Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svanberg hyllas – ”Stiger hela tiden i värde”

4v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport har fråga och svar. ”Superliga? Super-nej!”. Mitt i allt vad som tycks vara tydliga besked från Super Legue noterar fleras italienska medier en detalj i uttalandet från Juventus, börsnoterade Juventus. ”För närvarande kan bolaget inte utlova att projektet lanseras med lyckat resultat eller exakt tidpunkt för lanseringen”. Det tolkas av en del som en möjlig öppning för förhandlingar med Uefa. Men samtidigt har klubbpresidenten Andrea Agnelli hoppat av som ordförande för ECA, European Club Association, eftersom, som Agnelli uttrycker det, ”Framtiden tillhör Super League”. På hemmaplan fortsätter Juventus att famla i mörker (0-1 mot Atalanta). Detsamma gäller Dejan Kulusevski. ”Av honom kommer vi bara ihåg ett inlägg som Morata borde tagit tillvara på. Kom igen, grabben, vakna”, skriver tidningen om hans inhopp, och ger 5,5 av 10 i betyg. I stället är Bolognas Mattias Svanberg omgångens svensk (4-1 mot Spezia). Han får 8 i betyg. ”Tvåmålsskytt, men gjorde också en aggressiv och vältajmad match som allroundmittfältare. Stiger hela tiden i värde”, skriver GdS.

ANNONS

DAZN pratade Svanberg efter matchen. ”Tränaren sa till oss innan match att vi var tvungna att vinna i dag, oavsett hur”, säger han till tv-kanalen enligt Tuttomercatoweb, ”Jämfört med tidigare spelar jag mer och kan göra saker med större självförtroende. Mina förebilder? Jag gillar att kolla på Kevin De Bruyne. För tio år sedan kollade jag på Özil”. Det surras allt oftare om en flytt. ”Jag tittar inte in i framtiden. Jag är här och jag är nöjd. Jag tänker en match i taget”, säger Svanberg.

Tuttosport, sporttidningen i Turin, toppar med: ”Men är ni galna? Superligan kommer att döda fotbollen”. Kanske inte den rubrik Juventusledningen hoppats på i sin hemstad.

La Repubblica uppger att Atalanta, Cagliari och Hellas Verona redan bett Serie A om att utesluta ”utbrytarna”, alltså Juventus, Inter och Milan. Tidningen menar att Serie A-säsongen går mot en upplösning i rättssalen.

ANNONS

 

ENGLAND

.england

Daily Mail överdriver faktiskt inte i med den bombastiska rubriken ”Fotbollen i krig”. Det är svårt att sammanfatta läget annorlunda efter söndagskvällens besked om ett Super League. Tidningen ger Man United, Man City, Liverpool, Chelsea, Arsenal och Tottenham namnet ”den skamlösa sextetten”.

Daily Telegraph ger till och med planerna topplatsen på nyhetsettan. ”Premiärministern ger sig på fotbollsjättarna efter Super League-planer”. Boris Johnson kallar planerna ”mycket skadliga”. Kritikerna är många. Klubbarnas egna supporterklubbar och fans är i uppror. Och Liverpoolprofilen Jamie Carragher säger, ”Jag skäms över att Liverpool står bakom dessa idéer”. På sportettan påminner Telegraph om att ”Rebellklubbarna riskerar att kastas ut” från Premier League.

Sky Sport-experten Gary Nevilles passionerade kritik på söndagskvällen blev mest viral. Han kallar planerna ”skamliga” och gå till våldsam attack mot utbrytarklubbarna, ”Ta ifrån dem poängen. Placera dem i botten av ligan och ta pengarna ifrån dem. Ärligt talat, vi måste få bort detta. Det är kriminellt. Det är en kriminell handling mot fotbollsfans i detta land” (se klipp här).

ANNONS

Manchester Evening News tar det lokala perspektivet under ordvitsen ”Eur a disgrace”. Både United och City får utstå spott och spe. Men tidningen för också över strålkastarljuset till ligaspelet efter Man Uniteds seger (2-1 mot Burnley). United är nu i exakt samma position som City var 2012, åtta poäng efter United med sex matcher kvar, och ändå lyckades vinna titeln. Ole Gunnar Solskjaer om chanserna: ”Det är troligen orealistiskt, men konstigare saker har hänt”. De sista orden gör att MEN har rubriken: ”Unitedtränaren skickar varning för titelfajt till City”.

The Guardian konstaterar att ”Fotbollen är i kaos” men ger i alla fall Leicesters FA-cupfinalavancemang halva sportettan (1-0 mot Southampton). ”Jag tror FA-cupen älskar mig och jag älskar FA-cupen”, säger segerskytten Kelechhi Iheanacho. I finalen väntar ett lag ur den skamlösa sextetten, Chelsea.

ANNONS

The Athletic skriver att Real Madrid, Manchester United, Liverpool och Arsenal är de drivande klubbarna bakom Super League. Från transfermarknaden rapporterar The Athletic att Crystal Palace överväger Patrick Vieira som ny tränare om Roy Hodgson, 73, inte får förnyat förtroende. Tidigare har Sean Dyche, Eddie Howe, Frank Lampard, Steve Cooper och Valerien Ismael nämnts. The Athletic skriver även att Chelsea ”intensifierat intresset” för Bayern Münchens back Niklas Süle. Hans namn diskuteras allt flitigare i Londoklubbens ledning. José Giménez (Atlético) och Jules Koundé (Sevilla) är också aktuella – men dyrare – alternativ.

 

SPANIEN

.spanien

Marca, liksom andra spanska sporttidningar, reducerar beskedet om Super League till en nyhet som skvalpar i skuggan av det inhemska ligaspelet. Ilskan tycks inte densamma. Här är topprubriken ”Atlético drygar ut” (5-0 mot Eibar) då rivalen Real Madrid tappade (0-0 mot Getafe). Sent i natt kom också några ord från Florentino Pérez, Real Madrids president, som ska bli Super Leagues första president. ”Vi ska hjälpa fotbollen att ta sin rättmätiga plats i världen”, säger Pérez, ”…det är vårt ansvar som en stor klubb att svara på önskan från fansen”. Right.

ANNONS

Sport suger vidare på Barças cupkaramell i lördags. ”Och nu ligan!”. Tidningen påpekar att Barça själva råder över situationen. Visserligen är laget fem poäng efter Atlético men har en match mindre spelad och har kvar att möta Atlético.

Mundo Deportivo såg ett Real Sociedad ”Utan resurser” att ta till när ledning förbyttes i förlust (1-2 mot Sevilla). Alexander Isak var ”skeppsbruten”. MD skriver vidare om svensken, ”Aningen klumpig i sina ingripanden. Alltför isolerad bortanför målet”.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe kallar Superligan för ”De rikas krig”. Domen från tidningen välkände krönikör Vincent Dulucs mot utbrytarklubbarna är stenhård. ”Om de verkligen sjösätter planerna kommer vi aldrig att förlåta dem. Inte heller om de tar tillbaka dem”. På hemmaplan inkasserar PSG en anmärkningsvärd spännvidd i spelarbetygen efter söndagens högdramatiska seger (3-2 mot Saint-Etienne). Mbappé får 8 av 10, medan Rafinha och Bakker bara får 3. Segern på Parc des Princes gav inte enda PSG-jublet för dagen. Damerna satt stopp för Lyon i Champions League (2-1), och är klart för semifinal mot Barcelona.

ANNONS

RMC Sport noterar att Super League också bekräftar planer på en liknande turnering för damer. ”Så snart som möjligt efter att herrarnas turnering är lanserad kommer Super League för damer också att lanseras för att hjälpa utvecklingen och ta dem framåt som aldrig förr”, heter det.

 

TYSKLAND

tyskland

Die Welt uppger att förbundskaptensposten inte är den enda som står Bayern Münchens tränare Hansi Flick till buds. Två Premier League-klubbar har nyligen hört av sig med konkreta erbjudanden till tränaren. Förbundskaptensjobbet ses fortfarande som hetast.

Kicker fördjupar sig i fallet Flick. Enligt tidningen kontaktade tränaren sin advokat redan för sex veckor sedan och berättade att han inte ville fortsätta i FC Bayern. Han hade sedan ett samtal med klubbledningen innan mötet med Lazio den 23 februari där han meddelade att han och sportchefen Hasan Salihamidzic inte kan samarbeta. Flick väntar nu på besked om klubben släpper honom. FC Bayern gick i ett uttalande i går hårt åt Flick efter att han offentligt meddelat att han vill lämna. Joakim Nilsson (Arminia Bielefeld) dyker för andra veckan i rad upp i Kickers Omgångens lag. Han får nordiskt sällskap av Erling Haaland som gjorde slut på måltorkan med två mål Bremen (4-1 till Dortmund).

ANNONS

 

ÖVRIGT

Match-TV (Ryssland) uppmärksammar hur Spartak Moskva trollar Super League-klubbarna. I en tweet välkomnar de fans från de tolv klubbarna. ”Om ni behöver en ny klubb att hålla på så finns vi alltid här för er”, skriver Spartak.

Publicerad 2021-04-19 kl 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto