Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho gjorde det igen - tre fingrar till fansen

6v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

italienn

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ser det som att ”Två sticker i väg”. Det är Napoli och det är Milan. Osimhen ledde syditalienarna till åttonde raka segern (1-0 mot Torino). Milan vann redan i lördags, men GdS understryker i dag vikten av att ha både Oliver Giroud och Zlatan Ibrahimovic tillbaka. ”’Ibroud’ är redo att lyfta. Deras erfarenhet och tyngd i straffområdet kommer att behövas för en attack på scudetton: aldrig har en tajming varit mer passande”, skriver GdS. Det är osäkert om Ibrahimovic kan spela från start mot Porto i Champions League i morgon. Dagens största rubrik är annars ”Juve OKean”, som i Moise Kean. Segerskytt för Juventus i söndagens tungviktsmöte (1-0 mot Roma). ”Det gamla Juve är tillbaka”, är rubriken över första uppslaget. Dejan Kulusevski fick göra ett inhopp som ger hyfsade betyget 6.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att ”Juve gör en Juve”, som kommer undan med en seger efter domarkontrovers och nu är uppe i fyra raka segrar. Tidningen uppmärksammar också Romatränaren José Mourinho. Han kommenterade inte domarinsatsen men hade en match i matchen med Juves fans. Portugisen visade dem tre fingrar. De står för trippeln han en gång vann med Inter. ”Juventusfansen älskar mig inte, helt klart. Det jobbigaste för dem var när vi vann trippeln. Men med spelare, tränare och klubbledning (i Juventus) råder fullständig respekt”, påpekar Mourinho. Tre fingrar är en favorit i repris. Han har viftat med dem mot Juvefans tidigare men också mot fans i England, då med hänvisning  till sina tre PL-titlar.

Tuttosport utropar belåtet, ”Fortsätt så, Juve”. Och så får Zlatan Ibrahimovic en liten rubrik. ”Milan har tron – Ibra är tillbaka”.

ANNONS


ENGLANDenlise

Daily Mirror suckar, ”Wad a mess”. För nej, inte ens ”wad”(”stålar”) i fickorna på nya ägarna gör Newcastle till vinnare över en natt (2-3 mot Tottenham). På annat håll uppger Mirror att Manchester United fruktar oroligheter i samband med mötet med Liverpool på söndag, att det kan bli en repris på scenerna i maj.

The Guardian följde ”En dag av drama” på St James’ Park. Det var inte bara själva matchen. Det var fansen som vill ha bort tränare Steve Bruce, det var Bruce själv som säger att han stannar till han får andra besked, och så var det den dramatiska situationen på läktarna. En supporter kollapsade och matchen stoppades. Senare kom besked från sjukhuset att tillståndet för supportern var stabilt.

The Times slänger fram en ny lista av namn som kan ersätta Steve Bruce i Newcastle. Roberto Martínez, Steven Gerrard och Unai Emery uppges nu toppa listan. Den här veckan väntas klubben intensifiera jakten på en ny tränare.

ANNONS

Daily Mail illustrerar att ”Partyt föll platt” med bilder på Newcastles nya ägare som firade vilt vid 1-0-målet och sedan satt med dystra miner vid slutsignalen. På annat håll skriver Daily Mail att Watfords Ben Foster fått det hett om öronen från fansen. Inte så mycket för att han släppte in fem bollar mot Liverpool som att han gav bort en biljett till UFC-stjärnan och välkända Liverpoolsupportern Paddy Pimblett – som sedan blev utkastad från arenan.

The Sun hävdar att Burnley är ute efter Ross Barkley. Klubben vill låna den 27-årige Chelseamittfältaren i januari. Barkley har knappt figurerat för Londonlaget. Tidningen hävdar också att Real Madrid vill ha Liverpools sportchef Michael Edwards. The Sun sätter också en exklusivstämpel på uppgiften att Ole Gunnar Solskjaer sitter säkert, Manchester United har inte några som helst planer på att kicka norrmannen. Det ligger i linje med vad The Athletics David Ornstein uppgav redan i lördags kväll och även transfergurun Fabrizio Romano i natt.

ANNONS


SPANIENspanienns

Sport jublar över Barcelonas ”Comeback” (3-1 mot Valencia). Bakom segern låg Ansu Fati, 18-åringen som ärvt Lionel Messis tröja nummer 10. På hans axlar läggs också förhoppningarna att han mer bokstavligt ska ta över rollen. ”Med Ansu Fati är allt möjligt”, är rubriken på Lluís Mascarós krönika. ”Ansu Fati är nuet och framtiden för Barça”, menar Mascaró.

Marca har förstås med Ansu Fati i Omgångens lag, men blickar annars framåt. Förstasidan: ”Barcelona vaknar upp inför El Clásico”. Barcelona och Real Madrid möts på söndag. Innan dess väntar för Barças del match mot Dynamo Kiev på onsdag. Den annars så hårt ansatta tränaren Ronald Koeman säger, ”Nu har jag två dagars lugn, jag ska ta till vara på dem”.

Estadio Deportivo, den lokala sporttidningen i Sevilla, ger Ludwig Augustinsson hyfsat omdöme efter debuten (1-0 mot Celta Vigo). Han får 6 av 10 i betyg. ”Han lämnar efter sig intryck av att vara en rätt så pålitlig spelare och det är oklart varför han inte fått spela någonting tidigare”, skriver ED.

ANNONS

El Nacional, en katalans nättidning, hävdar att PSG är intresserad av Sergio Agüero i Barcelona och vill erbjuda Mauro Icardi i utbyte. Agüero är vän till Lionel Messi, samtidigt som Icardi påstås ha en ansträngd relation till Messi. Agüero anlände så sent som i somras till Barcelona.


FRANKRIKEfrancois

L’Equipe skulle kunna ha hänvisat till intervjun med Dimitri Payet i fredags. ”Antingen älskar man mig eller så hatar man mig”, sa Marseillestjärnan då. Just nu är han mest älskad. ”Payet är bossen”, är dagens största rubrik, sedan 34-åringen lett sitt OM till storseger (4-1 mot Montpellier). Han återfinns i Omgångens lag tillsammans med en annan Marseilleprofil som brukar reta galla på folk, Guendouzi.

RMC Sport kan konstatera att Guendouzi behåller sin höga svansföring. Inför mötet med ärkerivalen PSG på söndag säger mittfältaren, ”Jag tror på mitt lag, jag är säker på att vi tar alla tre poäng”. Radiokanalen uppmärksammar också att PSG-anfallaren Mauro Icardi i alla fall ger sken av att han återförenats med sin fru och agent Wanda Nara. På Instagram har han lagt han ut en bild från Milano med hjärtan på sin fru. Han slapp träningen med PSG i går av ”familjeskäl”. Wanda Nara antydde på Instagram i helgen att Icardi varit otrogen och att hon brutit med honom. Icardi har redan ett skralt rykte bland PSG-fans och RMC Sport noterar att denna senaste episod säkerligen inte stärkt det.

ANNONS

Canal+ pratar med Benjamin Pavard som kommer ut fajtandes efter kritiken i Frankrike. ”Jag önskar att jag vore lite mer respekterad i Frankrike. Fransmännen känner mig inte så bra eftersom jag lämnade landet som ung. De som kan fotboll kan mina framträdanden. Om förbundskapten Deschamps har förtroende för mig så är det inte för mitt hår och mina vackra ögons skull”, säger Pavard. Han blir också tillfrågad om att jämföra sig med två anda högerbackar, Achraf Hakimi och Trent Alexander-Arnold. ”På pappret är Pavards stil kanske mindre sexig än Hakimi eller Arnold, men jag tycker att jag är mer komplett defensivt. Om jag inte var bra nog hade jag inte varit statspelare (i Bayern München) eller spelat för Frankrike”, säger Pavard, som också påpekar att hans bästa position är som mittback.

TF1 lyssnar till Zinedine Zidane som har sin åsikt klar om Ballon d’Or-vinnare. Föga förvånande väljer han en spelare han är mycket bekant med. ”Benzema förtjänar Ballon d’Or. Det är en otrolig spelare. Jag hade den stora äran att träna honom. Han kan göra allt på planen. Han är på topp, och jag hoppas han får Ballon d’Or”, äger Zidane.

ANNONS


TYSKLANDtyskis.png

Kicker må ha Jude Bellingham som omslagspojke, men både engelsmannen och hans Dortmund hamnar i skuggan av Bundesligas suverän igen. Kicker har matchrubriken ”Bayern Münchens brutala maktdemonstration” (5-1 mot Leverkusen). ”Det låter konstigt men vi hade chansen att göra sex, sju och åtta mål i första halvlek”, menar tränare Julian Nagelsmann. Klubbens maktdemonstration sätter också avtryck i Omgångens lag. Hela sju spelare är med från Bayern – Süle, Upamecano, Davies, Goretzka, Gnabry, Müller och Lewandowski. Inga svenskar är med i laget (Kickers Omgångens lag).

Sport1 fångar upp en annan huvudperson i Bayern som Nagelsmanna pekar ut. ”Lucas Hernández gjorde sin bästa match för säsongen”, säger Nagelsmann om sin back som är i trubbel med rättvisan i Spanien och riskerar fängelse. På tisdag ska han infinna sig i domstol i Madrid. På onsdag har han CL-match i Portugal mot Benfica.  Enligt Sport1 kommer han att spela. ”Jag upplever honom som sitt vanliga jag och har inte märkt några negativa effekter”, sa Nagelsmann redan i fredags.

ANNONS


ÖVRIGTövrig

Algemeen Dagblad (Nederländerna) tittar mot morgondagen och en fruktad motståndare. ”Och nu Haaland”. Det är vad som väntar Ajax när Champions League kickar igång igen. Derbyt NEC-Vitesse får stort utrymme. ”Geldersederbyt urartar till ett kaotiskt slagfält”. Inte nog att med att det var stökigt utanför arenan. Segerfirande Vitessefans var också med om ett bisarrt läktarras (se rörliga bilder här). Lyckligtvis verkar inga allvarliga skador ha uppstått. Noterbart från söndagen är också att Jesper Karlsson svarade för ett mål och två assist för sitt AZ (5-1 mot Utrecht). I ESPN var experten och tidigare danska spelaren Kenneth Pérez ändå frustrerad. ”Karlsson. Bra spelare, men jäkligt irriterande. Vilken gnällspik”, säger Pérez, och tycker svensken överdriver skador.

Publicerad 2021-10-18 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto