Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Solskjaer om Cristiano Ronaldo: ”Vår Michael Jordan”

4v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

Daily Mirror hämtar inspiration hos den giftiga blåsmaneten för att beskriva Cristiano Ronaldo. ”Portuguese Man of Awe” är en ordlek på ”Portuguese man o’ war”, som blåsmaneten heter. Giftiga Cristiano Ronaldo räddade Manchester United igen (2-2 mot Atalanta) men tränare Ole Gunnar Solskjaer föredrar en annan jämförelse. ”Han är en av de bästa som någonsin spelat fotboll. Det är säkert samma känsla som Chicago Bulls hade med Michael Jordan”, säger Solskjaer. Nöjd med sin jämförelse drar Unitedtränaren parallellen med basketikonen även på presskonferensen. Atalantas tränare Gasperini bytte några ord med Cristiano Ronaldo. ”Vad jag sa till honom? Ja sa till honom att dra åt…”, säger Gasperini och skrattar. Han lägger till, ”Det är en galet bra spelare. Någon påstår att han är ett problem. Tänk att få ha sådana problem…”.

ANNONS

Manchester Evening News hyllar inte bara Cristiano Ronaldo. Även Eric Bailly, som ersatte Victor Nilsson Lindelöf, får 8 av 10 i betyg. Solskjaer gav för övrigt lugnande besked om Lindelöf efter matchen men fick ett nytt mittbacksproblem. Raphaël Varane klev av. ”Han fick en känning i baksida lår, man kan inte ta några risker”, säger Solskjaer. På lördag väntar derby mot City. Anthony Elanga slog till med ett mål i Uefa Youth League (2-1 mot Atalanta). Elanga får också uppmärksamhet på Uniteds hemsida, där klubben backar honom och säger sig ”besviken” över Uefas besked om att lägga ner utredningen om påstådd rasism mot Elanga i Sveriges U21-matchen mot Italien.

The Guardian har ett potpurri av fotbollsnyheter. Cristiano Ronaldo är förstås i fokus. Men här finns också att Newcastle hoppas presentera Unai Emery som ny tränare denna vecka. Times har samma uppgift. Villarealtränaren själv fick frågan om Newcastle i går kväll. ”Det enda som stämmer är att jag hört om deras intresse, mycket mer än så vet jag inte. Det finns inget erbjudande”, svarade Emery, men ville inte stänga några dörrar. Spanienexperten Guillem Balague hävdar att Emery kommer att tacka nej. Här finns också rubrik om Tottenhams nya tränare Antonio Conte. Och så finns här några rader om förlusten för Malmö (0-1 mot Chelsea). Svenskarna beskrivs som ”entusiastiska men begränsade” och publiken rosas som ”larmig”. Daily Mail ger anmärkningsvärt höga spelarbetyg till Ruben Loftus Cheek, Lasse Nielsen och Johan Dahlin. Trion får 8 av 10.

ANNONS

The Sun sätter ”exklusiv”-stämpel på uppgiften att Harry Kane bestämt sig. Tillsättningen av Conte gör att han är beredd att överge alla planer på att lämna Spurs. Daily Mail har liknande uppgifter. The Sun använder sedan ”exklusiv”-stämpeln på uppgiften att City Football Group, där Manchester City ingår, är på väg att utöka klubbportföljen med en andel i Spartak Moskva, där Jordan Larsson lirar. Fast uppgifterna dök först upp i ryska medier (för en geopolitisk guidning till intresset, läs tråd här).

FiveThirtyEight uppmärksammar en studie om rasstereotyper. En grupp sportintresserade fick se ett par minuter av VM-matchen Senegal-Polen från 2018. 70 procent uppfattade senegaleserna som mer atletiska och snabba. En annan grupp sportintresserade fick se samma match men med anonymiserad animation där ingen hudfärg syntes. I den gruppen valde 62 procent polackerna som mer atletiska och snabba. Sportjournalistiken har emellanåt anklagats för att använda sig av omedvetna rasstereotyper i rapporteringen.

ANNONS


ITALIEN

.italien

Corriere dello Sport uppmärksammar det. Alla gör det. ”Dybala som Platini”. Juventus vann (4-2 mot Zenit), argentinaren gjorde två av målen, är nu uppe i 106 mål för klubben – och passerade därmed legendaren Michel Platini. Det var därför han la sig på sidan med huvudet i handen. En kopia av en klassisk målgest av Platini. ”Jag hade redan bestämt att fira så före matchen”, säger Dybala. Han är nu också uppe i 18 mål CL. En ny morot hängs fram: Alessandro Del Pieros 44 mål i turneringen. ”Jag behöver en moppe för att nå fram till Del Piero”, svarar Dybala, som står på 18 må. CdS ger argentinaren toppbetyget 8,5 av 10 för insatsen i går, La Gazzetta dello Sport likaså. Cristiano Ronaldo når nästan samma höjder med 8 i de båda tidningarna. Portugisen förstörde med sina mål festen för Atalanta (2-2 mot Man United).

ANNONS

La Gazzetta dello Sport leker med Dybalas smeknamn fram ”EuroJoya”. Här finns också budskapet ”Bara seger räknas”. Det riktar sig både till Inter och Milan inför kvällens matcher. Zlatan Ibrahimovic väntas inleda på bänken mot Porto. Trots det får han ett uppslag med rubriken ”Ibra vill ha allt”. Ett inhopp är att vänta i kväll. Gör han mål blir han förste 40-plusare att göra det i Champions League. Sedan tar Ibrahimovic sikte på revansch i derbyt mot Inter i helgen (minns beefen med Lukaku) och sedan fortsätter han att blicka framåt, mot nya uppgifter. ”I landslaget kommer fyrtornet Ibra visa vägen för sina yngre lagkamrater, precis som han gjort i ett och halvt år med Milan. Det är en roll som nu är som hand i handske, och det är i den andan han tar sikte på VM i Qatar nästa år. Och det med ett nytt kontrakt med Milan, för kalendern må vara fullspäckad men det finns alltid utrymme för ett möte i Casa Milan”, skriver GdS, och syftar på kontraktssamtal. Mer Zlatan: Roma får ett villkorligt straff efter läktarrasismen mot Ibrahimovic och Franck Kessié. Curva Sud stängs av en match om något liknande inträffar inom ett år.

ANNONS

SportItalia-journalisten. Rudy Galetti uppger att Tottenham kommer alt närmare Franck Kessié. Mittfältarens agent George Atangana uppges överens med Spurs om ett saftigt arvode och en årslön på tio miljoner euro för Kessié. 24-åringen har ett utgående kontrakt med Milan, som inte lyckats matcha spelarens lönekrav. Kessié och Dusan Vlahovic har i dagarna uppgetts toppa Antonio Contes önskelista i Tottenham.


SPANIEN

.spanien

Sport utropar glatt, ”Vid liv!”. Tilltufsade Barcelona fixade segern som behövdes (1-0 mot Dynamo Kiev). På annat håll skriver tidningen att ”Xavi kan i dag säga hej då till Al Sadd för att skriva på för Barça”. Mundo Deportivo har samma uppgift. Cope uppger på morgonen att Barça-representanter flyger till Qatar i dag. Xavi väntas till Barcelona på torsdag. Vidare uppger Sport att Ousmane Dembélé efter alla flyttrykten nu i stället är nära att förlänga med Barça.

ANNONS

Mundo Deportivo döper på förstasidan om målskytten Ansu Fati till ”Fatigol”. Det finns plats även för andra målskyttar. Tidningen uppmärksammar Real Sociedads hyllningsvideo till Alexander Isak, som i helgen gjorde sin 100:e match för klubben. Svensken hyllar i sin tur fansen. ”Jag har känt deras kärlek från första dagen”, säger Isak. Cupsegern beskrev han som ”Ett av de bästa ögonblicken i min karriär”. Han är Real Sociedads åttonde bästa målskytt genom tiderna med 38 mål och är bara två från John Aldridge på sjunde plats.

Cadena Cope uppger att Barcelona är ute efter en anfallare i januarifönstret. Sergio Agüeros frånvaro gör det till en prioritet. Högt på intresselistan finns enligt Cope Raheem Sterling i Manchester City. Engelsmannen öppnade själv nyligen dörren för en flytt till Spanien eller Frankrike.

ANNONS

Marca låter sin egen prisgala ta över förstasidan, men har annars flera uppslag inför Atéticos match mot Liverpool på Anfied. Räkna förresten inte med att Diego Simeone tar Jürgen Klopp i hand den här kvällen heller. ”Jag gillar inte att säga skaka hand efter match eftersom jag vet att tränarnas sinnesstämning är olika. I England ses det som ädelt men jag delar inte den uppfattningen eftersom jag ogillar falskhet”, förtydligar Simeone.

Diario AS har i stället ögonen på Real Madrids match mot Sjachtar. ”I kväll når de 1 000”. Real Madrid är uppe i 999 Europamål.


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe njöt av ”En mild afton i Sevilla”. Lille bröt den segerlösa sviten i Champions League på tio matcher och vann (2-1 mot Sevilla). ”Det är en prestation”, säger tränare Jocelyn Gourvennec efter vändningen. Varken Gabriel Gudmundsson (Lille) eller Ludwig Augustinsson (Sevilla) fick ens hoppa in. Däremot tror L’Equipe på att Emil Forsberg får spela för RB Leipzig mot PSG i kväll. Fransmännen är utan både Lionel Messi och Marco Verratti.

ANNONS

Le Parisien konstaterar i stället, ”Puh, tur att Mbappé är med”. Med Messi skadad och Neymar på jakt efter formen, har 22-åringen tagit över ledarrollen i klubben. Någon besvikelse över en utebliven flytt till Real Madrid i somras märks inget. Le Parisien påpekar att Mbappé är respekterad av medspelarna och känner sig som hemma i omklädningsrummet, ”vilket exemplifieras av hans vänskap med Achraf Hakimi och glädje över att få spela med Lionel Messi”.


ÖVRIGT

Bild (Tyskland) instämmer med Julian Nagelsmann efter Bayern München seger (5-2 mot Benfica). ”Det var en otroligt bra match av oss”, säger tränaren belåtet, och Bild delar ut högsta betyg, 1 av 6, till tre spelare: Coman, Sané och Lewandowski. Även Benficas João Mário var överväldigad. ”I mina ögon måste Bayern vara världens bästa lag”, säger mittfältaren. Lewandowski fick också en fråga om Erling Haaland, som Bayern ryktats intresserade av. ”Jag är Lewandowski, jag tänker på mig själv. Så klart är det en ung spelare, men jag är tio år äldre och på en annan nivå i livet”, säger anfallaren, och lägger till, ”När man gör så många mål är alla klubbar förstås intresserade. För mig är det viktigaste vad jag presterar på planen”. Bayern är nu klart för åttondelsfinal. Det blev mer tyskt jubel i går kväll. Även Wolfsburg vann (2-1 mot RB Salzburg).

ANNONS

BT (Danmark) får via mess besked av Ajaxs sportchef Marc Overmars att klubben inte visat något som helst intresse av att värva Christian Eriksen. Det var Corriere dello Sport som på tisdagen uppgav att dansken, som fortfarande tillhör Inter, var aktuell för den nederländska klubben.

Publicerad 2021-11-03 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto