Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spanska frustrationen: ”Alla spelare vet att det var offside”

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

spainn

SPANIEN

Marca är kanske mest frustrerad. ”De håller på att ta kål på fotbollen”, anser tidningen, efter det kontroversiella segermålet för Frankrike  i Nations League-finalen (2-1 mot Spanien). Spanjorerna rasade över vad som tycktes vara en solklar offside vid Kylian Mbappés segermål. Regelboken tycker annorlunda när en spelare rört vid bollen, vilket Eric García gjorde. Regeln förklaras på sina håll, och Svante Ingelsson hålls fram som ett annat exempel när han rörde vid en boll till en offsidestående Erling Haaland. Men Mikel Oyarzabal har ingen förståelse för regeln. ”Alla vi som spelar fotboll vet att det var offside. De som satte denna regel har inte spelat fotboll och förstår den inte”, menar den spanske landslagsmittfältaren. Marca ger högsta betyg – tre stjärnor av tre – till Busquets och Pogba. Men i en krönika av J. Vicente Hernáez framhålls två andra spelare. ”Det var Mbappé och Benzema som skapade obalans i ett möte som Spanien annars hade vunnit klart på poäng om det varit en boxningsmatch”, skriver han.

ANNONS

Diario AS lägger tonvikt vid det positiva. ”Ingen titel men en framtid”. Förbundskapten Luis Enrique fick förstås kommentera Mbappés avgörande mål, ”Det såg ut som en klar offside, men jag vill inte prata om det jag inte kan påverka”. I stället la han tonvikt vid Spaniens insats. Det gör också AS-krönikören Alfredo Relaño. ”Efter tider av frustration har vi äntligen ett landslag som förtjänar medkänsla och stöd”, menar han.

Sport går mer på Marcas linje i rubriksättningen. ”Orättvisa”. Tidningen slår fast att Spanien förlorade på ”ett skamligt vis”. Sport rapporterar vidare att ”Bayern vill fiska i krisens Barça”. Marc-André Ter Stegen, Frenkie de Jong, Sergiño Dest eller Pedri. Det är spelare som den tyska klubben hoppas få napp på.


ENGLANDenlis

Daily Mail följer, i skuggan av den väldige Tyson Fury, en annan fajt. Utgången anses given. Steve Bruce förlorar kampen om jobbet i Newcastle. Han väntas få lämna i veckan. Brendan Rodgers (Leicester), Steven Gerrard (Rangers) eller Lucien Favre (ex-Dortmund) ringas in som ersättare.

ANNONS

Daily Telegraph uppger i sin tur att Newcastle är intresserad av Ralph Rangnick som sportchef. Tysken jobbar för närvarande med Lokomotiv Moskva. Och så meddelar Telegraph att Steve Bruce inte går lottlös. Närmare åtta miljoner pund kan han casha in när han lämnar St James’ Park bakom sig.

Manchester Evening News tolkar det som ett gott tecken att Rapahël Varane twittrad sin glädje efter Frankrikes triumf i natt. Det stod inget om skadan. Därför antas bytet ha varit mer av en försiktighetsåtgärd. Victor Nilsson Lindelöf har de två senaste Man United-matcherna ersatt Harry Maguire, som dock kan vara tillbaka till matchen mot Leicester på lördag.

The Sun hävdar att Arsenal funderar på att värva tillbaka Alex Oxlade-Chamberlain, 28, i januari. Oxlade-Chamberlain lämnade Arsenal för fyra år sedan, men har på senare tid mestadels varit på bänken för Liverpool. The Sun skriver också att Mesut Özil, nu i Fenerbahçe, den här veckan kommer att lansera sin egen kryptovaluta.

ANNONS

The Guardian uppmärksammar Arsenals damer, som inlett säsongen med fem segrar på fem matcher. Hanna Bennisson och Anna Anvegård fanns i Evertons startelvan för Everton, men Arsenaltränaren Jonas Eidevalls segertåg fortsatte med en 3-0-seger. Han fick också en filosofisk fråga om ”bra” fotboll framför bra resultat. ”Jag tycker resultat utan bra fotboll är tråkigt och att spela bra fotboll utan resultat är meningslöst. Vi är glada över att kunna göra båda delar”, säger Eidevall. Zecira Musovic fick chansen och höll nollan när Chelsea vann (2-0 mot Leicester). Magdalena Eriksson spelade som vanligt också från start, och även Jonna Andersson fanns med.


ITALIENitit

La Gazzetta dello Sport har uppmaningen ”Försök få fatt i honom”. På bild är Victor Osimhen. Han reppar serieledaren Napoli, som de andra klubbarna jagar. GdS följer upp det med att Giroud är tillbaka i Milan och Dybala i Juventus. I helgen är ligaspelet tillbaka. Landslaget avslutade uppehållet med knipa ”brons” i Nations League (2-1 mot Belgien). Ett ”Italien i VM-format”, menar GdS. Allra mest imponerade Berardi (7,5 av 10 i betyg).

ANNONS

Corriere dello Sport är inne på en liknande linje med ”VM-stilen är tillbaka”. Förbundskapten Mancini vänder blicken framåt. Mot nästa motståndare i VM-kvalet: Schweiz. ”Efter EM så kommer årets match att vara på Olimpico”, menar Mancini. Lagen möts där den 12 november.

Tuttomecatoweb tar upp att Fiorentina var ute efter Jordan Larsson i somras – och kan återuppväcka intresset i januari. Svensken ses som en möjlig ersättare om Dusan Vlahovic säljs. Fiorentina värvade i januari i år Aleksandr Kokorin från Larssons klubb Spartak Moskva.


FRANKRIKEfranci

L’Equipe firar att Frankrike tagit ”Ytterligare en pokal hem”. För tre år sedan var det VM. Nu är det…Nations League (2-1 mot Spanien). Matchens stjärna var Karim Benzema (8 av 10 i betyg) och L’Equipe känner doften av Ballon d’Or. Det gör också Real Madrid, som tar ut priset i förskott till sin gyllene anfallare.

ANNONS

RMC Sport lyssnar till förbundskapten Didier Deschamps lovord till Benzema. ”Han är en viktig spelare, han visade det över dessa två matcher”, påpekar Deschamps, ”Han behöver det här, för han kommer säkert inte att spela fyra, fem turneringar till. Han gjorde allt för att vinna den här pokalen”. Deschamps påtalar också skillnaden i Benzema sedan han kom in från kylan och tillbaka i landslaget. ”Han är inte samma spelare som 2015, särskilt fysiskt ser man hur skarp han är. Och på ett mänskligt plan ha han mognat”. På annat håll ges utrymme för Neymars besked att VM 2022 kan vara hans sista.

France Info pratar med Marco Verratti som tänker avsluta karriären i PSG. Han har inga planer på att lämna Paris. ”Jag har fortfarande lite tid kvar. Jag tänker stanna här resten av den, det är ett som är säkert”, säger den italienske mittfältaren. Verratti har redan spelat drygt nio år i PSG.

ANNONS


TYSKLAND

Bild uppger att Dortmund är mycket intresserad av Karim Adeyemi i RB Salzburg. 19-åringen ses som en ersättare till Erling Haaland nästa sommar. Även Bayern München, RB Leipzig och Liverpool är intresserade. Prislappen anges till cirka 30 miljoner euro. Bild har också med en trolig startelva för Tyskland mot Nordmakedonien i kväll (se här).

Kicker har fokus på Bayern Münchens unga superstjärna Jamal Musiala. ”Det är otroligt så snabbt det gått. Ibland måste jag stanna upp några minuter för att kolla att allt är okej”, säger 18-åringen, som inom ett år a-lagsdebuterat i FC Bayern och blivit a-landslagsman.


ÖVRIGT

Kurir (Serbien) uppmärksammar att en läktarincident på Sveriges match mot Kosovo anmäls till Fifa. Bland de många albanska flaggorna på Friends Arena hölls också en stor banderoll upp med texten ”Kosovo is Albania”. Det ses som ett politiskt budskap. Jovan Surbatovic, generalsekreterare i det serbiska fotbollsförbundet (FSS) meddelar att en protest ska inlämnas till Fifa för denna incident. Förbundet protesterar även mot Xherdan Shaqiri som visade sig i en jacka med UCK – akronymen för Kosovos befrielsearmé – som en åskådare hängde på honom. Konflikten mellan Serbien och Kosovo har trappats upp på senare tid.

ANNONS

Het Laatste Nieuws (Belgien) lyssnar till Kevin De Bruyne som spelar ner Belgiens plats bland de största efter gårdagens tredjeprismatch (1-2 mot Italien). ”Med all respekt, vi är ’bara’ Belgien. Vi är här med en ny generation spelare, och saknar dessutom flera spelare – toppspelare som Eden (Hazard) och Romelu (Lukaku). Vi måste vara realistiska med det lag vi har. Italien och Frankrike har 22 toppspelare, det har inte vi”, säger De Bruyne.

TyC Sport (Argentina) pratar med en belåten Lionel Messi efter nattens VM-kvalmatch(3-0 mot Uruguay). ”Jag hoppas det här varar länge”, säger han om landslagets återvunna kärlek från fansen. ”Gemenskapen som uppstår med publiken hjälper oss när det går dåligt. Vi gjorde en bra match, och vi växer i spelet och med bollen”, säger Messi. Argentina är obesegrat efter tio matcher och ligger tvåa i gruppen.

ANNONS
Publicerad 2021-10-11 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto