Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allegri: ”Ge mig mer, Cristiano Ronaldo”

8v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är tillbaka i augusti.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport bär på budskap från nya Juventustränaren Max Allegri, ”Ronaldo, du måste ge mig mer”. Det är kontentan av Allegris ord: ”Cristiano Ronaldo är en extraordinär spelare och en intelligent grabb. Jag har pratat med honom. Jag har sagt till honom att detta är en väldigt viktig säsong, att jag är glad att han fortfarande är här och han har ett större ansvar nu än 2018. Jag förväntar mig också mycket från honom när det gäller ansvar, med tanke på den personlighet han är”. Allegri fick också en fråga om klubbens svensk. Dejan Kulusevski? Ge mig lite tid att se honom (skratt). Jag är ingen magiker, jag har bara sett honom i två träningar. Han har en stark motor i sig, han behöver förbättra sig i genomförandefasen”, säger Allegri.

ANNONS

Italien

Corriere dello Sport har samma Allegri-budskap som Gazzetta dello Sport i lysande rött, ”Ronaldo, jag vill ha mer”. Även CdS understryker att Juvetränaren vill att fixstjärnan tar större ansvar framöver. Lazios nye tränare Maurizio Sarri var inte nöjd med lagets insats i går (1-1 mot Padova). Men CdS tycker han ska vara mer än nöjd med en spelare: Luka Romero. Den blott 16-årige spelaren glänste när han fick chansen.

Sportitalia uppger genom sin transferexpert Alfredo Pedullà att Chelsea, via mellanhänder, signalerat sitt intresse för Romelu Lukaku. Ja, mer än så. Londonklubben var beredd att betala upp till 130 miljoner euro för Inters anfallaren. Alternativt lägre summa plus Timo Werner. Men Inter gav kalla handen. Idén avvisades.


ENGLAND

Manchester Evening News är i extas och spottar ur sig artiklar om Manchester Uniteds senaste nyförvärv Raphaël Varane. I en av dem slår profilerade Unitedskribenten Samuel Luckhurst fast: ”Varane och Harry Maguire är en titelkonkurrerande duo. Maguire och Victor Nilsson Lindelöf var det inte”.

ANNONS

England

Daily Telegraph följer upp köpet av Varane med Uniteds fortsatta vävningar. Tidningen menar att ett köp av Kieran Trippier hänger på om Paul Pogba och Jesse Lingard blir kvar. United har lagt ut cirka 120 miljoner pund redan, och målet är nettospenderande på 75-100 milj pund, så försäljningar krävs för nya värvningar. Den enda fotbollsnyhet som når fram till förstasidan i OS-bruset handlar om att Tottenham blir först att kräva coronapass. Åskådare måste ha fått båda vaccinsprutorna för att se matchen mot Arsenal den 8 augusti. På tal om Arsenal. Telegraph uppgav under tisdagen att Arsenal förhört sig om Inters anfallare Lautaro Martínez.

Daily Mail skriver att Manchester City planerar ett första bud på Jack Grealish värt 75 miljoner pund. Aston Villa sägs vilja ha 100 miljoner pund, men hoppas med ett nytt kontrakt i handen kunna övertala sin mittfältsstjärna att stanna.

ANNONS

The Guardian uppdaterar uppgifterna om Chelseas intresse för mittbacken Jules Koundé med hjälp av transferexperten Fabrizio Romano. Londonklubben är beredd att använda Kurt Zouma plus pengar i en deal. Och Sevilla gillar Zouma. Samtalen mellan klubbarna om Koundé beskrivs som långt gångna. Chelsea har redan kommit överens om ett kontrakt med 22-åringen till 2026.

Sky Sports tar också upp Koundé men har i samma artikel en precisering av Tammy Abrahams prislapp. 40 miljoner pund vill Chelsea ha för anfallaren, som har kontrakt till 2023. Arsenal och West Ham har rapporterats intresserade.

The Sun uppger att Wayne Rooney kan få sparken i Derby County. Orsaken är bilderna på honom från ett hotellrum, till synes däckad i en stol och med två unga kvinnor i rummet. ”Det är 50/50. Som tränare måste han föregå med gott exempel”, säger en källa till tidningen.

ANNONS

The Independent hör USA:s förre president Donald Trump leverera sitt svar på varför Sverige utklassade USA i OS-premiären. Taktiken? Blackstenius? Amerikansk underskattning? Nej, wokeism, en form av ideologi som bygger på medvetenhet om orättvisor som existerar i samhället. ”Wokeism gör att du förlorar, det förstör dina sinnen och dig som person. Du blir skev. Du blir knasig. Det amerikanska fotbollslandslaget är ett bra exempel på vad som händer. De förlorade oväntat mot Sverige med 0-3. Och amerikaner var nöjda med det”, sa Trump i ett tal, log snett och skakade på huvudet. Det amerikanska damlandslaget, med Megan Rapinoe i spetsen, har ofta uttalat sig mot rasism och social orättvisa. Inte oväntat har Trumps uttalande förlöjligats, vilket Independents artikel tar fasta på.


SPANIEN

Onda Cero-programmet El Transistor uppger att Real Madrid är beredd att lyssna på bud på alla spelare, så länge budet är bra. Klubben behöver dra in pengar.

ANNONS

Marca skriver ”Officiellt: Varane i United”. Avtalet är i alla fall på plats. Övergångssumman på 50 miljoner euro gör honom till Real Madrids fjärde största försäljning genom tiderna. Tidningen ser affären som ”oklanderlig” från Real Madrids sida. Fler försäljningar väntar, skriver Marca, men i horisonten hägrar ett köp av Kylian Mbappé. Liksom The Guardian (och Fabrizio Romano) tar Marca upp att Chelsea är i samtal med Jules Koundé, men här nämns också en möjlig transfersumma: 70 miljoner euro.

Diario AS fokuserar på OS. Även när det gälle fotbollen. ”En poäng är guld värd”, menar tidningen inför matchen mot Argentina. Den skulle säkra en semifinalplats.

Spanien

Sport sätter strålkastarljusen på ”Rebellen Depay”, Barcelonas senaste värvning. Tidningen frågade honom om han är en rebell. ”Jag bryr mig inte om folk säger att jag är en rebell. Ibland kan det ge något extra att vara en rebell på planen och göra att du vinner”, säger Depay, ”Luis Suárez har vunnit så mycket matcher och gjort så mycket mål, och det är inte för att han är världens sötaste, snällaste person på planen. Ärligt talat förstår jag inte riktigt varför det ger så negativa konnotationer att vara en ’rebell’”. I en intervju med Mundo Deportivo säger välgaddade Depay också, ”Jag vill tatuera in många titlar”.

ANNONS


FRANKRIKE

Sud Ouest ger gott om utrymme till Bordeauxs nya tränare, Vladimir Petkovic, Schweiz tidigare förbundskapten. Presentationsvideon väckte uppmärksamhet. Den frossar i fasorna från när Schweiz knockade Frankrike i EM tidigare i sommar. Enligt Sud Ouests uppgifter betalar Bordeaux drygt två miljoner euro till det schweiziska fotbollsförbundet, ASF, i kompensation för Petkovic.

Frankrike

L’Equipe följde PSG:s avslutande träningsmatch innan helgens Trophée des Champions (2-2 mot Sevilla). Rubrik: ”Kalimuendo förändrade allt”. Den 19-årige anfallaren spelade andra halvlek och låg bakom PSG:s båda mål. Även unge talangen Xavi Simons imponerade igen. Montpellier har värvat PL-veteranen Mamadou Sakho, 31 (Liverpool, Crystal Palace). ”Han är en man som håller sitt ord. Han kunde gått till tio andra klubbar och tjänat mer”, säger Montpelliers president Laurent Nicollin.

ANNONS


TYSKLAND

Tyskland

Sport Bild slänger fram en rad med uppgifter. Sin vana trogen mestadels om Bayern München. Jérôme Boateng uppges vara i samtal med Sevilla. Hans kontrakt gick ut den 1 juli. Vidare uppges FC Bayern att ha kommit fram till att innermittfältet behöver värvas. En anledning är skadan på Marc Roca. Den tidigare Bundesligadomaren Bibiana Steinhaus är en kandidat till att bli president i det tyska fotbollsförbundet, DFB. Valet är i mars nästa år.

Spox snappar upp ett citat om Erling Haaland. Tv-experten, och tillika Dortmundrådgivare, Matthias Sammer fick en fråga om norrmannens framtid. ”Jag antar att han stannar. Det är så snacket går. Men om en galning slänger upp 200 miljoner euro – hur ska jag förklara det för aktieinnehavarna?”, säger Sammer. Kort sagt, bara ett fullständigt svindlande bud skulle få Dortmund att sälja. Själv tar Haaland lätt på rykten om att Chelsea skulle vara beredd att betala 175 milj euro för honom. ”Jag hoppas det bara är rykten”, sa han vi en presskonferens under tisdagen. Dortmund presenterade under tisdagen också Jadon Sanchos ersättare, Donyell Malen.

ANNONS

Kicker hör Leon Bailey bekräfta att han är redo att lämna Bayer Leverkusen. ”Jag har arbetat hårt och jag är vid en ålder, vid en tidpunkt i livet, då jag är redo för nästa steg. Jag är 100 procent redo”, säger 23-åringen. Aston Villa ska redan ha laget ett bud, och även Everton är intresserad.

Publicerad 2021-07-28 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto