Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hope Solo sågar Zlatan: "Han är en hycklare"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

BeIN Sport (USA) ger plats för den tidigare stjärnmålvakten Hope Solo. Hon blir den senaste amerikanska rösten med hårda ord om Zlatan Ibrahimovic efter hans utspel mot LeBron James. ”Zlatans kommentarer var opåkallade, obildade, dåraktiga, dumma, jag tycker han är en hycklare. Vad jag vet det är att tystnad inte förändrar världen. Zlatan kommer troligen inte heller att förändra världen”, säger Hope Solo. Se Fotbollssöndag Europa diskutera Zlatans ord här.

 

ENGLAND

engThe Sun kunde ha satt ett ”L” i Klopps pannan, i stället blir det fem i namnet: ”KLLLLLopp”. Fem ”L” för fem raka hemmaförluster. Den senaste i går (0-1 mot Chelsea). ”Liverpools värsta hemmaform någonsin”, konstaterar tidningen.

The Guardian använder ”Mountain to climb”, en flört både med namnet på Londonlagets matchvinnare och en bildlig beskrivning av Liverpools kamp om en CL-plats. ”Det var en stor smäll”, medger Klopp om förlusten. På sportettan finns också ”Spurs håller Europadrömmen vid liv” (1-0 mot Fulham).

Daily Mail bränner av ett smatterband av ”exclusive”. Bäst drag är det i: ”De Gea nobbad”. Man Uniteds målvakt har rest till Spanien för att vara nära sin fru som ska föda. Kontroversen? ”Vad Mail erfar har Solskjaer beslutat att det är bättre om 30-åringen stannar kvar med familjen till efter landslagsuppehållet i slutet av månaden, även om De Gea helst vill fortsätta spela. Draget ger Dean Henderson en chans att ta förstaplatsen i målet och innebär en dramatisk förändring i hans försök att ersätta De Gea”, menar Mail. Därefter uppger tidningen att Leicester är på väg att värva Odsonne Édouard. Celticanfallaren ska ha ”indikerat” att han vill göra flytten. Ett avtal värt 15 miljoner pund är nära. Sedan skiver Mail att det fortsätter storma kring Newcastle och tränare Steve Bruce. Spelare uppges nu missnöjda med för lite träning.

Annons

The Times tittar på kostnaderna för en tränarförändring i Newcastle. Bruce har rätt till fyra miljoner pund om han sparkas”, är dagens största sportrubrik. Klubbledningen anses fortfarande stå bakom tränaren.


ITALIEN

itaLa Gazzetta dello Sport ser svarta ränder på en blå himmel. ”Inter säger hej då” till titelrivalerna. I går var det Alexis Sánchez tur att skjuta Milanolaget till seger (2-1 mot Parma). Inter är nu också till sex poängs försprång i Serie A. En underliggande rubrik är ”Milan för Champions League”. Det är det realistiska målet nu. GdS understryker att Zlatan Ibrahimovic ingår i planerna för nästa säsong och att allt tyder på att han själv vill stanna. Men svensken får sin egen rubrik. ”Zlatan liftar till San Remo på mc och sjunger sedan ’Io Vagabondo’ med Sinisa Mihajlovic. Osannolikt nog tilldelas Ibrahimovic toppbetyg för sitt framträdande. Men det var inte för det obekväma kareokandet med Mihajlovic, med tillgjort leende och blommor i handen som vore han en stel parodi på Morrissey. Det fanns inget This Charming Man över denna Ibra. Men det gjorde det över den Ibra som spelade boll med den rullstolsburne Donato Grande, italiensk paralympisk fotbollsspelare och stort Milanfan. ”Du passar bättre än mina lagkamrater”, tyckte Zlatan, de bytte tröjor (italienska landslaget mot Milan), och de fick GdS-recensenten Elisabetta Esposito att smälta igen. 10 av 10 i betyg. Minns att hon delad ut 9 till Zlatan för premiärkvällen.

Annons

Corriere dello Sport noterar att ”Zlatan kom försent på grund av en olycka”. Det var en motorvägsolyckan som krävde minst ett liv som orsakade trafikstockningar. Liksom Gazzetta dello Sport, skriver Corriere dello Sport fram till att storyn om mc-lift av allt att döma stämmer. ”Mc-föraren, ett Milanfan, skulle till Livorno men ändrade kurs 60 km med Ibrahimovic bakom sig, en dröm, han måste ha nypt sig själv”. Förstasidan handlar annars om Inter. ”Försök att ta mig”, är CdS sett att se på tränaren Antonio Contes budskap efter sjätte raka segern. På måndag väntar stormatch mot Atalanta.

Libero hävdar att Chelsea är beredd att locka Gianluigi Donnarumma med en rejäl årslön: 10,5 miljoner euro. Målvaktens kontrakt med Milan går ut i sommar, men klubben har tidigare signalerat att ett nytt är på gång.

Annons

 

SPANIEN

spanMundo Deportivo landar i dag på nytt i tidningsställen i San Sebastian med Alexander Isak på förstasidan. ”Isaks utmaning” är att ta sig ifatt Antoine Griezmann. Anfallaren har 12 mål och är fem från fransmannens säsongsresultat 2014. Det är den näst högsta i Real Sociedad på 2000-talet. Etta är Nihat med 23 mål 2002/2003. På söndag väntar Levante på Anoeta. På hemmaarenan har Isak gjort sex mål på de tre senaste ligamatcherna.

Marca hyllar Real Sociedads blivande cupfinalmotståndare. ”Athletic är unikt”. Varför? Jo, laget är klart för en andra final inom två veckor – i samma cup. Copa del Rey-finalen mot Real Sociedad är den uppskjutna från förra säsongen och spelas den 3 april. Efter seger i går (2-1 mot Levante) är Athletic också klart för Copa del Rey-final den här säsongen. Den spelas mot Barcelona den 17 april. Båda finalerna spelas i Sevilla. Karim Benzema medger att Cristiano Ronaldos klubbskifte gav honom mer utrymme i Real Madrids anfall. ”Jag var glad när Cristiano var här, men hans flytt tillät mig att spela en annan roll”, säger Benzema till Icons, ”Han gjorde 50 mål varje säsong och man får anpassa till hans spel. Han är en av världens bästa och jag var glad att spela med honom”.

Annons

Diario AS tar upp just Benzema på ett hörn med ”I väntan på nummer 9”. För på söndag är det storderby i Madrid, Atlético-Real. Men Luis Suárez har fem matcher utan mål. Och Benzema ska testas i dag för att se om han kan spela. På förstasidan nämns också Barças tunga besked, skadan på Gerard Piqué.

Sport låter det Piqués skada hamna i marginalen. Här firas det fortfarande över ”Ett nytt Barça”, ett Barça som tror på titlar igen, och där Koeman också vunnit över spelarna.

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe ger hela förstasidan åt OM-ultras angrepp på lagets träningsanläggning den 30 januari. Tidningen synar händelsen och har bilder från övervakningskameror och beskriver scenerna som ”överväldigande”. Ett klipp, med rörliga bilder och grafik, har också släppts (se klippet här). Nyligen dömdes elva personer till sex månaders villkorligt fängelse för att ha deltagit i upploppen, en person fick också tre månaders fängelse på grund av tidigare villkorlig dom. Vidare flikar tidningen in att Rennes har fått en ny tränare. Bruno Genesio är nu presenterad.

Annons

Le Parisien har goda nyheter till PSG-fans. Neymar och Marco Verratti är ”på rätt väg” och troligen tillgängliga till onsdagens CL-retur mot Barcelona. Båda är i träning.

 

TYSKLAND

Bild var först ut, Sky Sport nickade instämmande senare på kvällen: Jamal Musiala har skrivit på ett femårskontrakt med Bayern München. Klubben har ännu inte bekräftat officiellt. Det är det andra stora beskedet om den nyss 18 år fyllda stortalangen på kort tid. För en vecka sedan vann Tyskland dragkampen med England om vilket landslag Musiala ska representera. Mer om FC Bayern. Damerna slog Kazygurt från Kazakstan med 6-1, Hanna Glas gjorde ett av målen. ”Jag brukar snitta ett mål per säsong, nu har jag dubblat det”, säger hon till Fotbollskanalen.

Publicerad 2021-03-05 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto