Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

La Liga-basen ”förklarar krig” mot PSG

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

FRANKRIKE

Le Parisien ser det som att ”Spansk fotboll förklarar krig mot PSG igen”. La Liga-presidenten Javier Tebas har kommit med ett nytt utfall. ”PSG ser ut som om en Liga för legendarer om man ser till åldern på vissa spelare”, säger Tebas. Le Parisien skriver syrligt att Tebas knappast gjort samma skämt om Sergio Ramos och Lionel Messi spelat kvar i Spanien. Tebas paradnummer är dock giftpilarna mot PSG:s ekonomiska muskler. Det kommer också i form av ett hot. ”Vi ska korrigera problemet med PSG. Vad PSG sysslar med är lika farligt som Super League. Vi ska slåss mot statsägda klubbar som är lika mycket våra fiender som Super League”, säger Tebas. Le Parisien lägger till att Tebas hot inte lär bekymra PSG:s president Nasser Al-Khelaïfi, som numera också leder European Club Association (ECA), och är bundis med Uefa.

ANNONS

L’Equipe är belåten. ”Snygg träff, Griezmann”. Som ett svar på tal till belackare och efter en turbulent tid, gjorde den nygamla Atléticoanfallaren Frankrikes båda mål i går (2-0 mot Finland). Griezmann, som fick högst spelarbetyg (8 av 10), spelade lite bakom Benzema och Martial med lyckad effekt i Mbappés frånvaro. ”Men jag föredra att Mbappé är med. Han har sin plats i den offensiva trion”, säger förbundskapten Didier Deschamps. Frankrike spelade med ett 3-4-1-2. ”Vi har kanske hittat ett system som passar oss bättre”, menar Griezmann. Det var Frankrikes första seger på sex matcher. L’Equipe påminner vidare om att beslut från disciplinkommittén kring skandalmatchen Nice-Marseille väntas i kväll.

Foot Mercato skriver att Leicesters mittfältare Nampalys Mendy är på väg att skriva på för Galatasaray på lån. Parterna är överens men klockan tickar. Det turkiska transferfönstret stänger vid midnatt.

ANNONS


ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror undrar ”Gareth who?”. Anledningen är att förbundskapten Gareth Southgate inte tror att spelarna berörs av hur hans kontraktsdiskussioner går. ”Jag tror inte de kunde bry sig mindre! De är inte bekymrade om vem som är tränare i klubb eller landslag. En kommer, en lämnar. De fortsätter köra på. Så, nej, det är ingen distraktion på något vis”, säger Southgate.

Daily Telegraph spinner vidare med att Southgate inte har några planer på att diskutera ett nytt kontrakt ännu. Kontraktet går ut efter VM nästa år. Förbundet vill förlänga till 2024. Southgate vill avvakta till efter årets slut. På förstasidan finns förstås Cristiano Ronaldo också. Han var med på första Man United-träningen i går och han kan spela på lördag mot Newcastle på lördag.

Daily Mail har ett helt orimligt intresse för bilden som var på exempelvis Daily Telegraphs sportetta: Cristiano Ronaldo i samtal med Ole Gunnar Solskjaer på Carrington. Kanske inte för själva bilden men för tröjan portugisen har på sig. Mail påpekar att det var 30 grader varmt i Manchester och Cristiano Ronaldo valde tröja. Mail går på djupet. Tröjan kostar 425 pund och är tillverkad i en ”isolerande ullblandning”, vilket Mail understryker dessutom alstrar värme.

ANNONS

The Times lyfter att ”Klubbar rasar mot Wengers plan” om VM vartannat år. Manchester City och Leeds är de senaste att fördöma idén.

Daily Star menar att Jude Bellingham kan vara på väg tillbaka till England. Liverpool är intresserad av 18-åringen, som nu också etablerat sig i det engelska landslaget. En övergång väntas gå på 80 miljoner pund. Bellingham kom till Dortmund från Birmingham förra året.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tycker att Simone Inzaghi är ”Snabbt iväg” med sin nya klubb Inter. Inzaghi brukar starta bra med sina lag. I helgen väntar match mot Sampdoria. Det är osäkert om Albin Ekdal kan spela för motståndarna. Han lämnade landslaget med vad som nu enligt GdS är en mindre skada, en sträckning i ryggen. GdS har sedan en artikel om landslagskollegan Mattias Svanberg. Tidningen menar att Bolognasvensken ”vill vrida tillbaka klockan”, till förra ligasäsongen. Då väckte hans utveckling Milans, Atalantas och Napolis intresse. Sedan dess har det varit covid, ett skuggtillvaro i EM och en blek försäsong. Dessutom inledde han årets Serie A på bänken. Nu kämpar han med Nicolás Domínguez om en plats i startelvan.

ANNONS

Sky Sport Italia toppar på morgonen sin sida med intervjun med Milantränaren Stefano Pioli. Zlatan Ibrahimovic är ett återkommande namn. Deras relation diskuteras. Möjligheterna till spel med Giroud diskuteras också. ”Under rätt omständigheter kan de spela ihop. De har olika egenskaper. Giroud är mer en stark närvaro i straffområdet, Ibra är nu mer en offensiv playmaker. Han vill röra bollen mer. När båda är hundra procent, vilket jag hoppas är snart, så kan vi testa. Jag hade velat prova tidigare men det har inte funnits möjlighet”. På frågan om Pioli – likt Erling Haaland – har Champions League-hymnen som ringsignal, svarar han: ”Nej, som ringsignal har jag Zlatan som väcker mig”.

Corriere dello Sport är den av tidningarna som har störst fokus på landslaget. Det är trots allt VM-kval i kväll, mot Litauen. ”Raspadoris Italien” förkunnar att den 21-årige anfallaren finns med i startelvan. På varsin sida om sig i anfallet kommer han att ha Bernardeschi och Berrardi. Det håller också Gazzetta dello Sport med. Italien har 36 raka förlustfria matcher.

ANNONS


SPANIEN

SPANIEN

Marca har blicken fäst på…Sverige. Dagens rubrik: ”I dag spelar vi två matcher”. För det är inte bara Spanien som ska mangla Kosovo. Det är också Grekland som bara måste knipa poäng från de blågula gruppledarna. ”För om Sverige vinner så skickas Spanien i tydlig riktning mot vägen till playoff”, skriver Marca. Tidningen har som vanligt också Mbappé, Mbappé, Mabappé, Mbappé – som Kun Agüero skulle uttrycka det. Marca hävdar att PSG kommer ge fransmannen ännu ett nytt glittrande kontraktsförslag. Det väntas i oktober och är på två år.

Diario AS skriver liksom Marca att Spanien ”har ett öga på Grekland-Sverige”. Men förbundskapten Luis Enrique vill bara prata Kosovo. ”En av de mest komplicerade matcherna i gruppen”, menar han. Förstasidan handlar annars om ”Camavinga – framtiden är här”. På tisdagskvällen landade 18-åringen i Madrid. Sedan fortsätter den lovande karriären i Real Madrid.

ANNONS

Sport är fullklottrad med citat från Barças tränare Ronald Koeman. Det största handlar om en eventuell kontraktsförlängning. ”Ja, självklart är jag öppen för att förlänga. Jag är beredd på att stanna många år i Barça”, säger han. Barça sades planera för ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut nästa sommar.

El Mundo berättar att Real Madrid förlänger kontraktet med talangerna Miguel, Marvin, Arribas och Bruno Iglesias. Så fort de når upp till a-truppen höjs deras utköpsklausuler till 100 miljoner euro.


TYSKLAND

Bild plockar ut startelva till Tysklands match mot Island i kväll. Ett par förändringar väntas efter den starka insatsen mot Armenien. Ilkay Gündogan tar Marco Reus plats bakom Timo Werner. Robin Gosens går in som vänsterback i stället för Thilo Kehrer.

Sky Sport pratar med Mario Götze, som upplever ett uppsving i PSV Eindhoven. Tillbaka i landslaget? ”I slutändan är det alltid flera personer involverade i ett sådant beslut”, säger 29-åringen, som inte spelat i landslaget sedan 2017. ”Jag vet att det är speciellt att spela för tyska landslaget, men mitt fokus är på de framträdanden jag kan påverka”, säger han, och syftar på PSV.

ANNONS


ÖVRIGT

ÖVRIGT

Gazzetta (Grekland) söker sig till vita duken. Som en grym påminnelse om dåtid och nutid så hade i går ”King Otto” premiär i Aten. Dokumentären om den magiska sommaren 2004 då Grekland vann EM-guld. På plats var guldmakaren själv, dåvarande förbundskaptenen Otto Rehagel. Dagens landslag kom på tal. ”Jag hoppas Grekland kan ta sig till VM. Jag hoppas verkligen det”, säger han. Fler frågor i ämnet dök upp. ”Ibland har man riktigt bra spelare, som vi hade då. Det sker inte genom magi. Dessutom måste man ha tålamod, men ingen har mycket tålamod”, säger Rehagel. Tålamodet med nuvarande förbundskaptenen John van ‘t Schip tycks slut. Det talas om att han behöver en seger mot Sverige för att få vara kvar. Men sporttidningarna är förbi det stadiet. Diskussionen rör i stället vem som ska bli hans ersättare. Gazzetta menar att ”nedräkningen började i söndags”, efter 1-1 mot Kosovo, och har Traianos Dellas som en av favoriterna. Jodå, en av guldhjältarna från 2004. En annan favorit är Giorgos Donis. Inför kvällen match mot Sverige är segerkolumnen tom, förhoppningarna små, spelsystem oklart och vänsterbacken Dimitris Giannoulis ett frågetecken efter att ha lämnat tisdagens träning med en nackkänning. Sport Time uppmanar landslaget att ”Reagera!”, men inte med större förhoppning än att VM-kvalmatchen blir en liten, liten notis på dagens förstasidan.

ANNONS

TV2 (Norge) pratar med en självkritisk Erling Haaland – trots ett hattrick (5-1 mot Gibraltar). ”Jag kunde gjort sex mål”, säger anfallaren, och ser sedan på sitt landslagsfacit, ”Det stämmer att jag inte gör tillräckligt med mål. Mitt snitt är säkert ett mål per match, men jag gör fortfarande inte tillräckligt med mål, jag borde nog haft fler mål än matcher”.

Publicerad 2021-09-08 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto