Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Spelarmissnöje med Mourinho - succétränaren kan ta över

3d

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLANDEngland

Daily Telegraph trycker in ett litet illrött ”exklusivt”. Den står vid uppgiften att Julian Nagelsmann är Tottenhams förstaalternativ om José Mourinho behöver ersättas. Telegraph skriver att portugisen ”har tolv avgörande dagar framför sig som kan avgöra om han är kvar i Spurs nästa säsong eller ej”.

The Athletic krokar i med uppgifter om Mourinhos situation. ”The Athletic erfar från ett flertal källor kring omklädningsrummet att även om Mourinho inte förlorat det, så är vissa spelare alltmer missnöjda med hans inställning. Denna oro börjar märkas i resultaten”. Missnöjet sägs gälla träningar som är för defensivt inriktade, för fokuserade på motståndare och inte lika intensiva som under hans föregångare Mauricio Pochettino.

ANNONS

Daily Mirror jublar. Det är inte fråga om The Great Escape men ”The DATE Escape”. Flykten undan corona är snart över, datum för fansens återkomst på läktarna är preliminärt spikade. Men det blir först till den sista omgången i maj. Upp till 10 000 åskådare är aktuellt.

The Times upplyser om att Aston Villa förbjudit sina spelare att lira fantasy football. Anledningen är speciell. Villas tränare Dean Smith var förbannad att det läckt ut att nyckelspelaren Jack Grealish inte kunde spela mot Leicester i helgen. ”Läckan” misstänks ha varit Villaspelare aktiva i fantasy football. De hade plötsligt plockat bort Grealish ur sina lag, vilket uppmärksammades av andra spelare och nyheten spreds i sociala medier.

Daily Mail går all-in på Tuchels beslut att sätta in Callum Hudson-Odoi och sedan plocka av honom i Chelseas match mot Southampton. ”Ett farligt spel”, skriver krönikören Chris Sutton. ”Jag tycker inte det var rätt att plocka av honom”, säger experten Jamie Carragher i Sky Sports. Tuchel försvarade sitt beslut på måndagens presskonferens inför dagens CL-match mot Atlético. ”Vi beslutade att prata med honom inför hela gruppen för jag hade mina skäl”, förklarar Tuchel, ”Vi har gått vidare och det är glömt”.

ANNONS

 

ITALIENItalienrätt

Canale 5:s satirprogram Striscia La Notizia tycker det är dags igen. Zlatan Ibrahimovic har fått Guldtapiren (Tapiro d’Oro), priset som delas ut till kända människor som blivit förödmjukade. Det är sjätte gången han får den. Förlusten mot Romelu Lukakus Inter säkrade Guldtapiren den här gången. ”Det var tufft. Vi gjorde många misstag, men vi kommer tillbaka, var så säker”, säger svenske, när han tar emot priset i baksätet på en bil. ”Till nästa match tar jag med mig den här, den kanske ger tur”, säger Ibrahimovic och håller upp Guldtapiren. Han vill inte svara på frågor om vad för slags uppträdande det blir på San Remo-festivalen, ”Just nu koncentrerar jag mig på matcherna”.

La Gazzetta dello Sport rapporterar samtidigt att skepsis mot hans medverkan på galan växer. I går skrev krönikören Andrea Di Caro om en ”dissonans” med tanke på Milans prekära situation (se måndagens Headlines). I dag tas frågan upp igen i GdS, med att beslutet väcker känslor hos fansen. Samtidigt har veckotidningen Panorama en kritisk artikel under rubriken ”Milan är värt mer än Ibrahimovic (och San Remo)”. Giovanni Capuano skriver: ”Åtagandet innan kontraktet skrevs används som ett fikonlöv men är inte tillräckligt för att täcka förlägenheten av en situation utan motstycke i italiensk fotboll om man inte vill gå tillbaka till 90-talet och några brasilianares utflykter till karnevalen i Rio”. Gamla tränarprofilen Arrigho Sacchi ser också närvaron som ett problem. I sin krönika i GdS skriver han, ”Med tanke på att Milans situation förändrats avsevärt så vore det fint – jag säger inte lämpligt – om han skalade ner på sitt åtagande i San Remo”. Tillbaka till fotbollen. Först de goda nyheterna: Efter undersökning i går konstaterar läkarteamet att det inte är någon fara med Ibrahimovics vad. Sedan de dåliga nyheterna: Mario Mandzukic är skadad. Kommer Ibrahimovic därmed inte att få vila mot Röda Stjärnan på torsdag? Dagens största rubrik är annars att ”Inter har mål i mun” (typ). Contes gäng är mer målfarligt (57 mål) än anda klassiska svartblå årgångar; Mourinho 09/10 (49), Mancini 06/07 (49), Trapattoni 88/89 (43). Inter snittar för närvarande 2,5 mål/match.

ANNONS

Corriere dello Sport viker förstasidan främst åt Juventus och en välbekant tvåmålsskytt, ”CR7 har alltid Juve i tankarna” (3-0 mot Crotone). Så hur gick för anfallskompisen Dejan Kulusevski? Dåligt, om man frågar Corierro dello Sport. Ganska bra, om man frågar Gazzetta dello Sport. CdS ger honom lagets lägsta spelarbetyg, 5,5, ”Bekräftar att han befinner sig i en dimma för närvarande”. GdS är betydligt generösare med 6,5: ”Inte jättebra men gav rytm, rörde sig, försökte hitta öppningar med sin vänster”. Tränare Andrea Pirlo var filosofisk, ”Att spela för Juventus och för Parma är två olika saker”.

 

SPANIENSpanien

Mundo Deportivo prydde San Sebastian-upplagans förstasida med Alexander Isak i går. Samma sak i dag. I går var det en Pelé-flörtande hyllning till den nye ”O Rei”. I dag är det ”Stanna Isak!”. Enligt tidningen planerar Real Sociedad att erbjuda sin skyttekung ett nytt kontrakt för att avvärja intresse från Dortmund via sin återköpsklausul men även från andra klubbar. MD skriver att Real Sociedad väntas erbjuda ”några år till” (för närvarade 2024), en högre utköpsklausul (för närvarande 70 milj euro) samt en högre lön. Isak ligger lönemässigt efter klubben stjärnor, men samtidigt påminner MD om att klubbens lönetak nästan är nått och tiderna är osäkra i coronans spår. MD uppger också att Dortmund vid försäljningen försökte få en återköpsklausul på bara åtta miljoner euro. Den omskrivna klausul som gäller i sommar är på 30 milj euro.

ANNONS

Sport nämner Barcelonas påstådda intresse för Isak men lyssnar också till klubbpresidentkandidaten Toni Freixa. Han lägger ribban betydligt högre. På frågan om klubben kan köpa Kylian Mbappé eller Erling Haaland, svarar han: ”Vi talar inte om spelare innan de skrivit på, men det är absolut möjligt”. Freixa hävdar att han har ett avtal på bordet som ger klubben 250 miljoner euro för 49 procent av Barça Corporate. Att döma av Sports förstasida i dag kan det oavsett bli svängdörrar i klubben. Bara sex spelare påstås ha sin framtid säkrad i klubben.

Diario AS ser kvällens Atlético-Chelsea som ”La noche del pistolero” (”Torpedens afton” låter inte lika elegant). Det är Luis Suárez. 34-åringen kommer att leda de rödvitas anfall. Samtidigt påpekar klubbpresident Enrique Cerezo att Atlético inte darrar, trots knackiga resultat senaste tiden. ”Laget har inte fallit och kommer inte att falla. Vi ha haft två-tre resultat som inte varit i nivå med vår insats”, menar Cerezo. I ligan är Atlético för närvarande tre poäng före Real Madrid med en match mindre spelad.

ANNONS

 

FRANKRIKEFrankrike

France Football ger Luis Suárez möjlighet att gång på gång återkomma till en revanschlystnad. Att visa att han duger, att ”Jag kan fortfarande vara till nytta…”, som citatrubriken lyder på förstasidan lyder. Så är också fallet när Barcelona kommer på tal. ”Det som verkligen stör mig är att de sa att jag var gammal och inte längre klarade av att spela på högsta nivå, vara på ett storlags nivå. Det var det som jag inte gillade. Om jag inte hade lyckats i Barça på tre-fyra säsonger hade jag förstått det”, säger Suárez. Den avslutande frågan är om Barça eller Messi saknar honom mest. ”(skratt) Det är egentligen en fråga för Leo. Hur som helst, jag saknar inte tränaren (Ronald Koeman) för han sa att han var nöjd med att jag lämnade. Kanske saknar Leo att ha sin kompis i vardagen…”, säger Suárez. France Football uppger vidare att Tottenham är den senaste klubben att ta kontakter om Lilles mittback Sven Botman. Tidigare har bland annat Liverpool och Inter nämnts. Prislappen väntas ligga kring 45 miljoner euro.

ANNONS

L’Equipe följer upp Jorge Sampaolis ankomst till Marseille, som är väntad i slutet av veckan. Argentinaren har nu officiellt tagit avsked av Atletico Mineiro, men kommer enligt L’Equipe inte att vara saknad. Resultaten imponerade inte och han är mer explosiv än någonsin. I snitt har tränaren fått ett gult kort var tredje match. ”Hans facit är helt enkelt oförsvarbart”, säger André Rocha på UOL Sport. ”Med tanke på hans anseende och investeringarna borde han gjort bättre ifrån sig”, säger Frederico Bolivar, en sports manager som följer klubben nära, ”Vi har framför allt sett en oberäknelig, instabil tränare utan känslomässig balans”. Det låter som en träffande beskrivning av klubben han ska ta över. Det kan rimligen bara sluta i fullständig succé eller total katastrof, med lägst odds på sistnämnda.

TYSKLAND

Bild tror Jamal Musiala får chansen för Bayern München mot Lazio i kväll (förmodade laguppställningar här). 17-åringen har vilats en del på senare tid och befinner sig mitt i en dragkamp mellan engelska och tyska landslaget. ”De senaste veckorna har varit lite för mycket för honom, och det har varit rörigt kring honom. Han är på rätt väg igen och är ett alternativ inför i morgon (läs: i dag)”, säger tränare Hansi Flick.

ANNONS

Sky Sport kör fram sin leverans av transferuppgifter. PSG ska nu ha presenterat ett konkret kontraktsförslag till David Alaba. Real Madrid är dock fortsatt favorit att värva den 28-årige backen på en fri transfer. Nästa uppgift. Dortmund kan värva ungt från Frankrike igen. Klubben är överens med 17-årige PSG-backen Soumaila Coulibaly, men inget är påskrivet. Problemet är att han dragit korsbandet. Även franska RMC Sport rapporterar att Dortmund är nära, men påpekar att också FC Bayern och Marseille är intresserade, liksom PSG av att förlänga. Andra aktuella backar för Dortmund är, enligt Sky, Nikola Milenkovic (Fiorentina) och Sebastian Walukiewicz (Cagliari).

Weser-Kurier uppger att Ludwig Augustinsson är ett frågetecken för Werder Bremen även inför fredagens match mot Eintracht Frankfurt. ”Vi är väldigt försiktiga med tanke på hans skadehistorik”, säger tränare Florian Kohfeldt, ”Han har en blockering i ryggen som strålar ner i låret”. Augustinsson har varit borta från spel i ett par veckor och har sammanlagt missat sex matcher den här säsongen på grund av muskelskador.

ANNONS
Publicerad 2021-02-23 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto