Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sebastian Andersson om smärtan: ”Åt fler och fler tabletter”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


TYSKLAND

Express lyssnar till Sebastian Andersson som i stället för VM-kval spelade internmatch i Köln. Han håller sakta på att fasas in efter sin knäskada som förstört säsongen, och som ledde till att han kämpade med smärtan. ”Jag kände av den mer och mer, och åt fler och fler tabletter”, berättar anfallaren och blickar tillbaka på hur tillvaron på planen förändrades, ”Det luriga är att man tappar fokus på rätt saker. Det är inte bara smärtan, det påverkar en också mentalt”. I går spelade Andersson 25 minuter och hann med ett mål. Förhoppningen i Köln är att 29-åringen ska kunna vara med i matchspel efter landslagsuppehållet.

Annons

Bild får ett snack med agenten Hasan Cetinkaya om Emil Forsberg och hans situation i RB Leipzig. Till skillnad från flera andra spelare med utgående kontrakt 2022 är det hittills tyst från RB Leipzigs håll. ”Ingen från klubben har pratat med mig eller Emil om framtiden”, säger Cetinkaya, ”Men det är givet att Emil inte inleder ett sista år på kontraktet. Det är för stor risk och inget vi vill”. Tyska tidningsuppgifter har gjort gällande att RB Leipzig ändrat policy och kan tänka sig att låta även betydelsefulla spelares kontrakt löpa ut. Bild skriver att Cetinkaya förväntar sig antingen ett flott kontraktserbjudande eller att klubben släpper Forsberg för en låg summa i sommar, med tanke på priset RB Leipzig betalade för honom och med tanke på vad han presterat för klubben. ”Vi vill ha ’fairness’. Emil kan skriva ett långtidskontrakt på annat håll”, säger Cetinkaya. Bild lägger till att italienska och engelska klubbar sägs lura i vassen.

Annons

Sport1 tycker, liksom Bild, att en FC Bayern-duo stack ut i den tyska VM-kvalsegern i går kväll (3-0 mot Island): Joshua Kimmich och Leon Goretzka. Båda får högsta betyget 1 av 6. Goretzka stack ut på fler sätt – som en initiativtagare till landslagets Qatar-protest med budskapet ”Human Rights” på t-shirts. ”Vi skrev bokstäverna själva”, berättar han, ”Vi vill göra tydligt för samhället att vi inte accepterar detta”.

 

ENGLANDEngland

The Times tycker att ”England gav en glimt av en ljus framtid” (5-0 mot San Marino). Ollie Watkins debuterade och gjorde mål. 17-årige Jude Bellingham imponerade. Sedan har Times ”Solskjaer erbjuds nytt kontrakt”. Tidningen är bara en av flera om i dag hänvisar till sina källor, sedan uppgifter börjat florera.

Daily Mirror tar det längre. Här finns ”Wat a start”, för Watkins och England,  men också siffror på Solskjaers avtal: ”Ole kniper nytt Unitedkontrakt värt 30 miljoner pund även om det inte blir några pokaler”. Tidningen uppger att United väntas erbjuda en löneförhöjning från 7,5 miljoner pund om året till tio milj pund om året. Kontraktet är på två plus ett år.

Annons

Daily Telegraph skriver också om ”Jolly Ollie” och om Solskjaers nya kontrakt. Men tidningen bidrar även med en uppdatering kring publikåterkomst. Upp till 4 000 åskådare väntas testat under en FA-cupsemifinal, antingen Leicester-Southampton eller Chelsea-Man City. Matcherna spelas den 17 respektive 18 april. Biljetter är tänkt att fördelas bland boende i närområdet till Wembley.

Sky Sports ger en kvintett engelska spelare 8 av 10 i betyg: Reece James, Ben Chilwell, Raheem Sterling, Mason Mount och Dominic Calvert-Lewin. Stackars målvakten Nick Pope får inget betyg alls. Han hade för lite att göra. ”Han var bokstavligt talat en åskådare. Han hade inte ett enda skott att rädda och rörde bollen två gånger, i den 16:e och 19:e minuten. Under hela andra halvlek stod han bara och tittade på”, skriver Sky.

Annons

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport är belåten. ”Fortsätt så, Italien” är uppmaningen efter torsdagens VM-kvalpremiär (2-0 mot Nordirland). Tidningen påminner också om att landslaget har 23 raka matcher utan förlust. Berardi ses som matchens bästa spelare, 7 av 10, men även Donnarumma och Florenzi får samma betyg. Milanlegendaren Franco Baresi, som nu har titeln hedersvicepresident, är intervjuad. Zlatan Ibrahimovic och hans landslagscomeback kommer på tal. ”Inget förvånar mig längre. Jo, en sak, tårarna framför kamerorna, han är en grabb med hjärta”, säger Baresi, och får frågan om han kan se Ibrahimovic vid sin sida i klubbledningen, ”Det får du fråga honom om (skratt). Det enda jag svarar är att det finns tid att byta roll. Jag hoppas få se honom en säsong till på planen, han är en naturkraft”. Andra nyheter: ”Kean eller Kun för Cristiano Ronaldo” står för att Moise Kean eller Sergio Agüero står på Juves meny för att hålla den portugisiska fixstjärnan på gott humör. Vidare berättar GdS att Romaikonen Francesco Totti nu officiellt fått sin agentlicens.

Annons

Corriere dello Sport såg ”Ett Italien som fungerar”. Här finns också en citatrubrik. ”Målet var en befrielse. Jag tillägnar Daniel det”. Orden är från Ciro Immobile. Dels syftar det på att det var ett och ett halvt år sedan han senast gjorde ett spelmål i Italiens tröja. Dels syftar de på att Immobile delar sorgen med familjen till Laziotalangen Daniel Guerini, som avled i en bilolycka i förrgår.

Tuttosport är en bara en av många italienska tidningar som i skymundan av Italiens lovande inledning låter ljuset fladdra förbi Blågult för att landa på Ibrahimovic. ”Ibra Show – Zlatan inspirerar Sverige”. Så beskrivs segern mot Georgien i rubrikform på Tuttosports förstasida.

 

SPANIENSpanien

Marca visar sin besvikelse. ”Dålig start”, summerar VM-kvalpremiären (1-1 mot Grekland). Sergio Ramos byttes ut i halvtid. ”Det är bra med honom. Vi hade bestämt på förhand att han bara skulle spela första halvlek”, säger förbundskapten Luis Enrique. Marca gillar det inte. ”Den här typen av arrangemang i en tävlingsmatch är konstigt, skriver tidningen.

Annons

Diario AS skriver om ”En besvikelse i Granada”. I spelarbetygen är det Sergio Ramos ersättare Íñigo Martínez som får lägst spelarbetyg, 5 av 10. Högst får målskytten Álvaro Morata, 8. AS skriver på dagens förstasida också om Real Madrids intresse för Moussa Diaby i Bayer Leverkusen. Även Man United och Bayern München är intresserade. Den 21-årige yttern värderas till upp till 40 miljoner euro.

Sport ser det mesta ur Barcelonaperspektiv, så även landslagsspelet. ”Historisk Pedri” är rubriken efter Spaniens match. ”Barçaspelaren blev den sjätte yngste landslagsdebutanten”, påpekar tidningen. Här finns också Barças vävningsplaner, ”Tre ’lågkostnadsspelare’ och en stjärna”. Det är Eric Garcia, Memphis Depay och Georginio Wijnaldum på fri transfer, samt en satsning på att komma åt Erling Haaland, som kan komma att kosta 150 miljoner euro.

Annons

Cadena SER uppmärksammar torsdagens besked att den spanska högstaligan för damer blir professionell från och med nästa säsong. Här spelar Hedvig Lindahl (Atlético) samt Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani (Real Madrid), men de två sistnämnda har utgående kontrakt.

 

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe har som enda fotbollsnotis på förstasidan att U21-landslaget förlorade mot Danmark i EM med 0-1. Det var första gången Frankrike förlorade sin öppningsmatch i EM sedan 1986. Sveriges VM-kvalseger dyker med i ett matchsvep under rubriken, ”Ibrahimovic, förstås”.

RMC Sport noterar att Frankrike drabbats av ett avbräck som också kan bli ett avbräck för Chelsea. Mittfältsstjärnan N’Golo Kanté har drabbats av en baksida lår, missar de två nästkommande landskamperna och har återvänt till London. Chelsea har bland annat CL-kvartsfinal mot Porto den 7 april. Förbundskapten Didier Deschamps kallar inte in någon ersättare för Kanté.

Annons
Publicerad 2021-03-26 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto