Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spanska medier: "Isak och Kulusevski förstörde vårt landslag"

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

spanien

Sphera Sport får stilpoäng för sin förstasida. Bara de svenska färgerna lyser starkt, och Ikea-flörten kopplas till att landslaget ”screwed” spanjorerna (2-1 till Sverige). Förbundskapten Luis Enrique kände sig extra ”screwed”. Besviken på laget och så irriterad på en spansk supporter att han gav fulfingret.

Diario AS beskriver förlusten som en ”VM-blunder”. På förstasidan lägger tidningen till att ”Isak och Kulusevski förstörde La Roja”, det spanska landslaget. I matchrapporten konstaterar AS det var stor skillnad från matchen i Sevilla i somras, ”detta Sverige talade ett annat språk”. Bäst på planen vara Dejan Kulusevski och Alexander Isak som ges toppbetyget tre av tre. Chefredaktör Tomás Roncero har inga invändningar mot resultatet. ”Luis Enriques lag förliste i Solna med en rättvis och smärtsam förlust”, säger han, och lever sedan ut sina klubbfärger i El Chiringitov TV, ”Luis Enrique måste ta ut Real Madrid-spelare, som varit med och vunnit Champions League”.

ANNONS

Marca använder förbundskapten Luis Enriques smeknamn i en rubrik som flörtar med ett rymddrama, ”Lucho, vi har ett problem”. Tidningen konstaterar att ”Sverige är fördömd mark” för landslaget. Här har Spanien aldrig vunnit. Sex försök genom åren har slutat i fyra oavgjorda och två förluster. Liksom AS anser Marca att Dejan Kulusevski och Alexander Isak  stod ut, båda får tre stjärnor av tre möjliga. Sämst betyg – noll – får Eric García, Aymeric Laporte, Álvaro Morata och förbundskapten Luis Enrique. Tillbaka till VM-kvalgruppen. Marca skriver att ”Spanien har försatt sig i en rörig situation”, och ser nu Grekland-Sverige som en nyckelmatch.

Mundo Deportivo konstatera att ”VM blev mer komplicerat” efter förlusten. Krönikören Felip Muñoz slås som så många andra av skillnaden i Sveriges insats jämfört med EM, ”som ägg och kastanj” – på svenska ungefär ”som äpple och päron”. Sport har alltid utrymme för Barcelona också. Till förstasidan tar sig i dag Miralem Pjanics övergång till Besiktas.

ANNONS


ENGLAND

england

iNews gör om resultattavlan till ”England-Rasister 4-0”. De engelska spelarna överöstes av muggar, burop och rasistiska läten i Budapest (4-0 mot Ungern). Rasisminslaget dominerar rubrikerna. Förbundskapten Gareth Southgate kallade det inträffade ”helt oacceptabelt” och vill se krafttag. ”Det finns inget mer vi som spelare och tränare kan göra i kampen mot rasism. Andra människor måste fatta rätt beslut för att försöka göra framsteg”, säger Southgate, men ville inte diskutera rasismen som ett ungerskt läktarproblem utan ur ett större perspektiv. ”Även om en del människor är fast i sitt synsätt och i sina fördomar, så kommer de i slutändan att vara dinosaurier för runtom dem förändras världen”, säger Southgate.

Daily Telegraph konstaterar att ”Apläten fläckar Englands segermatch”. Till fotbollsspelarna som red ur stormen och fixade storsegern är betygen höga. Allra högst till Raheem Sterling, som får 9 av 10 i betyg.

ANNONS

Daily Mirror-rubriken ”Boos brothers” kretsar kring en bild som blev viral efter matchen. Declan Rice som plockar upp och låtsas dricka en inkastad mugg med öl. Poängen är att West Ham-mittfältaren i samband med EM berättade att han aldrig druckit en öl i hela sitt liv.

The Guardian har rubriken ”I skottlinjen” till en annan uppmärksammad bild från matchen. Kanske borde rubriken i stället varit ”I stormens öga”. För bilden är på Raheem Sterling som efter sitt mål tycks befinna sig i sina egna tankar och visar upp en t-shirt till minne av en vän som gick bort i covid, samtidigt som vredgade ungerska fans bildar kuliss och ölmuggar viner genom luften. Från damfotbollens värld noterar Guardian att Arsenal, med Jonas Eidevall som tränare, är på väg att värva amerikanska världsmästaren Tobin Heath (tidigare i Man United), samt att Man City värvat Filippa Angeldahl från BK Häcken.

ANNONS

Manchester Evening News har Cristiano Ronaldo-feber. Här är artiklar om att han till slut fått tröja nummer 7, att han återvänt från landslaget för att förbereda sin debut och dessutom en hånfull rubrik efter Portugalmålen, ”Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo har påmint Manchester City om deras transfermisstag”.

Sky Sport ser konturerna av ett kontroversiellt klubbyte. Tottenham och Serge Aurier har brutit kontraktet, men han kan bli kvar i norra London. Ärkerivalen Arsenal är en av klubbarna som blivit kontaktad. Aurier är öppen för en flytt till PL-jumbon.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport tycker till. ”Bättre kan ni, grabbar”. De nykorade Europamästarna imponerade inte i går (1-1 mot Bulgarien). ”För lite jälvaranamma. För många misstag”, summeras insatsen. Federico Chiesa var utropstecknet, 7 av 10 i betyg. På andra sidan skalan fanns Alessandro Florenzi, Francesco Acerbi och Lorenzo Insigne, alla 5. Trots besvikelsen ha Italien nu 35 raka matcher utan förlust, samma som Spaniens och Brasiliens rekordsvit. Insatsen av Sverige imponerar. Den får en halvsida, och avslutas med orden ”Sverige svänger, på samma dag som Abba återförenades”. En annan svensk får än mer utrymme. Zlatan Ibrahimovic. Anfallet hänger nu på hans comeback mot Lazio nästa helg. För Olivier Giroud ha testat positivt för covid och kommer inte att kunna spela. Situationen kan vara densamma mot Liverpool den 15 september. GdS påpekar även att ”supeduon Ibroud” får vänta. De får inte chansen att träna ihop.

ANNONS

Corriere dello Sport skriver om Italien att ”Ni är för fina”, med syfte på den förlustfria sviten – men kanske också på generositeten mot bulgarerna. Sverige prisas för sin seger men ses också ur italienskt perspektiv. En underrubrik är ”Kulusevski vann Juventusderbyt med Morata”. Juvesvensken var också bäst på planen i CdS ögon, med betyget 7,5 av 10.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe kommer med skeptiska ”Really, Mr Wenger?”. Den tidigare Arsenaltränaren, numera Fifas globala utvecklingschef, står fast vid idén om VM vartannat år. ”Det är inte turneringarnas frekvens som kanställa till problem utan bristen på kvaliteten”, påpekar Wenger, som har velat skrota Nations League. ”Vad folk i dag vill ha är turneringar där mycket står på spel och som är lätta att begripa”, menar han. Att Kylian Mabappé lämnat landslaget väcker diskussion. Stjärnan byttes ut mot Bosnien med en vadkänning. Undersökningar visade ingen skada. Men efter intensiv kontakt med PSG i går valde landslaget att låta Mbappé resa hem. ”Frankrike får nu klara sig utan Mbappé, det vassaste offensiva vapnet mot Bosnien, i de två nästkommande matcherna. Vilka konsekvenser får det? Vilka spår kommer denna episod att lämna efter sig i den intensiva och emellanåt komplexa relationen mellan PSG-anfallaren och landslagsledningen?”, undrar L’Equipe. Efter Eduardo Camavingas övergång till Real Madrid (och Kylian Mbappés uteblivna övergång) roar sig L’Equipe med att ranka franska spelarna i Real Madrid genom åren. Etta är Karim Benzema, tvåa Zinedine Zidane och trea Raymond Kopa.

ANNONS

RMC Sport lyfter Camavinga av andra skäl. Han låg bakom franska U21-landslagets seger i går med bland annat ett mål (3-0 mot Nordmakedonien). Men flytten till Real Madrid hamnade i fokus efteråt. ”Jag känner stor lycka, och stolthet”, säger han, ”Det är en dröm, alla spelare vill spela för Real Madrid”.

 

TYSKLAND

Bild räknar in en seger men ploppar sannerligen inga champagnekorkar. ”Landslaget krampade mot fotbollsdvärgar” (2-0 mot Liechtenstein). Tidningen jämför med Färöarna som slog Liechtenstein med 5-1 i juni. Bara Jamal Musiala och Leon Goretzka får bra betyg, 2 av 6 (1 är bäst). Nye förbundskaptenen Hansi Flick: ”Det tog oss för lång tid att göra första målet, men det är en process. Den första matchen skapar inga tvivel hos mig. Vi har lågt att vandra och vi gör det tillsammans”.

ANNONS

Sport1:s chefredaktör Pit Gottschalk befarar att vägen är längre än vad de flesta trott. ”Dessvärre så kan tyskar inte längre ha Jochim Löw som syndabock. Man kan inte heller skylla på hans efterträdare Hansi Flick för en dominant men i slutändan tungfotade insats. Det var hans första match som ansvarig. En obehaglig känsla smyger sig på: Kanske är vi verkligen inte så bra som vi hela tiden trott”.

Express kommenterar ett helt annat ämne: Sebastian Andersson. ”Köln har ingen anledning att delta i den allmänna kritiken mot Sebastian Anderssons klubbytesplaner. De hade mycket gärna blivit av med den skadebenägna anfallaren från avlöningslistan”, skriver krönikören Alexander Haubrichs apropå den 32-årige svenskens spruckna övergång till Antalyaspor. Kritiken riktas i stället mot Köln vidlyftiga leverne, som bland annat innebar att Andersson värvades för 6,5 milj euro och på en årslön om 200 000 euro. ”Efter den misslyckade läkarundersökningen med Antalyaspor kan man glömma att få igen några pengar. Köln har nu en dyr deltidsanställd i två år, som när som helst kan vara borta under längre perioder. Svensken är bara ett exempel på varför Köln år efter år kämpat för överlevnad i Bundesliga trots stora utlägg”.

ANNONS
Publicerad 2021-09-03 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto