Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelare gripna efter stort bråk i Copa Libertadores

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är tillbaka i augusti.

 

Olé (Argentina) följde i natt, svensk tid, en åttondelsfinal i Copa Libertadores som slutade i kaos. Boca Juniors förlorade på straffar mot Atlético Mineiro, efter bland annat ett omdiskuterat VAR-beslut. Bocas spelare var rasande efteråt (se klipp nedan). De hamnade i bråk med säkerhetsvakter och polis, som bland annat ska svarat med tårgas i Bocas omklädningsrum. Boca-spelaren Marcos Rojo, tidigare i Manchester United, ska ha utdela slag mot en säkerhetsvakt (se klipp här). Clarín uppger att åtta personer i Bocas delegation, inklusive Rojo och andra spelare, greps. Resten tog sig till polisstationen. ”Vi reser alla tillsammans eller ingen av oss”, ska tränare Miguel Angel Russo ha sagt. Atlético Mineiro beskyller på Twitter Boca för oroligheterna, och uppger även att en person i Atléticos klubbledning blev attackerad med ett järnrör. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad. Enligt Atlético har de gripna släppts. Även i första mötet inträffade VAR-kontrovers. ”Det är ovanligt att man vinner båda matcher och inte får spela vidare”, säger Bocas vicepresident Juan Román Riquelme efter nattens möte.

Annons


ENGLANDEngland

The Sun börjar bränna av dagens batteri av transferuppgifter. Den mest iögonfallande: Chelsea är beredd att släppa Tammy Abraham på lån till Arsenal. Chelsea vill sälja men en kompromiss skulle kunna bli ett lån med obligatorisk köpoption på 40 miljoner pund vid ett visst antal matcher. Även Tottenham och West Ham är intresserade. The Sun uppger vidare att Everton är ute efter Jesse Lingard. Även West Ham, där han var på succélån, vill locka tillbaka Man United-spelaren.

Daily Mail hävdar att Arsenal är beredd att inkludera Reiss Nelson eller Ainsley Maitland-Niles för att locka Leicester till en försäljning av James Maddison. Leicester vill ha mer än 50 miljoner pund för mittfältaren. Tidningen uppmärksammar sedan att Arsenal i natt officiellt bekräftade att laget tvingats ställa in sin USA-resa. Orsaken är coronfall bland de som skulle resa. Arsenal skulle ha rest till Orlando denna vecka för spel i Florida Cup mot Inter, samt vinnaren av Everton och colombianska Millonarios.

Annons

Manchester Evening News slår med bestämdhet och ”exklusiv”-stämpel fast att Man United är ute efter två större värvningar till efter Jadon Sancho. Namnen som är mest aktuella är också de mest bekanta: Raphaël Varane och Kieran Trippier. En mittfältsförstärkning är också en möjlighet. Eduardo Camavinga nämns. Han har även i franska medier pekats ut som en möjlig ersättare om Paul Pogba lämnar för PSG. MEN påpekar dock att United inte hört något från PSG eller andra klubbar. När tidningen så tar ut den förmodade startelvan i Premier League-premiären mot Leeds den 14 augusti, är det utan Victor Nilsson Lindelöf. Trolig startelva: Henderson – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Fred, Fernandes, Pogba – Greenwood, Sancho, Cavani.

Daily Telegraph har mer Man United. Tidningen uppmärksammar att Luke Shaw spelade EM-kvartsfinal, -semifinal och -final med brutna revben. Vänsterbacken skadade sig i åttondelsfinalen mot Tyskland. United väntar nu på att få undersöka Shaw som för närvarande befinner sig på semester. United hoppas vidare tillsätta Marc Skinner som ny tränare för damlaget, där turbulensen varit stor. Skinner är tränare för Orlando Pride och har tidigare tränat Birmingham.

Annons

Liverpool Echo sätter spelarbetyg efter gårdagens försäsongspremiär för Liverpool, två kortade matcher mot Wacker Innsbruck respektive Stuttgart. Båda slutade 1-1. Spelarna som glänste mest var Kaide Gordon i den ena matchen, Kosta Tsimikas, Havey Eliott och Sadio Mané i den andra. Alla nådde upp till 8 av 10 i betyg.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport förmedlar budskap från Sandro Tonali, att ”Milan är med och slåss om scudetton”. Namnet Zlatan Ibrahimovic dyker ofrånkomligen upp. ”Att spela med Ibra ger obeskrivlig stimulans. Ibra gör dig laddad även när han inte spelar. Han gör det även nu när han inte ens tränar med oss – han är alltid närvarande. Han vet att vi behöver honom, men han behöver också oss. Vi är nästan som ett”, säger Tonali. Tidningen utesluter spekulationer om att Paolo Dybala skulle kunna lämna Juventus. Tvärtom, argentinaren är inte på marknaden och samtal om en kontraktsförlängning inleds snart. Vidare kan Juve tänka sig ett lån av Miralem Pjanic, som vill tillbaka, men med sänkt lön.

Annons

Corriere dello Sport menar att ”Mou är redan i farten”. Mourinho har rivstartat med Roma och nu kommer fler värvningar, ”Viña klar, Xhaka i väntan: Roma är redo att utmana de stora”. Backen Matías Viña ansluter enligt uppgift från Palmeiras i morgon. Pris: elva miljoner euro plus tre milj euro i bonusar. Även Arsenals Granit Xhaka kommer allt närmare.

Sportitalia uppger att både Chelsea och Dortmund gjort intresseförfrågningar kring italienske landslagsmannen Domenico Berardi i Sassuolo. Prislappen sägs vara 40 miljoner euro. Även West Ham har tidigare visat intresse. Milan och Lazio gillar också 26-åringen.

 

SPANIENSpanien

Marca ger Diego Simeone sin fulla uppmärksamhet med en rad citat från Atlético-tränaren. ”Real Madrid och Barcelona vet att de inte ha råd att göra några misstag”, är det största. Andra citat från Simeone, ”Jag hoppas Griezmann lyckas i Barça”, ”För närvarande lämnar inte spelare, de vill komma hit”, ”Bara talang räcker inte i Atlético, man måste ha något annat, förstå hur vi spelar”. Marca larmar också om att det är ”Stopp vid utgången” från Real Madrid. Truppen måste minskas men det är svårt. Den består för närvarande av 28 spelare. Den kan vara 25 men Ancelotti föredrar att arbeta med 23. Men framför allt behöver Real Madrid skära i kostnader och få in pengar på spelare. Problemet är att bli av med dem. Särskilt oroande är fallen med Jovic, Bale, Isco och Mariano, påpekar Marca.

Annons

Cadena SER-journalisten Jesús Gallego följer upp med uppgiften att Bale meddelat Real Madrid att han inte vill bli utlånad och att han inte vill till MLS. Walesaren vill fullfölja det avslutande året med Real Madrid. Problemet är att han efter Brexit är icke-EU-medborgare. Militão, Vinícius och Rodrygo fyller för närvarande platserna för icke-EU-medborgare.

Diario AS pryder förstasidan med identisk citatrubrik från Diego Simeone som Marca. På tema Real Madrid och truppen, påpekar tidningen att klubben ”var tvungen att offra” Raphaël Varane för att få hålla ekonomin i balans. Försäljningen till Man United, värd 50-55 milj euro, väntas inom kort vara klar. Real Madrids president Florentino Pérez kallade Luis Figo för ”jävla idiot” i en läckt ljudupptagning. Nu har Figo fått svara på det. ”Jag har talat med honom (Pérez) och han har bett om ursäkt. För mig är det ett avslutat kapitel”, säger Figo. Han svarade på frågan i samband med gårdagens legendarmatch i Israel, där Real Madrid slog Barcelona

Annons

Sport använder bild på Ronald Koeman som håller om Memphis Depay. Tränaren och nyförvärvet. Nederländaren och nederländaren. I går var gjorde Depay sin första träning med Barcelona. I dag spela klubben sin första försäsongsmatch, mot Nàstic. Laget är späckat med ungdomar.

 

FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe är för dagen bara fotboll på förstasidan. Framför allt OS-fotboll. ”Vi ska göra allt för att vinna”, lyder budskapet från veteranerna och Mexikoproffsen Florian Thauvin och André-Pierre Gignac. Även damturneringen – utan franskt inslag – uppmärksammas. USA beskrivs som storfavorit men premiärmotståndaren Sverige beskrivs som lagets ”bête noire”. Sverige slog ut USA i OS 2016 och spelade även oavgjort tidigare i år, påminner tidningen. L’Equipe noterar också att Nice presenterat Justin Kluivert från Roma. Enligt uppgift handlar det om ett lån med köpoption på tio miljoner euro.

Annons

Le Parisien upplyser om att det blir PSG-stjärnan Neymar som ersätter Antoine Griezmann som Konamis ambassadör för spelet PES. Griezmann fick sparken efter anklagelserna om rasism i videoklipp med Ousmane Dembélé. Det har sedan inte heller gått Le Parisien förbi att PSG ännu en gång förlorat en talang till Bundesliga, denna gång Abdoulaye Kamara, 16, till Dortmund.

 

TYSKLANDTysk2

SportBild slår fast att Bayern München riskerar en ny David Alaba-situation – trots klubbens uttalade mål att undvika det. Leon Goretzkas kontrakt går ut nästa sommar, diskussionerna går trögt, Bayern sägs också ha vissa tveksamheter med mittfältarens skadehistorik och Man United har redan erbjudit ett mer lukrativt avtal från 2022 än vad FC Bayern erbjuder. Barcelona och Real Madrid lockas också av en fri transfer. Även Joshua Kimmich och Kingsley Coman (båda med kontrakt till 2023) vill komma upp i löner i paritet med toppen i klubben (Lewandowski, Müller, Neuer). Bayerns maxlön är 20 milj euro per år. SportBild uppger vidare att Chelsea varit i kontakt med Robert Lewandowskis agent Pini Zahavi, som sonderar terrängen i England. Vad Londonklubben erbjuder är ”intressant”, som tidningen uttrycker det. Lewandowski ses, enligt medieuppgifter, som Chelseas plan B om köpet av Erling Haaland inte går i lås. SportBild kastar även en blick på FC Bayerns startelva och backup för närvarande (se bild här) – skadade spelare med asterisk, spelare som fortfarande kan lämna i sommar inom parentes.

Annons

TZ har pratat med Bayern Münchens president Herbert Hainer om bland annat klubben slagkraft i kampen om spelare. ”När man ser balansräkningen för vissa stora europeiska klubbar, så undrar man hur det ska fungera i framtiden. FC Bayern har alltid lyckats kombinera framgång på planen med ekonomisk stabilitet”, säger Hainer. Han tar också upp fallet med Alaba, där klubben sa stopp till agenternas krav. ”Vi skickade en tydlig signal. FC Bayern kommer inte att avvika från vägen mot ekonomisk stabilitet. Det är också därför vi sagt nej till fler stora transfers i sommar för vi måste tänka på coronakrisen och se till att vi kommer ur den helskinnade. Vi kommer inte att bryta lönestrukturen”.

Publicerad 2021-07-21 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto