Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Times: Raiola i möte med City om Haaland

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

The Times uppger att superagenten Mino Raiola väntas hålla samtal med Manchester City i januari om en övergång för Erling Haaland. Times menar att norrmannen är nummer ett på Citys shoppinglista. Haaland väntas lämna Dortmund kommande sommar. Även Man United är intresserad.

.england

Daily Mirror gör om filmen ”Hunger Games” till ”Hunger Shames”. Ungerska fans gick bärsärk på Wembley (1-1 mot England). En supporter ska ha gripits för rasistiska smädelser mot en steward. Det var då bråket bröt ut.

Daily Telegraph toppar också med ”Polisen slåss med fans på Wembley”. Långt efter det kommer en matchrapport. Och långt efter det spelarbetygen. John Stones och Phil Foden är enda engelska spelare som når upp till betyget 7 av 10. Lägst får Kyle Walker med 5. Tidningen uppmärksammar också en dokumentär som släpps nästa år där Wayne Rooney bland annat berättar om att han fick stryk av sin pappa.

Annons

The Guardian sätter strålkastarljusen på ännu en svag insats av Harry Kane. ”Det finns inget mellanläge med Kane. När han är på topp är han fantastisk. När han inte är det – och vi har sett det många gånger förut – så är det som om bromsen ligger i och han hänger inte med i matcherna”, säger ITV-experten Roy Keane. Förbundskapten Gareth Southgate tar Kane i försvar. ”Jag tycker inte det är rättvist att peka ut någon enskild spelare för vi var alla skyldiga till det här”, säger Southgate.

Manchester Evening News pustar ut efter Sveriges match. Victor Nilsson Lindelöf klarade sig oskadd. Man United har mittbacksproblem. Raphaël Varane blir borta flera veckor och även Harry Maguire väntas missa matchen mot Leicester på lördag. ”Förutom Leicester så ska Lindelöf & Co ta sig an Atalanta (två gånger), Liverpool, Tottenham och Manchester City inom loppet av 25 dagar”, påpekar MEN. Det kan inte vara ofta United kallats ”Lindelöf & Co”.

Annons

The Athletic skriver att Phil Foden är nära att skriva nytt kontrakt med Manchester City. Den 21-årige mittfältarens nuvarande kontrakt går ut 2024.

Goal lyfter en återkommande diskussion kring Chelsea, varför Mohamed Salah, Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku aldrig slog igenom i klubben. Goal pratar med Eddie Newton, som basade för Chelseas unga spelare vid den tiden. ”I mina ögon handlade inte Salah och De Bruyne om talang. Det var en personlighetskonflikt (med José Mourinho). Det funkade inte vid den tidpunkten. De var tillräckligt bra men tränaren kom inte överens med dem”, menar Newton, ”Lukaku var inte redo, och jag bryr mig inte om vad andra säger. Han var helt enkelt inte redo då att vara främsta nummer 9 och bära laget som Didier (Drogba). Han blev ofrånkomligen jämförd med Didier och det var inte rättvist mot honom vid den tidpunkten”.

Annons


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar på att ”Milan parerar problem”. För klubben har drabbats av ett nytt skadeavbräck. Succémålvakten Mike Maignan behöver opereras och väntas bli borta två månader. I stället tar Milan in Antonio Mirante, 38, som senaste tillhörde Roma. Kontraktet gäller säsongen ut. På onsdagsmorgonen genomförs läkarundersökningen. I går trodde GdS på en comeback för Zlatan Ibrahimovic mot Porto i Champions League nästa vecka. I dag skriver tidningen att det trots allt kan bli en del minuter redan mot Hellas Verona på söndag, även om svensken inte deltog i den kollektiva träningen i går. Milans anfall ses som en svag punkt inför framtiden, och Lorenzo Lucca i Pisa är nu ett hett namn på agendan. Även Juventus och Inter är intresserade av den 201 cm långa U21-landslagsanfallaren. Roma riskerar att få klara sig utan Tammy Abraham mot Juve på söndag. Anfallsstjärnan fick utgå skadad för England mot Ungern i går. I dag undersöks han. Både Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport har målvakten Samuel Brolin som matchens lirare när Sverige fixade en poäng (1-1 mot Italien). Han får 7,5 i betyg i båda tidningarna. Juventus damer (med Lina Hurtig, Linda Sembrant, Amanda Nildén) har sålt drygt 17 000 biljetter till matchen mot Chelsea (Magdalena Eriksson, Jonna Andersson, Zecira Musovic) i damernas Champions League i kväll.

Annons

Tuttosport räknar med 20 000 på Juves match i kväll, visar en notis på förstasidan. Den största rubriken får dock Aurélien Tchouaméni. ”Europeiskt budkrig om fransmannen”. Tidningen har tagit notis om Real Madrids intresse, och nämner även Chelsea och Liverpool. Enligt Tuttosport planerar Juve ett bud på Monacospelaren i januari.

Tuttomercatoweb lyssnar till Aimar Sher på Spezias presskonferens. 18-åringen fick debutera mot Hellas Verona innan landslagsuppehållet. ”Min debut var en dröm som slog in. Det var ett stort steg i min karriär även om vi förlorade”, säger Sher, som inte räds ansvar: ”Det skrämmer mig inte. Det motiverar mig och jag tror på mina kvaliteter till 100 procent. Jag vill visa att jag är ung och hungrig”. Självfallet får han också en fråga om Zlatan Ibrahimovic. ”Jag tränade med honom i Hammarby, vi pratades vid mycket, han är en förebild”, svarar Sher.

Annons


SPANIEN

.spanien

Cadena Cope följer upp Diego Simeones avslöjande. För argentinska Olé berättar Atlético de Madrids tränare att han försökte värva Lionel Messi – genom Messis goda vän och Atlético-anfallaren Luis Suárez. ”När allt det där hände i Barcelona ringde vi Luis (Suárez) med allra största respekt”, säger Simeone till Olé, ”Jag ringde inte Leo (Messi), men jag ringde Luis och frågade honom hur det var med honom (Messi), vad han tänkte, om det fanns den minsta lilla chans att han skulle vilja komma till Atlético. Men den idén varade i tre timmar. PSG var helt klart som besatta vid tanken på att värva honom”. Enligt Cope ringde Luis Suárez Messi som dock tvekade av två skäl: han ville inte förråda Barça genom att gå till en ligakonkurrent och Atlético kunde bara erbjuda 20 miljoner euro netto i lön.

Annons

Marca toppar för andra dagen i rad tidningen med Real Madrids intresse för Aurélien Tchouaméni. I dag är uppgiften att Monaco är beredd att sälja men att priset är minst 60 miljoner euro. Andra intressenter är Manchester City, Liverpool och Chelsea. Tidningen understryker också att Antonio Rüdiger ligger högt upp på shoppinglistan. Dels har han rutin som försvann med Sergio Ramos och Raphaël Varane. Dels kommer han gratis till sommaren.

Diario AS väljer ett annat alternativ för Real Madrid. ”Pogba är fortfarande möjlig”, täcker förstasidan. Real Madrid påstås ha reaktiverat intresset för mittfältaren. En värvning skulle också tilltala Kylian Mbappé. En annan rubrik är Sverige har ödet i sina egna händer”. Den blågula segern mot Grekland var inte gynnsam för Spanien. AS påpeka att lagens möte i Sevilla i november ”inte är något för den som svagt hjärta”. Marca ger en av spelarna på Friends högsta betyg, tre stjärnor av tre: Alexander Isak. Tidningen använder för övrigt rubriken ”Spanien förlorade i Solna”.

Annons

Sport menar att ”Pedri är säkrad” för Barcelona. En förlängning med den unga stjärnan till 2026, med ytterligare ett optionsår, är i stort sett klar. Nästa vecka hoppas Barça också göra klart med ett nytt kontrakt för Ansu Fati. På tal om unga spelare så är Barça på nytt intresserade av att värva anfallaren Fabio Blanco, 17, från Eintracht Frankfurt. Sport noterar också att katalanska myndigheter släpper på alla publikrestriktioner på fredag. Det innebär att Camp Nou kan ha fullt hus i exempelvis El Clásico mot Real Madrid på söndag om en vecka.


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe frågar sig, ”Neymar, är du där?”. Brasilianaren sa nyligen sa att VM nästa år troligen blir hans sista. Även om Neymar försäkrar att det inte påverkar hans framtid i PSG reser L’Equipe frågetecken. Neymar, som har kontrakt till 2025, har också varit under isen den senaste tiden både i klubb- och landslag. Vidare har L’Equipe med att landslagen bara får en veckas förberedelser till VM samt att FIFA-profilen Arsène Wenger säger att det finns ”stor möjlighet” att automatisk offsideteknologi kommer att vara på plats i VM.

Annons

Le Parisien rapporterar att Kylian Mbappé kommer ut med sin första bok. En tecknad serie, ”Jag heter Kylian”. 300 000 exemplar är planerade. Antoine Griezmann gjorde en liknande lansering riktad mot yngre läsare 2017.


TYSKLAND

.tyskland

SportBild hävdar att ”Lewandowski är frustrerad med Bayern München”. Anledningen är att kontraktsförhandlingarna inte går framåt, ryktena om Erling Haaland och rent spelmässigt brist på understöd. Både lagkamrater och tränarstab ska ha märkt av en humörsvängning. SportBild utesluter inte att den 33-årige anfallaren kan byta klubb nästa sommar. Man City och PSG ses som alternativ.

Sport1 uppger att Dortmund leder jakten på Karim Adeyemi. Samtal mellan klubb och spelarepresentanter har varit positiva. Sport1 menar att den 19-årige RB Salzburg-anfallaren inte ska ses som en direkt ersättare till Erling Haaland. Bayern München och Liverpool har också uppgetts intresserade av Adeyemi, som värderas till 30-35 miljoner euro.

Annons


ÖVRIGT

.ovrigt

Sport Time (Grekland) tycker det är ”Orättvist” att det blev förlust (0-2 mot Sverige). Det tycker många i grekiska medier. Men Gazzettas krönikör Michalis Tsochos vill lyfta blicken, att man ska se skogen och inte bara träden. Att Grekland ”visade karaktär, var bäst på planen, och till slut förlorade mot ett lag som varit i VM 13 gånger. Mot ett lag vars center kostar 70 miljoner euro. Mot ett lag som helt klart har högre kvalitet på sina spelare”. Matchreportern Dimitis Samolis, ringar in Alexander Isak som ”matchens lirare” och Emil Forsberg som ”toppspelare”. Förbundskapten John van’t Schip tycker ”Sverige hade tur”, och viftar bort kraven på att lämna sin post med orden ”Jag bry mig inte om vad andra tycker, jag har ett kontrakt jag vill fullfölja”.

Record (Portugal) putsar på Cristiano Ronaldos smeknamn. CR7 blir ”CR800”. Det står för att Cristiano Ronaldo nu gjort drygt 800 mål i karriären (801 för att vara exakt). I går blev det ännu ett hattrick (5-0 mot Luxemburg).

Annons

BT (Danmark) lyssnar till Thomas Delaney som bubblar av entusiasm efter säkrat VM-spel (1-0 mot Österrike). Danmark har åtta raka segrar och 27-0 i målskillnad. ”Just nu känns det som om vi är oslagbara. Vi spelar varje match för att vinna och vi åker till VM-slutspelet för att vinna. Det är odanskt att säga så men det här är verkligen unikt. Vi är ett galet bra landslag, och bredden är otrolig”, säger Delaney. Politiken noterar målskytten Joakim Mæhles status bland fansen. Nu skanderas  ”Mææhle, Mææhle, Mææhle” på samma vis som klassiska ”Meeesi, Meeesi, Meeesi”.

Publicerad 2021-10-13 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto