Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italiensk ilska: "Ingen rasism mot Elanga"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport kommer med uppmaningen, ”Djävlar, se till att bli välsignade”. Milan får nämligen ingen ro från skador och annat elände. Theo Hernández har testat positivt för covid. Samtidigt har målvakten Mike Maignans skadefrånvaro nu fastställs till tio veckor och Antonio Mirante plockats in. Över ett uppslag breder sedan den svenska anklagelsen om rasism mot Anthony Elanga ut sig. En italiensk spelare pekades ut efter tisdagens U21-match. Det italienska fotbollsförbundet, FIGC, slår nu ifrån sig kraftfullt och ”förnekar kategoriskt” någon rasistisk förolämpning. Incidenten ska enligt svenska uppgifter ha skett i samband med Sveriges kvittering på tilläggstid. ”Vi upprepar att ingen rasistisk förolämpning användes tidigare, i det ögonblicket eller efteråt, och FIGC kommer att försvara sitt och sina spelares anseende i alla domstolsinstanser”, skriver förbundet på sin hemsida. FIGC påpekar att varken domarteam eller Uefa-delegater tagit notis om någon rasismincident. Ärendet kan nu behandlas av Uefa och av polisen i Monza, dit SvFF gjort en anmälan. Gazzetta dello Sport avslutar: ”Under tiden har nyheten spridits runt om i världen och det italienska U21-landslaget ses redan som rasistiskt utan att det – för närvarande – finns några bevis. Låt sanningen komma fram. Det är bäst för alla”.

Annons

Sky Sport tror inte Dejan Kulusevski får chansen för Juventus mot Roma, trots flera skador i de offensiva linjerna. Álvaro Morata är borta och Paolo Dybala väntas inleda på bänken. Sky vrider och vänder på laget, och skriver att ”ett mer offensivt val kan inkludera Kulusevski, men så här långt har Allegri bara en gång gett honom chansen från start, så för närvarande ser han ut som den minst troliga lösningen”.

Tuttosport toppar med ”De Ligt som CR7”. Det är Edwin van de Sar som gör jämförelsen. ”Jag har spelat med Cristiano Ronaldo, och Matthijs har samma mentalitet”, säger Van der Sar, och syftar på De Ligts vilja att ständigt förbättra sig. Van de Sar gjorde en liknande jämförelse mellan de båda spelarna redan för två år sedan i en intervju med ESPN.


ENGLAND

.england

Daily Mirror toppar med en uppföljning på Phil Foden. The Athletic uppgav på onsdagen att han är nära att förlänga med Manchester City. Under ”Phil yer boots” uppger nu Mirror att 21-åringen skriver på ett sexårskontrakt värt nästan 50 miljoner pund. Lönen anges till 150 000 pund i veckan.

Annons

Daily Mail hävdar med braskande rubrik att Brendan Rodgers nobbar Newcastle. Sky Sports har samma uppgift. Leicestertränaren uppgavs i går som Newcastles förstaval. Enligt Mail hoppas Rodgers i stället på att få ta över efter Pep Guardiola i Man City om ett och ett halvt år. På annat håll skriver Mail att Barcelona och Milan är intresserade av Jesse Lingard, om han stannar i Man United till sommaren och lämnar gratis.

The Guardian är enda tidning som viker plats på sportettan för Chelseas damer. Det blev seger i Champions League (2-1 mot Juventus) och en hyllning till matchvinnaren Pernille Harder. ”Hon ha tagit oss till en ännu högre nivå”, säger Chelseas tränare Emma Hayes. Harder själv säger, ”Det känns bra, det känns som jag är inne i ett flyt”. Bara två av sammanlagt sex svenskor i de båda lagen spelade från start, Magdalena Eriksson i Chelsea och Lina Hurtig i Juve. 17 000 åskådare såg matchen i Turin. På annat håll skriver Guardian att polisen försvarat sin taktik att retirera inför våldsamma ungerska fans på Wembley i samband med tisdagens VM-kvalmatch.

Annons

Daily Telegraph lyfter bråken under stora rubriken ”Det engelska förbundet anklagas för att ha skapat Wembley-kaoset”. Många polska fans fanns på den ungerska sektionen. Det ungerska fotbollsförbundet menar därför att biljettsystemet bäddade för oroligheterna. Samtidigt växer oron i England för nya bråk när Albanien kommer på besök i november.

The Times påpekar samtidigt att det engelska förbundet nästa vecka får reda på straffet för oroligheterna i samband med EM-finalen i somras. Fans stormade då Wembley. Enligt Times väntas England bestraffas med minst en hemmamatch inför tomma läktare.


SPANIEN

.spanien

Marca följer upp diskussionen om Ballon d’Or. Men inte med Karim Benzema som vinnare. I stället finns rubriken ”Ferguson: Cristiano förtjänar Ballon d’Or”. Man Uniteds legendariske tränare säger, ”Cristiano Ronaldo förtjänar Ballon d’Or. Det här året har han slagit rekord efter rekord”. Marca lyfter också ett citat från Gianni Infantino, Fifas president. Han tycker det är okontroversiellt med VM vartannat år och jämför med amerikansk fotboll. ”Ett evenemangs prestige styrs av kvaliteten och inte frekvensen. Supes Bowl spelas varje år, Wimbledon och Champions League likaså, och alla är exalterade och längtar efter det”, säger Infantino. Från transfermarkanden skriver Marca att Atlético de Madrid är ute efter Paul Onuachu. Genk-anfallarens prislapp anges till cirka 20 miljoner euro. Liksom många andra medier så ägnar sig Marca åt fat shaming av Samir Nasri. Under en välgörenhetsmatch i Marseille på onsdag kväll såg fransmannen ut att ha lagt på sig. Nasri bekräftade nyligen att han lagt skorna på hyllan.

Annons

Diario AS se framför sig en ”Nollkostnads-Clásico”. Real Madrid och Barcelona är båda ute efter Antonio Rüdiger och Franck Kessié. Båda spelarna kan lämna sina klubbar gratis till sommaren.

Mundo Deportivo har Barça och Real Madrid i kamp om en annan spelare, Erling Haaland. Men här finns fler rivaler. ”Storklubbarna vill ha norrmannen: Man City, Real Madrid. Chelsea, Bayern München, PSG och Liverpool. Barça letar sätt att delta i kampen för det är en speciell stjärna”, skriver tidningen.

Sport gläds över att ”Kun gör redan mål”. Sergio Agüero är tillbaka efter skada och gjorde mål i en träningsmatch mot Cornellà. Stort utrymme ges också till Pedris nya kontrakt med en utköpsklausul på hela en miljard euro. En ”anti-shejk”-klausul som det benämns på sina håll. Sport noterar vidare att superagenten Jorge Mendes är i Barcelona för att fixa med detaljerna i Ansu Fatis nya kontrakt med Barça. Ett avtal till 2025 hoppas vara klart inom det närmaste dygnet, men inte presenteras förrän nästa vecka. Transferspecialisten Fabrizio Romano skriver på torsdagsmorgonen att Pedris kontrakt däremot presenteras under fredagen. Sedan, efter Ansu Fati, så avser Barça att förlänga med Gavi, Ronald Araújo och Ousmane Dembélé, skriver Romano.

Annons


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe lyfter att PSG får klara sig utan sina sydamerikanska stjärnor mot Angers i morgon; Navas, Neymar, Marquinhos, Messi, Di María och Paredes. De kommer alla hem från VM-kvalspel alldeles för nära inpå matchen. Tidningen tar även upp att Lucas Hernández riskerar fängelse efter att ha brutit mot kontaktförbud. Enligt L’Equipes uppgifter väntas landslagsspelaren åka i fängelse några dagar medan resten av tiden omvandlas till villkorlig dom.

Le Parisien avfärdar en debut i morgon för Sergio Ramos, vilket spanska källor gjort gällande. Han tränar fortfarande individuellt. Ett frågetecken hänger även över hans medverkan i CL-mötet med RB Leipzig på tisdag nästa vecka och rivalmötet med Olympique de Marseille söndagen därpå. I stället tror Le Parisien på spel mot Lille den 29 oktober – om rehaben går stadigt framåt för 35-åringen.

Annons

RMC Sport har en bekräftelse från PSG-tränaren Mauricio Pochettino att Sergio Ramos inte kommer till spel mot Angers. ”Tyvärr har han ännu inte börjat träna med laget, men han är nära”, säger Pochettino till spanska Cadena Cope. Pochettino är fortsatt hoppfull om att Kylian Mbappé kommer att skriva nytt kontrakt med PSG. ”Kylian kommer ta det beslut han behöver ta, och PSG kommer göra allt för att behålla honom, för vi talar om en av världens bästa spelare som är 22 år och med ännu större potential. Vem kan ens tänka sig att PSG inte skulle vilja ha honom här i många år till? Klubben kommer att försöka övertyga och locka honom att stanna”, säger Pochettino. Vidare uppger RMC Sport att fyra lag kommer att flyttas ned från Ligue 1 nästa säsong. Ligan ska bantas från 20 till 18 lag. Lite silly season trycks också in. Newcastle är ute efter Wesley Fofana. Klubben ska redan ha varit i kontakt med Leicesterbackens rådgivare.

Annons


TYSKLAND

Bild uppger att Bayern München under ett styrelsemöte diskuterat Erling Haaland som en möjlig ersättare om Robert Lewandowski lämnar nästa sommar. Bayern München vill inte kommentera uppgiften. Kostnaden för Haaland är rejäl. Till övergångssumman på 75 milj euro, ska också läggas en årslön på 30 milj euro plus agentarvode på 30-40 milj euro till Mino Raiola och en summa till Haalands pappa, Alf-Inge. FC Bayerns president Herbert Hainer säger om Haaland till Süddeutsche Zeitung att ”frågan har inte rests” och pekar på att Lewandwoski har kontrakt till 2023. Men SportBild uppgav i går att Lewandowski är frustrerad med sin situation i Bayern München och överväger en flytt till sommaren. Vidare uppger Bild att Newcastle är intresserad av Timo Werner (Chelsea), Philippe Coutinho (Barcelona), Filip Kostic (Frankfurt) och Niklas Süle (Bayen München). Även Sport1 uppger att Newcastle är ute efter Süle, som både kan spela mittback och på Emil Krafths högerbacksplats. Även om pengarna finns, Süles kontrakt går ut nästa sommar och han är öppen för en Englandsflytt, är både Bild och Sport1 tveksam till om flytten blir av.

Annons

DPA uppmärksammar att VM kan hamna i Israel, om man får tro en talesperson till premiärminister Naftali Bennett. Efter ett möte med Fifa-president Gianni Infantino skriver talespersonen på Twitter, ”I diskussionerna lyfte Fifa-presidenten idén att Israel kan stå som värd för VM 2030 tillsammans med andra länder i regionen, i synnerhet Förenade Arabemiraten”. Själv var Infantino försiktig på frågan om ett VM i Israel från Jerusalem Post men la till att ”inget är omöjligt”. Vidare ska Infantino ha sagt, ”Varför kan vi inte drömma om VM i Israel med grannländer? Med tanke på Abrahamavtalet, varför inte i Israel med grannarna i Mellanöstern och Palestina?”.


ÖVRIGT

Folha (Brasilien) förmedlar besked från São Paolo: Hernan Crespo lämnar posten som tränare. Den argentinska tidigare storspelaren anställdes så sent som i februari. São Paolo ligger för närvarande på 13:e plats i ligan. Rogério Ceni väntas ta över, enligt Folha.

Annons
Publicerad 2021-10-14 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto