Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Conte lämnar Inter

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport river upp en bild på Antonio Conte och Steven Chang och river samtidigt upp sår hos Interfans. ”Skilsmässa!”, lyder den feta rubriken. Tränaren vill att de nyblivna italienska mästarna ska satsa, klubbpresidenten vill trimma kostnaderna och sälja spelare. Parterna är inte alls på samma våglängd och slutet kan tillkännages redan inom 48 timmar, skriver tidningen. Avgångsvederlag ska diskuteras. Fyra möjliga ersättare ringas in: Max Allegri (förstaval), Maurizio Sarri, Sinisa Mihajlovic och Simone Inzaghi. Apropå tränare. Gennaro Gattuso blev klar för Fiorentina i går, men Napoli lyckades inte ersätta honom med Sergio Conceiçao, som tidningar uppgett. Han stannar i Porto. Luciano Spalletti är nu favorit och Napolis klubbpresident Aurelio De Laurentiis säger att huvudspåret hela tiden varit på hemmaplan. Jag vill ha en italiensk tränare. Det finns flera alternativ. Vi bestämmer oss inom 20 dagar”, säger han. Gianluigi Donnarummas framtid är fortsatt oviss efter Mike Maignans ankomst. Få klubbar har för närvarande plats eller råd med honom. Enligt GdS krävde målvaktens agent Mino Raiola nästan 20 miljoner euro till sig själv och 10 miljoner euro per år åt Donnarumma för ett nytt tvåårskontrakt.

Annons

Corriere dello Sport ser också en skilsmässa mellan Conte och Inter. Han har sagt till närstående att han inte vill vara med om en liknande säsong till, att scudetton var ett mirakel. Tidningen tror på ett avgångsvederlag till Conte på cirka sju miljoner euro, och skriver också att tränaren nu är på Tottenhams radar igen.

Tuttosport har i stället fokus på Juventus tränarsituation. Max Allegri är prioritet, men det finns konkurrens från Inter och Real Madrid. Andrea Pirlo har blivit en plan B. Ett genombrott väntas inom 48 timmar. Flera andra tidningar tar också upp att Juve nu accelererar intresset för Allegri.

Leggo hävdar att Roma funderar på Eden Hazard, som nye tränaren José Mouinho hade under sin tid i Chelsea. Ett lån skulle vara av intresse, där Real Madrid betalar en del av den höga lönen (15 miljoner euro). Hazard ses som en ersättare till Henrich Mchitarjan, som är på väg bort.

Annons


ENGLANDEngland

Metro ger dagens namn Harry Maguire en rubrik. ”Hjärtesorg för Harry”, vars skada väntas stoppa honom från spel i Manchester Uniteds Europa League-final mot Villarreal i kväll.

Daily Telegraph har ett annat perspektiv. ”United blankar Southgate om Maguires skada”. Den engelske förbundskaptenen, som i går presenterade en preliminär EM-trupp, säger: ”Harry kanske spelar på onsdag (läs: i dag), kanske är han borta två månader, jag har ingen aning. Southgate säger sig ändå ha förståelse att han själv hålls utanför med tanke på hemlighetsmakeriet inför kvällens match.

The Times toppar också med att Southgate inget får veta, men har även en intervju med en trolig ersättare i kväll, Eric Bailly. ”Solskjaer har inte sagt något ännu men jag är i bra form och hoppas spela mot Villarreal”, säger Bailly. Mittbacken, som oftast hållits utanför startelvan av Victor Nilsson Lindelöf, skrev nyligen nytt kontrakt med United. Men han är inte beredd att fortsätta på bänken. ”Jag vill inte starta en match och sedan sitta på bänken fem matcher. Om det blir så måste jag hitta en annan lösning”, säger han, ”Det nya kontraktet är bra men om jag inte spelar är jag öppen för andra erbjudanden”.

Annons

The Guardian har ett budskap till Uniteds spelare, ”Hedra Sir Matt”. Det handlar om tränarlegendaren Matt Busby som skulle fyllt år i dag, och orden kommer från Solskjaer. ”Kanske kan vi hedra Sir Matt med ännu en seger”, säger Solskjaer, som gillar datumet av fler skäl. ”Min fru fyller år den 26:e och vi gifte oss den 26:e, så jag måste tro på ödet, eller ’skjebne’ (norska). Jag är inte så vidskeplig men det verkar vara ett gott tecken”, säger han.

Daily Mirror tor mer på en ”Knight to remember”, att United ska vinna det för en annan ”Sir”. På plats i Gdansk är nämligen en annan klubblegendar, Sir Alex Ferguson.

Sky Sport skriver att Willian vill tillbaka till Chelsea. 32-åringen lämnade Chelsea för Arsenal förra sommaren men framgångarna har uteblivit. Han har kontrakt till 2023.

Goal uppger att både Tottenham och Everton är intresserade av att värva Wilfried Zaha. 28-åringen kan kosta 40 miljoner pund.

Annons


SPANIENSpanien

Marca placerar en gyllene ubåt på förstasidan med budskapet ”På väg mot ära”. Det är Villarreal. ”De gula ubåtarna”, som klubben kallas, förväntas spela  ”utan rädsla” i sin första europeiska final i kväll. Tidningen följer också upp tisdagskvällens besked att Uefa har för avsikt att straffa Real Madrid, Barcelona och Juventus rejält. Enligt Marca kan de tre klubbarna, som inte tagit avstånd från Super League, stängas av från Champions League i en till två säsonger. Processen väntas ta en månad. Skulle en uteslutning ske, så väntar Champions League spela för Alexander Isak och hans Real Sociedad. Även Real Betis skulle ta en plats. Marca har en intervju med Atléticos president Ernesto Cerezo, och frågar om Diego Simeones kontrakt. ”Det finns inga problem med honom, och han stannar så länge han vill”, säger Cerezo

Annons

Diario AS menar att det är ”Allas final”, då Villarreal kan ”rädda ansiktet på spansk fotboll”. Tidningen uppmärksamma också att Fernando Torres gör comeback. ”Jag kan bara leva livet på ett sätt: spelandes. Därför har jag bestämt mig för att återvända”, skriver 37-åringen på Instagram. På vilket sätt det blir ska den forne Liverpool- och Atlético-profilen avslöja på fredag. Noterbart är också att AS har en artikel om Andreas Granqvist. Rubrik: ”Granqvist – ett alternativ på ’Ramos-fallet’. Tidningen beskriver hur olika Janne Andersson och Luis Enrique behandlat sina veteraner.

Sport konstaterar att ”Koeman fortsätter…tills vidare”. Något definitivt beslut blev inte resultatet av gårdagens möte mellan tränaren och klubbpresident Joan Laporta. Nya möten väntar. Samtidigt är Barça på väg att värva Georginio Wijnaldum, en spelare som Koeman önskat och som är landsman.

Annons

Cadena SER uppger att Atlético de Madrid arbetar på att få loss Paulo Dybala från Juventus. Den italienska klubben är intresserad av ett byte med Ángel Correa, men det avvisar Diego Simeone. Ett byte som däremot skulle intressera Simeone är Álvaro Morata, redan på lån i Juve, mot Rodrigo Betancur. Men här är det Juve som för närvarande skakar på huvudet.

Diario de Sevilla har goda nyheter åt det 2 500 svenska fans som kan köpa biljett till EM-premiären mot Spanien. Den andalusiska regionpresidenten Juan Manuel Moreno sa på tisdagen att ha tror det kommer att vara ”optimala förutsättningar” och ”helt öppet”, det vill säga fri rörlighet i staden och öppna serveringar. Vaccinationsgraden i staden väntas den 14 juni, när matchen spelas, vara ”mycket hög”. 16 000 åskådare kan se matchen på La Cartuja. Det är knappt 30 procent av kapaciteten på 60 000.

Annons


FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe domineras av två dramatiska uppbrott. Båda är tränare. Rudi Garcia lämnar Lyon och Christophe Galtier lämnar nyblivna mästarlaget Lille. Garcias uppbrott är solkigt. ”Juninho har gått bakom min rygg”, säger Garcia i en utförlig sågning av klubbens sportchef, som anklagas för att vara alltför grön, inte ha stöttat Garcia, blandat sig i tränarrollen och särbehandlat klubbens brassar. ”Jag är mycket besviken på brända jordens taktik från Rudi Garcia, som skriver om historien och glömmer att han hade det bästa av lag”, svarar OL:s president Jean-Michel Aulas. Galtiers uppbrott är inte lika dramatiskt men han uttalar sig lika öppet. Galtier: ”Det är ungefär fem klubbar som uppvaktat mig”. L’Equipe: ”Lyon, Nice och Napoli?”. Galtier: ”Ja, jag funderar kring dessa klubbar”. Enligt L’Equipe är Nice i pole position.

Annons

Le Parisien korrigerar uppgifter om Edouard Camavingas önskan om att flytta till PSG. Stort intresse finns, ja. Men 18-åringens representanter har inte bett om en flytt. Och prislappen lär inte närma sig 100 miljoner euro, utan snarare 40-50 milj euro.


TYSKLANDTyskland

Sport Bild lockar med en snäll intervju med Bayern Münchens nya tränare Julian Nagelsmann. På frågan om att han är första tränare i klubben från regionen Bayern, svarar Nagelsmann: ”Jag vet att FC Bayern är medveten om mina rötter, men jag kommer inte få några fördelar av det. Även som bayrare måste jag vara framgångsrik för att få stanna”. Vad Nagelsmann vill förbättra: ”Det handlar om att bygga vidare på det senaste decenniets framgångar. En av mina främsta uppgifter blir att hitta en balans mellan defensiv stabilitet och den fantastiska offensiven. Jag vill att vi ska vara flexibla så att motståndarna inte kan läsa oss”.

Annons

Bild synar efterspelet på hans föregångare Hansi Flick, som nu blir tysk förbundskapten. Bland förlorarna på det beskedet nämner Bild Jürgen Klopp. Inte för att Liverpooltränaren ville ta över i sommar, men därför att han ”drömde om hemma-EM 2024”. Bild radar sedan upp transferuppgifter. Backen Nordi Mukiele kan vara nästa spelare att lämna RB Leipzig. PSG och Atlético de Madrid är intresserade. RB Leipzig är motvillig att sälja med 30 miljoner euro kan ändra på det, menar Bild. Tidningen hävdar vidare att Georginio Wijnaldums lönekrav var för höga för Bayern München. Enligt tidningen ville han ha 20 miljoner euro om året.

Express skriver att Sebastian Andersson mot förmodan är aktuell för Kölns kvalmatch mot Holstein Kiel i kväll. Han kunde delta på hela träningen under tisdagen.

Sky Sport noterar att Dortmund förväntas göra en förlust på 75 miljoner euro för innevarande budgetår, som slutar i juni. Pandemieffekten anses stor.

Annons


ÖvrigtÖvrigt

Algemeen Dagblad (Nederländerna) instämmer med uppgifter i andra länder: ”Barça kallar” på Georginio Wijnaldum.

Blu Radio (Colombia) var först ut med uppgifter om att Copa América kan flyttas till USA. Orsaken är att Argentina för närvarande är svårt drabbad av coronapandemin. Telemundo-journalisten Diego Montalvan uppger nu att uppgifterna växer i styrka. Ursprungligen skulle Colombia och Argentina arrangera de sydamerikanska mästerskapen, men Colombia ströks i förra veckan på grund av oroligheterna i landet. Copa América ska börja den 12 juni. Vid sidan av USA har Chile också setts som ett alternativ.

Publicerad 2021-05-26 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto