Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gazzetta dello Sport: Sista chansen för Kulusevski

3v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport byter efternamnet på Giacomo Raspadori till ”Raspadoro”, som i guld. Inter vill ha honom och han vill till Inter. Ett lån från Sassuolo kan bli aktuellt i januari. Sedan tycker tidningen att det är ”Sista utrop för fyra spelare” i Juve. Fyra spelare som underpresterat. De måste nu bevisa att de duger för Max Allegri. Det är Adrien Rabiot, Moise Kean, Álvaro Morata och så då Dejan Kulusevski. Om svensken skriver GdS att han ”efter ett och ett halvt år lämnat gruppen av ’ovärderliga spelareatt bygga framtiden på. Svensken har aldrig lyckats etablera sig”, och tidningen avslutar, ”Anpassningstiden är snart över, Juve förväntar sig mer av honom”. Det har den senaste tiden spekulerats i att Kulusevski kan lämna Juve redan i januari. GdS uppmärksammar också en annan svensk. En som det går bättre för: Mattias Svanberg. Mittfältaren förlänger kontraktet med Bologna. Han kommer ”inte denna vecka men nästan helt säkert strax efter landslagsuppehållet, att skriva på till 2025”, skriver GdS. Tidningen lägger till: ”Spelarens värde är nu 15-20 miljoner euro: nästa sommar får vi se om det blir ett farväl mellan parterna, under tiden har hans namn börjat cirkulera bland klubbar i business class”.

ANNONS

Corriere dello Sport har i ett reportage med Svanberg som en av Bolognas ”sex guldpojkar”. Även CdS ser Svanberg som en möjlig försäljning till sommaren. Om någon spelare ”kan säljas med ett stort överskott till klubben så är det Svanberg, särskilt om han fortsätter visa att han hittat nödvändig kontinuitet (i sina insatser, min anm)”, skriver tidningen. Men detta är på sidan 22. På förstasidan är det ”Italienskt larm” i stora, röda bokstäver. Den senaste skadefrånvaron till VM-kvalavgörandet är Ciro Immobile.

Sky Sports Italia rapporterar att Dusan Vlahovic för tillfället tycks ointresserad av Arsenal. Hans agent svarar inte ens när Londonklubben ringer. Arsenal är i förhandlingar med Fiorentina, som vill 80 miljoner euro för sitt anfallsess.


ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror gör om ett klassiskt kommentatorscitat till ”They think it’s Paul over”. Uppgifterna att Paul Pogba blir borta två månader (RMC Sport och L’Equipe) gör att både Mirror/Daily Star spekulerar i att fransmannen gjort sitt i Man United. Något nytt kontrakt tycks inte på gång. Därmed kan han börja förhandla med nya klubbar i januari om en övergång på fri transfer i sommar. United kan sätta honom i frysboxen, alternativt sälja honom redan i januari

ANNONS

The Sun håller fullständigt med Daily Mirror/Daily Star om Pogba, men sätter ”exklusivt” på sina uppgifter. Tidningen har mer United, mer ”exklusivt”. Ole Gunnar Solskjaer framtid i klubben ”hänger på en skör tråd. Frågan är inte om han får sparken utan när”, skriver tidningen dramatiskt, och menar att Ralph Rangnick i nuläget är huvudkandidat att ta över.

Daily Telegraph har inte en rad om fotboll på sportettan men desto mer inne i tidningen. Det är inte bara Aston Villa som är intresserad av Steven Gerrard – intresset är ömsesidigt, uppger Telegraph. Nu väntar ett formellt närmande till Rangers. Gerrard uppges ha en utköpsklausul på drygt två miljoner pund.

The Guardian viker ett hörn åt ”Seven up”. Inte drycken, men Chelseas storseger i damernas Champions League (7-0 mot Servette). Zecira Musovic startade i Chelseas må. Det var hennes sammanlagt femte match och femte nolla för klubben. Magdalena Eriksson spelade också från start och bytte med Jonna Andersson.

ANNONS

Goal har två potentiella köpare till Aaron Ramsey, som Juventus vill bli av med snarast möjligt. Både Everton och Newcastle uppges intresserade.


SPANIEN

SPANIEN

Marca piskar upp stämningen inför landslagets VM-kvalavslutning. ”Matchen mot Grekland kommer att bli en stor kamp”, slår Dani Carvajal fast. Både Marca och Carvajal tycker i intervjun att det är för tidigt att prata Sverige, söndagens motståndare. På annat håll understryker Marca att ”En anfallare är prioritet för Barça” i januari. Vem är inte bestämt, möten inom den sportsliga ledningen väntar. Men tidningen ringar in tre möjliga namn: Raheem Sterling, Timo Werner och Edinson Cavani.

Sport har fullt fokus på ”Mister Xavi”, tränaren Xavi, som på tisdagen höll i sin första träning. Förändringarnas tid är kommen till Barça. Xavi har redan bytt ut fystränare och sjukgymnaster (se tisdagens Headlines) och har satt upp åtskilliga regler för spelarna. Brott mot nya uppförandekoder bestraffas med böter, spelarnas ska vara på plats en och en halv timme före träning, frukost och lunch ska ätas gemensamt på träningsanläggningen etc. Sport antyder att Xavi har en annan situation att ta hand om. Medspelare uppges ha tröttnat på Philippe Coutinhos attityd. Senaste situationen inträffade mot Celta Vigo. Han förberedde sig motvilligt för att hoppa in. Så motvilligt att temporära tränaren Sergi Barjuan till slut valde en annan spelare. En av de tunga pjäserna i laget, oklart vem, ska sedan ha läxat upp Coutinho. Från Portugal rapporterar tidningen att Benfica vill låna Barça-backen Samuel Umtiti i januari, som ersättare för långtidsskadade Lucas Veríssimo.

ANNONS

ABC de Sevilla uppger att Manchester United har siktet inställt på Jules Koundé i januarifönstret. Även AS uppger att United är ute efter mittbacken. Sevilla uppges stå fast vid utköpsklausulen på 80 miljoner euro, något som skrämde bort Chelsea i somras.

La Vanguardia bjuder på en anmärkningsvärd krönika, ”Den portugisiska Mussolini”. Den beskriver José Mourinho. Det är journalisten och författaren John Carlin som jämför Romatränaren med diktatorn. Han nämner också gillande att en vän till honom kallat Mourinhos spelstil för ”fascistfotboll”. Under Mourinhos tid i Real Madrid drog Carlin en parallell mellan Mourinho och den spanske diktatorn Franco i sättet som Mourinho splittrade det spanska folket. Nu skriver Carlin om Mourinhos bekymmer, ”Fansens lättnad kommer bara att överträffas av spelarnas. Den portugisiske Mussolini har haft sina ögonblick, det får erkännas. Han har vunnit många titlar. Brutalism har aldrig varit omtyckt men kunde fungera i stunden. Men inte ens det fungerar längre. Mourinhos tid har gått ut”. Carlin har bland annat skrivit boken om Nelson Mandela och rugby-VM 1995, som låg till grund för filmen ”Invictus – de oövervinnerliga”, med Morgan Freeman och Matt Damon.

ANNONS


FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe kan sätta ett kors i taket. Sergio Ramos var på tisdagen med i PSG:s lagträning. Kanske finns det en debut i slutet av tunnel för spanjoren, fyra månader efter att han anlände till kubben? Enligt L’Equipe vill han själv spela snarast. Men stor försiktighet råder. ”Helt klart så hade han inte återhämtat sig helt från operationen i februari”, säger en idrottsläkare till tidningen om varför problem uppstod. På tal om skador. Liksom RMC Sport uppger L’Equipe att Paul Pogba blir borta i två månader.

Le Parisien firar PSG:s damer, som tog en tung seger i Champions League (4-0 mot Real Madrid). 18 331 åskådare fanns på plats, inklusive CUP (Collectif Ultras Paris). Det är den näst högsta siffran någonsin för damlaget. Amanda Ilestedt spelade hela matchen för PSG och hade en nick i ribban. Hon parades ihop med Paulina Dudek som mittlås, ”en fin kemi”, enligt tränaren Didier Ollé-Nicolle. Och i L’Equipe lyfts Ilestedt fram som ett av utropstecknen i PSG. Kosovare Asllani (skadad) saknades hos gästerna.

ANNONS

Le 10 Sport hävdar att PSG bakom kulisserna börjat fundera på ersättare till Mauricio Pochettino. Sportchefen Leonard uppges följa två spår, oklart vilka, och ägarna i Qatar ser gärna Zinedine Zidane.


TYSKLAND

TYSKLAND

SportBild märker att Erling Haaland går sin egen väg. Förra veckan påpekade Dortmund att alla spelare ska sköta sin rehabilitering på plats i Tyskland. Bara ett par dagar senare fick klubben ett brev från Haalands agent Mino Raiola om hans klient drar till Marbella i Spanien för rehab. Norrmannen väntas tillbaka nästa vecka. Vidare skriver SportBild att förre förbundskaptenen Joachim Löw nöjde sig med ett avgångsvederlag på en miljon euro. Han kunde yrkat på betydligt mer.

Sky Sports preciserar de fyra landslagsspelare som skickats hem efter Niklas Süles positiva coronatest: Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala och Karim Adeyemi. De fyra antas vara ovaccinerade, även om det tyska fotbollsförbundet inte bekräftat. Därmed väntar karantän. Beskedet får konsekvenser, särskilt för Bayern München. Süle, Kimmich, Gnabry och Musiala spelar alla för klubben. Även Eric Maxim Choupo-Moting har satts i karantän efter kontakt med Süle. Antagandet i detta fall är också att anfallaren är ovaccinerad. Dessutom uppger Bild att talangen Torben Rhein testat positivt. Tills vidare kan därför inga ungdomsspelare träna med a-laget. Det innebär att den lilla grupp a-lagsspelare som inte är på landslagsuppdrag inte kan ha någon riktig lagträning. Kimmich, Gnabry, Musiala och Choupo-Moting väntas missa Bayerns matcher mot Augsburg den 19 november och eventuellt Dynamo Kiev. Süle, som är symptomfri och vaccinerad, kan i teorin vid negativt test spela mot Augsburg. Bild noterar även att ännu en kvinna tar ett steg in i den internationella herrfotbollen. Ivana Martincic dömer Tyskland-Liechtenstein.

ANNONS


ÖVRIGT

Globo Esporte (Brasilien) uppmärksammar en landslagsveteran som är äldre än Zlatan Ibrahimovic. Men nu är det slut. Förbundet meddelar att 43-åriga Formiga tar farväl av landslaget i samband med en turnering i slutet av månaden. Formiga har spelat 233 landskamper. Åren 2004-2005 spelade Formiga i Malmö.

Publicerad 2021-11-10 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto