Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mbappé: "Jag är ledsen för straffmissen"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe täcker förstasidan med ett enda ord: ”Tillintetgjorda”. Frankrike är överraskande utslaget ur EM (3-3 mot Schweiz, 4-5 e str). ”Det var ingen förbannelse som drabbade landslaget, som är ansvariga för sin egen olycka på samma vis som det var ansvarig för sin egen lycka i juli 2018”, skriver krönikören Vincent Duluc med tankarna på VM-titeln. Spelarbetygen spretar rejält. Medan tvåmålsskytten Benzema kammar hem finfina 8 av 10 får Lenglet, Kimpembe och Pavard blott 2. Längre in i tidningen finns en inför-rapport med fokus på Sveriges åttondelsfinal. Rubrik: ”Dancing Kings”, (gissningsvis) en Abba-flört som syftar på att Sverige ”har anledning att hoppas särskilt på Emil Forsbergs, Dejan Kulusevskis och Alexander Isaks fötter”.

Annons

RMC Sport uppmärksammar meddelandet från straffsumparen Kylian Mbappé i sociala medier i natt. ”Det är svårt att vända blad. Sorgen är kolossal efter denna eliminering. Vi lyckades inte nå vårt mål. Jag är ledsen för straffen. Jag ville hjälpa laget men misslyckades. Det kommer att bli svårt att sova i natt, men det är dessvärre en av baksidorna med sporten som jag älskar så mycket”, skriver Mbappé, och tackar sedan fansen för stödet och önskar Schweiz lycka till.

Le 10 Sport anser sig ha en liten exklusiv uppgift om det italienska landslaget. Efter triumfen mot Österrike på Wembley fick förbundet en hotellnota som utökats med 5 000 euro. Orsaken påstås ha varit röklukt från cigaretter i 13 av hotellrummen, som fick städas och vädras extra.

 

ENGLAND

england

The Sun ger fotbollen hela förstasidan inför Englands åttondelsfinal mot Tyskland. Men den kryddas med billiga politiska poänger. ”Come on Harry…even Hancock scored”, är en passning till hälsoministern som fick avgå efter en otrohetsaffär. Sun-sporten har i stället en svulstig historielektion: ”För Gazza. För Sir Bobby. För Psycho och Chrissy Waddle. För Frank. För El Tel. För fansen – För Gareth”. EM-krönikören José Mourinho säger sedan sitt. ”För mig är England mot Tyskland inte en åttondelsfinal utan en semifinal. Vilket av lagen som än vinner så kan jag inte se det misslyckas med att ta sig till final”, skriver Mourinho och avskriver de nordiska utmanarna, ”Om de vinner väntar Sverige eller Ukraina i kvartsfinal, sedan Tjeckien eller Danmark i semifinal. Man måste respektera de lagen, de är där av en anledning, men för stora lag som England och Tyskland är dagens match som en semifinal”.

Annons

The Times påpekar att ”Southgate byter system mot Tyskland”. England kommer att spela med en trebackslinje. Den förväntade startelvan är: Pickford – Walker, Stones, Maguire – Trippier, Rice, Phillips, Shaw – Foden (eller Saka), Kane, Sterling.

Daily Mail toppar med ”Tid för hjältar”. Några sådana hade inte Frankrike i går mot Schweiz. Mail uppmärksammar att tidigare världsmästaren Patrick Vieira ondgjorde sig över det franska laget i ITV. ”Vi måste ge Schweiz all heder för jag anser verkligen att det bästa laget vann”, sa Vieira, ”Jag är verkligen besviken med vår (Frankrikes) attityd på planen. Jag tycker det var ett dåligt franskt landslag. Det fanns ingen sammanhållning, laganda saknades helt. Vi spelade inte som ett lag, så vi förtjänade inte att gå vidare”.

The Guardian understryker att dagens engelska landslag ”Skapar sin egen historia”. På annan plats uppmärksammar tidningen att polis granskar en banderoll mot Rafael Benítez. ”Vi vet var du bor. Skriv inte på”, stod på banderollen som lämnats i närheten av Benítez hem i Wirral, Liverpool. Evertonfans ha vänt sig emot den förmodade tillsättningen av Benítez som tränare. Spanjoren var framgångsrik med rivalen Liverpool.

Annons

Daily Telegraph skriver att Jamaica försöker locka Mason Greenwood till landslaget. Manchester United-anfallaren har jamaicanska rötter genom föräldrarna och kan byta landslag trots att han redan spelat för England. Jamaica har nyligen fått Michail Antonio i West Ham att välja spel för ”Reggae Boyz”.

ESPN uppger att Sergio Ramos väljer mellan tre klubbar: Manchester City, PSG och Bayern München. Den 35-årige backen har nyligen sagt farväl till Real Madrid.

 

SPANIEN

spanien

Sport sätter ett enda ord på Spaniens omtumlande åttondelsfinal (5-3 mot Kroatien e förl): ”Episk”. Samma ord använder förbundskapten Luis Enrique. ”Det var en episk match”. Luis Enrique passar också på att försvara häcklade Álvaro Morata, som nu svarade för det viktiga 4-3-målet. ”Jag känner inte till någon tränare som inte beundrar Morata. Vi ska vara väldigt glada att han är spanjor”, säger Luis Enrique.

Annons

Mundo Deportivo kör på ”Episk femling” (ungefär) för Spanien. Tidningen uppmärksammar också att Ousmane Dembélé väntas bli borta cirka fyra månader efter sin operation. Mer Barça på förstasidan: Junior Firpo är på väg till Leeds United för 15-17 miljoner euro och Samuel Umtiti är på väg att bli utlånad till Marseille eller Lyon. Catalunya Radio uppgav under måndagen att Umtiti accepterar att bli utlånad.

Marca beskriver Spaniens match som ”Oförglömlig”, samt lägger med ett glädjens utropstecken till ”I kvartsfinal väntar Schweiz!”. Sergio Busquets, Pedri, Ferran Torres och Álvaro Morata får alla toppbetyget tre av tre stjärnor.

Diario AS har förutom spanskt jubel också beskedet att Sofia Jakobsson lämnar Real Madrid. Bayern München försöker värva svenskan.

 

TYSKLAND

tyskland

Hamburger Morgenpost driver med England inför kvällens åttondelsfinal på Wembley. Engelska rubriken ”It’s us again!” kompletteras med bilder på bland annat engelske premiärministern Boris Johnson som får en boll i huvudet och en bild på när Tyskland lyfte EM-bucklan på Wembley 1996.

Annons

Sky Sport går igenom den tyska elvan mot England efter frågetecknen kring trion  Antonio Rüdiger, Robin Gosens och Ilkay Gündogan. Sistnämnda var oavsett tänkt för bänken. För de andra två är de möjliga ersättarna inringade: Niklas Süle respektive Marcel Halstenberg eller möjligen Christian Günter. Tysklands elva i kväll: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger (Süle) – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Halstenberg) – Havertz, Müller, Gnabry. Vidare uppger Sky att Dortmund och Manchester United nu är överens om en övergångssumma för Jadon Sancho. Den landar på ungefär 85 miljoner euro. Kvar återstår strukturen för betalningen. Tv-kanalen skriver också att tre Premier League-klubbar är ute efter Dortmunds danska landslagsspelare Thomas Delaney: Southampton, Norwich och Crystal Palace.

Bild uppger att Toni Kroos, Thomas Müller, Joshua Kimmich, Leon Goretzka och Kai Havertz är de fem tilltänkta straffläggarna om Tysklands match mot England slutar oavgjort. Som boulevardtidning har Bild också roat sig med att göra om den engelska nationalsången. ”God save the Queen” blir ”Neuer saves penalties”, och så är hela den övriga texten också utbytt.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrigt

Blick (Schweiz) täcker förstasidan med ordet ”SeNATIonell”, som en anspelning på landslagets smeknamn (Nati) och prestationen i går kväll (3-3 mot Frankrike, 5-4 e str). Dessutom gör tidningen om motståndarens motto till, ”Liberté, Egalité, Viertelfinalé” (”Frihet, jämlikhet, kvartsfinal”). Granit Xhaka jublade över avancemanget men kände också revanschlystnad. ”Det har skrivits mycket om lagets arrogans, men i dag har vi tystat många käftar”, säger han. Xhaka själv är dock avstängd i den kommande kvartsfinalen. Målvakten och matchhjälten Yann Sommer fick frågan om matchen inte varit lite som en Hollywoodfilm. ”Jag borde ringa Robet De Niro och fråga om han vill spela min roll”, svarade en uppsluppen Sommer.

Tribuna (Ukraina) rapporterar att matchen mot Sverige knappast blir någon publikfest. Enligt det ukrainska fotbollsförbundet, UFA, väntas knappt 6 000 av de 12 000 tillgängliga biljetterna på Hampden Park i Glasgow bli sålda. Arenan har plats för 52 000 åskådare. Tribuna ger också ordet till förbundskapten Andrij Sjevtjenko som gillar sin motståndarkollega Janne Andersson. ”Jag respekterar verkligen tränare som har en egen filosofi som hjälper dem att uppnå resultat”, säger Sjevtjenko, ”Det svenska landslaget har en distinkt stil; väl förberedda, fysiskt starka och använder sedan sina kvaliteter på bästa sätt. De förtjänar respekt”.

Annons

Yle (Finland) konstaterar att landslagets deltagande i EM fortfarande skapar stora rubriker. Men det är inte för fotbollens skull. Det är för skenande coronasiffror i Finland. Nästan 300 fall rapporteras bland återvändande finska fans från Sankt Petersburg. Det har också skapat en storm mot fansen i sociala medier.

A Bola (Portugal) konstaterar att ”Nuno Tavares är nära Arsenal”. Erbjudandet till Benfica är på åtta plus två miljoner euro, och tidningen tror på ett avtal redan under onsdagen. 21-åringen uppges överens om ett femårskontrakt med Arsenal och Benfica letar redan ersättare.

Publicerad 2021-06-29 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto