Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Newcastle vill bli av med Krafth

2v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

ENLGAND

The Sun uppger under ”exklusivt”-stämpel att Newcastle planerar att sälja Emil Krafth i sommar. Newcastle var beredd att släppa den svenske landslagsbacken redan i januari. Nu är nyförvärv inkommande och speltiden förväntas bli ännu mindre för Krafth, som har kontrakt till 2023.

Daily Telegraph drar på budskap från förbundskapten Gareth Southgate. ”England ’nöjer sig inte med semifinal’”, är dagens största rubrik. ”Vad jag tror är intressant med oss är att vi inte kommer känna oss helt nöjda om det bara blir semifinal. För tre år sedan (VM) var det en stor besvikelse att åka ut i semifinal men ändå en känsla av att vi kommit långt. Nu ha vi upprepat vad vi lyckades med där, men det kommer inte att göra spelarna nöjda”, menar Southgate. Mest slående på sportettan är Mason Mount som rider på en plastenhörning i poolen när de engelska spelarna chillade under söndagen.

ANNONS

The Guardian har en ännu bättre bild. Det är Bukayo Saka som flyger med sin enhörning. En bild som gjord för ett frimärke. Bortanför enhörningar noterar Guardian att Patrick Vieira är Crystal Palaces nya tränare och medarbetaren Fabrizio Romano att Manchester Uniteds samtal med Eduardo Camavinga går framåt. Rennes uppges beredd att släppa den 18-årige mittfältaren för cirka 30 milj euro, då kontraktet går ut nästa sommar.

Daily Express har också fattat att det är Saka på enhörning som gäller. Paret finns på sportettan. På annat håll påstår tidningen att Tottenham är på väg att norpa Miralem Pjanic framför ögonen på Manchester United. Barcelona vill gärna bli av med den 31-årige mittfältaren.

Daily Star – med Jadon Sancho på enhörning – rotar också runt på transfermarknaden. Real Madrid är intresserad av att värva Donny van den Beek, och Manchester United beredd att släppa mittfältaren. Det skulle handla om ett lån med köpoption.

ANNONS

Manchester Evening News skriver att Anthony Elanga, liksom en handfull andra yngre spelare, kommer att få chansen att visa upp sig för Ole Gunnar Solskjaer i kommande försäsongsmatcher. Bland annat väntar möten med Derby County, Queens Park Rangers, Brentford och Everton. Elanga anses balansera mellan en fast plats i Uniteds trupp och utlåning till en framträdande klubb.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bär på en ”Finalönskan” och gnuggar på ”de små genierna”: Insigne (163 cm), Verratti (165 cm) och Barella (172 cm). I morgon väntar EM-semifinalen mot Spanien. På tal om landslaget. Leonardo Spinazzola, som drog av hälsenan i kvartsfinalen mot Belgien, opereras i Finland i dag. Planen är att skicka honom till London i privatplan för att vara med om finalen om Italien tar sig dit, skriver GdS. Från mercaton: Juventus nu är beredd att slanta upp 40 miljoner euro för Manuel Locatelli. Den 23-årige Sassuolomittfältaren föredrar en flytt till Juve framför Arsenal. En affär ses som nära förestående, kanske redan i veckan.

ANNONS

Corriere dello Sport porträtterar EM-semin mot Spanien som en tjurfäktning. Därav rubriken ”Ser rött”, en tjur och en röd kavaj i förbundskapten Mancinis näve. Tidiga uppgifter om laget tyder på att Emerson Palmieri som ersättare för Spinazzola är enda förändring i startelvan från kvartsfinalen. Från mercaton: Att Rui Patricio är nära en flytt till Roma syns på siffrorna. Wolves vill ha 11+3 milj euro, Roma vill betala 10+3 milj euro. Knappast ett oöverstigligt hinder. CdS menar att ”Målvakten kan anlända till Rom redan i dag”.

Corriere di Bologna utvärderar situationen för Mattias Svanberg under rubriken ”Bologna är vid ett vägskäl med Svanberg”. Klubben vill förlänga med mittfältaren, som har kontrakt till 2023. Om det inte går är alternativet att sälja i sommar. Milan, Inter, Juventus, Atalanta och Napoli nämnas alla som intresserade av 22-åringen. Diskussioner mellan Bologna och Svanberg väntas nu när EM är över för svensk del.

ANNONS

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca lockar med en intervju med landslagsmittfältaren Dani Olmo under citatrubriken, ”Vi måste spela på topp på Wembley”. Enligt Marca är Olmo aktuell för en startplats mot Italien. Vidare skriver tidningen om Barcelonas ”Försök att skapa utrymmer för Messi”. Klubben försöker minska lönebudgeten för att kunna skriva nytt kontrakt med Messi. Francisco Trincão har lånats ut till Wolves och Junior Firpo är på väg att säljas till Leeds. Barça försöker också avsluta kontrakten med Samuel Umtiti och Miralem Pjanic. Umtiti har dock sagt tack men nej tack, han vill fortsätta.

Sport kör ett liknande koncept – intervju och Messi-uppdatering. Intervjun är med Gerard Moreno som menar att ”Det finns kemi” i landslaget, mellan spelare och tränare. Och så hyllar han en Barça-spelare, ”Pedri är otrolig. Han vill erövra världen”. Messi, då. Hans framfart i Copa América får stora rubriker men också att Barça inte blir av med hinder för ett nytt kontrakt. Efter ett möte har ligabasen Javier Tebas nobbat Barça-presidenten Joan Laportas önskan om lättnader i lönetaket för att kunna behålla Messi.

ANNONS

Mundo Deportivo fortsätter på kristemat. ”Brådskande: Försäljningar och nedskärningar”. MD fortsätter: ”Barças prioritet är att minska lönekostnaderna och spelarna måste göra uppoffringar”. På annat håll skriver tidningen att Alexander Isak verkligen fått en välförtjänt vila. Tidningen har räknat ut att med klubb- och landslagsspel har Isak nästan spelat 4 000 matchminuter den gångna säsongen. Lagkompisarna kickar igång försäsongsträningen den 8 juli, men Isak är på ledighet efter EM till den 26 juli.


FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe höjer på ögonbryn åt Olympique de Marseilles satsning. Klubben har redan värvat Gerson, Balerdi, De La Fuente och i går lånades Cengiz Ünder in. På tur kan stå Mattéo Guendouzi, William Saliba, Luan Peres, Pau Lopez och Pol Lirola. PSG går också stadigt fram. Enligt både L’Equipe och Le Parisien är klubben nu i princip överens med Sergio Ramos. Achraf Hakimi är väntad till läkarundersökning i början av veckan, enligt Sportitalia är den i morgon. Gianluigi Donnarumma har redan genomgått läkarundersökning och väntas presenteras officiell inom kort. Dessutom är Georginio Wijnaldum redan klar. På tal om PSG. Supporterkollektiv CUP gav under söndagen sitt stöd till Kylian Mbappé efter turbulensen och skriverierna efter EM. ”Rasism och medial lynchning. Vi stöder KM”, stod på en jättebanderoll utanför PSG:s hemmaarena Parc des Princes.

ANNONS

Téléfoot understryker att Donnarumma inte kommer att lånas ut, utan får försöka konkurrera med Keylor Navas, som är PSG:s nummer ett för närvarande. Tv-kanalen uppger att flera PSG-spelare, bland dem Neymar, var förvånade över värvningen. Men PSG ville inte gå miste om möjligheten att värva en sådan kvalitetsmålvakt ”gratis”.

Le Figaro uppmärksammar att Ousmane Dembélé och Antoine Griezmann hamnat i hetluften för rasistiska kommentarer. Ett gammalt klipp, troligen från Barcelonas Japanturné 2019, har läckt ut i sociala medier. Där hörs Dembélé fälla hånfulla kommentarer som anspelar på hotellpersonalens ursprung medan Griezmann skrattar med.


TYSKLAND

TYSKLAND KICK

Kicker låter Joshua Kimmich och Leon Goretzka fronta tidningen som ”De nya cheferna” i landslaget. Kommer Sebastian Andersson att bli en chef i Köln? Kicker dömde ut hans framtid för en vecka sedan på grund av knäskadan, Andersson dementerade för Fotbollskanalen. I dag gör han det även i Kicker. ”Jag är trosviss”, säger han om framtiden. I lördags genomgick han ett test som var positivt. Men han finns inte med i försäsongsstarten i dag. ”Nej, jag tar det lite långsammare de första dagarna, men sedan kommer jag att träna med laget”. Köln letar anfallare och Andersson är lugn med det. ”De vill inte vara i samma position igen som förra säsongen då de bara skulle förlita sig på mig. Det är klart. Så jag förstår att de vill ha en annan anfallare. Nu är det upp till mig att visa att jag är i fysisk form och att de kan räkna med mig”, säger Andersson.

ANNONS

Allgemeine Zeitung lägger mer tyngd bakom förra veckans besked om att Mainz inte längre räknar med Robin Quaison. Den här gången är det tränaren Bo Svensson som uttalar sig. ”Hans kontrakt gick ut förra veckan och förlängdes inte. När man konstaterar det så måsta man intala sig själv: Han ser sin framtid någon annanstans”, säger Svensson. Men sportchefen Christian Heidel håller ändå dörren aningen på glänt. ”Om Robin nu skulle säga att han ville stanna, så skulle vi prata”, säger Heidel. I Mainz har Quaison haft en årslön på ungefär 1,2 milj euro. Saudiska Al-Ettifaq, som han ryktats till, sägs erbjuda 2,2 milj euro.

Sport1 konstaterar att Bayern Münchens nya tränare Julian Nagelsmann inleder försäsongen i dag med ett klurigt försvarspussel framför sig. Lucas Hernández blir borta flera veckor. David Alaba, Jerôme Boateng och Javi Martínez har lämnat. Dessutom vill Nagelsmann införa en trebackslinje. Sport1 uppger också att Dortmund förhandlar med PSV Eindhoven om två spelare: Noni Madueke och Donyell Malen. Madueke, som ses som Jadon Sanchos ersättare, ska redan ha besökt Dortmund. Eindhoven Dagblad bekräftar klubbens stora intresse för 19-åringen men PSV har ännu inte fått in något bud och flera klubbar är intresserade.

ANNONS


ÖVRIGT

Ekstra Bladet hör Brentfords danska tränare Thomas Frank ösa lovord över förbundskapten Kasper Hjulmand. Särskilt för hans matchcoachning. ”Jag vill beteckna det som europeisk toppklass, helt i nivå med Pep Guardiola och Thomas Tuchel. De är kända för att reagera och justera snabbt, vilket inte många klarar av”, säger Frank. Om det var ett sätt att höja en dansk profil är det inget – absolut inget – mot den statushöjning Martin Braithwaite får av sin farbror Philip Michael. ”Jag tror han (Martin Braithwaite) kan vinna Ballon d’Or. Det är jag inte rädd för att säga. Jag tror han kan knipa den inom 24 månader”, säger Philip Michael till BT, ”Han är en av de mest talangfulla danska spelarna de senaste 25 åren och en av de mest kompletta offensiva spelarna i världen. Topp fem. Ingen tvekan”.

ANNONS

Sports Illustrated (USA) uppmärksammar att Chelseas amerikanska stjärna Christian Pulisic kritiseras. Det har inget med hans insatser på fotbollsplanen att göra utan hans agerande på semester. Pulisic har lagt ut ett klipp när han sitter på en reling, jonglerar med en boll ovanför en Goliatgrouper men sedan halkar ned på den stora fisken. ”Att kränka en utrotningshotad Goliatgrouper för ett klipp i sociala medier är ett nytt lågvattenmärke”, skriver Blue Planet Society, en volontärgrupp som arbetar mot överexploatering av världshaven. Se klipp här.

Publicerad 2021-07-05 kl 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto