Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tränaren: ”Mbappé skulle tjäna på lite mer ödmjukhet”

3v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

Le Parisien fastnar inte bara för PSG:s seger (2-1 mot Metz) utan också motståndarlagets tränare Frédéric Antonetti, som hade ett och annat att säga om Kylian Mbappé. ”Han (Mbappé) behöver uppträda annorlunda om han vill bli älskad. Jag älskar spelaren, han är mycket, mycket bra, men han skulle tjäna på att uppträda annorlunda. Han skulle tjäna på att vara lite mer ödmjuk”, säger Antonetti. Mabppé hade bland annat ett hett meningsutbyte med Metzmålvakten Alexandre Oukidja i slutet av matchen.

ANNONS

frans

L’Equipe har ögonen på en annan PSG-spelare. ”Hakimi på offensiven”, berättar att det var ytterbacken som räddade laget med två mål. Han får också toppbetyget 8 av 10. Noterbart är att Mbappé (och Wijnaldum) bara får 3. På tal om betyg, Gabriel Gudmundsson får 5 för sin debut från start för Lille (2-1 mot Reims). Men på nytt är det stökigheter på en Ligue 1-arena som stjäl utrymme. Den här gången drabbade supportar samman efter Angers-Marseille (0-0). Det är fjärde gången den här säsongen som supportrar tar sig in på planen för att bråka på en Ligue 1-match.

RMC Sport tar upp att Marseille redan före match larmat fjärdedomaren om att det var lätt att ta sig in på planen från bortasektionen. På arenan är dessutom bortasektionen märkligt nog placerad på samma läktare som hemmalagets ultras.


ENGLAND

ANNONS

engsThe Guardian konstaterar att ”West Ham njuter av lite revansch”. En bitter ligaförlust i helgen förbyttes till en välsmakande ligacupseger mot samma motstånd (1-0 mot Man United). Belöningen? Ett möte med Man City i åttondelsfinal. Stort utrymme ges också åt beskedet om ståplats. Så kallad ”safe standing”, har fått grönt ljus från och med januari. Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham och Wolves har alla redan förberett för användandet av det.

Manchester Evening News ger Uniteds Victor Nilsson Lindelöf 5 av 10 i betyg insatsen mot West Ham och Eric Bailly 7. Så ”fel” mittback imponerade i Varanes och Maguires frånvaro. Anthony Elanga fick göra ett inhopp som vänsterback och hann inte spela ihop mer än 5.

Daily Mail toppar med ”Exklusivt: Spelbolagsförbud”. Den brittiska regeringen planerar att förbjuda spelbolag som tröjsponsorer. För närvarande har nio Premier League-lag spelbolag klistrade över sina tröjor, och sex i Championship. Avtalen uppskattas tillsammans vara värda cirka 100 miljoner pund om året.

ANNONS

Daily Mirror har störst rubrik för Uefas missnöje med Arsène Wengers VM-planer. Tidningen gör också ett stort nummer av att Chelsea är intresserad av Matthijs de Ligt, som värderas till drygt 100 miljoner pund. Juventusbacken har inte prioriterats av nya tränaren Max Allegri. Men uppgifterna om Londonklubbens intresse kommer från Calciomercato.

Daily Express uppmärksammar att West Ham inte var ensamt triumferande Londonlag på onsdag kväll. Även Chelsea (1-1, 4-3 e str mot Aston Villa) och Tottenham (2-2, 3-2 e str mot Wolves) är vidare. Tillsammans med Arsenal, Brentford och QPR är det Londonlag i sex av de åtta åttondelsfinalerna.


ITALIEN

italisLa Gazzetta dello Sport känner värmen från ”Djävulens kram”, Milans kram. På bild illustrerad av en kram mellan onsdagens målskyttar Brahim Díaz och Theo Hernández (2-0 mot Venezia). ”Målet är scudetton”, säger ”Turbo-Theo”, som han kallas i en rubrik. Milan delar nu ligaledningen med Inter. Att både Zlatan Ibrahimovic och Olivier Giroud saknades märktes inte nämnvärt.

ANNONS

Tuttosport hade blicken fäst på en helt annan match, och rubriksätter den med, ”Max, såg du?”. För det var Juventus unga spelare Moise Kean, Federico Chiesa och Matthijs de Ligt som räddade laget (3-2 mot Spezia). De som hade fått skäll av tränare Max Allegri efter förra matchen. Men en av de utskällda saknades. Dejan Kulusevski var på bänken. Han fick han bara en handfull minuter som inhoppare – men ändå beröm den här gången. ”Morata gjorde det bra när han hoppade in, samma med Kulusevski”, säger Allegri, som var glad för segern ”Det är viktigt att vinna när man lider, vi måste ur vår bekvämlighetszon”.

Corriere dello Sport toppar också med Juves seger. En annan stor rubrik är ”Mou skyddar Roma”. José Mourinho säger sig trots topplacering inte ha några titelförhoppningar. ”Vi är inte kandidater till något, bara till att vinna nästa match”, säger han inför mötet med Udinese i kväll. Sedan vidgar han perspektivet: ”Säsongen är inte som en motorväg, den är full av kurvor. Kanske är den en motorväg för lag som PSG och Bayern München som vinner varje match”. Längre in i tidningen kan man läsa att ”Vi har blivit Serie Yankee”. Anrika Genoa är den senaste klubben att få amerikanska ägare. Därmed är sex Serie A-klubbar amerikanskägda; Milan, Venezia, Spezia, Fiorentina, Roma och så då Genoa.

ANNONS

Tuttomercatoweb summerar Enrico Preziosos långa era som Genoas president. Vad bättre än med en flopplista. Två svenskar finns med på den oangenäma listan med 30 spelare. På 14:e plats Linus Hallenius och på 25:e plats Stefan Ishizaki.


SPANIEN

spansMarca njuter av ”En mangling”. Den svarade Real Madrid för på onsdag kväll (6-1 mot Mallorca). Allra mest glänste Asensio. Det hör inte till vanligheten. Än mindre att han gör hattrick. Men Marca slår också ett slag för en mer pålitlig målskytt, Karim Benzema – som nu är uppe i 200 mål för klubben. ”Om Ballon d’Or ska tas på allvar måste den gå till Benzema”, menar krönikören Juan Ignacio García-Ochoa. John Guidetti fick chansen från start för Alavés. Det gick inget vidare. Inga mål, förlust (0-1 mot Espanyol) och sämst i laget, enligt Marca (noll av tre möjliga stjärnor).

ANNONS

Diario AS är snarlik Marca. Här finns huvudrubriken ”Asensio satte igång festen”. Och här finns uppmaning om Ballon d’Or till Benzema. ”Karim är på en nivå som verkligen förtjänar Ballon d’Or. Jag ser bara Lewandowski som en värdig utmanare”, skriver chefredaktör Tomás Roncero. Till detta kan ytterligare ett citat läggas. ”I mina ögon har Real Madrid världens bästa nummer 9”, säger forna världsstjärnan Samuel Eto’o.

Sport vänder blickarna från kaoset i Barcelona till planen på Camp Nou. ”Vinna? Ja eller ja”. Seger mot Cádiz i kväll är ett måste för Barcelona och för tränare Ronald Koeman.

Mundo Deportivo konstaterar att ”Koeman sätter ner foten”. Barcelonatränarens presskonferens blev aldrig någon presskonferens. Han satte på sig glasögonen, fiskade fram ett papper som han läste innantill i tre minuter, bad fansen om tålamod och lämnade sedan lokalen. Framträdandet har nu kommenterats av Barças president Joan Laporta. ”Jag respekterar hans beslut, vi fick liksom kaptenerna reda på det minuter innan”, säger Laporta, men påpekar att ”det var inte nödvändigt”. Han påpekade också på att ”vi gör alla misstag”, att ”tränaren är alltid beroende av resultat och spel” och sa hej då till pressen med ”vi måste fatta beslut som alltid är för Barças bästa, Koeman är i princip fortfarande tränare”. Det avslutande orden om ”i princip” formar många rubriker i spanska medier. MD har sedan ännu en uppföljning på Alexander Isak. Efter uppgifter i Diario Vasco och AS om tre veckors frånvaro, målar MD upp en ljusare bild. Enligt tidningen uppgifter är skadan inte så allvarlig, och det kan ännu inte uteslutas att Isak kan medverka mot Monaco den 30 september eller Granada den 3 oktober. Det ökar förstås chanserna att Isak skulle kunna VM-kvalspela med Sverige (matcher den 9 och 12 oktober).

ANNONS

Diario Vasco påpekar att ”Livet utan Isak är svårare”. Sedan sommaren 2020 har han missat sex ligamatcher med Real Sociedad. Resultatraden då är två segrar, två oavgjorda, två förluster. Klart under snittet. Nu blir det med all sannolikhet Alexander Sørloth som ska fylla Isaks tomrum.


TYSKLAND

Skärmavbild 2021-09-23 kl. 01.15.37Kicker får till en intervju med nyligen Guldsko-prisade Robert Lewandowski under citatrubriken ”Jag har alltid velat bli den kompletta, moderna anfallaren”. Han lämnar efter sig några korta fraser om sin inställning; ”Jag behöver inte leverera igen, men jag kan leverera igen” och ”Jag tänker inte på vad jag vunnit utan på vad jag kan vinna”. Han får också frågan om andra anfallare han gillar. ”Det finns många toppanfallare. I Bundesliga Erling Haaland som har stor potential, stor hunger. I England Harry Kane. Real Madrids Karim Benzema är fortfarande i toppform, som målskytt och i spelstil. Chelseas Romelu Lukaku har en otrolig styrka”, svarar Lewandowski.

ANNONS

Bild har en inte lika fullt glamorös intervju med Niklas Hult. Han beskriver sitt Hannover ”som en familj”. Och där stannar 31-åringen också gärna med sin riktiga familj. ”Mitt kontrakt går ut nästa sommar. Det är alltid en märklig känsla att påbörja sin sista säsong. Det är något jag tänker på. Det har fortfarande inte varit några samtal om min framtid. Men min familj och jag trivs här i Hannover. Jag är öppen för allt”, säger Hult. Fast inte riktigt allt. ”Ordföranden i min tidigare klubb Elfsborg frågar alltid när jag kommer tillbaka. Men jag tycker det känns för tidigt att återvända till Sverige, då är slutet på karriären nära – och det vill jag inte”, säger Hult. På annat håll skriver Bild om en annan spelare med utgående kontrakt, Antonio Rüdiger. Tidningen uppger att Bayern varit i kontakt med mittbackens rådgivare och halvbror Sahr Senesie, och uttryckt sitt intresse. Chelsea har försökt att förhandla fram ett nytt kontrakt med 28-åringen.

ANNONS
Publicerad 2021-09-23 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto