Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tjeckisk presidentilska: ”Blir omvänd rasism”

3v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ovrigt

Daily Record (Skottland) uppmärksammar på nyhetsettan ett ”’Galet’ utbrott av tjeckiska ledarskapet”. Det kommer efter rasismavstängningen av Slavia Prags Ondrej Kudela efter matchen mot Rangers. Och det handlar inte om fotbollsförbundets ledning utan landets. I ett ilsket uttalande från en talesman för president Milos Zeman, står bland annat: ”ni har dömt en anständig man utan det minsta bevis” . Trots att Uefa i sitt beslut lutar sig mot vittnesmål står i uttalandet från det tjeckiska presidentpalatset att domen är ”höjden av hyckleri, positiv diskriminering och en pinsam eftergivenhet för fåniga trender. Era ansträngningar kan leda till motsatsen, en situation där en person av annan färg än svart kommer att bli diskriminerad, förtryckt och fråntagen sina rättigheter”. Zeman beskrivs av nyhetsbyrån AFP som, ”en veteran på vänsterkanten som ömmar för Ryssland och Kina”, och har tidigare bland annat anklagats av Amnesty för främlingsfientliga uttalanden.

ANNONS

 

ENGLAND

england

The Sun benämner Arsenal som både ”Slick” (elegant) och ”Sick” (sjuk). Laget glänste på sin väg till Europa League-semifinal (4-0 mot Slavia Prag) samtidigt som det framkom att Pierre-Emerick Aubameyang varit drabbad av malaria. Tidningen tar sig efter besök på  fotbollsplan och i sjuksängen till transfermarknaden. Manchester United uppges nu planera ett bud på Nikola Milenkovic, Fiorentinas mittback, men vill ha ner prislappen på 38 miljoner pund.

Manchester Evening News var i alla fall belåten med Uniteds mittbackar i gårdagens promenadseger (2-0 mot Granada). Victor Nilsson Lindelöf får 7 av 10 i betyg, och MEN anmärker att ”Vanligen hörs knappt Lindelöf men i Dean Hendersons och Harry Maguires frånvaro gjorde han det. Trivdes i rollen som ledare”. Samma betyg, 7, får mittbackskollegan för kvällen, Axel Tuanzebe. ”Jag tycker han (Tuanzebe) och Viktor var enastående”, berömmer tränare Ole Gunnar Solskjaer. Högst betyg av MEN får David De Gea och Paul Pogba, båda 8.

ANNONS

Daily Telegraph ger förutom de fortsatta engelska framgångarna i Europa även Phil Foden utrymme. Enligt tidningen har Man City-stjärnan brutit med företaget som hade hand om hans sociala medier. Foden rapporterades vara rasande efter att en tweet lagts ut på hans konto som utmanade Kylian Mbappé, sedan semifinalmötet med PSG blivit klart.

The Times skriver att Everton satt ett pris på Moise Kean. 45 miljoner pund. Den 21-årige anfallaren har imponerat på lån i PSG, som funderar på ett köp. Även Keans förra klubb Juventus sägs intresserade. Carlo Ancelotti bekräftar att Everton är villig att släppa Kean.

The Guardian fnissar som resten av England åt starten för färgfirman Dulux som partner till Tottenham. Dulux trollade Tottenham i sociala medier över det tomma pokalskåpet och tvingades sedan be om ursäkt för tilltaget.

ANNONS

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport ser Alessandro Florenzi som en ”Joker för Conte”. Enligt tidningen är Inter intresserade av att värva Romaspelaren. 30-åringen är på lån i PSG, som tvekar över att gå vidare med en affär. Conte ser tre olika mittfältsroller för Florenzi. På annat håll tror GdS att i dag kan vara dagen Zlatan Ibrahimovic till slut skriver på den där förlängningen med Milan. Tidningen skrev på liknande vis redan i måndags, men i dag sker det med mer eftertryck. Det hänger på att Mino Raiola kan närvara. Sedan undrar tidningen om Zlatan är på väg att byta upp sig. Inte i lön (den blir densamma, sju miljoner euro), men i meter båt. Under dagarna i San Remo hängde han på den 30 meter långa yachten Unknown. Men MOW Magazine har plåtat honom i Livorno, när han inspektera den 40 meter långa yachten Rebeca. Enligt MOW är Ibrahimovic intresserad av att köpa den. Prislappen är 20 miljoner euro.

ANNONS

Corriere dello Sport har som fetast rubrik ”Hjärta och Dzeko”. Det är tack var dem Roma gick segrande ur sin EL-kvartsfinal (1-1 mot Ajax). Både Gazzetta dello Sport och Tuttosport använder ”Tack, Roma” på förstasidorna. Det gulröda laget är det enda kvarvarande från Italien i Europaspelet.

 

SPANIEN

spanien

Marca radar upp fyra Real Madrid-spelare på förstasidan som ”De oåtkomliga”. Det är Vinicius Junior, Federico Valverde, Rodrygo Goes och Martin Ødegaard. Den unga kvartetten är inte till salu för något pris, menar Marca. Däremot blir Real Madrid gärna av med spelare som Gareth Bale, Marcelo, Isco, Álvaro Odriozola, Mariano Diaz och Luka Jovic.

Cadena SER tar upp ett annat frågetecken, Sergio Ramos. Enligt radiokanalen tror Real Madrid inte längre på någon förlängning. Klubben tror i stället att 35-åringen beslutat sig för att lämna klubben för ett bättre alternativ.

ANNONS

Cadena Cope menar att Sverige kan vara till ”99 procent” säker att EM-matchen mot Spanien den 14 juni spelas i Sevilla. Uefa ska under torsdagen ha gett grönt ljus till flytten av Spaniens matcher till Estadio de La Cartuja. Flytten väntas bli officiell på måndag. Matchen skulle ursprungligen ha spelats i Bilbao.

Goal-journalisten Rubén Uría menar att Real Madrid och Barcelona kan falla åt sidan i jakten på Erling Haaland. Orsaken är de höga löneanspråken. Norrmannen sägs vilja ha 35 miljoner euro om året.

Sport fortsätter sin Neymar-hets. I går var tidningens huvudrubrik ”Dubbelspel”, om hur brasilianaren trots sin öppna försäkran om att han tänker stanna i PSG, drömmer om Barcelona. I dag är huvudrubriken ”Ultimatum till Neymar från PSG”. Tidningen påstår att den franska klubben vill ha kontraktet påskrivet innan CL-semin mot Man City. På annat håll kan man läsa att Ronald Koeman planerar för fyrbackslinje, ett 4-3-3, i lördagens cupfinal mot Athletic Club.

ANNONS

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe drar på en intervju, ”Patrick Vieira bryter tystnaden”. Det har gått fyra månader sedan han fick sparken i Nice. Han längtar efter ett nytt jobb. ”Min ambition är att ta en riktigt bra tränarkarriär. Det är jag fast besluten om, det vill jag verkligen. Och jag har bara börjat den”, säger Vieira, ”Jag vill snabbt komma tillbaka”.

RMC Sport lyssnar till en annan tränare. Olympique de Marseilles färska profil Jorge Sampaoli pratar om att sin aktivitet under matcherna, och drar paralleller mellan sig själv och en välkänd filosof. ”Jag har alltid varit sådan, jag tänker medan jag rör på mig, det finns inget dolt budskap. Jag tänker bättre när jag är i rörelse än när jag står still. Jag tror även filosofen Nietzsche tänkte medan han rörde sig”, säger Sampaoli.

 

TYSKLAND

ANNONS

Kicker uppmärksammar torsdagskvällens sena besked: hela Hertha Berlins lag är försatt i karantän i två veckor. Orsaken är att klubben nu är uppe i fyra coronafall. Det innebär att de kommande matcherna mot Mainz, Freiburg och Schalke måste skjutas upp.

Sport1 pratar med Bayer München-legendaren Franz Beckenbauer om Hansi Flick. Han vill ha besked av tränaren. ”Han måste så klart fatta ett beslut. Om han säger att han tänker stanna och har kontakt till 2023, då finns ingen anledning till fler frågor. Men om han inte gör det, då är det förstås öppet för spekulation. Det får han leva med. Men då kan han inte säga ’nästa fråga’, utan svara på det”, menar Beckenbauer.

Bild är inne på samma sak. En rubrik lyder: ”Lämnar du Bayern i sommar? Den här frågan borde ni svara på i dag, herr Flick!”. Tränaren är med på presskonferens kl 12 i dag inför matchen mot Wolfsburg. Mer om Bayern: Bild uppger att Joshua Kimmich brutit med sina agenter (fair-sport GmbH) och nu förhandlar själv med klubben. Lagkaptenen, som har kontrakt till 2023, vill upp på samma topplönenivå som exempelvis Lewandowski, Neuer och Müller, som alla tjänar drygt 15 milj euro om året.

ANNONS
Publicerad 2021-04-16 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto