Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson hånas: ”Förtjänar betald semester i Marbella”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

spaniennnnn

SPANIEN

Diario AS jublar över ”Spanien är i VM” (1-0 mot Sverige), och ger också förbundskapten Luis Enrique gott om utrymme. ”Det är som om 100 kilo lyfts från mina axlar. Jag har känt mer press här än i EM eller Nations League. Det här sågs som en skyldighet att klar av”, säger han. Luis Enrique använde sedan uttrycket ”holocausto caníbal” (tja, som det låter), i meningen att kritiken börjar på nytt vid nästa förlust. Tillfrågad om vad han menade med uttrycket, svarade Luis Enrique, ”Det har varit situationer när vi inte haft stöd. Nu har det lyckligtvis förändrats, nu är det tid att dansa tryckare, och jag vill gärna träffa min fru som väntar utanför, men om vi behöver dansa rock ’n’ roll är vi beredda på att dansa rock ’n’ roll”, säger han. Okej. Liknelsen med dansstilar gjorde Luis Enrique för övrigt också i oktober. AS-profilen Tomás Roncero passar på att tacka Janne Andersson för hans hjälp. ”Tack, Andersson. Den svenske förbundskaptenen förtjänar en betald semester i Marbella till sommaren. När han med en halvtimme kvar tog av Forsberg och sedan Isak, Sveriges andra stora fara, så pustade jag ut av lättnad. Bara den gode Andersson kunde plocka av sina två största offensiva hot. Och när han fick ut Ibra på planen då var det försent. Dessutom kände sig svensken tvingad till ett gatuliknande överfall på Azpilicueta. Den svenske förbundskaptenen lär få kritik i hemlandet för sina beslut. Men jag gratulerar honom. Hans hjälp var ovärderlig”, skriver Roncero. Gazzetta dello Sport kallar bytet av Forsberg för ”obegripligt” och ”absurt”, och ger Janne Andersson lägst betyg av alla (se under Italien).

Annons

Marca ger ingen spelare toppbetyget tre stjärnor, men en lång rad får två. Av de svenska spelarna är det Lindelöf, Nilsson, Augustinsson, Ekdal, Olsson och Forsberg. I en krönika skriver José Vicente Hernáez att ”Sverige gjorde det inte enkelt alls, men gav inte heller intryck av att spela för livet, kanske på grund av smällen mot Georgien. Sverige hade faktiskt behövt spela som Spanien, det vill säga jaga mål från start”, menar Hernáez. På morgonen ges också utrymme på nätet åt Zlatan Ibrahimovic, åt ”Zlatans bedrövliga agerande mot Azpilicueta: det här var hans attack bakifrån”. Artikeln kommer med ett klipp på svenskens kraftfulla axel i ryggen på spanjoren. AS-krönikören Tomás Roncero likna det vid ”gatuöverfall” (se ovan) Franska RMC Sport uppmärksammar också händelsen med rubriken ”Zlatans fula aktion mot Azpilicueta”. Agerande gav Ibrahimovic ett gult kort, vilket innebär att han är avstängd i den första play off-matchen.

Annons

Sport utropar ”Till VM!”. Men tidningen har förstås också gott om utrymme för sitt Barcelona. Xavi Simons, ”underbarnet” som ämnade Barça för PSG, är aktuell för en comeback, enigt Cadena SER. Barças nya tränare Xavi Hernández gillar sin namne, och känslan är ömsesidig. 18-åringens kontrakt med PSG går ut till sommaren. Diskussioner har redan förekommit med Xavi Simons agent Mino Raiola.


ENGLANDinlges

Daily Mirror följer upp Times uppgifter i söndags om att Manchester United är intresserad av Zinedine Zidane. Tidningen menar att klubben hoppas att Cristiano Ronaldo och Raphaël Varane, som båda spelat under och hade en stark relation till fransmannen i Real Madrid, ska locka honom till nordvästra England. Dagens förstasida har annat fokus. ”Låt mig piska dem”. Det är en ordlek med ”cane” (piska) och Kane, för Harry Kane vill ge San Marino smörj från första minut. Han jagar målrekord. Han har gjort tolv landslagsmål under kalenderåret, ingen har gjort fler. Och han har totalt 44 landslagsmål, nio färre än rekordinnehavaren Wayne Rooney.

Annons

The Guardian har ett annat landslagsfokus. England ska överväga Qatar-protest, men först efter VM-platsen är säkrad (minst en poäng mot San Marino). Andra nationer – Nederländerna, Tyskland och Norge – har i samband med matcher manifesterat sina känslor kring Qatar-VM. ”Vi har inte haft en diskussion ännu för vi har hela tiden sagt att vi vill göra jobbet först”, säger Conor Coady, ”Vi är inga robotar, vi är människor, och vi ser nyheter varje dag. Men vi har hela tiden sagt till oss själva under det senaste året att först att det viktigaste är att ta oss dit vi vill, till VM i Qatar, och sedan uppriktigt prata om situationen när tiden är den rätta”.

Daily Mail har med att ”Englands stjärnor överväger Qatar-protest” men också Gabby Agbonlahors sågning av experten Roy Keane. ”Keane är en stor mobbare”, säger den förre Aston Villa-spelaren i talkSPORT, apropå Keanes kritik av Harry Maguire.

Annons

The Times uppmärksammar Chelseas klara bortaseger (4-0 mot Manchester City). ”Vi spelade som mästare i andra halvlek”, säger tränare Emma Hayes. Magdalena Eriksson gjorde ett mål och får 7 av 10 i betyg, inte något av de högre. Citys tränare Gareth Taylor var under press redan inför matchen. Chelsea ligger tvåa, en poäng efter Arsenal. Titelaspirerande City ligger bara på nionde plats av tolv lag. Daily Telegraph noterade i helgen att satsningen på Women’s Super League varit stor och tv-publiken ökar – men arenapubliken sviker. Snittpubliken förra säsongen var 3 092, den här säsongen bara 2 282 inför den senaste omgången.

Birmingham Mail lutar sig mot Fabrizio Romano. På Twitch säger han att Donny van de Beek väntas lämna i januari, om Ole Gunnar Solskjaer blir kvar. Birmingham Mail påpekar att Wolves tillsammans med Everton och Newcastle, är ute efter nederländaren.

Annons


ITALIENitalein

La Gazzetta dello Sport tycker Italien ”För allt i världen” ska vinna mot Nordirland i kväll, och ta sig till VM. En nykomponerad trio startar längst fram. Den förmodade startelvan: Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Emerson – Barella, Jorginho, Tonali – Berardi, Insigne, Chiesa. Från Serie A uppger tidningen att Milan är ute efter Renato Sanches i Lille. Den 24-årige mittfältaren, som också Juve och Roma sägs intresserade av, uppges smickrad av Milans intresse. Sveriges match mot Spanien får en helsida, och GdS tycker det var ”obegripligt” att Emil Forsberg togs av planen, ”ett absurt byte”. Av både spanska och svenska spelare är Forsberg den som får högst betyg, 7,5 av 10. Lägre betyg än någon spelare får förbundskapten Janne Andersson, 5.

Corriere dello Sport är lite försiktigare. Andersson kommer undan med 5,5, och Forsberg får nöja sig med 6,5. Men bara Gavi och Morata (7) får högre än Forsberg. Sveriges match klumpas på förstasidan ihop med Portugals under rubriken, ”Bakslag för Ibra och CR7”. Men förstasidan tillhör främst det egna landslaget. ”För kärleken”, lyder budskapet inför kvällens avgörande. Tidningen har samma startelva som Gazzetta dello Sport.

Annons


FRANKRIKEfranirkke

L’Equipe skildrar ett Lyon utan nåd (6-1 mot PSG). Tidningen visar i sin tur ingen nåd mot PSG:s Amanda Ilestedt. ”Katastrofal, trots att hon gjorde mål”, skriver tidning, och rader upp misstag den svenska mittbacken gjorde, med start i straffen som gav 0-1. Ilestedt och lagkamraten Kadidatou Diani får bara 2 av 10 i betyg. Roligare var det för Lyons norska stjärnan Ada Hegerberg, som efter lång tid borta korsbandsskadad fick göra ett inhopp och två mål – hennes första mål på 707 dagar. ”Det var en känslosam kväll och en speciell match. Jag har saknat att göra mål”, säger Hegerberg till Canal+. Från transfermarkanden rapporterar L’Equipe att Milan gjort Atético och Chelsea sällskap i jakten på Mohamed Ali Cho, 17-årig anfallare i Angers.

RMC Sport lyssnar till PSG-tränaren Didier Ollé-Nicolle, som var förbannad på förbundet efter storförlusten mot Lyon. Efter Hamraoui-Diallo-affären som skakat klubben hade PSG vädjat om att flytta toppmatchen men fick inget gehör. ”Det är otroligt att de som styr inte ser att det här spelargruppen är i en nödsituation”, säger Ollé-Nicolle, ”Jag ska inte gråta över vårt öde, Lyon gjorde verkligen en prestation. Men det är verkligen synd att det inte var mot vårt rätta jag”.

Annons


TYSKLANDtysklandd

Kicker har en förstasida som har föga med Tysklands sportsliga insats att göra, ”Problem-VM”. För landslagets segertåg stannade till i Jerevan (4-1 mot Armenien) på sin mjuka färd till Qatar. Det blev till slut 27 av 30 poäng i gruppen. Högst betyg efter söndagens match får målskyttarna Gündogan, Havertz och Hofmann, 2 av 6 (1 är högst). Bild ger Gündogan 1. Kicker har en intervju med målvakten Alexander Nübel som inte ångrar sin flytt till Bayern München, trots att han inte fått chansen och sedan lånats ut till Monaco. Har han tvivlat på sin karriärval? Nübel: ”Så här långt, nej. Jag har fortfarande tid att få spela i Bayern”. Kan han tänka sig att återvända om Manuel Neuer fortfarande är nummer ett? Nübel: ”När Ter Stegen gick till Barcelona, vem var nummer ett?”. Kicker: ”Bravo stod i ligan, Ter Stegen i CL och cupen”. Nübel: ”Och där har du svaret på din fråga”.

Annons

Bild portionerar med start i dag ut bitar ur reportern Christian Falks kommande bok ”Bayern Insider”. I dag avslöjas att Jérôme Boateng och sportchefen Hasan Salihamdzic brakade samman i samband med mötet med AEK 2018. ”Håll käften, du har inget att säga mig!”, ska Boateng ha skrikit till Salihamdzic. Bakgrunden var att Mats Hummels och Niko Kovac startade matchen och Boateng började på bänken. Boateng ska vidare ha haft hemliga möten om en övergång till PSG och i samtal med dåvarande PSG-tränaren Thomas Tuchel ha berättat att han och Hummels inte gick ihop. I slutändan blev det ingen övergång. I dag spelar Boateng för Lyon.


ÖVRIGTövrigt

Record (Portugal) är hårdast, ”VM-skam”. Portugal förlorade i slutsekunderna och missade en direktplats till VM (1-2 mot Serbien). ”Miserabelt”, menar A Bola. Cristiano Ronaldo hamnade i fokus efter slutsignalen. Dels för sina tårar, dels för några gester och ord som såg ut att vara riktade mot förbundskapten Fernando Santos (klipp här). Men Santos förklarade: ”Han sa till en serbisk spelare att han gjorde ett mål i slutsekunderna som domaren inte godkände”. Santos syftar på Cristiano Ronaldos bortdömda mål i mars, som hade gett Portugal segern.

Annons
Publicerad 2021-11-15 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto