Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Liverpoolprofilen: "Sälj hela anfallet"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

ENGLAND

england

Daily Mirror blickar med krönikören Stan Collymore mot förändringar i Liverpool. Den tidigare Liverpoolanfallaren tycker det är läge att sälja hela Klopps tremannaanfall; Mohamed Salah, Sadio Mané och Roberto Firmino. Collymore menar att det skulle ge mer än 200 miljoner pund. ”Med den sortens pengar så skulle jag försöka med Erling Haaland till att börja med, och med Jack Grealish till vänster och Ansu Fati till höger”, skriver han, och tycker även Divock Origi kan visas dörren och Myron Boadu (AZ) välkomnas i stället.

Daily Express döper om Kai Havertz till ”Key Havertz” som nyckelspelare i Chelseas seger (2-0 mot Everton). Tränare Thomas Tuchel både myste och utmanade sin landsman, som tidigare varit så blek. ”Det är en spelare som har förmågan att vara en dominerande spelare i offensiven, och han klev fram”, menar Tuchel.

Annons

The Athletic är medveten om att även Andreas Christensen och Toni Rüdiger klivit fram. Men en ny mittback, som kan leda Chelseas backlinje, står enligt den välrenommerade sajten ändå högt på Tuchels prioritetslista inför nästa säsong. Alternativen är i dagsläget Niklas Süle (Bayern München), Ibrahima Konaté (RB Leipzig) eller José Giménez (Atlético).

Daily Telegraph är ett spektra av måndagskvällens snackisar. Här finns ”Hjälten Havertz” och ”Liverpool backar Klopp”. Här finns goda nyheter till Man United-fans: Marcus Rashford har inte någon allvarlig fotledsskada. Och här finns på sportettan också ”Förslag på att stoppa transfers mellan Europas elit”. Idén att bannlysa transfers mellan CL-klubbar finns på bordet vid European Club Associations möte. Enligt ECA:s ordförande och Juventus president Andrea Agnelli kan ett sådan förbud överbrygga välståndsskillnader mellan klubbarna i ligorna, som ett alternativ till lönetak.

Annons

The Guardian plockar också upp ECA-mötet med stora rubriken ”Champions League-expansion nära godkännande”. Det nya gruppspelet med bland annat 36 lag och tio matcher väntas enligt Agnelli få grönt ljus inom några veckor.

The Sun ser mörka moln på Man Uniteds himmel. Edinson Cavani och Eric Bailly uppges tjuriga för att deras framtid i klubben är oklar. Så sent som i söndags rapporterades Cavani nära Boca Juniors.

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport låter Milan Skriniar dela ut slängkyssar. Eller ”Scudettokyssar”, som tidningen kallar det. Slovaken var segerskytt och matchens lirare för Inter (1-0 i Atalanta). Firandet i omklädningsrummet vittnar om segerns tyngd (se klipp här). De svartblå är tillbaka i sex poängs ledning. Men Antonio Conte var försiktig på frågan om scudetton redan var i  hans ficka. ”Nej, där har jag bara 40 euro efter att jag tankat”, svarade Intertränaren. Tidningen har också ett par uppdatering på Zlatan Ibrahimovic. Om hans ljumskskada: En undersökning på måndagen visade inte på några bakslag. Målet är därmed fortsatt comeback i returen mot Man United den 18 mars. Om nytt kontrakt: Allt positivare signaler, även om inte helt enkla löneförhandlingar väntar. 39-åringen väntas vilja ha sju miljoner euro netto igen, Milan vill betala mindre, men förhandlingarna brådskar inte. Om en ”vice-Ibra”: Jo, en ny anfallare ska värvas, troligen ung och hungrig, ”Som skapt för farbror Zlatan som (vad vi erfar) längtar efter att hitta sin arvtagare och hjälpa honom att blomma”, skriver tidningen. Som väntat har Gazzetta dello Sport Álvaro Morata bredvid Cristiano Ronaldo i anfallet för Juve mot Porto i kväll. Dejan Kulusevski får nöja sig med en plats på bänk…nej, svensken har här fått en plats på ett femmannamittfältet. GdS ger honom liten fördel framför McKennie och Ramsey.

Annons

Corriere dello Sport ser det inte alls så. Här är det fyrmannamittfält och Kulusevski på bänken. Samma som Sky Sport Italia. Dagens största rubrik är ”Händerna på scudetton”. Den kanske inte är i Contes ficka, men han är där och fingrar på den.

Tuttosport påminner, ”Juve, det är final nu”. I en artikel uppmärksammas att Dejan Kulusevski rankas som världens nionde mest lovande spelare född 2000. Det är CIES Football Observatory som sammanställt listan, som baseras på erfarenhet och speltid på allra högsta nivå. I topp är en trio Bundesligaspelare; Jadon Sancho (Dortmund) före Alphonso Davies (Bayern München) och Erling Haaland (Dortmund). Kulusevski är högst placerad Serie A-spelare. I listan över spelare födda 2003 eller senare ligger Isak Bergmann Johannesson (Norrköping) trea.

SPANIEN

spanien

Diario AS ser det som att ”Fajten startar” med Joan Laporta bakom ratten i Barcelona. ”Den nye presidenten i Barça diskuterar redan med David Alabas representanter och gillar också Erling Haaland” – två spelare som Real Madrid länge setts som angelägen om.

Annons

Mundo Deportivo tycker också att det är ”Dags att sätta igång” med Barças planering inför en värvningssommar. Tre mål ringas in: Alaba, Eric Garcia och Sergio Agüero. Alla på fri transfer. Laporta ska under måndagen ha haft samtal med Ronald Koeman och Lionel Messi inför kommande säsong. Sedan upprörs MD över en aktion från PSG-ultras inför CL-returen mot Barça på onsdag. Banderoller hängdes upp i Paris. Det var inte bara ”Barcelona är inte välkomna” utan också ”Shakira till La Jonquera”. Sångerskan är Gerard Piqués fru, La Jonquera är ett ökänt tillhåll för bordeller på gränsen mellan Spanien och Frankrike. ”Vidrigt”, skriver MD, om tilltaget. Det finns inte mycket kärlek mellan klubbarna och deras fans.

Estadio Deportivo förtjänar ett omnämnde. Liksom Real Betis. Laget vände 0-2 till seger (3-2 mot Alavés) och ED jublar, ”Heja Panda”. Det är smeknamnet på Borja Iglesias, som låg bakom comebacken med två mål.

Annons

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ger tränarskiftet i Olympique de Marseille rubriken ”Ultraförväntningar på Sampaoli”, en syftning på det spännande mötet mellan den explosive argentinaren och den heta publiken. På måndagen hade Sampaoli sin första träning med OM. På annat håll skriver L’Equipe att PSG hoppas på ett snart svar från Kylian Mbappé om ett nytt kontrakt men att 22-åringen bidar sin tid. Det nuvarande kontraktet gäller till 2022. PSG vill förlänga kontraktet fyra-fem år, som med Neymar, men fransmannen väntas inte lämna besked före sommaren. ”Kan klubben acceptera det?”, undrar L’Equipe.

RMC Sport gnuggar händer åt lottningen i franska cupen. Ligaettan Lille parades ihop med ligatvåan PSG i åttondelsfinal. Matchen spelas den 17 mars, om PSG går vidare till kvartsfinal i CL.

TYSKLAND

Bild skriver att RB Leipzig tvingas kompensera Liverpool för den flyttade CL-matchen. Uefas straff är tio procent av prispengarna som den tyska klubben får för gruppspelsplatsen, uppskattningsvis cirka 1,5 miljoner euro. Mötet skulle ha spelats på Anfield men har flyttas till Budapest på grund av tyska reserestriktioner. Uefa drar andelen från RB Leipzigs prispengar som delas ut efter säsongen.

Annons

Kicker, liksom Sky Sport, uppger att Kingsley Coman tackat nej till en kontraktsförlängning med Bayern München till 2026. Båda sidor är för närvarande avvaktande. Comans nuvarande kontrakt gäller till 2023.

ÖVRIGT

Sport-Express (Ryssland) uppger, med hänvisning till en ukrainsk journalist på Espreso TV, att Sjachtar Donetsk inlett samtal med Max Allegri. Den tidigare Juventus- och Milantränaren skulle i så fall vara aktuell till nästa säsong.

Publicerad 2021-03-09 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto