Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan kan starta: "Har 30-45 minuter i benen"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport vädjar. ”Milan, lyft upp oss”. Anledningen är Europaknockarna. Inget italienskt lag är kvar i Champions League. Lazio var sista lag ut (1-2 mot Bayern München). Nu står hoppet till Europa League. Till Roma och till Milan. ”Den italienska fotbollen har behov av en torsdag med lejonhjärtan”, skriver tidningen. Den som helst ryter och svänger med sin man är Zlatan Ibrahimovic. Han finns med i truppen mot Man United, men Gazzetta dello Sport överraskar med att också ha honom i den väntade startelvan. ”Uppskattningar gör gällande att han har 30-45 minuter i benen, oavsett inte mer än en halvlek”, skriver tidningen. Planen var ursprungligen bänken, men Rebic och Leão har skavanker. ”Om  kroaten eller portugisen kan spela så tar de startplatsen, annars ställer sig Zlatan på scen direkt”.

Annons

Corriere dello Sport är av precis samma åsikt. Träningen under morgonen avgör om Rebic och Leão har möjlighet att starta, annars gör Ibra det. CdS har också svensken i sin förmodade startelva. Uppgifterna når förstasidan under rubriken ”Pioli satsar på Ibra”. Men i den största rubriken är det varningsklockor som ljuder. ”Covidlarm i Inter”. Målvakten Samir Handanovic har testat positivt för corona. Tidigare har även Danilo D’Ambrosio gjort det. Nu uppges oron stor att fler spelare ska testa positiv. Nya tester genomförs hos serieledaren i dag och i morgon.

 

ENGLAND

england

Daily Mirror byter ”s” mot ”z”. Men inte för Zlatan skull utan för Ziyech, Chelseas målskytt. ”It’s so eaZy for Blues” (2-0 mot Atlético). Kvartsfinalplatsen är säkrad. Det fick en skadade Thiago Silva att stelbent hoppa runt på läktaren och vilt omfamnas av Jorginho och Mason Mount (se klipp här). Det fick Thomas Tuchel att höja ett varningens finger. ”Jag är ganska säker på att ingen vill möta oss, säger Chelseatränaren, ”Det är ett stort steg (för Chelsea, min anm), men det finns ingen anledning att vara rädd, vi tar det vi får och förbereder oss på bästa sätt”.

Annons

Daily Mail ger nästan hela sportettan till ”Skammens dag för förbundet”, efter rapporten om sexuella övergrepp. Men tidningen har också Silly Season och återvänder då till Chelsea. Londonklubben påstås utmana Barcelona om Sergio Agüero, vars kontrakt med Man City går ut till sommaren och ännu inte kommit överens om ett nytt.

Manchester Evening News snappar upp ord från Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer, som av många tabloider uppfattas som en pik till föregångaren José Mourinho. Norrmannen gör en tydlig distinktion mellan pokaler. Han betonar att ligaspelet är kärnan i verksamheten, det man ska bedömas efter. ”Cupturneringar kan ge dig en pokal men ibland handlar det mer om en tränares eller en klubbs ego”, säger Solskjaer.

Liverpool Echo rapporterar att Everton är stekhet i Colombia. Siffror visar att suget efter Everton-merch ökat med 6 000 procent sedan 2019. Orsak? Orsak? Värvningen av James Rodríguez, och till viss del Yerry Mina.

Annons

 

SPANIEN

spanien

Diario AS följde en ”Begravning i London”. Atlético var aldrig riktigt nära (0-2 mot Chelsea). Tidningen vänder därför snabbt blicken från London till Nyon. Till fredagens Champions League-lottning med Spaniens enda kvarvarande lag, Real Madrid. Liksom Marca pekar AS ut tre lag som bör undvikas till varje pris: Man City, Bayern München och PSG. Bland läsarna är självförtroendet högt. I en webbomröstning om CL-vinnare har var tredje valt Real Madrid (34 procent). Därefter följer Bayern München (26 procent) och Man City (18 procent).

Cadena Cope hör Atlético-tränaren Diego Simeone ge Chelsea en eloge. ”Man måste gratulera motståndaren när den är bättre. Den första matchen var jämnare”, säger han. Men liksom i övrig spansk press är det Joe Coles uttalande som få störst rubriker. BT Sport-experten sågade Atlético kraftfullt. ”Jag sa i halvtid att det här känns som att Chelsea spelar, utan att vara respektlös, mot ett topplag i Championship eller ett bottenlag i Premier League, som Fulham eller West Brom”, sa Cole i tv-sändningen.

Annons

Sport använder förstasidan till en bild på Joan Laporta till ordet ”Hopp”. Det var vad Barcelonas nygamla klubbpresident försökte ingjuta när han installerades på onsdagen. Om framtiden. Om ekonomin. Och inte minst om Messi. Det blev en rejäl charmoffensiv. ”Jag älskar dig och Barça älskar dig också”, sa Laporta till åhörarna, av vilka Messi var en. De båda kramade senare om varandra. Stannar han nu?

Mundo Deportivo hör hur ”Dörren stängs för publiken” på cupfinalen mellan Athletic Club och Real Sociedad den 3 april. Klubbarna och förbundet ska i dag samtala om 20-25 procents kapacitet på Estadio La Cartuja i Sevilla, som tar 60 000 åskådare. Men både den centrala och den baskiska regeringen gav i går tummen ner, varför MD bedömer fotbollens försök som ”dömt att misslyckas”.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe känner att ”PSG hugger igen”. Efter svagt spel i ligan var stinget tillbaka i franska cupen (3-0 mot Lille). ”Hans majestät Navas”, som PSG-målvakten tituleras i rubriken, tog en straff, briljerade än en gång och får 8 av 10 i betyg. L’Equipe har intervjuat Arkadiusz Milik, ett något oväntat lån från Napoli till Marseille. Det har ryktat om en flytt till Juventus. På frågan om det finns en specifik klubb eller liga som lockar svarar han, ”Jag vill spela för de största klubbarna. Vi får se. Nu vill jag visa upp mig här. Jag vill att man ska minnas mig i OM som en ’stor anfallare’”. L’Equipe uppmärksammar också att Ligue 1 och Ligue 2 gemensamt beslutat sig för att stoppa spelare från landslagsuppdrag utanför EU-länder. Det gäller under det kommande landslagsuppehållet och beror på coronarestriktioner.

Annons

RMC Sport blickade ut över läktarna på Parc des Princes i går kväll och noterade stora banderoller med stöd från PSG-ultras. ”Sergio, må din pappa vila i frid”, riktade sig till Sergio Rico vars far nyligen gick bort. ”Marquinhos, Angel – hela kurvan är med er”, riktade sig till de båda spelarna vars familjer drabbats av brutala inbrott. Utanför arenan hade 300-400 fans samlats när spelarbussen anlände. PSG-tränaren Mauricio Pochettino fick kommentera situationen med Maquinhos och Di María, samt stämningen i laget. ”Nu är allt lite bättre”, svarade han.

Foot Mercato skriver att Pochettino varit i kontakt med Serge Aurier och vill ha honom i PSG kommande säsong. Tottenham har enligt Foot Mercato satt prislappen 12 miljoner euro för den 28-årige högerbacken, som i sommar har ett år kvar på kontraktet.

Annons

 

TYSKLAND

Sky Sport levererar citat från Bayern Münchens tränare Hansi Flick som överraskar. Men de har inget med ännu en seger i Champions League att göra (2-1 mot Lazio). Flick medger öppet den senaste tidens uppgifter om meningsskiljaktigheter med sportchefen Hasan Salihamidzic. Flick: ”Vi har pratat ut och lagt det bakom oss. Det var en kort konversation. Det var i klubbens bästa intresse”, säger Flick, och berättar  att samtalet hölls under gårdagen. Han medgav också en misslyckad jakt på spelare förra sommaren, vilket möjligen var ytterligare ett försök att visa enad front från Bayern-håll. ”Hudson-Odoi och Dest var inte bara mina drömspelare, det var våra drömspelare. Vi ville ha dem men lyckades inte”, säger Flick, och nämner även Kai Havertz och Timo Werner.

Bild sätter betyg på spelarna. Högst får Lewandowski, Goretzka och Alaba, alla 2 av 6 (1 är högst). Lägst betyg får Muriqi i Lazio, 5. Det går inte heller tidningen förbi att hälften av tränarna i de kommande CL-kvartsfinalerna är tyska: Flick (FC Bayern), Terzic (Dortmund), Tuchel (Chelsea) och Klopp (Liverpool). Det är första gången i CL-historien som fyra av åtta kvarvarande tränare är från samma land. Från Bundesliga rapporterar Bild att forne landslagsstjärnan Bastian Schweinsteiger är ett av namnen Eintracht Frankfurt överväger som ersättare till Fredi Bobic som klubbens sportchef.

Annons
Publicerad 2021-03-18 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto