Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Storm i PL-klubb: ”Fegis!” - sedan knuffade tränaren spelaren

6v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLANDEngland222223

Daily Mail tycker sig ha ett scoop från Newcastle under rubriken ”Du är en fegis”. Det är vad Matt Ritchie ska ha kallat tränare Steve Bruce. De båda drabbade samman på träningsplanen. Bruce ska även ha gett Ritchie en tryckare med axeln. Ritchie ilska har bubblat sedan Bruce inför pressen delvis gett honom skulden för Wolves utjämningsmål senast (se klipp här). De andra spelarna uppges ha ställt sig på Ritchies sida i bråket.

Daily Telegraph såg ett ”United vilse i dimman” (0-0 mot Crystal Palace) på Selhurst Park. Sky Sports besvikne expert Gary Neville ser det snarare som att ”United ser ut att gå i sömnen i matcher”. Mållöst blev det i alla fall och tränare Ole Gunnar Solskjaer konstaterar, ”Vi förtjänade inte mer”.

ANNONS

Manchester Evening News tycker ändå matchen underströk att Victor Nilsson Lindelöf var på rätt plats. På bänken. ”Eric Bailly förstärkte intrycket av att han ska förbli Harry Maguires främsta partner resten av säsongen. Gjorde nästan ingenting fel”, skriver MEN, och ger ivorianen det för dagen fina betyget 7 av 10 i betyg. Tidningen tar även notis om en ilsken ordväxling mellan Maguire och Marcus Rashford, som började med Maguires tillrättavisning, ”Fucking stay onside”.

Daily Mirror byter ut ”Club v Country” till ”Snub v Country”. Orsak? Liverpools tränare Jürgen Klopp planerar att stoppa spelare från landslagsuppdrag om de riskerar karantän. ”Jag tror alla håller med om att vi inte kan låta spelare åka iväg och spela med landslaget och sedan sitta i karantän på ett hotell i tio dagar, vi kan inte göra så”, säger Klopp. Det skulle drabba spelare som Sadio Mané, Naby Keita, Alisson, Roberto Firmino, Fabinho och Diogo Jota, som alla spelar för länder som för närvarande är rödlistade vilket medför karantän när de återvänder. Andra tränare väntas följa efter. I slutet av månaden är nästa landslagsuppehåll.

ANNONS

The Times uppmärksammar att Chelseas damer vann i Champions League (2-0 mot Atlético). Men det var utan lagkaptenen Magdalena Eriksson. Svensken drog på i en smärre skada under träning och är enligt tränare Emma Hayes ”50/50” att kunna spela mot West Ham på söndag. Tre andra svenskar var på planen hela matchen: Jonna Andersson (Chelsea), Hedvig Lindahl (Atlético) samt Tess Olofsson (domare) – som dömde två straffar till Atlético och visade ut Chelseas Sophie Ingle efter tolv minuter.

 

ITALIENItalien22

La Gazzetta dello Sport andas ut, ”Milan överlevde”. Men det krävdes en kvittering i 97:e minuten (1-1 mot Udinese). Zlatan Ibrahimovic såg matchen från läktaren. I natt berörde han den kort via videolänk till San Remo-festivalen där han annars deltar på scen. ”Matchen var svår, men det gick bra till slut”, konstaterar Zlatan, innan han berörde många italienska hjärtan med en uppmaning, ”Jag vill att vi applåderar Davide Astori. Det är tre år sedan han gick bort men det är som om han fortfarande är här med oss”. Astori var Fiorentinas lagkapten och dog hastigt den 4 mars. Han blev 31 år gammal. Minnesmarkeringen av Ibrahimovic uppskattas av GdS och hyllas på många håll i sociala medier. Anfallaren reser i dag tillbaka till San Remo för att stå på scen igen och bland annat framföra ”Io vagabondo” i duett med Bolognatränaren och vännen Sinisa Mihajlovic. Som GdS anmärker lär det vara en hes Mihajlovic som anländer efter att skällt ut sina spelare efter gårdagens förlust (0-1 mot Cagliari). Kanske inte Mattias Svanberg. Enligt GdS var han bäst i laget. Betyg: 6,5. ”Han var den enda riktiga anfallaren i laget”, skriver tidningen om 22-åringen som spelade defensiv mittfältaren. Albin Ekdal får betyget 6 efter Sampdorias derbypinne (1-1 mot Genoa). Förstasidans allra största rubrik är om att Inter vid seger mot Parma i kväll kan rycka till sig en ligaledning med sex poäng.

ANNONS

Corriere dello Sport uppmärksammar samma ämne med ”Conte försöker bryta sig loss”. Vidare noterar tidningen att 11,1 miljoner tv-tittare såg Ibrahimovic & Co under första kvällen på San Remo-festivalen. Tittarandelen var 46,4 procent. ”Det är höga siffror men något lägre än den första kvällen 2020”, skriver CdS.

Tuttosport konstaterar att ”Milan fumlar, Inter njuter”. Stor plats ges också till ”McKennie helt och hållet Juves”. Ligatrean har köpt loss amerikanen, som varit på lån från Schalke.

 

SPANIENSpanien22

Cadena Cope lyssnar till en belåten Ronald Koeman. ”Det här min bästa kväll som Barcelonatränare”, säger han efter lagets spektakulära vändning av ett 0-2-underläge (3-0 mot Sevilla), ”Det här är ett mycket viktigt resultat för klubben och för mig”. Nu väntar cupfinal mot Levante eller Athletic (1-1 i första mötet).

ANNONS

Mundo Deportivo utbrister ”Episkt!” som svar på Barças prestation. Ofrånkomligen flyger tankarna också i väg till Champions League. ”En galen comeback. Och PSG?”, är rubriken på Josep M. Artells krönika. 1-4 känns inte längre helt oöverstigligt i alla fall. ”Det finns en framtid och en horisont”, skriver Artells efter långt mörker. Och glädjen bland spelarna var slående (se klipp här – notera hur Messi dyker upp ur ingenstans).

Marca hämtar inspiration ur ett ordspråk ”Quien fue a Sevilla, perdio su silla”, som används som ett uttryck för att något negativt händer när man är borta (typ man lämnar sitt säte och kommer tillbaka och det är upptaget). Det är vad som hände Sevilla. Finalplatsen laget hade är plötsligt tagen av Barça. Sofia Jakobsson målas ut som något av en målsumpare för Real Madrid. Men det gjorde inte så mycket. Det blev ändå seger (2-0 mot Logroño) och laget är tillbaka på CL-plats. Kosovare Asllani ersatte Jakobsson med 20 minuter kvar och låg bakom det andra målet.

ANNONS

Cadena SER hävdar att Erling Haaland är ”den utvalde” av Real Madrid. Radiokanalen menar att en affär i sommar ”inte är omöjlig”. Trots svångrem inser Real Madrid behovet av att investera, norrmannen lockas av Spanien och Real Madrid har mycket goda relationer med Dortmund, påpekar SER. I går skrev SportBild att Haaland kan tänka sig sex klubbar, Real Madrid är en av dem som uppges tilltala mest.

 

FRANKRIKEFrankrike22

L’Equipe delar ut en titel. ”David, spänningens mästare”. Jonathan David avgjorde med två mål på tilläggstid när ligaledaren Lille vann (2-0 mot Marseille). Lyon (1-0 mot Rennes) och PSG (1-0 mot Bordeaux) fortsätter jaga. Apropå PSG, Moise Kean har testat positivt för corona, är isolerad och riskerar att missa returen mot Barcelona. Nya Nantes-tränaren Antoine Kombouaré ställer diagnos på sitt lag, som är fast under nedflyttningsstrecket efter att ha tappat ledning till förlust (1-2 mot Brest). ”När man tittar på statistiken är vi bräckliga, sjuka”, säger Kombouaré. Niclas Eliasson fick göra ett inhopp på 20 minuter för Nîmes men det blev förlust (1-2 mot Nice).

ANNONS

Foot Mercato har roat sig med att räkna fram säsongens tio sämsta lag i de fem stora ligorna så här långt (Headlines har uppdaterat med onsdagens matcher). Inte oväntat toppas listan av Schalke. Bundesligajumbon har 0,39 poäng mer match (9 poäng på 23 matcher). Närmast efter följer Crotone (0,48), Sheffield United (0,51), Dijon (0,53), Parma (0,63) och West Brom (0,65).

 

TYSKLANDTyskland22

Lepzieger Volksblatt sätter betyg på Emil Forsberg trots inhopp på bara tio minuter i gårdagens cupkvartsfinal (2-0 mot Wolfsburg). Ett bra betyg dessutom. ”Introducerade sig själv med ett klassagerande. Går inte att separera från bollen”, skriver LVZ, och ger den comebackande svensken 2 av 6 i betyg (1 är bäst).

WDR hör Schalke presentera sin femte tränare för säsongen, Dimitrios Grammozis. Han vet var han har hamnat. ”Schalke är inte direkt någon tiki-taka-klubb, fokus här är på hårt arbete och att trycka på gaspedalen”, säger han. Schalke har bara 9 poäng på 23 matcher och är solklar jumbo i Bundesliga.

ANNONS

Kicker uppger att Alexander Nübel är aktuell för ett lån och att ny klubbadress kan bli Monaco. 24-åringen har inte fått en chans att rå på Manuel Neuer i Bayern Münchens mål. ”Situationen är otillfredsställande. Vi måste överväga ett lån i sommar om Alex inte får spela”, säger Nübels agent Stefan Backs. FC Bayern hade lovat Nübel minst tio matcher när han skrev på förra sommaren. Hittills har det blivit två. FC Bayern kan nu tvingas leta en ny andremålvakt i sommar, menar Kicker.

Wolfsburger Allgemeine noterar en CL-seger för Wolfsburg (2-0 mot Lilleström). Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist spelade från start. Rolfö hade ett par chanser att göra mål i inledningen men utan lycka. Blomqvist blev utbytt efter första halvlek.

 

ÖVRIGT

BT (Danmark) konstaterar att sanningens ögonblick kom för Pierre Bengtsson…och passerade utan att svensken syntes till. Landslagsbacken hade dragit på sig Vejlefansens ilska efter att ha antytt att han helst inte spelade mot FC Köpenhamn, klubben som han är utlånad ifrån. När lagen möttes i går så var Bengtsson inte ens med i truppen. ”Vi kom överens om att han inte skulle spela. Det började med spelaren, och jag höll med”, säger Vejletränaren Constantin Galca. FCK vann med 2-1.

ANNONS

Sky Sport (Skottland) har en lika snabb som roande replik från Rangers tränare Steven Gerrard, sedan colombianska stjärnan Alfredo Morelos fått gult kort för simulering i gårdagens segermatch (1-0 mot Livingston). Reportern: ”Är du orolig för att Alfredo Morelos håller på att skaffa sig ett rykte?”. Gerrard blixtsnabbt: ”Oroa dig inte för Alfredo, han gjorde segermålet och dansar omkring med bar överkropp till ”Sweet Caroline’”.

ANNONS

Publicerad 2021-03-04 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto