Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Rekordhållarna hyllar Isak: ”En av ligans bästa”

7v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.marca

Diario Vasco ger Alexander Isak än mer uppmärksamhet. Med sitt hattrick senast tangerade 21-åringen Real Sociedads klubbrekord på mål i sex ligamatcher i rad som John Aldridge och Darko Kovacevic har. De två rekordhållarna får nu kommentera svensken. ”Jag gillar hans rörelse och farten han har. Han är en av ligans bästa anfallare men kan växa ytterligare”, säger Kovacevic. ”Isak är en spelare med många strängar på sin lyra och kan göra mål på så många sätt; i farten, med huvudet, bra skott…”, säger Aldridge, ”Det bästa med honom är att det finns så mycket att utveckla ytterligare; lagspel, avslut, taktik…Jag hoppas Real Sociedad får behålla honom länge för han är en härlig anfallare och det vore bra för klubben”.

ANNONS

Marca ger Girouds cykelspark förstasidan. Efter Atléticos förlust (0-1 mot Chelsea) konstaterar tidningen med stora bokstäver att ”De måste vända”. Obviously. En handfull Chelseaspelare når upp till betyget två stjärnor av tre, ingen i Atlético. Inför kvällens Atalanta-Real Madrid fick Toni Kroos också frågan vem han skulle välja mellan Madridaktuella Haaland och Mbappé på topp svarade han bara, ”Benzema”. Fast fransmannen saknas i alla fall i kväll, liksom åtta andra spelare, bland dem Sergio Ramos.

Mundo Deportivo ger Barças jättevärvning störst utrymme. Men värvningen är till basketlaget. Pau Gasol. Till fotbollslaget är det magra tillrop i stället. ”Vi kan”, lyder budskapet på förstasidan från Ronald Koeman. Och så använder tränaren ett fullt översättligt ordspråk: ”För att kratsa kastanjerna ur elden behöver vi de erfarna spelarna”, det vill säga de måste hjälpa till att lösa situationen. Barça möter i kväll Elche. Allt annat än tre poäng är fiasko. Barça ligger fyra, åtta poäng efter Atlético.

ANNONS

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror sätter ny text till Chelsea-klassikern ”Blue is the Colour”. Nu är det ”Flew is the Colour”, för den flygande, cykelsparkande Olivier Giroud (1-0 mot Atlético). Rubriken lyfter kanske inte lika bra. Tränare Thomas Tuchel prisar hur som helst den 34-årige fransman, ”Det är en spelare som tränar som en 20-åring, som är seriös och till glädje”.

Daily Mail snappar upp BT Sport-experternas negativa omdömen om Londonklubbens motståndare Atlético. ”Det här speglar också hur svag La Liga är för närvarande”, säger Rio Ferdinand. ”Om det är det bästa från La Liga så har det förändrats”, fyller Joe Cole i. Sedan ger sig Mail in bland målvaktsrykten kring Tottenham. I går kväll skrev Sky Sports att Tottenham och Dortmund leder jakten på Man Uniteds Dean Henderson. Nu uppger Mail att Tottenham ringat in Nick Pope i Burnley som förstaalternativ om Hugo Lloris lämnar i sommar. 28-åringen värderas till cirka 30 miljoner pund.

ANNONS

The Guardian hör Tottenhams tränare José Mourinho tonar ner snacket om kris och konflikter i klubben, och spår ett lyckligt slut. ”Jag tror vi kommer att bli bättre och att jag kommer att vara i Tottenhams historieböcker av goda skäl och inte dåliga skäl”, säger Mourinho. Kritiker menar att han tappat sin lyster som tränare för länge sedan. Mourinho ser annorlunda på förändringen. ”Tack gode gud att jag inte är den manager jag var. Då hade jag inte varit så lugn och säker och haft sådan kontroll över mina känslor”.

Daily Telegraph har med bilder på hur Evertons blivande hemmaarena kommer att se ut. I går fick klubben byggplanerna godkända. Arenan ska ligga vid hamnen och ta in 52 888 åskådare. Förhoppningen är att ta arenan i bruk inför säsongen 2024/2025.

The Sun är aldrig främmande för att rödstämpla artiklar ”exklusivt”. I dag finns bland annat att Juventus, Inter och Roma är intresserade av Juan Mata. 32-åringens kontrakt med Man United går ut i sommar.

ANNONS

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport vägrar släppa Zlatan Ibrahimovic och San Remo-festivalen. Tvärtom ökar trycket. De senaste dagarnas kritik (se tisdagens Headlines under Gazzetta dello Sport) fylls på med ”Obegrpligt”, från byäldste Silvio Berlusconi, om svensken inte också får vila, lägger han till. Men det som fångar ögat på förstasidan är ett fotomontage med en sjungande Ibrahimovic på scen till rubriken ”Se upp för falska toner”. Programmet är i alla fall spikat. I går hade han också möte med tränaren Stefano Pioli. Ibrahimovic kommer att medverka på San Remo-festivalens scen fyra av fem kvällar. Han kommer att träna tre dagar på Rivieran (oklart var) med en tränare och en sjukgymnast från Milan (se hela programmet här).  I tidningens oro över Ibrahimovics späckade program dyker också svenska landslaget upp på ett hörn. ”Nu kommer höjdpunkten på säsongen och Milan ska slåss om scudetton och Champions League-plats. Zlatan mål är inte enkelt, och han kan dessutom vara tillbaka i landslaget i slutet av mars. Är San Remo-festivalen värt allt detta? De nästkommande resultaten ger svar”, skriver Gazzetta dello Sport.

ANNONS

Corriere dello Sport har en uppmaning från Röda Stjärnans tränare Dejan Stankovic till Ibrahimovic: ”Att fortsätt, att inte sluta inte spela, det är så många som beundrar honom och ser sig själva i honom. Han är ett föredöme för de som älskar sporten”. Han har också en avrådan till Ibra. Att sjunga med Sinisa Mihajlovic på San Remo-festivalen. ”Han sjunger riktigt illa. Verkligen falskt”, varnar Stankovic, som ändå ser fram emot att se duon på scen, ”(skratt) Jag tänker inte missa detta för allt i världen. Live eller inspelat!”. På torsdag möter Stankovics lag Milan igen. Och kanske även Ibrahimovic. ”Efter matchen i Belgrad gav jag honom en kyss på kinden och en kram i omklädningsrummet. Jag hoppas på detsamma i Milano. Ibra är nummer ett”, säger Stankovic. På förstasidan tar annars tisdagskvällens Champions League störst utrymme. ”Lazio blackout”, tornar upp dig. Det var ”misstag och rädsla” som låg bakom storförlusten (1-4 mot Bayern München). Matchens lirare var enligt CdS Leroy Sané (7,5/10).

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe har en belåten Jean-Michel Aulas på förstasidan. Lyons president ser sitt lag slåss om ligatiteln. Om titeldrömmen besannas svarar dagens citatrubrik på: ”Det vore ett roligt sätt att räcka lång näsa” (åt klubbarna med utländskt kapital). Franska fotbollsförbundet hoppas kunna ta in åskådare på VM-kvalet mot Ukraina den 24 mars. Matchens spelas på Stade de France med plats för 80 000. ”Jag hoppas vi kan få ta in minst 30 procent som ett test”, säger förbundsordförande Noël Le Graët.

Le Parisien synar alla röda kort i Ligue 1. Den här säsongen är snittet 2,6 per omgång. Det kan jämföras med 2 för La Liga, 1,8 för Serie A samt 1,3 för Bundesliga och Premier League. En huvudförklaring anses det tuffa spelet vara. Även domarnas petighet nämns. Olympique de Marseille är värsta syndare med åtta röda kort på 26 omgångar.

ANNONS

 

TYSKLAND

Sky Sport samlar röster efter Bayern Münchens senaste CL-triumf (4-1 mot Lazio). Många handlar om den rekordunga målskytten Jamal Musiala, 17. ”Han var oerhört glad att spela i dag. Vi försökte alla få honom att spela så fritt som möjligt och inte oroa sig för mycket”, säger Leon Goretzka.

Bild ger Musiala – liksom fem andra Bayernspelare – 2 av 6 i tidningens spelarbetyg (1 är högst). På fredag fyller han 18 år och väntas skiva ett kontrakt med FC Bayern värt fem miljoner euro/år, troligen fram till 2026. I bakgrunden pågår en kamp mellan England och Tyskland vilket landslags han ska representerar, men Bild skriver nu att ”allt pekar på att Musiala väljer Tyskland”. Även TZ uppger att Musiala valt Tyskland. På annat håll uppmärksammas att oron växer i Köln för knäskadade Sebastian Andersson. Den 29-årige anfallaren spelade senast i mitten av december, enligt Bild väntas han tillbaka först i april och utesluter inte att den svenske landslagsanfallaren missar resten av säsongen. I juni är det EM. Dortmund gör till slut som andra storklubbar: skaffar ett damlag. Från och med nästa säsong kommer ett damlag att försöka spela sig upp genom seriesystemet från regional liga.

ANNONS

RB Online låter Oscar Wendt svara på frågan om Manchester Citys svit på 18 raka segrar. ”De är bra”, lyder svaret som är svårt att ifrågasätta. Mönchengladbachs vänsterback är lite mer beskrivande vid andra tillfällen i intervjun. ”Vi har möjligheten att möta världens kanske bästa lag för närvarande. Det är vad vi vill. Det är vad vi tränar för”, säger 35-åringen, som är lagets äldsta spelare.

Publicerad 2021-02-24 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto