitung uppger att fler klubbar är intresserad av FC Bayerns mittback Niklas Süle, ”särskilt Chelsea”. Framtiden anses osäker, men klubben har inte skickat några signaler till 25-åringen om att den vill sälja honom. Mer troligt är att Jérôme Boateng lämnar.

Kicker tar upp tråden. Enligt tidningen har FC Bayern Süle i tankarna som en av fyra mittbackar kommande säsong tillsammans med Lucas Hernández, Dayot Upamecano och Tanguy Nianzou. Men då måste Süle övertyga den närmaste tiden. Gör han det blir det en kontraktsförlängning. Gör han det inte kan en försäljning i sommar bli aktuell, eftersom nuvarande kontraktet går ut 2022. Förstasida på dagens Kicker knyter ihop den tyska säcken för dagen. ”Lyckliga till derbyt” visar Haalands måljubel. I helgen väntar möte med Schalke.

 

ÖVRIGT

ovrigtTime (USA) utser ”De nästkommande 100 mest inflytelserika personerna”. Den prestigefulla listan kommer med sex olika omslag, det ena är med Manchester Uniteds Marcus Rashford. ”Under ett år som visade oss kraften av att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål var han en dynamisk kraft i att förena människor över hela Storbritannien i strävan att se till så att inga barn går hungriga”. Så uttalar sig F1-världsmästaren Lewis Hamilton.

ANNONS

La Tercera (Chile) konstaterar: ”Colo Colo räddar sin historia”. Efter 1-0 mot Universidad de Concepción hänger den klassiska klubben kvar i högsta divisionen, där den spelat hela sin 96-åriga historia. Trycket var stort inför ödesmatchen, ”Vinn eller dö” var ett särskilt brutalt budskap från Colo Colo-ultras.

Publicerad 2021-02-18 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto