Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Messi i tårar - ”Jag har drömt om detta så länge”

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IMORGON
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA PÅ LÖRDAG
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA PÅ LÖRDAG
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA PÅ LÖRDAG
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA PÅ LÖRDAG

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


BLANDAT

TyC Sport (Argentina) följer en Lionel Messi i lyckotårar (se nedan). Tårarna kommer inte av att han gjorde ännu ett hattrick (3-0 mot Bolivia). Till synes inte heller av att han därmed gick förbi Pelé som bästa målskytt någonsin i ett sydamerikanskt landslag, med 79 mål. Nej, tårarna kom fram när han nu fick lyfta Copa América-bucklan, som Argentina vann i somras, inför hemmapubliken, det argentinska folket, på Monumental. ”Jag har drömt om detta så länge, och tack och lov får jag vara med om det. Det är ett unikt ögonblick med tanke på hur det gick till och hur länge vi väntat”, säger Messi och snuddar vid att det varit tuffa tider, ”Det finns ingen bättre plats att fira det än här. Min mamma och mina bröder är här i kväll, de har fått lida mycket men i dag får de fira. Jag är så lycklig”. Han upprepar senare budskapet om sin lycka på Instagram.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) noterar att Guus Hiddink, 74, avslutar tränarkarriären. Hiddink lämnar förbundskaptensjobbet för Curaçao och säger i en tv-show att han ”slutar helt och hållet”. Hiddink har tränat klubbar som Real Madrid och Chelsea, och varit förbundskapten för bland annat Nederländerna, Sydkorea och Ryssland.


ENGLAND

Manchester Evening News är uppsluppen. ”Ron: Jag är redo att spela mot Magpies”. Det är Cristiano Ronaldo som är spelklar till Man Uniteds match mot Newcastle på lördag. Och MEN påpekar att portugisen sagt till tränare Ole Gunnar Solskjaer att han kan spela från start. Den vanligaste rubriken efter gårdagens intervju i United klubb-tv var annars ”Jag är inte här på semester”.

Annons

england

Daily Mirror följer upp efterspelet på senaste VM-kvalmatchen med ”Walkers rasismbråk”. Det polska fotbollsförbundet tillbakavisar påståenden om att Kamil Glik skulle ha sagt något rasistiskt till Kyle Walker i samband med ett bråk. Representanter för det engelska landslaget ska ha uppgett detta. Fifa har nu inlett en undersökning.

Daily Mail drar också stort på att ”Polackerna förnekar rasistisk kommentar”. Annars är siktet inställt på helgens fotboll. Emerson Royal kan debutera för Tottenham mot Crystal Palace, men serieledaren kan bli utan hela sju spelare. Giovani Lo Celso, Cristian Romero, Davinson Sanchez, Son Heung-min, Steven Bergwjin, Oliver Skipp och Ryan Sessegnon är alla frågetecken efter landslagsuppehållet. Tidningen tar också notis om att Brentford värvat ännu en skandinav, Mathias ”Zanka” Jørgensen.

Annons

The Times stora dragplåster är torsdagens uppgift att Uefa-basen Aleksander Ceferin säger att både Europa och Sydamerika är beredda att bojkott ett VM vartannat år, Fifas omdiskuterade plan. Fifa pushar nationer att stödja planen, och ”Fifa-legendarerna” Ronaldo, Peter Schmeichel och Tim Cahill gick alla ut i går och gav tummen upp till VM vartannat år.

Goal uppmärksammar att segertåget för Jonas Eidevall och hans Arsenal tuffar på. Den som stod i fokus i gårdagens CL-seger (4-0 mot Slavia Prag) var Vivianne Miedema med ett hattrick på bara tolv minuter, och nu sammanlagt 100 mål för klubben. 25-åringens kontrakt går ut nästa sommar. ”Det är ingen hemlighet att vi vill ha kvar henne, men jag förstår ur hennes perspektiv, med tanke på den spelare hon är, att hon vill se vilken riktning klubben tar. När tiden är inne kommer hon att fatta beslut om sin framtid”, säger Eidevall.

Annons


ITALIEN

ita

La Gazzetta dello Sport möter dagen med landslagets stjärnskott Giacomos Raspadori. ”Jag är lite Mancini och lite Vialli”, säger han. En betydligt äldre anfallare dyker också upp på förstasidan. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka. Enligt GdS kommer han att spela 45-60 minuter mot Lazio på söndag. Tillsammans tränare Stefano Pioli ska de bestämma om det blir från start eller ej.

Corriere dello Sport ser det som att ”Allegri är naken”. Det betyder att Juventus trupp till Napoli i morgon är tunn. Allegri väntas få klara sig utan Federico Chiesa samt sydamerikanerna Dybala, Cuadrado, Bentancur, Danilo och Alex Sandro. Ändå har CdS inte med Dejan Kulusevski i startelvan. Det är tidningen ganska ensam om. Både Gazzetta dello Sport och Sky Sport Italia har svensken från start i ett tremannaanfall. I så fall blir det Kulusevskis första start för Juve den här säsongen.

Annons

Tuttosport bjuder bland annat på en intervju med Inters målvakt Samir Handanovic. Lösryckta citat finns på förstasidan. Han påpekar att Inter kan vinna scudetton igen och att Jorginho är värd Ballon d’Or. Sedan beskriver han sig själv så här, ”Jag är målvakternas Bukowski: Jag säger alltid vad jag tänker”. Handanovic har tidigare berättat att poeten och författaren Charles Bukowski är en favorit.


SPANIEN

spa

Marca hyllar Ferran Torres, som både är ”Framtiden för landslaget” och ”Nyckeln till Qatar”. Han ha gjort 10 mål på 20 matcher, ett facit bara David Villa matchar. Sedan har tidningen ”Real Madrids två ansikten”. Tränare Carlo Ancelotti skulle kunna ställa upp ett lag med en genomsnittsålder på 31 år men också ett med en genomsnittsålder på 21,6 år. Diario AS ger i dag förstasidan till ett av de äldsta namnen i truppen. Luka Modric fyllde i går 36 år, men får rubriken ”För evigt ung”.

Annons

Mundo Deportivo ser ”Den nya luuken” i Barcelona, sedan Luuk De Jong i går presenterats. Sport har också ögonen på De Jong som beskrivs som ”’Stridsvagnen’ som Koeman ville ha”. Sport pekar på en intervju i nederländsk tv. Där säger Barça-tränaren att ”Luuk är en annan typ av spelare än vi har” och att ”Alla lag borde ha en den typen av anfallare”. Han gör också jämförelsen att ”på inlägg är Luuk de Jong farligare än Neymar”.

Rac1 pratar med Sergio Agüero. Trots att kompisen och stjärnan Lionel Messi lämnade Barcelona innan de hann spela ihop ångrar han inte sin flytt. ”Jag skulle skriva på för Barça igen även om jag visste att Messi skulle lämna. Vem vill inte spela här? Vilken spelare som helst är beredd att gå ner i lön för att få spela här”, säger han till radiokanalen.


FRANKRIKE

tys

L’Equipe konstaterar att PSG-tränaren Mauricio Pochettino har ”Lyxproblem”. Vem ska stå i mål? Mot Clermont i morgon väntas Gianluigi Donnarumma göra det, ”men det betyder inte att han passerat Keylor Navas i hierarkin”, lägger tidningen till. Under tiden gnisslar Sergio Rico tänder över att inte ens få finnas med på matchlistan, skriver L’Equipe. En annan Sergio har andra bekymmer. Sergio Ramos har drabbats av ett bakslag i rehabiliteringen av sin vadskada och kommer inte att vara aktuell för spel i morgon och troligen ej heller CL-matchen mot Club Brügge på onsdag. 35-åringen ha ännu inte spelat för sin nya klubb. Vid sidan av fotbollsplanen rullar affärerna på och Lionel Messi beskrivs i sammanhanget som ”ett lokomotiv för sin nya klubb”. Crypto.com blir en ny storsponsor till PSG och Messis ankomst har drivit upp priset till 25-30 miljoner euro för tre år. Domen mot Jérôme Boateng för misshandel av sin ex-flickvän ge nästan en sida. Han får betala 1,8 miljoner euro. Boateng skrev nyligen på för Lyon.

Annons

Le Parisien pratar med PSG:s sista sommarvärvning, vänsterbacken och stortalangen Nuno Mendes. 19-åringen spelar med Cristiano Ronaldo i landslaget och nu med Lionel Messi i klubblaget. Men ingen av dem är hans idol. ”Jag drar mer åt en idol i min position på planen. Jag gillar Ronaldo och Messi, men min idol är Jordi Alba”, säger Nuno Mendes.

La Voix du Nord ger plats år ”Gaby”. Så kallas Gabriel Gudmundsson redan av Lilles president Olivier Létang. Svensken presenterades för pressen under torsdagen. ”Han kan spela var som helst på vänsterkanten”, säger Létang belåtet. Gudmundsson håller med. ”Jag kan spela i flera positioner. Jag föredrar en offensiv position men jag kan också spela vänsterback. Det är upp till tränaren”, säger Gudmundsson, ”För mig är Lille den bästa möjliga språngbrädan, och får jag vara med och spela Champions League är det ännu större”. Om att spela i landslaget: ”Det är en dröm som alla har, att få spela för landslaget, och jag hoppas någon dag få dra på mig den tröjan”.

Annons


TYSKLAND

Spox har som de flesta andra tyska medier blicken stadigt riktad på en match i helgen: RB Leipzig-Bayern München. Julian Nagelsmann, Dayot Upamecano och Marcel Sabitzer återvänder alla till klubben de spelade för förra säsongen. Marcel Sabitzer oroar sig inte för publikreaktioner. ”Jag känner mig lugn och är glad att komma tillbaka, även om det kan vara lite explosivt”, säger Sabitzer. Mittfältaren är också den bland återvändarna med mest färsk information inför matchen. ”Jag var med i förberedelserna i fyra veckor och med i de första matcherna, så jag har så klart lite inside information”, säger Sabitzer.

Kicker rapporterar att RB Leipzig nu utsett arvtagare till kaptensbindeln efter Sabitzer. Det blir målvakten Péter Gulácsi. Bland de sex spelare som ingår i spelarrådet finns Emil Forsberg, meddelar RB Leipzig.

Annons

Bild skriver att ”svenskarna är St Paulis sorgebarn”. Både Eric Smith och Sebastian Ohlsson missar lördagens match mot Hannover, där Niklas Hult spelar. Smith har ljumskproblem och blir enligt Hamburger Morgenpost borta ”en längre tid”. Ohlsson har redan varit borta en längre tid, ända sedan mars. Comebacken har fått skjutas upp.

Publicerad 2021-09-10 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto