Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Cristiano Ronaldo vill avsluta i Sporting

1d

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

Övrigt

Record (Portugal) hävdar i dag att ”Cristiano Ronaldo vill avsluta i Sporting”. Hans familj gillar idén. När det skulle ske är oklart. Cristiano Ronaldo har ett år kvar på kontraktet med Juve och vill spela till han är 40 år. Sportings avtal med Nike, som träder i kraft nästa säsong, kan underlätta ett avtal, menar Lissabontidningen.

 

ENGLANDEngland2

Daily Mirror följer upp ägarprotesterna i Man United med hotfulla/hoppfulla – beroende på vad man tycker – ”Det här var bara början”. Ett eko av Roy Keanes varnande ord som toppade Headlines i går. Fler protester är att vänta, lovar supportergrupper.

The Guardian ger inte fansen mycket hopp. Svaret är höjd säkerhet vid arenan och att ”Glazers håller fast vid United”. Ägarna har inga som helst planer på att sälja United, och hoppas mer än dubbla värdet på klubben framöver. I dag är Man United värd tre miljarder pund.

ANNONS

The Times ser en liten, liten öppning. ”Glazers kan övertalas att sälja – men bara för fyra miljarder pund. Även om Times sportetta, liksom Mirror, domineras av uppgifterna om nya protester, ges lite plats till vad som för dagen är blott ett sidospår: Champions League. ”Pep köper inte psykologiska spelet kring Mbappés ’skada’”. Man City-tränaren litar inte på uppgifterna från Frankrike helt enkelt. ”Han kommer att spela. Och jag ser fram emot det”, säger Guardiola.

Daily Telegraph berättar att ett formellt bud på Arsenal från Spotify-ägaren Daniel Ek närmar sig. Det kommer enligt tidningen i slutet av veckan. I går berättade Thierry Henry, som är med på Eks tåg, att svensken redan varit i kontakt med Arsenals ägare Stan Kroenke. På ett litet hörn får Telegraph med att West Ham fortsätter kämpa om en CL-plats (2-1 mot Burnley)

ANNONS

Daily Mail tänker inte lägga Old Trafford-protesten till handlingarna. Nu är det smaskiga detaljer som ska fram. De får dagens största rubrik, ”Avslöjar: United-supporter stormade omklädningsrummet”. En enmansstormning. Så här långt uppges för övrigt just en supporter har gripits av polis efter söndagens protester.

The Sun vill som oftast vara värst. ”Exklusivt: United-demonstrant snortade vitt pulver från stulna hörnflaggan”. Det är Suns toppnyhet från fotbollsvärlden på tisdag morgon. Tidningen hävdar också att spelare i både Man United och Liverpool påskyndat en höjning av sin säkerhet som en följd av söndagens incident.

Manchester Evening News må uppmärksamma nästa Unitedtalang, 16-årige Omari Forson, men det var Anthony Elanga show när U23-laget vann stort (6-2 mot Derby). Två mäktiga mål och en assist (se Elanga-klipp från matchen här).

ANNONS

 


ITALIENItalien2

La Gazzetta dello Sport pryder förstasidan med Romelu Lukakus pik till Zlatan Ibrahimovic. ”Det är jag som är kung”. GdS säger inte emot, och sätter en kungakrona på belgaren. Han vill ha en till. ”Mitt jobb slutar inte nu. Jag är glad över titeln, men nu siktar jag på EM”, säger han. Småplock kantar Lukaku på förstasidan. ”Sarri återvänder”, gör gällande att tränaren snart är klar för Roma, att han gillar truppen och att han nöjer sig med tre-fyra nyförvärv. ”Parma är i Serie B”, är det dystra beskedet för Riccardo Gagliolo & Co efter gårdagens förlust (0-1 mot Torino). ”Gåshud för CR7 och Gigio” syftar på att Cristiano Ronaldos och Gianluca Donnarummas framtid kan avgöras av hur det går mellan Juventus och Milan i helgen. Utan Champions League-spel nästa säsong väntas de lämna sina respektive klubbar.

ANNONS

Corriere dello Sport sätter strålkastarljus på tränarsituationer. Från Inter: ”Vädjan till Conte”. Både ägaren Zhang och sportchefen Marotta vill ha kvar Conte, men ”framtiden är oviss”, menar CdS. Från Roma: ”Fonseca trängd: Jag tänkte inte säga upp mig”. Enligt CdS får han vara ”kvar tills vidare, men Sarri är i planerna”. Från Juventus: ”Laget är med Pirlo”. Den ifrågasatte tränaren har spelarnas stöd och tron på en CL-plats är stark i omklädningsrummet.

 

SPANIENSpanien2

Mundo Deportivo toppar med uppgiften att ”Depay letar hus” i Barcelona. Anfallaren ska ha besökt staden i förra veckan. Depays kontrakt med Lyon går ut i sommar, och Barça har länge varit den hetaste nya adressen. MD skriver vidare att Ansu Fati tvingas till en ny titthålsoperation, på torsdag. Han väntas därefter bli borta cirka två månader. EM, där Spanien spelar i samma grupp som Sverige, verkar långt borta. Tidningen uppmärksammar även att Lionel Messi samlade de andra spelarna för en barbecue hemma hos sig i går. Det gick glatt till. Spelarna kunde höras sjunga ”Campeones, campeones…!” (se klipp här). På lördag väntar ligaledaren Atlético. En signal om att Messi verkar trivas igen kommer också från den argentinska ESPN-journalisten Sebastián Vignolo, med 1,6 miljoner följare på Twitter. Han uppger att Messi stannar två år till i Barça, vilket ligger i linje med katalanska  TV3:s uppgifter förra veckan. Dessutom påpekar Vignolo att Barça försöker få hans gamla polare Neymar att återvända.

ANNONS

Sport täcker förstasidan med just Neymar. Dels för att han spela CL-semifinal i dag, men förstås allra mest för att på nytt påpeka att brasilianaren helst vill tillbaka till Barcelona.

Marca menar att Real Madrid har ett ”Mittbacksval” att göra inför morgondagens CL-semi mot Chelsea. Zidane kan i Raphaël Varanes frånvaro fortsätta med en trebackslinje, skriver Marca. Tidningen konstaterar sedan att det blev ”Tvärstopp för Sevilla” i titeljakten i och med förlusten i går kväll (0-1 mot Athletic).

Diario AS anser att Real Madrid har goda möjligheter att värva både Kylian Mbappé och Erling Haaland. Ett idealiskt scenario är Mbappé i sommar, och Haaland nästa sommar, menar AS. Men om det inte löser sig med Mbappé i sommar kan planerna på Haaland tidigareläggas.

 

FRANKRIKEFrankrike2

Le Parisien beskriver PSG-stjärnan Kylian Mbappés medverkan i kvällens CL-semi som ”ett stort frågetecken”. Han tränade individuellt under måndagskvällen. Beslut om hans medverkan tas i dag. Om Mbappé inte kan spela mot Man City i kväll väntas Mauro Icardi ersätta.

ANNONS

L’Equipe ser ett PSG som står ”Öga mot öga med historien”. Det vore ”en enorm prestation” att vända 1-2 och ta sig till andra raka CL-finalen. På annat håll skriver tidningen att domar väntar i morgon kväll för spelarna som deltog i storbråket efter slutsignal mellan Monaco och Lyon. De fyra som fick rött kort vid händelsen väntas få två-tre matchers avstängning.

France Football bidrar med några marknadsuppgifter. Enligt tidningen vill Gérard Lopez, Lilles tidigare ägare, köpa Southampton. Han vill försöka locka nuvarande ägaren Gao Jisheng till en försäljning för runt 125 miljoner euro – nästan hälften av vad Gao Jisheng betalade för tre år sedan. Uppgifter de senaste dagarna gör gällande att Edinson Cavani har svängt och kan stanna på Old Trafford. France Football går längre och skriver att förlängningen kommer att presenteras efter EL-returen mot Roma på torsdag.

ANNONS

 

TYSKLAND

Kicker uppger att RB Leipzig, nu när läget i klubben är lite klarare, ska inleda diskussioner om framtiden med Marcel Sabitzer, Marcel Halstenberg och Emil Forsberg. Tre veteraner vars kontrakt går ut 2022. Klubben vill ha klart situationen innan EM inleds den 11 juni. Forsberg har tidigare sagt att han inte vill spela ut kontraktet, utan antingen skriva nytt i sommar eller hitta en ny klubb.

Sky Sport håller med tidigare rapporter: Frankfurtanfallaren André Silva är på väg till Madrid. Men inte till Real i någon byteshandel med Luka Jovic, utan till Atlético. Diskussioner pågår, uppger tv-kanalen.

Publicerad 2021-05-04 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto