Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Pogba erbjöds till värsta rivalen

7v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är tillbaka i augusti.


FRANKRIKE

Le 10 Sport hävdar att Paul Pogbas agent Mino Raiola testat vattnet för en förbjuden övergång. Raiola ska i kulisserna ha slängt fram mittfältarens namn till Manchester Uniteds ärkerival Liverpool. Enligt Le 10 Sport ska Liverpool ha svarat att Pogba inte är aktuell i sommar, men att Raiola kan återkomma till vintern om fransmannens kontrakt fortfarande går ut nästa sommar. Ett hövligt sätt att säga ”thanks but no thanks”, menar Le 10 Sport.

Frankrike

L’Equipe sätter strålkastarljusen på en mening från Kylian Mbappé som fått vingar, ”Min största dröm vore att vinna Champions League med PSG”. Det har tolkats som att han omfamnar en förlängning med PSG. Det kommer från en dubbelintervju med Neymar som nu publicerats i ett PSG-magasin, men intervjun gjordes i maj. Tajmingen, och exponeringen i PSG-kanaler, har retat upp Mbappés entourage. De menar att det framställer Mbappé i dålig dager som fortsatt inte vill förlänga med PSG. Kontraktet går ut nästa sommar. Från transferfronten ges stort utrymme åt Alphonse Areolas övergång till West Ham, men även intresset från Nice för Robin Olsen får plats i papperstidningen.

ANNONS

Le Parisien följer upp Mbappés situation i en egen intervju med PSG-tränaren Mauricio Pochettino. ”Det enda som är klart är att Kylian fortfarande har ett år kvar på kontraktet. Han tillhör truppen och vi kommer att behandla honom precis likadant som en spelare med fem år på kontraktet. Alla situationer kan utvecklas, förändras…det sker på en annan nivå. Men på det sportsliga planet förändrar det ingenting”, säger Pochettino. På frågan om han förväntar sig nyförvärv svarar Pochettino, ”Överraskningar kan alltid hända (ler). Man måste hitta en balans i spelare som lämnar och kommer”. Le Parisien: ”Paul Pogba?”. Pochettino: ”Jag nämner inga namn. Jag gillar inte att parat om spelare i andra klubbar”.


ENGLANDEngland

Daily Mirror toppar med ”Ole: Inga fler ursäkter”. Nu ska det bli slut på Manchester Uniteds titeltorka. Tränare Ole Gunnar Solskjaer gnuggar händer efter värvningarna av Jadon Sancho och Raphaël Varane. ”Som tränare kan man inte önska mer stöd när man fått in två spelare så tidigt som vi har”, säger han, ”De två spelare vi fått in kommer att göra jättestor skillnad, både på kort sikt, denna säsong, och på lång sikt”, säger han.

ANNONS

Daily Telegraph kontrar med ett bakslag. Ett coronautbrott har drabbat klubben. United skriver om ”ett litet antal”, och meddelar att träningsmatchen mot Preston i morgon är inställd. Enligt Telegraph handlar det om upp till nio personer i och kring a-laget som testat positivt. United har ligapremiär om två veckor.

Daily Mail undrar, ”Kan Anthony Elanga bli Solskjaers Faktor X?”, den oväntade ingrediensen i Solskjaers gäng. Tidningen återanvänder citat från och om Elanga i ett porträtt efter framgångarna under försäsongen, och kommer till slutsatsen: ”Om Marcus Rashford missar de två första månaderna på grund av en axeloperation, då kan Elanga mycket väl få sin chans. Den spännande yttern skulle ge Dan James hård konkurrens på Uniteds vänsterkant”. Störst fotbollsrubrik är Virgil Van Dijks återkomst i Liverpools förlustmatch i går (3-4 mot Hertha Berlin).

ANNONS

The Sun braskar med ”exklusivt”-stämpel för uppgifter om Daniel Ek och hans försök att köpa Arsenal. Spotify-grundaren ska ha sagt till vänner att ett rättsfall som kan bli kostsamt för nuvarande Arsenalägaren Stan Kroenke gynnar hans chanser att ta över. Kroenke har tidigare gett Eks bud kalla handen. På annat håll skriver The Sun att Premier League-trion Watford, Crystal Palace och Brentford är intresserade av Matthew Garbett i Falkenbergs FF. 19-åringen har imponerat för Nya Zeeland i OS.

The Guardian pryder sportettan med Fabrizio Romanos uppgifter i går: Manchester City är nu i kontakt med Aston Villa om Jack Grealish. Sky Sport har samma uppgifter. Drygt 100 miljoner pund antas en eventuell övergång gå på.

ESPN rapporterar att Real Madrid satt en prislapp på Martin Ødegaard: 50 miljoner euro. Arsenal, som lånade norrmannen förra säsongen, har uppgetts ha honom som topprioritet.

ANNONS

Football London uppger att Crystal Palace värvar från Chelsea igen. Efter att ha köpt Marc Guehi lånar klubben nu Conor Gallagher. 21-åringen var på lån i Swansea förra säsongen och ska enligt Football London ha genomgått en läkarundersökning hos Palace i går.


ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport känner att det är ”Alltmer KesSIe”. ”Si” som i ”ja”. ”Ja” som i att Franck Kessie snart förlänger kontraktet. Milan väntas gå med på en årslön som kommer överstiga sex miljoner euro med bonusar. Därmed blir mittfältaren den näst högst betalde spelaren i truppen efter Zlatan Ibrahimovic (sju milj euro). Vidare skriver GdS att Milans största förhoppning om en ny nummer 10 är Hakim Ziyech. Klubben har goda relationer med Chelsea, Ziyech är positiv till bytet, idén är ett lån med köpoption. Juventus spelar på lördag match mot Monza, den första träningsmatchen med EM-spelarna tillbaka under nye tränaren Max Allegri. Enligt GdS är det ”med all sannolikhet” Dejan Kulusevski som får starta på topp tillsammans med Cristiano Ronaldo. I går kom uppgifter om att laget isolerats sedan Hamza Rafia testat positivt för covid-19.

ANNONS

Corriere dello Sport fortsätter sin love-in med José Mourinho. I går var den största illröda rubriken på förstasidan att hans Roma visade Champions League-klass mot Porto. I dag är den största illröda rubriken ”Mou skrämmer alla”. Tidningen menar att matchen mot portugiserna visade att ”Roma har blivit elakare”. CdS skriver på annan plats att Antonio Conte är ”i långt gångna förhandlingar” med…Sky Sport Italia. Av allt att döma som expert i samband med Champions League-sändningar.

Sky Sport Italia sätter mikrofonen under näsan på Sassuolos vd Giovanni Carnevali. Han bekräftar uppgifter om anfallsstjärnan Manuel Locatelli. ”Grabben vill till Juventus”, säger Carnevali, och bekräftar diskussioner med Turinklubben. Man han påpekar även att alla parter måste komma överens, och lägger till ”Det förekommer också diskussioner med Arsenal och en annan engelsk klubb. Vi får se vad som händer”. Sky Sport skriver vidare att Zenit är intresserad av Andrea Belotti, Torinos lagkapten. Samtal har inletts med den 27-årige anfallaren. Belotti, vars kontrakt går ut nästa sommar, har också erbjudits en kontraktsförlängning av Torino.

ANNONS

Tuttomercatoweb uppger att Riccardo Gagliolo, 31 – ett one-hit-no-wonder med svenska landslaget 2019 – är överens om ett treårskontrakt med Serie A-nykomlingen Salernitana. Problemet är att komma överens med Parma, som gått motsatt väg mellan ligorna. Parma vill ha en ansenlig summa för backen, skriver TMW. Även Corriere dello Sport skriver i dag att Gagliolo är ”ett hett namn” för Salernitana.

 

SPANIENSpanien

Marca tycker det är dags att damma av ett kärt ämne. Under rubriken ”Nedräkning för Mbappé” går tidningen igenom situationen. Mbappé står fast vid att han inte förlänger med PSG, och tiden talar därför för Real Madrid. Mbappé kan skriva på gratis nästa sommar, precis som David Alaba, kittlar Marca. Samtidigt påpekar tidningen att 200 miljoner euro finns redo om PSG ändrar sig och säljer innan den 1 september.

ANNONS

Cadena Cope ser ett Real Madrid som också stärker upp nuvarande trupp. I går förlängde Dani Carvajal kontraktet, och tidigare har också Lucas Vázquez och Nacho Fernández förlängt. Näste man blir enligt radiokanalen Karim Benzema. Den 33-årige anfallaren kommer inom kort att förlänga kontraktet till 2023.

ABC skriver om spelare ut. Real Madrid är angelägen om att hitta en ny klubb åt Isco. Klubben vill inte ha kvar en bänkspelare som lyfter sju miljoner netto om året och bara har ett år kvar på kontraktet. Milan och Arsenal finns bland intresserade klubbar, men prislappen är 20 miljoner euro och lönen är hög.

Mundo Deportivo berättar att Alexander Isak inte följer med på Real Sociedads resa till Alkmaar i Nederländerna för match mot AZ på lördag. Svensken återvände från ledighet i måndags och tränare Imanol Alguacil vill putsa formen på sin anfallsdiamant ”med största försiktighet”. Ligapremiär mot Barcelona väntar den 17 augusti.

ANNONS

 

TYSKLAND

Kicker lyfter situationen med Ludwig Augustinsson igen. Svensken vill byta klubb, Werder Bremen vill sälja honom, men Clemens Fritz i klubbledning svarade i går att ”det finns inget nytt”. Alltså inga erbjudanden. Därför får nu Augustinsson, nyligen tillbaka från ledighet, kämpa sig tillbaka i matchskick med Bremen. Tränare Markus Anfang säger, ”Jag vill planera med Ludde som med alla andra spelare”. Kicker tror att det kan dröja ett litet tag till när – och om – Augustinsson bär Bremens tröja på nytt för ”han måste byggas upp igen”, som Anfang säger.

Bild utropar att ”Hertha Berlin har en ny stjärna!”, sedan Steven Jovetic gjort två mål när Hertha tog en överraskande seger (4-3 mot Liverpool). Sedan lyssnar tidningen till Julian Nagemsann som har tre raka försäsongsmatcher utan seger med sitt Bayern München. Trög start för en ny tränare med spelare som nyss kommit tillbaka från landslagsuppdrag. ”Med så lite tid kan man inte träna mycket med innehåll. Det kommer inte att förändras till december men vi kommer att få det rätt. Vi behöver utvecklas gradvis genom vardagen i ligan”, säger Nagelsmann. Det tolkar Bild som att Nagelsmanns bara vill hålla ut under första halvan av säsongen, och att hans riktiga lagbygge, det visar sig först 2022.

ANNONS

Sport1-krönikören Florian Plettenberg har sin analys klar, ”Bayerns trupp är inte redo för titeln”, den som är tänkt att bli tionde raka. Han tycker inte FC Bayern ännu lyckats hitta två bra spelare på varje position, som är klubbens mål. Det är delvis ett resultat av att FC Bayern håller relativt hårt i pengarna under coronatider. Det, menar Plettenberg, är rimligt men det krockar med ambitionen att ligatiteln är ett måste. ”Nagelsmann måste, om så krävs, få godkänt att inte vinna titeln i år om han måste förlita sig på ungdomar i stället för dyra nyförvärv”.

Publicerad 2021-07-30 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto