Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Solskjaer avbryter: "Försök inte ens…"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Express lockar med ”Cris of Life”. Daily Star har ”Special Ron”. Cristiano Ronaldo stal först poäng från Man Uniteds motståndare igen (3-2 mot Atalanta) och sedan även dagens rubriker.

Daily Mail fyller på med ”Ronnie räddare i nöden – igen” och hör hovrar klappra när Ole Gunnar Solskjaer rider ut till försvar för sin stjärna. Sky Sports Gary Neville har tidigare kritiserat Cristiano Ronaldos arbetskapacitet och för att han surade efter matchen mot Leicester. ”Om någon vill kritisera honom för hans arbetskapacitet eller attityd, så kolla in den här matchen, kolla som han rör sig, han är fantastisk framför mål”, säger Solskjaer till BT Sport. Reportern antydde därefter att spelarna lirade för Solskjaer efter en tuff vecka, men blev avbruten av norrmannen, ”Försök inte ens, var inte respektlös mot spelarna. De spelar för Man United och vet att de kan skatta sig lyckliga över det” (se klipp här, vid 01.15)

Annons

Manchester Evening News har Cristiano Ronaldo som en av de bästa i United. I andra ändan finns Victor Nilsson Lindelöf. ”Ser ut som ett tredjeval till mittbacksplatsen och påverkas också när hans mittbackspartner spelar dåligt”, skriver MEN och ger svensken 5 av 10. The Sun ger en 4:a.

The Guardian får med Chelseas seger på ett hörn ”Chelsea borstar av Malmö men Lukaku och Werner skadade” (4-0 mot Malmö). Anfallsessen missar returen i Skåne. Tidningen skriver att Malmö FF var ”hopplöst naivt” och ”helt klart är ute på för djupt vatten här”.

Daily Telegraph följer upp situationen i Newcastle. ”Paulo Fonseca är toppkandidat som Newcastles tränare”. Klubbledningen har redan haft samtal med portugisen. Transferspecialisten Fabrizio Romano säger att Fonseca är intresserad. Fler kandidater väntas intervjuas. Steve Bruce blev i går officiellt sparkad. Bara minuter senare hade Telegraph uppe en öppenhjärtig intervju med Bruce, som pratade om all illvilja. ”Det har varit väldigt, väldigt tufft. Att inte vara önskad, att känna att folk ville att jag misslyckades, att ständigt läsa folk som sa att jag skulle misslyckas, att jag var en fet nolla, en korkad, taktiskt otillräckligt kålhuvud. Och det var från dag ett”, säger Bruce, som överväger att sätta punkt för tränarkarriären.

Annons


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport placerar Allegri i fokus på förstasidan med ”Max lag” efter Juventus seger (1-0 mot Zenit). Men första uppslaget har rubriken ”Juve vinner tack vare faktor K”. Det är Dejan Kulusevski. Inhoppare och matchvinnaren. ”Jag kommer aldrig att glömma det här målet så länge jag lever. Det var mitt första Champions League-mål, det första målet den här säsongen och dessutom en nick”, säger han till JuveTV. Det innebär inte att Kulusevski undkommer kritik från Allegri. ”Han är en svensk landslagsspelare, men har inte spelat många Champions League-matcher. Han måste lära sig att styra spelet – när man ska höja tempot, när man ska sakta ner det. Han har talangen, men behöver göra bättre val, och det är han fullt kapabel till”, säger Allegri till Sky Sport Italia. Enligt Gazzettan säger Allegri också, ”I kväll (läs: i går) var han (Kulusevski) inte bra men avgörande”. Gazzettan håller inte med. Tidningen ger Kulusevski starka 6,5 av 10 i betyg. La Repubblica ger bara honom och De Sciglio 7. Corriere dello Sport går längre. Samma betyg men också stämpeln bäst i laget. Tillbaka till Gazzetta dello Sport som tror att Zlatan Ibrahimovic startar matchen mot Bologna på lördag. ”Det är svårt att tänka sig att han sitter på bänken på DallAra också, mot sin gamle vän Sinsia Mihajlovic”, skriver GdS.

Annons

Sky Sport Italia pratar med Leonardo Bonucci som menar att Juve hittat tillbaka till sitt gamla jag efter att Cristiano Ronaldo lämnat. ”Vi tappade rätt nyligen det som karaktäriserade Juventus. Vi spelade för en stor mästare som Cristiano Ronaldo, vi ville hela tiden att han skulle lyckas i tron att han skulle vinna alla matcher. Kanske tappade vi lite av viljan att lida, att offra oss tillsammans. Den här säsongen har vi hittat den anda och ödmjukhet som är nödvändig för att vinna igen”, säger Bonucci, som redan varit inne på temat tidigare.

Tuttosport skriver belåtet om ”Juve power”. Det var kanske inte vacket men ”det var en styrkedemonstration”, menar Turintidningen. Om Atalantas snöpliga förlust (2-3 mot Man United) använder Tuttosport smeknamnet, ”Dea, så synd – CR7 är hänsynslös”. Här finns också ”Belotti chock – lämnar Torino”. Anfallaren vill inte förlänga och klubben kommer att försöka sälja 27-åringen i januari.

Annons

 


SPANIEN

SPANIEN

Sport pustar ut efter Barcelonas mediokra insats. ”Räddade”, av ett mål från Piqué (1-0 mot Dynamo Kiev). Tillägget är ”…och nu Real Madrid”, som väntar på söndag. Det finns fler anledningar att pusta ut för Barça-fans. Ansu Fati har till slut officiellt förlängt med klubben. Liksom i Pedris fall finns en ”anti-shejk”-klausul, som det kallas, på en miljard euro.

Marca tycker att ”Barça blåser bollen” inför El Clásico. Men blir det ens fullt? Marca reagerar på ännu en halvfullt Camp Nou. Mot topprivalen Valencia senast kom 47 317 åskådare. Till gårdagens viktiga CL-match bara 45 968. Det är de två matcher som spelats med full kapacitet (99 000) tillåten efter pandemin. Orsaker till det svala intresset står att finna i dåligt spel, covidrädsla, avsaknad av turister och tre hemmamatcher på en vecka. I gårdagens match bidrog också en tidig avspark (dock med reducerade priser). Men publiksiffrorna oroar och de halvtomma läktare bidrar till en dålig image.

Annons

Diario AS-krönikören Alfredo Relaño fortsätter på temat med rubriken ”Missnöjet tömmer Camp Nou”. Han påpekar att ingenstans är publiktappet tydligare än i Barcelonas fall och ”ett halvtomt Camp Nou är ytterligare ett problem som Barças spelare måste möta”. På annat håll uppger AS att Real Madrid halkat efter i jakten på Erling Haaland. Manchester City, PSG och Bayern München påstås mer ivriga. Förstasidan får dock Real Madrids för närvarande hetaste spelare: ”Vinícius redo för El Clásico”. Brasilianaren glänste mot Sjachtar och ha redan gjort fler mål än förra säsongen.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe gäspar åt Lille. ”Tråkiga även mot Sevilla” (0-0). Det var andra mållösa CL-matchen i rad på hemmaplan och det är nio år sedan de regerande franska mästarna vann i turneringen. L’Equipe har över ett uppslag ”Messi, Månadens anställd” i PSG. Men det är något ironiskt och bara för hans tre mål i Champions League. Argentinaren har fortfarande inte hittat rätt i spelet, fortfarande satt färg på laget, poängterar tidningen.

Annons

Le Parisien fortsätter på den PSG-kritiska linjen under ”Mauricio Pochettio, tid för de första tvivlen”. Krönikören Dominique Sévérac menar att ”bara resultaten och Mbappé är bra” den här säsongen. Spelet klickar inte, framstegen lyser med sin frånvaro och segrar har bara kommit tack vare storstjärnornas talang.

Foot Mercato uppger att Ousmane Dembélé förhandlar med Newcastle om ett femårskontrakt värt 15 miljoner euro om året. Enligt Goal är han öppen för en flytt till nordöstra England. Barcelona har ännu inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt med Dembélé. Det nuvarande går ut 2022.

 

TYSKLAND

Sky Sport kan dra i tutan. Bayerntåget rullar bara på även när lokförare Julian Nagelsman tvingas ta igen sig (sjuk). Storseger (4-0 mot Benfica) och på vägen passeras milstolpar. Robert Lewandowski har gjort 25 mål på sina senaste 19 matcher och blev förste spelare i CL-historien att vinna 19 raka matcher. Manuel Neuer gjorde sin 100:e landskamp. ”Det hade jag aldrig trott i början av min karriär”, säger Neuer. Kicker ger toppbetyget 1 av 6 till Leroy Sané, Bild ger det till både Sané och Neuer.

Annons

Bild drar ett par slutsatser kring Erling Haaland. Norrmannen var missnöjd efter Dortmunds 0-4 mot Ajax och tvivlen om klubbens pokalutsikter lär ha stärkts – därmed också flyttviljan. Dessutom ska Chelseatränaren Thomas Tuchels öppna flört med Haaland inte ha fallit i god jord hos tyskens tidigare arbetsgivare.

SportBild får besked från Dortmund om underbarnet Youssoufa Moukoko närmaste framtid. ”Ett lån i vinter är inget alternativ, varken Youssoufa eller för oss”, säger Sebastian Kehl i klubbledningen. 16-åringen väntades få sitt stora genombrott men har fått blygsam speltid på grund av skador och konkurrens.

 

Publicerad 2021-10-21 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto