Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Carragher och Neville vill ha bort ägare: ”Det här kommer aldrig att glömmas”

2v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

BBC Sport konstaterar under natten att det är över för engelsk del. Big Six – Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal och Tottenham – har alla bekräftat att de lämnar Super League.

The Guardian tar avstamp i protesterna utanför Stamford Bridge som fått symbolisera Super Leagues fall. Det var Chelsea och Man City som var först ut att lämna under den dramatiska tisdagskvällen. Guardians välkända frilansare Fabrizio Romano uppger i liverapporteringen att Milan och Inter tycks följa efter när dominobrickorna faller.

Daily Telegraph fyller i sin liverapportering på med ett svar från Super League på de engelska klubbarnas avhopp, ”projektet ska stöpas om”. Vidare skriver Super League: ”Trots att de engelska klubbarna har lämnat, tvingade att ta beslutet på grund av pressen på dem, så är vi övertygade om att vårt förslag är helt anpassat efter europeiska lagar och bestämmelser”. Uefa-basen Aleksander Ceferin är förstås mer belåten med de engelska besluten, ”De är tillbaka i bilden igen, och jag vet att de har mycket erbjuda, inte bara till våra turneringar utan till hela den europeiska fotbollen. Det viktiga nu är gå vidare, återuppbygga sammanhållningen fotbollen hade innan det här och gå vidare tillsammans”. Inte mycket där som kan tolkas som att rebellklubbarna kommer att straffas.

ANNONS

England

Manchester Evening News trycker dit ”Game over”. Det står inte bara för Uniteds och Citys medverkan, utan också för att Uniteds vice-ordförande Ed Woodward dras med i fallet. Efterspelet kan bli större än så. Uppgifter har gjort gällande att Glazerfamiljen kan sälja klubben. Det är också enda utvägen, menar en av klubbledningens fränaste kritiker, Sky Sports Gary Neville. ”Glazers har ingen plats i Manchester United längre”, säger han.

Sky Sports-profilen Jamie Carragher förutspår också en sådan utveckling i Liverpool. ”Jag ser ingen framtid för Fenway Sports Groups ägande av Liverpool mot bakgrund av det som hänt”, säger Carragher, ”Det här kommer aldrig att glömmas”. En annan gammal Liverpoolprofil, Graeme Souness är av samma åsikt. Samtidigt uppmanar Arsenalfans till protester vid matchen på fredag för att få bort sin klubbs ägare, Stan Kroenke.

ANNONS

The Times toppar nyhetsettan med ”Super League faller sönder när klubbarna ger efter för fansens makt”. Kaoset utanför Stamford Bridge bildsätter det. Turbulensen kring Super League gick knappast obemärkt förbi inne på arenan. ”Jag var påverkad av det så jag tror också spelarna var det”, säger Chelseatränaren efter matchen som hamnade helt i skuggan (0-0 mot Brighton).


ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport gör efter de engelska klubbarnas beslut om Super League till ”Superflykt!”. Situationen beskrivs vidare med att ”Pérez och Agnelli är isolerade, Inter och Milan avvaktar”. Men från Inter kom ett uttalande redan under natten. ”Super League-projektet är inte längre av intresse för Inter”. Milan väntas följa efter men innan dess är det match mot Sassuolo i kväll. Ett Sassuolo vars tränare De Zerbi reagerade starkt i går. ”Jag vill helst inte spela mot Milan eftersom de är en av dessa tre klubbar”, säger De Zerbi men lovar att följa klubbledningens beslut. Zlatan Ibrahimovic missar matchen på grund av muskelproblem, men väntas enligt GdS spela mot Lazio på måndag.

ANNONS

Corriere dello Sport konstaterar att ”Det kollapsar”, Super League alltså. Corriere dello Sport, liksom La Repubblica, har en intervju med Juventus president Andrea Agnelli, som hamnat i skottgluggen som en Super League-grundarna. Av La Repubblicas intervju framgår att den gjordes i går kväll, innan Super Leagues krismöte. La Repubblica: ”President Agnelli, Super League tappar bitar, riskerar projektet att sjunka?”. Agnelli: ”Det finns en blodspakt mellan våra klubbar, vi fortsätter framåt”. La Repubblica: ”Tror du fortfarande projektet kan lyckas?”. Agnelli: ”Ja, det har 100procents chans att lyckas”. I slutet av intervjun får Agnelli också frågor om Juve. La Repubblica: ”Har du någonsin ångrat att du värvade Cristiano Ronaldo?”. Agnelli: ”Aldrig. Om jag vänt tillbaka i tiden hade jag alltid gjort samma val”. La Repubblica: ”Och (har du någonsin ångrat) att du valde Pirlo som tränare?”. Agnelli: ”Inte det heller”.

ANNONS


SPANIEN

Marca väljer dagen till ära ett dubbelomslag. ”Superskämt” om Super League, med bilder från London. Och ”Allas Superliga”, med bilder och avsparkstider på de kommande La Liga-matcherna. Super League beskrivs efter de engelska klubbarnas avhopp som ”dödligt sårad”. Super Leagues planer på att försöka fortsätta med spanska och italienska lag ges inte mycket hopp.

Spanien

Diario AS formulerar det som att ”England spräcker Super League”. På webben ges stort utrymme åt att ”Piqué talar före Laporta”. Barcelona har ännu inte uttalat sig om en fortsättning i Super League men Piqué tycktes ta ställning i natt, ”Fotboll tillhör fansen. I dag mer än någonsin”, skriver han på Twitter. Piqué delar också ut en salva till El Chiringuito och Florentino Pérez. Det var i tv-kanalen som Real Madrid-presidenten fick breda ut sig om Super League natten till tisdag. El Chiringuitos största profil Josep Pedrerol var förkrossad över de engelska klubbarnas avhopp, och PSG:s nej. ”Super League faller, vinner gör Qatar, Förenade Arabemiraten och ryska multimiljonären Abramovitj”, säger Pedrerol. Piqué svarar på Twitter: ”I går hade de fest, i dag är de sänkta. Pérezs Chiringuito”.

ANNONS

Mundo Deportivo har i stora bokstäver ”Brexit” som följs av ”Vånda för Super League”. MD uppger sedan att det inte bara är opinionsstormen som gav de engelska klubbarna kalla fötter. Tidningen hävdar att Uefa spelade en central roll genom att erbjuda ”Big Six” pengar, ”en ansenlig summa”. Något sådant erbjudande har inte de spanska klubbarna fått av Uefa, ”som ser dem som huvudfiende, ledda av ideologen Florentino Pérez”, skriver MD. Tidningen menar också att Real Madrid och Barcelona bara ser PL-klubbarnas avhopp som ett steg tillbaka, och är övertygade om att de återvänder.

Esport3 rapporterar att Barcelona nu är i förhandlingar med Memphis Depay, som har ett utgående kontakt med Lyon. Barça erbjuder ett mindre lukrativt kontrakt än i september. Enligt radiokanalen erbjuder Juventus, Atlético och Inter mer pengar, men Depay vill till Barça.

ANNONS


FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe utropar ”Det HÄR är fotboll”. Division fyra-laget Rumilly är överraskande i cupsemifinal efter att ha slagit ut division 2-laget Toulouse med 2-0. Isak Pettersson vaktade Toulouse mål och får blott 3 av 10 i betyg. Toulouse är för övrigt drabbat av fyra coronafall och vill ställa in sina två kommande matcher. Flera sidor ägnas sedan åt Super League-fiaskot. Tidningen noterar bland annat att både Juventus och Man Uniteds aktier rasade. Uniteds, på Wall Street, med -6,03 procent och Juventus, på Milanobörsen, med -4,23 procent.

Foot Mecato skriver att Julian Draxlers agent närmat sig flera klubbar i hopp om att få napp, särskilt Bayern München. 27-åringens kontrakt med PSG går ut i sommar. Även Sevilla och Arsenal ringas in som möjliga adresser.


TYSKLAND

Leipziger Volkszeitung hör en glasklar analys av Emil Forsberg efter RB Leipzigs blytunga förlust (1-2 mot Köln). ”Vi förlorade för att vi gjorde ett mål och våra motståndare två”, säger han, ”Vi är väldigt besvikna”. LVZ var i slutändan ganska besviken med Forsberg & Co. ”Startade strålande, Köln kunde inte stopp honom, men sedan mindre bra”, skriver tidningen och ger svensken 3 av 6 i betyg (1 är bäst).

ANNONS

Bild följer förtvivlan i Schalke. Gårdagens förlust är spiken i kistan (0-1 mot Arminia Bielefeld). Laget flyttas ned. ”När man inser att det är över….det ä så brutalt”, säger team managern och klubblegendaren Gerard Asamoah med tårar i ögonen. Det är första gången sedan 1990/1991 som Schalke spelat i Zweite Bundesliga. På annat håll nämns i förbigående att Ludwig Augustinsson är tillbaka från skada och klar för spel för Werder Bremen, som möter Mainz i kväll.

Sky Sport basunerar ut att David Alaba har bestämt sig. Efter Bayern München blir det i sommar Real Madrid de närmaste fem åren. Ett officiellt besked vänta inom kort.


ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) bjuder på en intervju med Karl-Johan Johnsson. Han är inte nöjd. Han har på de senaste veckorna gått från att bära kaptensbindeln i svenska landslaget till att vara bänknötare i FC Köpenhamn. ”Jag hade en fantastisk känsla när jag var kapten under de sista 30 minuterna i den matchen (mot Estland), och kom tillbaka med ny energi. Så fick jag besked om att jag inte skulle spela. Det är trist och det känns förstås skit att inte få spela”, säger Johnsson. Ekstra Bladet skriver att inte mycket tyder på att han tar tillbaka startplatsen mer den här säsongen. Dålig tajming med tanke på EM. ”Förbundskaptenen känner till mina kvaliteter och förhoppningsvis ersätter han mig inte. Jag hoppas komma med till EM, sedan får vi se vad som händer”, säger Johnsson.

ANNONS
Publicerad 2021-04-21 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto