Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hyllningar till Isak: ”Rent guld”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

SPANIENSpanien

Mundo Deportivo myser i San Sebastian-upplaga, ”Vi ska till Europa”. Tvåmålsskytten Alexander Isak är på bild. Han var matchens lirare för Real Sociedad (4-1 mot Real Valladolid). ”Snabb, skicklig, ostoppbar. 16 mål i ligan. Rent guld”, skriver MD. En sidoartikel har rubriken ”Isak, bäst sedan Griezmann”. Senast någon gjorde så många mål som Isak i Real Sociedads tröja under en säsong, var Antoine Griezmann 2013/2014. Fransmannen kom då upp i 17 mål. En omgång återstår för Isak att nå dit. Huvudupplagans förstasida handlar om ett helt annat lag: Barcelona och skilda öden för damer och herrar. Det är ”Mästare!” för damerna, som vann Champions League (4-0 mot Chelsea), och det är ”Hej då, La Liga” för herrarna, som är borta från titelfajten (1-2 mot Celta Vigo).

Annons

Sport är snarlik med ”Mästare!” som dagens största bild och rubrik. Men med ”Bedrövligt avsked till La Liga” som den deppiga kommentaren på Barça-herrarnas prestation. Krönikören Lluís Mascaró menar att ”mer än hälften av truppen måste ersättas”. Det blir klubbpresident Joan Laportas kluriga uppdrag utan stora pengar.

Diari ARA uppger att Barcelona redan varit i kontakt med Xavi som en möjlig ersättare till tränare Ronald Koeman. Ett möte mellan Xavi och klubbpresident Joan Laporta är enligt ARA tänkt inom de närmaste dagarna. Jo, Xavi skrev bara häromdagen på nytt kontrakt med Al Sadd i Qatar, men redan då dök uppgifter upp om att det finns i klausul i kontraktet som tillåter honom att lämna för Barça.

Diario AS menar att det är risk för ”Hjärtattack” inför avslutningen på ligan. Så spännande är det. Real Madrid vann (1-0 mot Athletic), men Atlético de Madrid fixade också en sen seger (2-1 mot Osasuna). Därmed behåller Atlético sitt försprång på två poäng inför sista omgången på söndag. Mycket kretsar annars kring Zinedine Zidanes framtid. Han viftade bort påståendet (från Marca) om att han redan informerat spelarna om att han lämnar klubben efter säsongen. ”Hur skulle jag kunna säga det till mina spelare nu? Det är lögn”, säger Zidane, som däremot inte heller gav några indikationer om att han skulle stanna.

Annons

ENGLANDEngland

Daily Mail såg en ”Holy Goalie!”, då Liverpoolmålvakten Alisson Becker tackade gud för sitt avgörande mål i de skälvande slutsekunderna (2-1 mot West Bromwich). Brasilianaren tillägnade målet sin pappa som gick bort i februari. ”Jag är säker att min far firar med Gud vid sin sida”, säger Alisson.

Daily Mirror tar till tennisreferenser. ”Game, set and match Becker”, som om brasilianaren vore Boris Becker. Tidningen meddelar också att planerna på en film om Jamie Vardys och Leicesters framgångssaga närmar sig verklighet. Redan 2015 lanserades idén.

The Guardian ger störst utrymme åt damernas Champions League-final. ”Chelsea kraschlandade”, konstaterar tidningen (0-4 mot Barcelona). Till och med skygge klubbägaren Roman Abramovitj var på plats i Göteborg. Betygen för Chelseas startspelare varierar mellan 4 och 6 av 10. Magdalena Eriksson är en av dem som får 5. ”En afton lagkaptenen länge drömt om, men en återkomst till Sverige hon inte hade tänkt sig”, skriver Guardian.

Annons

Daily Telegraph upplyser om att Leicesters matchvinnare i FA-cupfinalen, Youri Tielemans, är nära att skriva nytt kontrakt med klubben. Han beskrivs av Brendan Rodgers som ”en tränare på planen”.

The Sun har mer efterspel på FA-cupfinalen men av mer dyster karaktär. Det stormar kring Daniel Amartey, en gång i Djurgården. Han firade Leicesters FA-cupseger med att slänga vimpeln laget fick av Chelsea innan match på omklädningsrumgolvet. Klippet blev viralt (se det här) och reaktionerna lät inte vänta på sig. En del påhopp på Amatey i social medier visar sig också ha varit rasistiska. The Sun har på annat håll information av helt annat slag. En undersökning visa att Newcastle har flest skalliga supportrar – nästan varannan (49 procent). Frågan till intervjupersonerna var om de var eller höll på att bli skalliga. Leicester och Wolves var mest hårfagra, bara 16 procent svarade ”ja” på frågan.

Annons

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport känner att det är en ”Rysare, Milan”. För det blir en knivskarp kamp om CL-platserna efter Milans poängtapp i går (0-0 mot Cagliari). Tränare Stefano Pioli distanserade sig från alla beskrivningar kring avsaknaden av Zlatan Ibrahimovic, men GdS menar att ”problemet med att inte ha en vice-Ibra har slagit till”. Varken Rebic eller Leão duger. I sin genomgång av Atalantas förstärkningar vidhåller GdS att ”förhandlingarna med Malmö FF om Anel Ahmedhodzic är långt gångna”. Affären uppskattas till nio miljoner euro, cirka 91 miljoner kr.

Corriere dello Sport tittar också på Milans resultat men ur annat perspektiv. ”Juve, här är er hjälpande hand”. Laget är nu en poäng efter Milan. För Juve återstår en avgörande vecka. Först cupfinal mot Atalanta på onsdag, sedan ligaavslutningen mot Bologna på söndag. Några scenarier på sluttabellen finns här. Liksom GdS ser CdS bekymmersamt på Milan utan sin ledare i slutomgången. ”Utan Ibra är det tufft”, är rubriken på Franco Ordines krönika.

Annons

Calciomercato ser Juventus, som redan är klara mästare för damer, räkna in ännu en seger (1-0 mot Roma) – och hylla långtidsskadade Linda Sembrant. ”Vi tillägnar henne den här segern, och hoppas få se henne på planen så fort som möjligt igen”, säger Rita Guarino, Juves tränare. Spelarna hyllade också svenskan efter matchen med en tröja med henne nummer och namn. ”Linda, den här segern är för dig. Kämpa Linda!”, ropade spelarna (se klipp här).

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe konstaterar att ”En poäng, det är allt”. För medan PSG tog en storseger (4-0 mot Reims) fick ligaledaren Lille nöja sig med oavgjort (0-0 mot Saint-Etienne) och har nu bara en poängs försprång inför sista omgången. ”I fotboll är det viktigaste att tro. Allt kan hända. Vi måste göra vårt mot Brest och hoppas att Lille inte slår Angers”, säger PSG-tränaren Maurico Pochettino. För Niclas Eliasson och Nîmes är det au revoir till Ligue 1 (2-5 mot Lyon).

Annons

Canal+ sticker fram mikrofonen till Lilles lagkapten José Fonte och får höra bittra ord. ”Det är makalöst hur Saint-Etienne spelade i dag. Det har jag inte sett tidigare. Då spelade de inte så här. Men det är upp till oss att göra mål”, säger Fonté.

TYSKLANDTyskland

Leipzieger Volkszeitung hör en nöjd Emil Forsberg efter RB Leipzigs match (2-2 mot Wolfsburg). ”Andraplatsen var vårt mål efter cupfinalen. Nu vill vi göra den bästa säsongen i klubben historia, självklart är mycket stolta”, säger Forsberg, som liksom övriga bara behöver titta uppåt mot Bayern München i tabellen. LVZ satte 2 av 6 i betyg på svensken (1 är bäst). ”Starkaste spelaren i RB Leipzig i första halvlek, all offensiv kraft kom från honom. Även efter det kvicktänkt och i ständig rörelse”, skriver tidningen.

Kicker hör en belåten Robin Quaison prata om ”top feeling” efter att ha blivit Mainzs bäste målskytt i historien med 30 mål. I en egen intervju får Kicker Bayern Münchens assisterande tränare Miroslav Klose att bekräfta att han lämnar klubben. Ny adress är ännu okänd. ”Det finns flera tilltalande möjligheter”, säger Klose. På förstasidan finns FC Bayern skyttekung Robert Lewandowski, som i helgen nådde upp till Gerd Müllers makalösa siffra på 40 ligamål under en säsong.

Annons

Sky Sport följer upp ämnet. Tv-kanalens expert Dietmar Hamann tycker Lewandowski ska nöja sig med att ha tangerat rekotdet och avstå att slå det i sista omgången. ”Det är klart att Gerd inte ska förlora sitt rekord. Utan Gerd Müller hade FC Bayern inte varit där de är i dag. Vilken underbar uppskattning hade det inte varit att inte låta Robert Lewandowski spela nästa helg? Vilken underbar gest hade det inte varit av Lewandowski om han sa, ’Jag spelar inte’?”, säger Hamann.

ÖVRIGT

Match TV (Ryssland) byter några ord med Kristoffer Olsson, som blev målskytt för Krasnodar (3-1 mot Rostov). ”Det var ett mål som inte var så typiskt för mig, det var det tredje i min karriär med huvudet”, säger Olsson, och får sedan fråga om sommarplaner, ”Nästa vecka ska jag gifta mig med flickvän. Om jag sedan kommer med i landslaget, så spelar jag EM under semestern”.

Annons
Publicerad 2021-05-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto