Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elanga efter succén: ”Fantastisk känsla”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

England

Daily Express njuter av att ”Sergio avslutade med stil”. Kun Agüero spelade sista halvtimmen för nyblivna mästarlaget Manchester City och hann med två mål (5-0 mot Everton). När en rörd Pep Guardiola torkat tårarna sa han till BBC, Kanske avslöjar jag en liten hemlighet. Kanske är han nära att skriva på för klubben i mitt hjärta, Barcelona. Han ska få spela tillsammans med den bäste spelaren genom tiderna, Messi”.

Manchester Evening News uppmärksammar att det var livat och glatt även i andra halvan av Manchester. United vann (2-1 mot Wolves) och Anthony Elanga gjorde mål, rev ner applåder från tränare Solskjaer, fick 8 av 10 i betyg och var matchens lirare. Förr veckan debuterade han för United i PL. ”Min debut har inte sjunkit in ännu. Att jag gjort mål i dag (läs: i går) har inte heller sjunkit in ännu! Det är en sådan fantastisk känsla att spela från start i Premier League för laget jag hållit på sedan jag var liten, jag är så glad”, säger han, ”Jag kommer aldrig att glömma min debut, än mindre detta mål!”. Och det var ett speciellt mål av fler skäl. ”Jag tror det är mitt första nickmål någonsin för klubben”, säger Elanga och skrattar.

Annons

Daily Telegraph ger ytterligare ett av många perspektiv på den avslutande ligaomgången. ”Klopps lycka efter ’omöjligt uppdrag’”. Eller i alla fall ”knappt möjligt”. För det var så Liverpooltränaren sa efter att knipit tredje plats (2-0 mot Crystal Palace). ”Om något sagt till mig för fem, sex, åtta veckor sedan att vi kunde sluta trea…det var bortom räckhåll, knappt möjligt”, säger Klopp.

The Times tar i stället fasta på platsen bakom Liverpool och att ”Leicesters miss blir gåva till Tuchel”. Brendan Rodgers gäng hade hållit sig topp-fyra hela säsongen men med hemmaförlusten i sista omgången (2-4 mot Tottenham) blev det till slut femte plats. Times fastnar även för Gareth Bales citat efter matchen. Han vet hur hans framtiden är utstakad men vill inte avslöja något. ”Det får vänta till efter EM. Jag vet vad jag gör men det blir bara kaos om jag säger något”, sa walesaren, vars lånekontrakt med Tottenham går ut.

Annons

Daily Mail påpekar som andra tidningar – och Tuchel själv – att Chelsea hade tur som fixade CL-platsen trots förlust (1-2 mot Aston Villa). Någon tur vid Villa Parks grindar hade emellertid inte laget. Glassätande vakter ville inte släppa in dem. I stället fick Chelsea, enligt egen utsago, vänta en kvart. Chelsea – som inte hade något överseende med att glass ska avnjutas i stillhet – ville skjuta upp avspark, fick nej men har lämnat in ett klagomål till Premier League.

The Guardian-frilansaren och transferspecialisten Fabrizio Romano skriver på morgonen att David Alaba ansluter till Real Madrid, vare sig Zinedine Zidane blir kvar eller ej. Ett förkontrakt har funnit länge.


ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport ser ”Milan och Juve bland stjärnorna”, bland Champions League-stjärngittrande. Milan fixade en plats (2-0 mot Atalanta). Juve fixade en plats (4-1 mot Bologna). Den som hamnade utanför var Napoli (1-1 mot Verona). Tränare Gennaro Gattuso bekräftade att han lämnar Napoli. Luciano Spalletti är enligt GdS favorit att ta över. Vad som händer med Juves tränare Andrea Pirlo är mer oklart. Jag ser mig själv här till 100 procent, men det är inte jag som fattar besluten”, säger Pirlo. Dejan Kulusevski var matchens lirare i cupfinalen i veckan och fick då 8 av 10 i betyg. Mot Bologna gör svensken ”ännu en bra match” (GdS) och får 7,5 i betyg. Bara Paolo Dybala och Álvaro Morata får lika högt. Mattias Svanberg får för övrigt 6. Om Milan skriver GdS i en rubrik att ”Presidenten har blivit ledare i Ibras skugga”. Presidenten (Il Presidente) är smeknamnet på Franck Kessié.

Annons

Corriere dello Sport känner fortfarande av vibrationerna från helgens stora musikaliska begivenhet. Det ger ”Eurovision för Pioli och Pirlo”. Om det blir Eurovision/Champions League till hösten i den vitsvarta tröjan för Cristiano Ronaldo är fortfarande ett diskussionsämne. I går petades han från startelvan. Officiellt för att han behövde vila. På Instagram ger portugisen samtidigt ett svar till häcklarna. En bild där han hyschar Därefter ännu en bild på lagkamraterna till orden ”Jag är stolt över dessa spelare”. Även Zlatan Ibrahimovic var på Instagram efter Milans triumf. ”Vi är inte ensamma”, skriver svensken, med bilder på Milanfansens uppvaktande av spelarbussen.

Sky Sport Italia skriver att Max Allegri har ett erbjudande från Napoli, men Real Madrid har bett honom avvakta alla beslut ett par dagar medan den spanska storklubben gör klart situationen med Zinedine Zidane.

Annons


SPANIEN

Cadena SER drar stort på 20 sekunder med Pep Guardiola. Orden i BBC (se ovan) avslöjar enligt radiokanalen två nyheter: att Sergio Agüero ansluter till Barça och att Lionel Messi stannar.

Diario AS har mer på tal om att göra nyheter på utländska uppgifter. Tidningen menar att Erling Haalands frånvaro i lanseringen av Dortmunds nya ställ ”skapar förvirring”. Det, menar tidningen, skapar rykten om hans framtid. Inte heller ständigt Man United-aktuelle Jadon Sancho var med på bilderna. Annars fortsätter firandet för Atlético de Madrid med ”Tack till dessa 23 mästare”. AS skriver även att Luis Suárez stannar. Uruguayanen svarade i en tv-intervju på frågan om han blir kvar, ”Ja, ja, absolut”. Det har uppgetts att 34-åringen har en klausul som kunde göra att han lämnade gratis i sommar.

El Chiringuito TV-profilen Edu Aguirre har som ”avslöjande” att Eden Hazard vill lämna Real Madrid. Han menar att Hazard tror han hamnar i kylan om Kylian Mbappé kommer och belgaren vill återvända till Chelsea. Möjligen mer ett önsketänkande från tv-kanalen, som tidigare gått hårt åt Hazard.

Annons

Spanien

Sport tar upp ”Nya Barça”. Inom några dagar kommer klubbpresident Joan Laporta att sammanstråla med tränare Ronald Koeman för att klargöra framtiden. Den här veckan påbörjas också utrensningen inom truppen. Fler än tio spelare väntas lämna. Ett par värvningar väntas göras. På tal om truppen så uppges flera spelare besvikna över Koemans uttalande i helgen om att ”truppen är inte på den nivå vi önskat”. Irritationen baseras inte så mycket på orden som tajmingen och för att han bara dagen innan önskat ”respekt” för de spelare han nu själv tvivlade på, skriver Sport.


FRANKRIKE

Frankrike

La Voix du Nord har enklast möjliga ”Mästare!” stämplat på förstasidan efter Lilles ligatitel (2-1 mot Angers) och den påföljande folkfesten. Mer oväntat är samma anspråk från den allra sydligaste Frankrike. La Provence täcker förstasidan med ”En Marseillebo mästare!”. Det är Lilletränaren Christophe Galtier, som en gång spelade i OM. Desperata tider.

Annons

L’Equipe konstaterar att Lille är ”Högst upp i Frankrike” –  både geografiskt och i tabellen bland Ligue 1-lagen. Det finns fler dubbelmeningar att utvinna. Det var Davids seger mot Goliat. Jätten PSG besegrades och Jonathan David var segerorganisatör i gårdagens match (8 av 10 i betyg). Lyon misslyckades att ta en CL-plats och tränare Rudi Garcia berättade efteråt att han slutar. ”Det har stått klart för mig länge, för jag kan inte fortsätta och ta klubben framåt under dessa förutsättningar. Det är inte tid och plats att förklara, men jag fortsätter inte. Och om presidenten har något erbjudande åt mig så är jag inte tillgänglig”, säger Garcia efter gårdagens match (2-3 mot Nice).

RMC Sport undrar om inte PSG:s missade CL- och ligatitel kan få Kylian Mbappé att snegla åt annat håll. Det går inte PSG-presidenten Nasser Al-Khelaïfi med på. ”Jag har hela tiden sagt att Kylian Mbappé är en PSG-spelare, att han stannar i PSG till 100 procent”, svarar han, ”Om han inte förlänger? Oroa er inte, låt oss göra vårt jobb. Han är parisare, han är fransman, han älskar Paris, det finns inga problem”. Mbappé finns, liksom tre andra lagkamrater, för övrigt i säsongens lag som spelarfacket UNFP presenterat (se här).

Annons


ÖVRIGT

Bild (Tyskland) berättar att firandet i Bochum efter direktplatsen till Bundesliga gick lite överstyr (3-1 mot Sandhausen). Ett 60-tal personer greps under söndagen. Greuther Fürth (3-2 mot Fortuna Düsseldorf), med ännu ett mål av Branimir Hrgota, tog den andra direktplatsen.

Daily Record (Skottland) tar en fotbollsstory till förstasidan. ”Exklusivt: Eddie redo att ta över Celtic i veckan”. Det är Eddie Howe, tidigare Bournemouth, som uppges klar att ta över tränarrollen i den skotska klubben efter Neil Lennon.

Publicerad 2021-05-24 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto