Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här får Norrköpings nyförvärv ett tokspel

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

Het Laatste Nieuws (Belgien) uppmärksammar en bakom-scenen-serie om KV Oostende. I fokus: Ari Skúlason, nyförvärv i IFK Norrköping. I klippet, som är från januari, hamnar islänningen i ett saftigt ordbråk i omklädningsrummet med lagkamraten Jack Hendry om ett mål som laget släppt in. Skúlason är rasande på Hendry, som för bråkdelen av en sekund får Skúlason att stanna upp i sin utskällning, genom att kalla honom ”you fucking space cadet” (ung ”din jävla rymdfarare”). Briljant. Se klipp nedan.


ENGLANDEngland

Daily Telegraph dukar upp frukostbordet med ”Full English!”. Chelsea fixade en helengelsk final i Champions League (2-0 mot Real Madrid). Nu väntar Manchester City. Timo Werner och Mason Mount fixade målen går, men N’Golo Kanté hamnar – säkert motvilligt – i rampljuset. Den blygsamme fransmannen brummade iväg i sin lilla Mini Cooper från Stamford Bridge med priset som matchens lirare och betyget 9 av 10 i flera tidningar.

Daily Mail njuter av en ”Turkish delight”, då Istanbul är finalarena den 29 maj. Men den där marmeladkonfekten tilltalar inte alla. Supporterrepresentanter, parlamentsledamöter och folkhälsoexperter tycker spelplatsen är olämplig. 4 000 fans från vardera klubb ska få biljetter och resa till Turkiet, där coronanivån är betydligt högre än i England. Röster höjs för att CL-finalen borde spelas på Wembley, vilket även Telegraph tar upp.

Annons

The Times styr som Telegraph stegen mot ”The Full English”, men adderar ”rice”, Declan Rice. Manchester City överväger ett bud på den 22-årige West Ham-mittfältaren om Fernandinho lämnar, skriver Times. West Ham-tränaren David Moyes sa nyligen att Rice är värd mer än 100 miljoner pund.

The Sun skjuter in att Moyes i sin tur hoppas förstärka anfallet med Ivan Toney. Brentford vill ha 35 miljoner pund för 25-åringen, som Chelsea också uppges intresserad av.

The Guardian skulle kunnat ha haft ”The Full Chelsea” som rubrik i stället. Inte nog med att herrarna är i CL-final. Damerna är ju det också. Det är förstås gången något liknande inträffar. Dessutom går Magdalena Eriksson & Co med stormsteg mot ligatiteln efter ny seger i går (2-0 mot Tottenham). Manchester Uniteds herrar är på väg mot sin egen final, i Europa League, och Anthony Elanga är med på resan. Men gårdagens presskonferens inför dagens semifinalretur mot Roma handlade mer om supporterprotesterna. Ole Gunnar Solskjaer medgav att han var ”i en svår position”, klämd mellan ägare och fans.

Annons

 

ITALIENItalien.png2

La Gazzetta dello Sport känner effekten av en ”ElektroMou”. Här finns spänning med nemesis Antonio Conte. Här ruskas också liv i de andra lagen. Max Allegri är aktuell för Juventus. Luciano Spalletti är aktuell för Napoli. Och så Maurizio Sarri då. Det blev inget Roma, men enligt GdS är Sarri aktuell för Milan om Stefano Pioli misslyckas med att föra laget till Champions League. Annars kan den tidigare Chelseatränaren ”återvända till England där det inte är någon brist på beundrare”, som GdS uttrycker det. Tillbaka till Mourinho och Roma. GdS nämnde i går Juan Musso, Pierre Emile Højbjerg och Eric Dier som mål på transfermarknaden. I dag fyller tidningen i rubrikform på med Isco och Nemanja Matic. I texten nämns totalt sisådär ett dussin spelare. För superagenten Jorge Mendes, som också har Mourinho som klient, väntar bråda dagar.

Annons

Corriere dello Sport beskriver det som att ”Orkanen Mou” drar in över Italien och i Rom. Det mesta av Mourinhos team från tiden i Tottenham väntas följa med. Sedan talar, enligt CdS, mer för att Walter Samuel än Daniele De Rossi blir hans högra hand. Medan GdS tror på Russo som målvakt betonar CdS att David De Gea ligger högt på listan. Mourinho hade spanjoren i Manchester United.

Tuttosport presenterar ”Planen med Gigio”, alltså Gianluigi Donnarumma. Milanmålvakten lär kosta mycket för Juventus i påskrift och lön även om själva värvningen skulle vara gratis.  Den kan delvis finansieras av en försäljning Wojciech Szczesny, menar Tuttosport. Det finns intresse i Tyskland och England, där Chelsea och Everton nämns.

Sky Sport bryter ner gårdagens ESPN-uppgifter om att Uefa bestämt sig för att stänga av de myteriklubbar som ännu inte tagit avstånd från Super League. Tre klubbar riskerar enligt Sky det strängaste straffet på två års avstängning från CL och EL: Real Madrid, Barcelona och Juventus.

Annons

 

SPANIENSpanien.png2

El Chiringito-ankaret Josep Pedrerol, med 1,2 miljoner följare på Twitter, var sitt allra mest dramatiska jag i natt. Bilderna på Eden Hazard som skrattar med gamla lagkamraten Kurt Zouma i Chelsea efter Real Madrids CL-sorti (0-2 mot Chelsea) får Pedrerols blod att koka. Det var droppen. ”I två år har han förlöjligat ’el madridismo’. Han är en ny Bale”, rasar Pedrerol och avslutar, ”Hazard kan inte vara kvar i Real Madrid en sekund till!”. Se klippet ovan.

Diario AS har fler röster som rasar. Cadena Cope-profilen Juanma Castaño: Fansen kommer inte att förlåta Hazard bilderna när han skrattar”. AS:s chefredaktör Tomás Roncero: ”Den här killen har inte fattat vad Real Madrid är. Förändringarna måste inledas med att han säljs direkt. Bye, bye, Eden. På dagens förstasida får däremot hela laget sin beskärda del av kritiken, ”Utan styrka, utan Champions League”. Tidningen menar att ”Ett Chelsea, lika starkt som i första matchen, eliminerade ett slutkört Real Madrid”. Hazard, Mendy, Vinícius och Kroos – alla får de bottenbetyget noll av tre.

Annons

Marca beskriver det som att ”Real Madrid blev överkört av ett tåg” och ger även Zinedine Zidane kritik. ”Tränaren valde fel system och skulle inte ha startat med Ramos och Hazard”, menar Marca.

Mundo Deportivo njuter i fulla drag över Real Madrids öde. ”Skakade och utslagna”, myser tidningen. Sedan faller ögonen på ”Jakten på en ny Busquets”. Enligt MD har Barcelona ringat in tre alternativ: Eduardo Camavinga (Rennes), Manuel Locatelli (Sassuolo) och Mikel Merino (Real Sociedad)

Sport har mer hån av Real Madrid och fler transferrykten som rör Barcelona. Enligt tidningen är både Chelsea och Inter intresserade av Miralem Pjanic, som inte varit någon dunderhit sedan flytten från Juventus förra sommaren.

 


FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe strör salt i PSG:s sår. Dagens stora rubrik är ”Chelsea drömmer större”, med bild på de båda ex-PSG-profilerna Thiago Silva och Thomas Tuchel. Själv vill Thiago Silva inte prata om revansch efter att visats dörren i PSG, men konstaterar, ”PSG gjorde sitt val, att släppa mig och även att låta Tuchel gå”. L’Equipe skvalpar därefter vidare i efterdyningarna av PSG:s semifinalsorti. Den kommer inte nämnvärt att påverka Kylian Mbappés beslut om framtiden, mednar L’Equipe. Det dröjer oavsett. Samtidigt flörtas det friskt från Katalonien med Neymar. Trots allt sanck om färdigt nytt kontrakt är inget presenterat. ”Besvikelsen från Manchester City kan ha kostat PSG några bockar i ’För-och-emot”-kolumnerna även för brasilianaren”, avslutar L’Equipe.

Annons

Le Parisien gör ett större nedslag kring PSG. Under onsdagen kom tidningen med uppgiften att Mohamed Salah är en plan B om Mbappé lämnar. I dag fortsätter tidningen med att skriva att PSG är ute efter ”en stjärna, en mittfältare och en högerback”, som rubriken beskriver det. Men en annan sak sticker också ut i texten. PSG har enligt Le Parisiens källor vid ett flertal tillfällen i samband med förhandlingar med spelaragenter uttryckt sin önskan om att bygga laget kring Lionel Messi. ”De har till och med presenterat ett lag med Messi tillsammans med Neymar och Mbappé, om nu den franske världsmästaren stannar”, skriver Le Parisien, som ändå anser det mest troligt att Messi stannar i Barcelona. Vidare tror tidningen på Eduardo Camavinga (Rennes) som trolig värvning till mittfältet och Serge Aurier (Tottenham) som högerback.

Annons


TYSKLAND

MDR pratar med Emil Forsberg som står fast vid att lämna RB Leipzig om det inte vill stanna om inte det nuvarande kontraktet till 2022 förlängs. ”Jag har varit tydlig med att jag inte vill göra det för jag tycker det vore ett för stort risktagande”, säger Forsberg. På frågan om han vill andas frisk luft någon annanstans, svarar han med ett leende: ”Luften i Leipzig är mycket bra. Nu koncentrerar jag mig på de sista matcherna. Vi vill vinna en titel. Resten lämnar jag till min rådgivare”. Kicker uppgav i måndags att RB Leipzig planerar samtal och beslut innan EM.

Bild använder ett tyskt perspektiv på Chelseas CL-finalavancemang. ”Kommer Tuchel att fixa ett tyskt tränar-hattrick?”. Hansi Flick vann CL med Bayern München förra året och Jürgen Klopp med Liverpool året dessförinnan.

SportBuzzer följer upp rasismskandalen med Jens Lehmann. Både Sky Sport och Sport1 har nu distanserat sig från den forne stormålvakten och kommer inte att använda honom som expert. Dennis Aogo, som var den som Lehmann beskrev nedlåtande i ett WhatsApp-meddelande, är nöjd med de ursäkter han fått av Lehmann. ”Alla förtjänar en andra chans”, säger Aogo.

Annons
Publicerad 2021-05-06 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto