Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Öppnar för alla EM-matcher i Storbritannien

7v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

englandthesun

The Sun levererar fotbollscitat efter intervju med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Storbritannien står beredd att öppna upp fler arenor för EM-matcher i sommar. Kanske hela EM. Englands gruppspelsmatcher samt semifinal och final ska redan spelas på Wembley. ”Alla ytterligare matcher de vill ha arrangerade är vi redo för”, säger Johnson. Storbritannien ligger i framkant i coronavaccineringen. Hittills har Uefa stått på sig om spelplatser i tolv länder. Johnson understryker också Storbritanniens ambition att arrangera VM 2030 (tillsammans med Irland). ”Vi är mycket, mycket angelägna om att få hem fotbollen hem 2030”, bekräftar premiärministern.

The Guardian konstaterar att det var en ”Blue Monday”. Everton hakar på i kampen om Champions League-platser (1-0 mot Southampton). ”Vi har möjlighet att vara topp-fyra i tet par dagar”, säger tränare Carlo Ancelotti, ”Vi skulle vilja röra vid positionen även om det bara är några dagar”. Everton, som har en match mindre spelad är rivalerna just ovanför i tabellen, möter West Bromwich på torsdag. En topp fyra-placering är ”en dröm, men ingen utopi”, menar Ancelotti (se klipp här). Tidningens framträdande krönikör Jonathan Liew funderar på annat håll kring Zlatan Ibrahimovic, varför han gjorde sitt utspel mot LeBron James.

ANNONS

Daily Telegraph innehåller bland annat en intervju med Wolves Nelson Semedo som får prata om Lionel Messi. Han spelade tillsammans med argentinaren i Barcelona. ”Wow. Jag har inte ord som beskriver hur bra han är. Vet ni vad som gör honom ännu mer häpnadsväckande? Jag såg honom inte en enda gång ta en frispark på träning under all tid jag var där, jag svär, han gjorde det aldrig”, säger Semedo om den utmärkte frisparksskytten Messi. Tidningen puffar också för att ”Unitedduo slipper straff”. Varken Luke Shaw eller Ole Gunnar Solskjaer kommer att ställas till svars för att ha ifrågasatt domare Stuart Attwells integritet efter matchen mot Chelsea. Krönikören Jason Burt gillar det inte. ”Shaws och Solskjaers överilade kommentarer gav näring åt konspirationsteorier – det är förvånande att förbundet inte agerar”, menar Burt. United har sagt att Shaw ”missförstod” en diskussion mellan Attwell och Harry Maguire.

ANNONS

Manchester Evening News efterlyser knappast återhållsamhet av Uniteds spelare. Snarare motsatsen. Krönikören Richard Fay vill att Uniteds spelare ska gå hårdare åt domarna vid incidenter, likt den eventuella straffspark som uteblev mot Chelsea. ”Inte en enda spelare protesterade mot det första beslutet och lagkapten Harry Maguire skällde knappast ut Stuart Attwell för att han missade en straff trots att han tittade på bilderna i en monitor flera gånger. Spelarna behöver stå upp för sig själva”, menar Fay.

The Times uppger att det av allt att döma blir en ny CL-resa till Budapest för Liverpool. Även returmatchen mot RB Leipzig lär spelas på Puskas Arena, om inte tyska myndigheter gör ändringar i coronarestriktionerna. Liverpool vann den första matchen med 2-0.

 

ITALIEN

italiengazettan

La Gazzetta dello Sport tycker det är hög tid att hylla Antonio Conte. Om Diego Simeone förärats begreppet ”cholismo” är det banne mig dags för ”contismo”, tycks tidningen mena, slänger fram begreppet i rubrikform och gör sedan jämförelser. Bara Simeones Atlético har i snitt tagit 2,41 poäng, Guardiolas Man City 2,38 och Contes mer målglada Inter är inte långt efter med 2.33. Tidningen noterar också att Serie A-jumbon Crotone har fått klart med ny tränare, veteranen Serse Cosmi. För Zlatan Ibrahimovic finns rubriken ”Ibra, canta che ti passa” (ung. ”sjung och det går över”), lika mycket en uppmuntran i skadetider som en flört med den stundande medverkan på San Remo-festivalen. I kväll är första scenkvällen. Exakt vad Ibrahimovic kommer att bidra med är oklart, men på torsdag ska han sjunga duett med Bolognatränaren Sinisa Mihajlovic, 70-talslåten ”Io vagabondo” (youtube-klipp här). På fotbollsplanen understryker GdS att Milan hoppas ha 39-åringen tillbaka till returen mot Manchester United den 18 mars. Samtidigt uttrycker GdS oro att medverkan på scenen kan sinka läkningsprocessen. Ny match för skadedrabbade Juventus innebär ny chans för Dejan Kulusevski. Han väntas på nytt starta i anfallet bredvid Cristiano Ronaldo mot Spezia i kväll.

ANNONS

Corriere dello Sport är också övertygad om att Kulusevski startar. Tidningen ha dessutom en artikel om svensken och Federico Chiesa, de unga startspelarna i Paolo Dybalas frånvaro. Chiesa startade trögt i klubben men sedan slagit stort. För Kulusevski har det varit lite tvärtom. ”Men efter en tid i skymundan ser han ut att växa” in i rollen som släpande anfallare. Dagens största rubrik är också Juve. ”Bara Pirlo tror på det”, att Turinlaget verkligen kan försvara scudetton. Det finns också en stor bild på Ibrahimovic. CdS räknar med minst tre matchers frånvaro. Det ger sammanlagt 18 matchers frånvaro den här säsongen, i alla turneringar, mot 21 spelade matcher. ”Det oklara fysiska tillståndet ska inte underskattas”, skriver CdS.

MilanNews-krönikören Alberto Cerrutti, som även skriver för Gazzetta dello Sport, är också bekymrad över skadorna som duggar tätt för 39-åringen. Det är ytterligare ett skäl till varför han är tveksam till en förlängning med Ibrahimovic. ”Svensken var fundamental när ett nytt Milan skulle lanseras, men under tiden ha laget visat att det kan vinna även utan honom, för laget har vuxit i karaktär tack vare hans ledarskap och hans karisma. Det är därför rätt att tacka Ibrahimovic, kanske erbjuda honom en ledarroll nära laget, även för att täcka tomrummet efter Boban. Men det är också rätt att inte dra ut på en relation som riskerar att få ett melankoliskt slut. För Ibrahimovics, Milans och fansens skull”, skriver Cerrutti.

ANNONS

 

SPANIEN

Cadena Cope lägger fram svindlande siffror. La Liga (första och andra divisionen) förlorar en miljard euro under säsongen 2021. Det är siffror som ligan kommer att presentera, enligt radiokanalen. Dessutom har Barcelona, Real Madrid, Atlético de Madrid och Real Betis överskridit sitt lönetak. Därför sänks taket för kvartetten (se lista här). Den ekonomiska situationen kommer att göra de svårt för de spanska klubbarna att göra större utsvävningar i sommarfönstret, poängterar Cope.

Mundo Deportivo gör en poäng av poängen som hade blivit tre för Real Sociedad om inte för en sen kvittering (1-1 mot Real Madrid). ”A punto” (Nästan). Och Alexander Isak beskrivs som ”jordisk”. En kontrast till utomjordisk, som han varit i ligan en tid. Det blev inget nytt rekord (mål sju ligamatcher i rad). ”Sviten dog med februari”, konstaterar MD, liksom att sviten inte var särskilt nära att förlängas i går.

ANNONS

Marca har ett annat perspektiv på matchen. Real Madrid blev ”Bromsade (innan derbyt)”. På söndag vänta Atlético de Madrid. Tränare Zinedine Zidane blev tillfrågad om hans taktiska förändring – till en trebacklinje i halvtid – bidrog till missen. ”Det är tredje gången du frågar, men ja, kanske”, svarade Zidane till journalisten.

spanienleesportio

L’Esportiu, den katalanskspråkiga sporttidningen, vägrar använda den gängse termen ”Barçagate” efter gårdagens razzia. I stället pryds förstasidan av ”Bartogate”, efter Josep Maria Bartomeu, den gripna ex-presidenten. På söndag är det presidentval i klubben. Marca har den kanske bästa Q&A på engelska om Barçagate. Eller Bartogate då.

 

FRANKRIKE

L’Equipe skriver om ”Operation Förförelse” i Olympique de Marseille. Ägaren Frank McCourt är på plats i staden. Han har snackat med borgmästaren, med fansen, installerar Jorge Sampaoli som ny tränare (anländer i dag) och precis som då McCourt tog över 2016 så fortsätter han drömma om att vinna Champions League med OM. Tränarskifte är på gång även i Rennes. Julien Stéphan har hoppat av. Diskussioner pågår med Bruno Genesio och Jocelyn Gourvennec om att ersätta.

ANNONS

frankrikefrancefootball

France Football har på tal om Sampaoli argentinaren som ”El Loco 2” i veckans nummer. Den ursprunglige El Loco, Marcelo Bielsa, gjorde succé under sin korta sejour i Marseille. El Loco 2 har också ringt El Loco 1, uppger Téléfoot. Enligt tv-kanalen snackade de i en och en halv timme innan El Loco 2 bestämde sig för att skriva på för OM.

Le Parisien menar att det lutar åt att Neymar missar PSG:s retur mot Barcelona den 10 mars. Rehaben går enligt planerna, brasilianaren är tillbaka i kollektiv träning mellan fredag och måndag, men Le Parisien menar att ligamatchen mot Nantes den 14 mars är troligare comebackdatum. Här finns också ord från Mauricio Pochettino om Kylian Mbappé. PSG-tränaren tror fransmannen kan ta över efter Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. ”Han har potentialen. Det fattas honom ingenting utom tid. Man kan inte påskynda processen”, säger Pochettino till AFP, ”Jag tycker redan han är bland de bästa i världen”.

ANNONS

 

TYSKLAND

Hamburger Morgenpost ger beröm till Sebastian Ohlsson efter St Paulis prestigeseger i Hamburgderbyt (1-0 mot HSV). ”Den svenska högerbacken, som inte kan klaga på arbetsbördan, gjorde som vanligt en stabil insats, men var också på nytt omsorgsfull i sin insats”, skriver Hamburger Morgenpost, och ger honom betyget 2,5 av 6 (1 är bäst). ”Att få vinna är magiskt”, säger Ohlsson till Fotbollskanalen. Eric Smith missade matchen på grund av en lindrig vadskada, skriver Hamburger Morgenpost.

Sky Sport har en lång rad uppgifter. Frank Kramer blir ny tränare för Joakim Nilsson och Oscar Linnér i Arminia Bielefeld. Han väntas bli presenterad under tisdagen. Kramer ersätter Uwe Neuhaus, som fick lämna i går. Eintracht Frankfurt drabbas av ett tungt slag: sportchefen Fredi Bobic tänker lämna klubben. Förhandlingar om att avsluta kontraktet pågår. Bobic är i stället aktuell för Hertha Berlin. Sky uppgav också under måndagen att Bayern München värvar vänsterbacken Omar Richards från Reading.

ANNONS

Kicker ser ett grönt ljus för Ludwig Augustinsson till spel mot Köln på söndag. ”Det ser mycket bra ut för honom”, säger Bremens sportchefen Frank Baumann.

Publicerad 2021-03-02 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto