Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Missnöje med Sergio Ramos attityd

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

Cadena SER tycks ha en direktlina till PSG. Först uppgav radiokanalen att Kylian Mbappé blir kvar säsongen ut. Sedan, på nytt med hänvisning till källor nära omklädningsrummet, att Sergio Ramos attityd och krav inte landat väl hos alla anställda i klubben. ”Ramos är en stjärna men det finns fler som honom och även över honom, och han är inte längre lagkapten”, poängterar SER. Sergio Ramos har ännu inte kunnat spela för PSG på grund av skada. Det finns heller ingen given startplats för 35-åringen, med ett välsmort mittlås i Marquinhos och Kimpembe.

Diario AS låter sig inte riktigt nöja sig med SER:s uppgifter i går om att Mbappé stannar i PSG den här säsongen. Dagens största rubrik är ”Real Madrid ger inte upp”. Under den skriver tidningen Mbappé må ha sagt till lagkamrater att han stannar men att ”Real Madrid ser det som en strategi för att skapa en mjuk exit” och lägger till att ”avfärdandet av Cristiano Ronaldo visar att Real Madrid vill ha Mbappé”.

Annons

Marca fortsätter också att trumma upp spänningen kring Mbappé. Fransmannen är på stor bild i bakgrunden till citatrubriken: ”Toni Kroos: Kanske en spelare från PSG blir en av oss”. I en podd pratar Kroos om Lionel Messis flytt, och sa då: ”Vi får se hur det går. Flytten kanske är bra för oss eftersom vår största rival har förlorat sin bästa spelare. Och kanske kommer något ännu bättre ut av det som resultat. Kanske att en spelare från PSG kommer till oss…vad vet jag”.

Spanien

Mundo Deportivo pryder San Sebastian-upplagan med Alexander Isak. Han missade premiären mot Barcelona med skadekänning i knäet men nu: ”Isak visar sig”. Svensken tränade i går för första gången denna vecka med laget, med målet att spela mot Rayo Vallecano på söndag. Diario Vasco noterar att Isak tränade försiktigare än lagkamraterna och är inte övertygad om match redan på söndag för anfallaren.

Annons

Sport hävdar att det är ”Fullständig kris” mellan Barcelona och 18-årige stortalangen Ilaix Moriba. Parterna kan inte komma överens om ett nytt kontrakt. Antingen säljs han eller så blir det en säsong utanför truppen. Barça vill ha 15 miljoner euro plus bonusar för Ilaix Moriba. Ett första bud på åtta milj euro från RB Leipzig har avvisats. Sport skriver vidare att Barça fattat beslut om vad som händer med tröja nummer 10 efter Messi. Ingen spelare kommer att bära numret den här säsongen.


ENGLAND

The Guardian följer upp dramat kring Harry Kane. ”Kane måste vara i mental balans för att spela”, är rubriken efter beskedet att anfallsstjärnan, som längtar till Manchester City, inte följer med Tottenham till Portugal för match i Europa Conference League. ”När vi bestämmer om en spelare ska spela måste vi se över alla aspekter”, säger tränare Nuno Espírito Santo, ”Det fysiska, det mentala. Vi är här för att ge alla spelare samma stöd”. Om Kane spelar mot Wolves på söndag är fortfarande oklart.

Annons

The Times skriver att Manchester City behöver sälja för att kunna köpa Kane. ”Om ingen lämnar klubben kommer det att bli svårt att göra en storvärvning”, säger en källa i City. Times får också bekräftat att Tottenhams ordförande Daniel Levy vägrar att förhandla, vilket frustrerat Kane.

Daily Telegraph sätter tänderna i den ursprungliga orsaken till schismen mellan Kane och Levy: den muntliga överenskommelsen förra året. Kane menar att han fått grönt ljus att lämna om det inte blev någon pokal eller CL-spel. Levy menar att det bara gäller en utländsk klubb eller ett monstruöst erbjudande från en PL-klubb – och det är inte 125 miljoner pund från Man City. Arsenal hoppas ha klart Martin Ødegaard i tid till att spela mot Chelsea på söndag. Dessutom är klubben nära att värva målvakten Aaron Ramsdale från Sheffield United. Telegraph uppgav i går kväll också att Hanna Bennison skriver på för Everton.

Annons

Daily Mail drar på att Romelu Lukaku deklarerat, ”Jag är här för resten av karriären” i går. Det är inte det enda Mail tar med sig från den publikdag och öppna träning Chelsea hade i går. En pinsam incident var att en supporter som intervjuades över högtalaranläggningen sa ”Ut med Werner ur klubben” samtidigt som laget tränade.

The Sun rapporterar att Marcus Rashford efter sin axeloperation kan vara tillbaka i träning för Man United i slutet av månaden. United hoppas nu ha anfallaren i spel redan i slutet av september, vilket är tidigare än planerat. Anthony Elanga är för övrigt tillbaka i träning efter sin skada.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar fart med ”Ett, två, Milan”. Det står för att Alessandro Florenzi är redo att ansluta och att Tiémoué Bakayoko nästan är där. Förhandlingar med Chelsea väntar i dag. Ett lån med köpoption är aktuellt. På annat håll uppmärksammas en ovanlig övergång. Pedro blir första spelare på 40 år om tar steget mellan Romrivalerna Roma och Lazio. 34-åringen är överens om ett kontrakt med Lazio, och Roma släpper honom gratis. En av få som gjort flytten mellan Romklubbarna är för övrigt Arne Selmosson, som bytte från Roma till Lazio 1958. Bland färskare övergångar med blågul touch noterar GdS att Aimar Sher, med Hammarbys goda minne tränade, med Spezia i går. I dag skriver 18-åringen på kontraktet med Serie A-klubben.

Annons

Corriere dello Sport domineras av en intervju med Gianluigi Donnarumma: ”Jag vill bli bäst i världen”. Han vill inte närmare gå in på skilsmässan med Milan. ”Livet är fyllt av val, vi hade olika ambitioner. Jag kommer alltid att hålla på Milan”, säger Donnarumma, ”Åtta år glömmer man inte, men jag behövde byta för att utvecklas och bli den bäste”. Om Messis ankomst i PSG: ”Jag hade aldrig unnat föreställa mig att vi skulle ses här. Det här är ett lag fyllt av fenomen”. Tidningen uppmärksammar också Juventus damer, som vann med hela 12-0 mot Kamenica Sasa från Makedonien i CL. Nyförvärvet Amanda Nildén debuterade med ett inhopp i andra halvlek. Lina Hurtig är nyss tillbaka och medverkade ej. Linda Sembrant rehabar. ”Jag får ha tålamod men det går bra”, säger hon till Juventus TV.


FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe ger – knappast för första eller sista gången – stort utrymme åt Lionel Messi. Tidningen speglar den argentinska stjärnans första vecka med PSG, och uppger att han ”anpassat sig snabbt till sitt nya vardagsliv”. Bortanför träningsanläggningen är det ett stilla familjeliv som gäller, även om det blev en avstickare till Adidasaffären på Champs Élysées som höll öppet bara för Messifamiljen. Det spekuleras fortsatt i att bortamatchen mot Reims den 29 augusti kan bli hans debut i klubben. L’Equipe uppger att Bayern München är på väg att värva fån PSG. Den tyska klubben är överens med Thilo Kehrer, 24, om ett treårskontrakt. FC Bayern sägs beredd att betala cirka tolv miljoner euro för den mångsidige backen. Kehrer har även nobbat ett erbjudande från Bayer Leverkusen. Från transfermarkanden rapporteras också att Emerson Palmieri anländer till Lyon på lån från Chelsea i dag. Lånet är utan köpoption. Vänsterbacken kan debutera redan i helgen.

Annons

Le Parisien skriver om hur Lionel Messis ankomst förändrar mycket i laget. Även på innermittfältet. Tränare Mauricio Pochettino har ett stort pussel att lägga. Spelsystemet kan bli 4-2-3-1, 4-4-2, 4-3-3 eller till och med 3-4-3. Även om man tar bort Pablo Sarabia, Angel Di María och Julian Draxler, som PSG officiellt räknar som mittfältare, så finns sex innermittfältare: Ander Herrera, Danilo Pereira, Marco Verratti, Idrissa Gueye, Leandro Paredes och Georginio Wijnaldum. Även Rafinha kan läggas till. Dessutom väntas PSG slå till om tillfälle ges att norpa Paul Pogba eller Eduardo Camavinga innan fönstret stänger.


TYSKLANDTyskland

Kicker skriver att Bayern München har Corentin Tolisso överst på försäljningslistan men fortfarande saknar bud. Dörren står öppen även för Bouna Sarr, Mickaël Cuisance och Chris Richards. Från Zweite Bundesliga noterar tidningen att Eric Smith har ett strålande facit med St Pauli. Det har blivit sju segrar och en oavgjord i de matcher den svenske mittfältaren medverkat sedan han anlände i januari. ”Eric är otroligt viktig för vår defensiva stabilitet, men samtidigt också effektiv i offensiven och sätter sina medspelare i strålkastarljuset. Det är lätt att förstå varför vi värvade honom”, säger sportchefen Andreas Bornemann och klappar sig själv på axeln. Skador har varit ett återkommande problem, så även i derbysegern mot Hamburg senast. Men Smith är nu tillbaka i träning igen. St Pauli ligger på fjärde plats med sju poäng på tre matcher.

Annons

Bild hävdar att nya förbundskaptenen Hans Flick övertalat Ilkay Gündogan att fortsätta i landslaget. Den 30-årige Manchester City-mittfältaren hade övervägt att dra sig tillbaka men både Flick och den svaga tyska insatsen i EM fick honom att tänka om.


ÖVRIGT

New York Times (USA) uppger att Uefa håller på att etablera en hjälpfond på upp till sex miljarder euro, för att lätta på den finansiella bördan för europeiska klubbar efter pandemin.

Publicerad 2021-08-19 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto