Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Roma i kontakt med Quaison

1v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

TYSKLANDQuaisondump

Allgemeine Zeitung kopplar ihop ytterligare en klubb med Robin Quiason. Roma ska ha varit i kontakt med Mainz-anfallaren. Uppgifter som också cirkulerat i Italien. Tidigare har bland annat Torino och flera turkiska klubbar rapporterats intresserade. Quaisons kontrakt går ut i sommar och Allgemeine Zeitung påpekar att han nobbat Mainz trevare om att förlänga.

Leipzeiger Volkszeitung lyssnar till en belåten Emil Forsberg. ”Det var en välförtjänt seger. Framför allt ville vi visa en reaktion på de senaste matcherna, och det gjorde vi”, säger han efter RB Leipzigs seger (2-0 mot Stuttgart). ”Den iskalla svensken stängde matchen”, skriver tidningen om Forsberg, som gjorde sista målet, och får 2 av 6 i betyg (1 är bäst). Större nyhet i Leipzeiger Volkszeitung/Sportbuzzer är uppgiften att Bayern München ska ha gjort en officiell förfrågan till RB Leipzig om tränaren Julian Nagelsmann. TZ ha samma uppgift.

ANNONS

Sport 1 och Bild uppger att RB Leipzig kräver hela 30 miljoner euro för Nagelsmann. Sky Sport hänvisar till sina källor och skriver 25-30 milj euro. Bild skriver vidare att FC Bayern har ett styrelsemöte i dag där tränarsituationen kommer att diskuteras.

Kicker skriver samtidigt att FC Bayern kommer att tillmötesgå Hansi Flicks begäran om att få lämna klubben efter säsongen, men vill ha kompensation. Ingen svensk är med i Omgångens lag. Men en svensk som får sola sig i glans är Hanna Glans. Hon avgjorde Bayern Münchens CL-semifinal med en pärla (2-1 mot Chelsea). ”Jag sprang bort till henne och grattade, jag var förvånad att hon ens kunde göra mål med vänstern. Jag underskattade henne lite”, säger tränaren Jens Scheuer med ett leende, ”Hon är en av de bästa högerbackarna i världen”. I ligaspelet gjorde båda Fridolina Rolfö och Rebecka Blomqvist mål för Wolfsburg (4-0 mot Duisburg).

ANNONS

 

ENGLANDEngland

Daily Mail har allt ljus på ”The Quad Squad”. För även om förlusten mot Chelsea i FA-cupsemifinalen satte stopp för Manchester Citys möjligheter till en kvadrupel denna säsong gav söndagens ligacupseger (1-0 mot Tottenham) en annan kvadrupel: fyra ligacuptitlar i rad.

Sky Sports lyssnar till förlorarnas tränare Ryan Mason. ”Jag tror City är fyra-fem år före oss. De har haft samma tränare så pass länge, arbetat på ett visst sätt under lång tid”, säger han.

The Times förmedlar budskap från vinnarnas tränare Pep Guardiola. ”Pep: Nu vill jag ha en trippel”. Ligan är nästan i hamn och en CL-semifinal står på programmet. Även stadsrivalen Manchester United tar plats på sportettan, men inte för resultatet (0-0 mot Leeds United) utan för lagkaptenen. Harry Maguire hördes skrika ”Jävla idiot” till lagkamraten Fred under matchen. Ungefär samma sak som han skrek till Marcus Greenwood förra månaden. Tränare Ole Gunnar Solskjaer tonade ned det senaste utbrottet. ”Vi har en grupp som kräver mycket av varandra”, säger han.

ANNONS

Manchester Evening News ger Victor Nilsson Lindelöf stabila 7 av 10 i betyg. Bara Aaron Wan-Bissaka får högre, 8.

The Guardian ger förutom Manchesterlagen även plats för Chelseas damer på sportettan. Det blev förlust i damernas CL-semifinal (1-2 mot Bayern München). Londonlaget var på nytt utan skadade Magdalena Eriksson. ”Det är vår lagkapten. Vi förlorade erfarenhet utan Magda och Maren (Mjelde). Så självklart var det ett avbräck men det är upp till de andra att visa att det inte bli något att tala om”, säger tränare Emma Hayes, som bekräftar att hon vill förstärka backlinjen i sommar.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport gratulerar Milanos svartblå gäng med ”Inter, den är er”, med ligatitelns sköld infogad i den stora rubriken. Till och med tränare Antonio Conte är nästa där. Han jublade vilt efter segermålet (1-0 mot Hellas Verona), ”Jag såg ligatiteln till 95 procent”. Inter har nu hela elva poäng ner till tvåan Atalanta. Conte bedyrade också att han vill stanna i klubben. För Andrea Pirlos Juventus fortsätter det däremot att hacka (1-1 mot Fiorentina). ”Jag är inte nöjd och jag tror inte heller klubben är nöjd”, säger Pilo självkritiskt. Cuadrado var bäst i Juve (7 i betyg), Cristiano Ronaldo sämst (5). Dejan Kulusevski får 6,5 efter sitt inhopp och ett positivt omdöme, ”Förde med sig det djup som saknades i första halvlek. Oroade Fiorentina i tandem med Cuadrado”. Mattias Svanberg får bara 5 men så åkte Bologna på storstryk (0-5 mot Atalanta).

ANNONS

Corriere dello Sport konstaterar också att ”Inter, det är redan fest”. En annan stor rubrik är ”Roma-Sarri: Här är avtalet”. CdS uppger att Romas ägare bestämt sig – det är ut med Pauo Fonseca och in med Maurizio Sarri som gäller. Italienaren har gett grönt ljus. Hans agent Fali Ramadani anländer till Italien i dag för diskussioner. Ett avtal väntas inom kort.

La Repubblica-profilen Paolo Condò binder på sitt vis samman Cristiano Ronaldo och hans insatser med Zlatan Ibrahimovic och hans skador. Det sker under orden ”Kontraktens olidliga lätthet”, en rubrikflört med Milan Kunderas klassiska verk. Men Condòs poäng är att Juventus och Milan betalar orimligt mycket för sina superstjärnor. Inte minst efter pandemin och kraschade Super League-planer. Efter Cristiano Ronaldo skriver Condò om Ibra. ”I detta förändrade landskap är garanterade sju miljoner euro per år till Ibrahimovic ytterligare ett exempel på lön utanför skalan. Ingen betvivlar hans betydelse för Milans nystart, men faktum kvarstår att han spela hälften av matcherna och att framtidsutsikterna inte talar för honom. Det är ingen slump att det första Milan har i transfertankarna är en ung anfallare”, skriver Condò, ”Sanningen är den att i Italien – inte bara i Italien, men i synnerhet Italien – betalar vi spelare för deras förflutna”.

ANNONS

 

SPANIENSpanien

Marca biter på naglarna, ”Vilken liga!”. Bara tre poäng skiljer de fyra första lagen sedan ligaledaren Atlético de Madrid åkt på stryk (1-2 mot Athletic Club). Atlético 73 poäng, Real Madrid 71, Barcelona 71 och Sevilla 70. Men Barça har en match mindre spelad. Inte konstigt att Ronald Koeman var nöjd efter gårdagens seger (2-1 mot Villarreal), ”Det var ett stort steg mot ligatiteln”, sa han redan innan Atléticos förlustmatch.

Diario AS påminner om att Barça redan på torsdag kan ta över ligaledningen när hängmatchen mot Granada spelas. Barça har också kvar att möta Atlético på hemmaplan, den 8 maj. Samtidigt begrundar Atlético-tränaren Diego Simeone den jämna tabellen. ”Den som ha den största mentala styrkan kommer vara närmast att vinna”, säger han. AS uppmärksammar sedan inte bara att Sofia Jakobsson blev segerskytt för Real Madrid (2-0 mot Madrid CFF). Tidningen har i dag också en artikel om att förhandlingar om ett nytt kontrakt med svensken strandat. Real Madrid ska ha dragit tillbaka ett löneerbjudande till Jakobsson, som hon var beredd att acceptera. Det gjorde 31-åringen, vars kontakt gå ut i sommar, frustrerad. Hon väntar nu på ett nytt erbjudande. Uppgifter i helgen gjorde gällande att Kosovare Asllani inte erbjuds något nytt kontrakt av Real Madrid.

ANNONS

Sport känner segervittring för Barça. ”Ligan kommer allt närmare”. Och därmed kommer också ”ett dubbelmirakel allt närmare”, som krönikören Lluís Mascaró påpekar. Barça har redan vunnit cupen. ”Om detta Barça under ombyggnad vinner ligan kommer det att vara en av de mest makalösa i klubbens nutidshistoria. Och då är det mest av allt tack vare Koeman”, avslutar Mascaró. På förstasidan finns också ”Oavgjort efter domarskandal”. Sport tycker Barças damer skulle haft en straff med sig i 1-1-mötet med PSG i första CL-semifinalen.

Mundo Deportivo frossar också i en ”Comeback!” för Barcelona. Tidningen har sedan uppgiften att Chelsea leder rejset på Raphaël Varane, före Man United och PSG. Londonklubben sägs villig att betala prislappen på 70 miljoner euro.  28-åringen har kontrakt med Real Madrid till 2022, men erbjuds bara ett förlängning med lägre lön, hävdar MD.

ANNONS

 

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe applåderar Lille. ”Styrkebeskedet”, täcker förstasidan efter att ha vänt ett tvåmålsunderläge (3-2 mot Lyon). Veteranen Burak Yilmaz, 35, låg bakom vändningen med två mål och en assist, och får ovanligt höga betyget 9 av 10. Ett uppslag ges PSG:s damer, som fick fixade 1-1 i första CL-semin mot Barcelona. Jennifer Hermoso, med ett förflutet i Tyresö, var matchens lirare med 7 i betyg.

RMC Sport följer upp glädjen i omklädningsrummet i Lille, som nu är en poäng före PSG och två poäng före Monaco. ”Fyra matcher kvar. Om vi lyckas vinna dem har vi gjort en bragd. Vi kan inte gömma oss”, säger tränaren Christophe Galtier, ”Vi är fyra omgångar från slutet, vi är etta, vi måste vara starka ända till slutet. Om vi inte lyckas är det inte hela välden, då har vi i alla fall drömt. Jag hoppas spelarna drömmer lika mycket som jag”.

ANNONS

BeIN SPORT undrar hur bra ett lag med parisare klarat sig i EM. Tv-kanalen har tagit ut en elva av spelare födda i den franska huvudstadsregionen. Den är inte så pjåkig: Areola (Fulham) – Mukiele (RB Leipzig), Koundé (Sevilla), Kimpembe (PSG), Guerreiro (Dortmund) – Pogba (Man United), Rabiot (Juventus), Kanté (Chelsea) – Mahrez (Manchester City), Mbappé (PSG), Coman (Bayern München).

Publicerad 2021-04-26 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto