Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Zlatan ”räddade” Röda Stjärnan från hårdare straff

3v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Skärmavbild_2021-04-15_kl._07.48.33[1]

Blic och Mozzart Sport (Serbien) skriver hyllningar till Zlatan Ibrahimovic. Anledningen är att svensken anses ha ”räddat” Röda Stjärnan från strängare straff än en match utan publik som utdömdes av Uefa i går. Efter rasismincidenten när Milan gästade Belgrad lovade han Röda Stjärnan-tränaren Dejan Stankovic, som han spelade med i Inter, att klubben kunde räkna med hans stöd. Ibrahimovic ska enligt uppgift tagit hjälp av serbiska vänner med ett brev som lovordar bemötandet i Belgrad och påpekar att en supporters dåliga uppträdande inte berört honom. ”Ett brev med sådant innehåll, undertecknat av en av världens främsta anfallare, skickades till Uefas disciplinkommitté. Och det påverkade helt säkert att Röda Stjärnan inte fick ett strängare straff”, skriver Blic.

ANNONS


ENGLAND

england

Daily Telegraph sammanfattar Englands CL-kväll med ”Elände” och ”Extas”. Elände för Liverpool som åkte ut (0-0 mot Real Madrid) och extas för Man City som gick vidare (2-1 mot Dortmund). Elände var det också för Liverpool som – liksom för tre år sedan mot Man City – tvingades fördöma den/de supportar som krossat fönster på gästernas spelarbuss. Real Madrid-spelaren Federico Valverde tog händelsen med en axelryckning. ”Det där var ingenting, jag kommer från Peñarol”, säger han i uruguayansk tv.

Daily Mirror har ett liknande anslag med de båda matcherna som Telegraph. Hä är det ”Real sad” för Liverpool och ”Real glad” för Man City. Mer Manchester, men från andra halvan av stan: ”Rött är nya grått för United”. Ole Gunnar Solskjaer fick frågan om den svaga hemmaformen och svarade ”Ni kommer att se en förändring nu”. Vad som skett? Solskjaer berättar att de stora läktardukarna har bytts ut från rött till svart. ”En del spelare har nämnt ögonblicksbeslut när man kikar över axeln för att se om en lagkompis är där eller inte och så är det en röd tröja mot röd bakgrund och röda stolssäten”, säger Solskjaer. Tidningsrubriken då? Den anspelar på när Alex Ferguson skyllde en usel första halvlek på grå bortaställ som gjorde att spelarna inte såg varandra.

ANNONS

Manchester Evening News benämner det som en ”bisarr teori” av Solskjaer. Tidningen ger sig sedan ut på transfermarknaden och uppger att Declan Rice är intresserad av en flytt till Manchester United. West Ham-stjärnan ska ha frågat Unitedspelare om klubben under landslagssamlingen i mars.

Goal tvivlar på att Jesse Lingard är sugen på samma tröjbyte. Enligt sajtens uppgifter är han ”tveksam” till om han vill återvända till Man United efter succén på lån i West Ham.

The Guardian täcker förstasidan med Liverpools och Man Citys CL-öden men lockar även med en ranking av de 16 dam-EM-lagen, nu när även de sista är klara. Tyskland toppar listningen före Nederländerna – och därefter kommer Sverige. Före nationer som Frankrike, Spanien, England, Norge och Danmark.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport upptäcker att ”Dörren står öppen”. Den handlar om Gianluigi Donnarumma och det handlar om Juventus. Milanmålvaktens agent Mino Raiola har varit i Turin och trots flera ärenden uppger GdS att främsta skälet var diskussioner om Donnarumma. 22-åringen kontrakt med Milan går ut i sommar. Förhandlingarna om ett nytt står stilla. På annat håll slår Gazzetta dello Sport fast att Dusan Vlahovic (Fiorentina) är i pole position som ”den nye Ibra” i Milan, med Gianluca Scamacca (Genoa) och Odsonne Edouard (Celtic) som alternativ. Aftonbladets avslöjande om att Zlatan Ibrahimovic brutit mot Fifas etiska regler får också en halvsida.

ANNONS

Sky Sport Italia beskriver det som ”Fyra svåra dagar för Ibra”. Först utvisningen i Parma. Sedan det omdiskuterade restaurangbesöket. Och nu brottet mot etiska regler. Sky påpekar att allt inträffar denna vecka som skulle handla om hans kontraktsförlängning med Milan.

Corriere dello Sport behandlar också ämnet på en halvsida, men det når inte förstasidan. Där pumpar de grönt, vitt och rött. ”Roma spela för Italien” är dagens största budskap. I kväll är det EL-kvartsfinal som gäller för de gulröda som enda kvarvarande italienska lag i Europaspelet.


SPANIEN

spanien

Marca ropar stolt ut ”Real Madrid är redan där”. Laget är klart för sin nionde CL-semifinal under de senaste elva åren. Smaka på den. ”Courtois räddningar, Nacho och Militãos samarbete samt Casemiros storslagenhet avgjorde”, summerar tidningen matchen på Anfield (0-0 mot Liverpool). En bild på Valverdes röda, svullna fot före matchen samt att han fick spela högerback, ger också uruguayanen en hjältegloria.

ANNONS

Diario AS kallar Real Madrid för ”Oövervinnerliga”. Tidningen ser semifinalavancemanget som ”en uppvisning i att hålla stånd”. Som en matchrubrik lyder, ”Att stå emot är också att vinna”. Även AS har Courtois, Nacho och Milião som bäst inte bara i Real Madrid utan av alla spelare på planen (tre av tre i betyg).

Sport vägrar att ge sig. Trots alla indikationer på att Neymar stannar i PSG har tidningen dagens största rubrik i ”Dubbelspel”. För, enligt tidningen, må brasilianaren säga att han stannar ”Men på samma gång erbjuder han Barça sina tjänster för att spela på Camp Nou och vid sidan av Messi”. En annan rubrik: ”Barça i kontakt med Dani Olmo”, RB Leipzig-spelaren.

Mundo Deportivo kastar blickarna på andra typer av möjliga värvningar. ”På jakt efter en mittback till vänster”, tycker tidningen, och lägger till: ”Barcelona vill sälja Umtiti och ersätta honom med ett ’lågkostnadsalternativ’”. På bild finns Lisandro Martínez (Ajax), Mandi (Real Betis) och Marcos Senesi (Feyenoord).

ANNONS


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ser ”En ljusblå horisont”, sedan Manchester City blivit klar som PSG:s CL-semifinalmotståndare. Om färgen på Kylian Mbappés horisont är PSG-blå eller Real Madrid-vit är fortsatt oklart. Till skillnad från Neymar, som också har kontrakt till 2022, har den franske superstjärnan inte gjort några utfästelser om att förlänga. Enligt L’Equipe har PSG intensifierat telefonsamtalen till hans rådgivare de senaste veckorna, klubben är beredd att erbjuda 30 miljoner euro om året men det är fortsatt tyst. ”Mbappé stannar gärna en säsong till och PSG vill ha honom över VM i Qatar 2022, som spelas i november-december. Det förutsätter att han stannar till 2023, och som konsekvens förlänger till 2024 så att han inte kan lämna gratis. Kan Mbappé tänka sig att förlänga till 2024 om han får garantier om att bli såld 2023?”, spekulerar tidningen.

ANNONS

Le Parisien har en artikel på samma tema, om skillnaderna i situationen för Neymar och Mabappé. PSG behöver ett svar från Mbappé. ”Vi upprepar: PSG kan inte riskera att inleda säsongen med en skugga hängande över sig om att stjärnan är fri att skriva på för en ny klubb i januari 2022”, påpekar tidningen. Även Le Parisien skriver att Mbappé själv ännu inte fattat något beslut.


TYSKLAND

Skärmavbild_2021-04-15_kl._01.43.23[1]

Sky Sport samlar röster efter Dortmunds CL-sorti (1-2 mot Manchester City). Tv-kanalens expert Dietmar Hamann är förbannad över den omdiskuterade handsen som gav City straff och kvittering. ”Enligt min åsikt ett skandalöst domslut som berövade dem på lönen för sitt arbete”, säger Hamann. Dortmundtränaren Edin Terzic var inte heller nöjd men mer filosofisk, ”Vi har inte direkt haft tur med domsluten den senaste veckan”. I första mötet hade Jude Bellingham en boll inne i mål som tveksamt dömdes bort.

ANNONS

Sport1 använder rubriken ”Vad har hänt med Haaland?” till spelarbetygen. ”Norrmannens motor hackar betänkligt. Det är nu sju matcher utan mål (de tre landskamperna inräknade)”. Haaland får 4,5 av 6 i betyg, där 1 är bäst. Sky Sport är ännu hårdare och ger 5.

Kicker summerar Champions League för tysk del med ”Slut i Europa”. För Bayern Münchens del följs sortin också upp med en läsarfråga om striden i klubben mellan tränare Hansi Flick och sportchefen Hasan Salihamidzic. På frågan om vem som är viktigast för FC Bayern, Flick eller Salihamidzic, svarar 93,2 procent Flick. Vidare uppger Kicker att Robert Lewandowski väntas göra comeback mot Mainz den 24 april.

Publicerad 2021-04-15 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto