Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

"Som UFC" - Lindelöf försvaras och fördöms

7v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

The Sun säger ”Auba…and NOT out”. Det är klart och inte slut i Europa League för Arsenal – Aubameyang räddade laget vidare (3-2 mot Benfica). Tidningen tycker vidare att Victor Nilsson Lindelöf visade kampsportsskills i Man Uniteds match (0-0 mot Real Sociedad). Tidningen tillägnar en hel artikel åt hans ”UFC-aktiga flygande knä” (se klipp här). På grund av Lindelöfs insats dömde domaren bort Axel Tuanzebes nickmål, hans första mål för United (cheers, mate). BT Sports expert Paul Scholes tyckte domaren gjorde fel, ”Lindelöf gjorde det inte med avsikt”. RMC Sport i Frankrike anser däremot att ett svenskens gula kort gott och väl kunde blivit ett rött kort i stället.

Manchester Evening News skriver att Lindelöf svarade ”för sin enskilt bästa aktion denna säsong”. Nej, inte den flygande knätacklingen i huvudet. Det var när han förhindrade ett mål i första halvlek. Han får ändå nöja sig med 6 av 10 i betyg, men ingen Unitedspelare får heller över 7.

ANNONS

Daily Telegraph uppmärksammar ett engelskt lag som inte hade anledning att EL-jubla. Leicester snubblade och är ute (0-2 mot Slavia Prag). ”Vi är besvikna men vi vet att vi inte var tillräckligt bra”, säger Brendan Rodgers, som för femte gången i rad som tränare stod som förlorare i en EL-sextondelsfinal. Tidningen noterar vidare att Eric Dier inte är överens med sin tränare José Mourinho om ”brist på självförtroende”. Det var vad Tottenhamtränaren antydde hade drabbat mittfältaren. ”Självförtroendemässigt känner jag inte att jag haft några problem under hela säsongen”, säger Dier.

The Times lyssnar till Carlo Ancelotti som gärna förlänger kontraktet med Everton. Det går ut sommaren 2024. Den hösten är det tänkt att klubbens nya arena ska invigas. ”Jag skulle vilja vara där när den nya arenan öppnar”, säger Ancelotti, ”Jag skulle vilja stanna så länge som möjligt”.

ANNONS

Daily Mail uppger att Alisson Becker tvingats ge upp planerna på att resa hem till sin pappas begravning. Karantänsreglerna gör resan svår. Dessutom är Liverpoolsmålvaktens fru gravid i sjunde månaden. I går kom beksedet att José Becker, 57, omkommit i en drunkningsolycka.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport anspelar på motståndarens namn när Milans EL-avancemang får rubrik (1-1 mot Röda Stjärnan): ”Donnarumma den lyckliga stjärnan”. Han får i särklass högst betyg i Milan, 7,5 av 10. Inhopparen Zlatan Ibrahimovic får 6. Dagens San Remo-rapportering är under ”Zlatan The Boss”. Jo, det är en jämförelse med Bruce Springsteen. GdS tycker nämligen att hemlighetsmakeriet kring svenskens vistelse på festivalen är i paritet med rockstjärnans besök 1996, men också att han talar som en ”Boss” i Discoverys intervju om att tränare Pioli blivit ”zlataniserad”. Dejan Kulusevski får (indirekt) nästan lika stort utrymme över en dryg helsida. Artikeln tar avstamp i Juventus späckade marsschema, Cristiano Ronaldo viktiga roll men också att ”det behöver klicka med Kulusevski” som i Dybalas och Moratas frånvaro tagit plats i anfallet. GdS: ”Nu har tillfället kommit att visa vad han lärt sig: Pirlo har bett honom träna högern och arbeta på att skapa utrymme åt Cristiano Ronaldo, hjälptränarna har satt honom på särskild träning för att arbeta upp snabbhet och styrka, Ronaldo ger nickövningar, Buffon lär ut Juventushistoria. Så tillbringas tiden, dagarna mellan en match till nästa”.

ANNONS

Sky Sport Italia låter Napolitränaren Gennaro Gattuso få utlopp för sin frustration efter uttåget i EL (2-1 mot Granada). Motståndarnas taktik (maskande) stod på agendan. ”I första halvlek var det spel i 17-18 minuter och i andra ännu mindre. Om ett italienskt lag uppträtt så i Europamatch så hade vi blivit slaktade i tidningarna nästa dag”, säger han. Ett uttalande som väcker uppmärksamhet även i Spanien.


SPANIEN

.spanien

Mundo Deportivo rycker lite på axlarna. ”Kanske nästa gång”. Efter 0-4 var Real Sociedads sorti redan klar och gårdagens match blev ett stillsamt farväl till EL (0-0 mot Man United). Alexander Isak? Han märktes knappt. Imanol (tränaren, min anm) tog av honom till andra halvlek. För att spara honom till Real Madrid, förstår man”, skriver MD. Den matchen spelas på måndag.

Marca tar i stället del av Europakvällens spanska festligheter. ”Grandiosa” Granada är vidare trots förlust (1-2 mot Napoli). På förstasidan klämmer sig även en citatrubrik in. ”Mbappés framtid avgörs snart”. Det är uttalandet från PSG:s sportchef Leonardo i går, och ett ämne som följs med stort intresse av Real Madrid-folket. På tal om Real Madrid. Efterspelet på segern i onsdags, med ett omdiskuterat tidigt rött kort för Atalanta, vill Marca-krönikören Raúl Varela sätta punkt för. Rubrik: ”Snack om stöld? Det är sista utvägen för supportrarna till Spaniens näst mest följda klubb: Antimadrid FC”.

ANNONS

Diario AS ser Real Madrid-mittfältet med Modric, Casemiro och Kroos som ”Oförstörbart”. Trion står emot generationsförändringar och trion har startat 13 av de senaste 19 matcherna. Tidningen följer presidentkampen i Barcelona med rubriken om Zlatan Ibrahimovic. ”Freixa avslöjar arvodet Barça betalade till Raiola för Ibrahimovic”. Det kommer som ett avskräckande exempel. ”Vi kommer aldrig att betala mer än fem procent till en agent. Raiola fick 11,5 miljoner euro för Ibrahimovic”, säger Toni Freixa i en intervju med Cadena SER. Barça uppges ha betalat Inter 46 miljoner euro plus Samuel Eto’o när Ibrahimovic köptes 2009.

Sport hävdar att ”Det finns bara en kung”. Och den kungen heter förstås Lionel Messi. Statistiken tidningen denna gång kastar fram är att argentinaren är bästa målskytt 2021. Messi har 13 mål på 13 matcher. Lewandowski har 12 på 13, Haaland 10/11, Cristiano Ronaldo 9/14 och Mbappé 7/12. Sports slutsats: ”Messi stänger debatten om hans arvtagare”.

ANNONS


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe lägger in något kryptiska ”Lille frustrerade men befriade” på förstasidan. Det står för att det visserligen blev förlust i EL (1-2 mot Ajax) men att ligaledaren nu kan koncentrera sig på att titeljakten. Samtidigt konstaterar L’Equipe att det nu bara är en fransk klubb kvar i Europaspelet, PSG i CL. Thierry Henrys avhopp från Montreal ges en helsida.

Le Parisien meddelar att Neymar är tillbaka i träning. Visserligen i individuell träning, men han ligger därmed ”om inte före så i alla fall i fas med schemat om en comeback den 10 mars, dagen för PSG:s returmöte med Barcelona”, skriver Le Parisien.


TYSKLAND

Sky Sport hör Dortmunds sportchef Michael Zorc svara på en fråga om ex-spelaren Alexander Isak och hans framfart i Real Sociedad. ”Vi följer det naturligtvis. Vad mer kan jag säga till er? Vi är väldigt nöjda med att ha Erling (Haaland) här”, säger Zorc. Dortmund sägs ha en återköpsklausul på Isak på 35 miljoner euro denna sommar.

ANNONS

Bild hävdar att Chelseatränaren Thomas Tuchel fått grönt ljus av Roman Abramovitj att jaga Erling Haaland. Trots att Zorc ännu en gång bestämt avvisar spekulationer om att stjärnanfallaren kan lämna i sommar, så menar Bild att en missad CL-plats skulle förändra situationen.

Kicker förfasas över de tyska lagens Europa League-facit. Leverkusen (0-2 mot Young Boys) och Hoffenheim (0-2 mot Molde) åkte ut i går. Wolfsburg åkte ut redan i playoff. Inget tyskt lag ha därmed tagit sig till åttondelsfinal. Det är första gången sedan 2013/2014. Sedan EL blev just EL 2009/2010 har Tyskland inte vunnit turneringen. Största framgångarna är två semifinalplatser (Frankfurt 18/19 och HSV 09/10).

Weser-Kurier har besked om Ludwig Augustinsson. Det blir ingen comeback mot Eintracht Frankfurt. ”Ludde kommer inte att spela på fredag (läs: i dag), men är tillbaka på tisdag”, sa Bremens tränare Florian Kohfeldt på presskonferens i går. På tisdag väntar cupkvartsfinal mot Regensburg. I går kom besked om att Emil Forsberg däremot är aktuell för comeback för RB Leipzig i helgen.

ANNONS


ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) fick efter Krasnodars respass i Europa League (0-1 mot Dinamo Zagreb) svar på frågan varför Marcus Berg inte spelade matchen. ”Han har en ryggskada. Dagen före avresan blev en gammal skada värre, så han stannade i Krasnodar”, säger tränare Murad Musayev. När den svenske landslagsanfallaren kan vara tillbaka framgår inte.

Ekstra Bladet (Danmark) ger en helsida åt en annan landslagssvensk med andra problem. Pierre Bengtsson har dragit på sig Vejlefansens vrede sedan han i en intervju med bold.dk sagt att han helst inte skulle vilja spela mot FC Köpenhamn, klubben han är utlånad ifrån. Bengtssons lojalitet ifrågasätts. Enligt Ekstra Bladet är Bengtsson sur på bold.dk. Han dementerar inte citaten men anser dem tagna ur sitt sammanhang. Vejle väntas inte bestraffa honom, och även spela honom mot FCK. ”Allt strålkastarljus kommer nu att vara riktat på Bengtsson i Parken den 3 mars”, skriver Ekstra Bladet.

ANNONS
Publicerad 2021-02-26 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto