Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Gazzetta dello Sport: Kulusevski bäst, Ronaldo sämst

4v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

ANNONS

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Kyss och farväl”. Den första placerar Conte på Hakimis kind. Det andra står för att Inter stormar vidare mot ligatiteln och vinkar hej då till rivalerna. Efter söndagens seger (1-0 mot Cagliari) skiljer elva poäng till tvåan Milan. På tal om Milan. ”Dr Zlatan och Mr Ibra” visar två sidor av Zlatan Ibrahimovic”Älskad av tränaren och medspelarna, mindre så av domaren”. GdS lägger i analysen av ”en unik spelare” också till att ”Ibrahimovic kan skriva på det nya kontraktet redan i dag eller i morgon”. Corriere dello Sport skriver i dag också att ”kontraktet har varit klart i flera dagar, bara den officiella bekräftelsen saknas, och kan komma i veckan”. Ibrahimovic kommer efter lördagens utvisning att missa matchen mot Genoa på söndag, det är ännu oklart om avstängningen blir längre. Dejan Kulusevski uppmärksammas också i Gazzetta dello Sport – som bäst i Juves seger (3-1 mot Genoa). ”Hans mål spelar ingen roll. Målet är en konsekvens. Halvpoängen mer – 7,5 i stället för 7 – får han för hur han tog tillbaka bollen för Zappacosta, ett tecken på hur fördjupad han är i spelets vägar”. Men den som tar förstasidesrubriken från matchen är den spelare som fick lägst betyg: Cristiano Ronaldo (5). För det var en ”Rasande Cristiano Ronaldo”, som slängde sin tröja, skriver GdS. Journalisten Romeo Agresti tonar ner situationen på Twitter med ett klipp, och menar att portugisen kastade tröjan till en bollpojke. Mattias Svanberg får hyfsade 6 i betyg för insatsen i Bolognas förlustmatch (0-1 mot Roma).

ANNONS

Corriere dello Sport hyllar också Contes Inter men lägger stort fokus på kampen bakom, kampen om CL-platser. ”Mellan Milan och Roma är det sex lag inom nio poäng som slåss om tre platser”. Förutom Milan och Roma, även Juventus, Atalanta, Napoli och Lazio.

 

ENGLAND

England The Sun

The Sun tapetserar självfallet söndagens stora ordbråk över sportettan. ”Glad att han inte är min son” får extra lyskraft just för att diskussionens mittpunkt är en Son (Heung-min). Solskjaer om straffsituationen: Om min son stannar nere i tre minuter och behöver sina tio kompisar för att hjälpa honom upp, då får han ingen mat”. Mourinho tolkade det bokstavligt: ”Son har tur att hans pappa är en bättre person än Ole”. På planen vände och vann Man United (3-1 mot Tottenham).

Manchester Evening News ger kärlek till Paul Pogba och Mason Greenwood – båda får 9 av 10 i betyg. Till Victor Nilsson Lindelöf blir det inte lika mycket. Svensken får 5 och omdömet: ”Visade varför United vill ha en ny mittback. Omintetgjorde sin goda form på senaste tiden med bedrövlig positionering och spelförståelse vid Sons mål”.

ANNONS

Daily Mail följer upp Son-incidenten med ett annat efterspel. ”Ännu en matchdag och än en gång får en av våra spelare utstå avskyvärda rasistiska förolämpningar”, skriver Tottenham i ett uttalande. De rasistiska förolämpningarna ska ha dykt upp på Instagram och Twitter. På sportettan uppmärksammas också West Hams seger (3-2 mot Leicester). Men inte för ännu en uppvisning av Lingardinho utan för tre spelare som inte var med. Leicesters tränare petade James Maddison, Ayoze Perez och Hamza Choudhury för att ha brutit mot coronaregler. De ska ha varit på födelsedagsfest hos Perez.

The Guardian har också med Leicestertrion vid skampålen och förstås ordbråket kring Son. Frilansaren Fabrizio Romano understryker att Manchester City fortsätter att jobba på ett avtal för Kayky. Varför? 17-åringens mål för Fluminense natten till i dag ger ett ganska bra svar (se målet här). Kayky väntas kosta tio miljoner euro plus bonusar (på upp till sju milj euro) och City behöver också lösa arbetstillstånd. Han väntas ansluta sommaren 2022.

ANNONS

 

SPANIEN

Spanien Mundo

Mundo Deportivo utropar ”Vilken ilska!”. Den kommer från Real Sociedads håll och riktar sig mot domaren efter tappad ledning och rött kort (2-2 mot Valencia). Alexander Isak? ”Stor match av anfallaren”, skriver MD i spelaromdömena. Isak gjorde sitt 13:e mål för säsongen strax före paus.

Marca har som de flesta andra tidningar en helt annan match i fokus. ”Håll i ledningen för allt ni har”, är hälsningen till Atlético de Madrid. Laget är tillbaka i ligaledningen ”trots skador på João Félix, Thomas Lemar och Kieran Trippier” (1-1 mot Real Betis).

Diario AS tar ett mer ifrågasättande perspektiv med ”Ligaledare med tvivel” efter de tappade poängen och skadorna. Atlético är nu bara en poäng före Real Madrid och två före Barcelona. En webbomröstning bland läsarna pekar på Real Madrid. Rejält. 70 procent tror Zidanes gäng spelar hem ligatiteln, 17 procent Barça och bara 13 procent Atlético. Lagens resterande spelschema finns här.

ANNONS

Sport försöker på sedvanligt vis blåsa liv i Barcelonas chanser. ”Fortfarande vid liv” lyder rubriken till en text med vinjetten ”Konfidentiellt”. Och vad som är konfidentiellt? I Barças omklädningsrum tror spelarna fortfarande på chansen att vinna dubbeln, ligan och cupen. Surprise.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe menar att ”Lyon vill vara med” i titelstriden. Efter tre raka matcher utan seger lossnade det äntligen i går (3-0 mot Angers). På annat håll vänder tidningen strålkastarljusen på ”Doktor Neymar och Mister Junior”. Neymar Jr har två ansikten. ”Irriterad och uppbrusande mot Lille, effektiv och inspirerad mot FC Bayern – PSG-anfallaren har precis visat båda sidorna av en ibland okontrollerbar talang”. Det följs upp med tystnaden om det där nya kontraktet med PSG som tidigare påståtts klart att presenteras. L’Equipe menar att bitarna är på plats men möjligen kan Mbappés framtid spela in i situationen. Men en övergång till Barcelona för Neymar anses alltför komplicerad. Och hans ex-agent Wagner Ribeiro tycks säker på att framtiden är på Parc des Princes. Bara PSG har råd med Neymar. Real Madrid har ekonomiska problem. Barça? Ännu värre. Italien? Ingen klubb kan mäta sig. Manchester United eller Manchester City? Det tror jag inte på”, säger Ribeiro, ”I Paris lever han gott och spelar för ett mycket bra lag. I år kommer de vinna Champions League och Neymar vinna Ballon d’Or, ni ska få se”.

ANNONS

Journal de Dimanche pratar med filmregissören Guillaume Canet som förklarar valet av Zlatan Ibrahimovic till den nya Asterix-filmen. ”Vi letade efter någon med personlighet och arrogans. Jag lyckades komma i kontakt med honom, och idén roade honom. Dessutom håller han på med taekwondo!”, berättar Canet, ”Han kommer att vara Ceasars favoritcenturion”.

 

TYSKLAND

Kölner Stadt-Anzeiger noterar en tung förlust för Köln (2-3 mot Mainz) och att Sebastian Andersson ”tröttnade” i andra halvlek, när han startade första matchen sedan december. Han får mediokra 4 av 6 i betyg (1 är topp). Klubbledningen tröttnade också. Men på tränare Markus Gisdol, som vid midnatt fick sparken. Friedhelm Funkel, 67, blir interimtränare.

Tyskland

Kicker har Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld) i Omgångens lag i Bundesliga. Annars är fokus mest på Champions League. På förstasidan är det kampen mellan Erling Haaland och Kylian Mbappé om att vara herre på täppan. Inne i tidningen framför allt kampen mellan Bayern München och PSG. Enligt Kicker är FC Bayern tveksam till att Leon Goretzka kan starta. David Alaba väntas då ta hans plats på mittfältet och Lucas Hernández gå in som mittback. Även Bild tror på samma startelva, vilket ger: Neuer – Pavard, Boateng, Hernández, Davies – Kimmich, Alaba – Sané, Müller, Coman – Choupo-Moting. Matchen spelas på tisdag.

ANNONS

 

Publicerad 2021-04-12 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto