Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Janne Andersson kan få Serie A-svenskar tidigt

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

itliane

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport kastar längtansfulla blickar bortanför Medelhavet. ”Vi vill till VM”. Flera uppslag ägnas åt landslaget och dess möjliga väg till Qatar. Liksom i gårdagens tidning dyker Sverige upp som något av ett spöke. ”Se upp för Ibra och CR7”, varnar GdS redan på förstasidan. Ett par sidor framåt kan man läsa, ”En repris mot Sverige skrämmer mer för minnena den väcker än för kvaliteten hos motståndaren”. Texten avslutas med, ”Tre seedade lag lär nå final – men det är inte säkert – och av dem är Skottland, Wales och Ryssland att föredra framför Sverige, och förstås, Portugal. Men även Sverige verkade att föredra 2017. Så inga kalkyler, låt bara Italien bli Italien igen”. Både Gazzetta dello Sport och La Repubblica uppger att det är aktuellt att flytta Serie A-omgången den 20:e mars. Anledningen är att ge landslaget fler dagar till förberedelser inför playoff-semifinalerna den 24-25 mars. Det skulle också göra att Albin Ekdal, Dejan Kulusevski, Mattias Svanberg och Zlatan Ibrahimovic (avstängd i semifinalen) finns tillgängliga tidigare. Playoffinalerna spelas den 28-29 mars (här mer om Sveriges väg dit). Från mercaton skriver GdS att Juventus intensifierar försöken att värva Dusan Vlahovic. Helst redan i januari. Men konkurrens är hård. Manchester City, Tottenham och PSG är också med i matchen. Det har tidigare spekulerats i att Fiorentina satt en prislapp på 80 miljoner euro, men GdS menar att klubben hoppas få 60-70 milj euro. Tidningen sätter sedan procentchanserna för Vlahovics nästa klubbadress: Juve 50 procent, Tottenham 20, Man City 15 och PSG 15.

Annons

Corriere dello Sport ser det som att det är ”Mancio mot alla”, alltså optimistiske förbundskaptenen Mancini mot playoff-motståndare och den tunga stämning som råder efter VM-kvalmissen. ”Om vi landar bra och kommer till spel utan skadeproblem kan vi slå vem som helst”, påpekar han. Tillfrågad om det är någon motståndare han gärna undviker, svarar Mancini: ”Om jag måste exkludera ett lag så säger jag Portugal”. Längre in i tidningen finns en stor Juventusrubrik, ”Bernardeschi borta, Kulu värmer upp motorn”. Dejan Kulusevski kan få chansen från start mot Lazio på lördag. Bernardeschi blir borta 20 dagar med en ljumskskada och Paolo Dybala återvänder hem från landslagsspelet med muskelproblem. Han spelade inte i Argentinas match mot Brasilien. Därför väntas rockader i Allegris lag till helgen och Kulusevski har möjlighet att få starta, menar CdS.

Annons

Sky Sport Italia hävdar att Roma har blicken stadigt fäst på två spelare i januarifönstret: Diogo Dalot (Man United) och Denis Zakaria (Mönchengladbach). Tv-kanalen menar också att det kan bli fler Romavärvningar när fönstret öppnar.


ENGLANDenglandia

Daily Mirror-sporten sveps med av rasismskandalen i cricket, precis som alla andra engelska tidningar. Men här finns plats för lite fotboll. Gareth Southgate, som enligt tidningen är på väg att skriva på ett nytt tvåårskontrakt, till 2024. Kontraktet är värt fem miljoner pund om året, dubbelt upp mot vad han har nu. Sedan uppmärksammas att PL:s ordförande är på väg att avgå efter klubbarnas ilska över det saudiska köpet av Newcastle.

Yorkshire Post håller med Expressen: Barnsleys nya tränare heter Poya Asbaghi. Den svenske U21-landslagstränaren väntas bli presenterad redan i dag, skriver lokaltidningen. Barnsley ligger för närvarande näst sist i Championship. Asbaghi får en tuff start. Först ligatvåan Fulham borta på lördag, sedan Barnsleys ”bogeylag” Swansea hemma om en vecka.

Annons

Daily Telegraph uppmärksammar att Jonas Eidevall är på krigsstigen efter skadan på stjärnan Leah Williamson. Arsenaltränaren kallar spelschemat den senaste tiden för ”nästan omänskligt”, och menar att ligaledaren haft det tuffare än sina rivaler. Williamson kan bli borta resten av året på grund av muskelskadan.

The Sun hävdar att Everton är intresserad av att köpa Calum Chambers från Arsenal, om klubben inte lyckas låna Ainsley Maitland-Niles. Tidningen skriver att Arsenal skulle vara beredd att sälja Chambers för sisådär fem miljoner pund i januari i stället för att tappa backen på en fri transfer i sommar.

Daily Mail uppger att bland annat Newcastle och Leeds försökte låna Conor Gallagher med köpoption i somras, men Chelsea vägrade. Mittfältaren har gjort stor succé i Crystal Palace och är nybliven engelsk landslagsspelare. Men Palace har honom bara på lån utan köpoption.

Annons

 

SPANIENspanland

Marca fortsätter rasa mot Gareth Bale. Inte nog med att han spelade för Wales när han inte spelat för Real Madrid. Han kommer nu dessutom hem skadad igen. ”Han skrattar åt Real Madrid”, skriver José Luis Hurtado i en krönika. Bales sågs leende med Wales, och med bitter ton avslutar Hurtado. ”Bale. Skratt. Real Madrid. I den ordningen”. En variant på den omskrivna flaggan ”Wales. Golf. Madrid. I den ordningen”. Real Madrids president Florentino Pérez beklagar sig över statsägda klubbar, använder det misslyckade försöket att köpa Kylian Mbappé som exempel och hintar om fler övergångar på fri transfers framöver. ”Vi fullföljer kontrakt och försöker värva bra spelare och de allra bästa. Men man måste kunna värva. Nu erbjuder man 200 miljoner euro och de säljer inte. Då är det bättre att vänta till deras kontrakt går ut. Just nu är det galet med klubbar som tillhör stater och inte säljer spelare”, säger Pérez.

Annons

Diario AS går på offensiven med ”Antishejktrion”. Real Madrid har för avsikt att mitt framför näsan på ”oljefotbollen” (PSG, Man City etc) säkra ett anfall med Mbappé, Vinícius Jr och Haaland för det närmaste decenniet. Tidningen lägger till att Real Madrid ”redan jobbar på ett nytt kontrakt med Vinícius Jr”, att ”Mbappé knyts till klubben i januari” och att ”Haalands önskan att bo i Spanien är ett trumfkort”.

Sport bygger dagens stora rubrik på ”Alternativet Ziyech”. Tidningen menar att ”Barça kan låna Chelseas ytter efter svårigheterna att värva Sterling. Klubben vet att övergången är genomförbar och måste ta ett beslut nu”.

El Chiringito TV hävdar att Barcelona är beredd att sälja Frenkie De Jong till sommaren. Bakgrunden är den svåra ekonomiska situationen och att den nederländska stjärnan är en av få som skulle ge mycket pengar.

Annons

 


FRANKRIKEfrnacoiss

L’Equipe hyllar ”De magnifika”. Det var minsann inte hela det franska laget i går (2-0 mot Finland). Men det var Karim Benzema som hoppade in och gjorde mål, och det var särskilt formstarka Kylian Mbappé som med fart och precision satte det andra målet, ”en juvel av tre beröringar”, som L’Equipe beskriver målet. Mbappé får 8 av 10 i betyg. Ingen annan spelare får högre än 6. ”Jag ska frysa in dem, så att de bevarar sin glans”, säger förbundskapten Didier Deschamps om Benzema och Mbappé, och lägger även till Griezmann. L’Equipe har sedan närmast en krimsida. Den största rubriken är om Benjamin Mendy som anklagas för två nya våldtäkter. Sedan ges plats åt Hamraoui-affären. Hennes advokat påpekar att Hamraoui är ”offret i denna affär” och att hon ändå ”korsfästs”. Samtidigt meddelar Eric Abidals fru Hayet att hon vill bli förhörd ”för att få slut på ryktena” om att det skulle röra sig om en hämndattack.

Annons

Le 10 Sport hävdar att Arsenal är ”mycket intresserad” av Lilles mittfältare Renato Sanches. Londonklubben har låtit både spelare, agent och klubb veta om det. Något bud är inte lagt men kan komma inom de närmaste veckorna. Sedan tidigare jagar Milan portugisen. Le 10 Sport uppger att den italienska kubben redan lagt ett bud. La Gazzetta dello Sport uppgav i går att Lille vill ha 35 miljoner euro för Renato Sanches. Ytterligare en spelare i Lille väcker storklubbars intresse. Le 10 Sport uppger att PSG har Jonathan David i blickfånget.

 

TYSKLANDtysland

Sport Bild öser i sedvanlig stil på med Bayern München-uppgifter. Klubben är beredd att erbjuda Antonio Rüdiger tolv miljoner euro i årslön – det dubbla av vad han har nu i Chelsea. Backen vill gärna stanna men ser Londonklubbens erbjudande på 8,5 milj euro som ”ett slag i ansiktet”. Rüdigers kontrakt går ut till sommaren. Manuel Neuer, 35, är villig att förlänga det nuvarande kontraktet som går ut 2023. Men han har inga som helst planer på att dela med sig av några matcher till Alexander Nübel, som den sistnämnde häromdagen sa att han önskade för att återvända. Nübel är för närvarande utlånad till Monaco.

Annons

Leipziger Zeitung tror på dubbel seger för Dani Olmo mot Emil Forsberg inom loppet av vecka. Först tog Spanien en VM-plats från Sverige. Nu väntas Olmo ta en startplats från Forsberg i RB Leipzigs match mot Hoffenheim till helgen.

Bild har mer FC Bayern. Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala och Eric Maxim Choupo-Mouting är alla ute ur karantän – men de får inte bo med resten av truppen på spelarhotellet. Orsaken är att de inte är vaccinerade. Skärpta coronarestriktioner i förbundslandet gör att endast vaccinerade gäster eller de som redan haft corona är välkomna. Bild uppger vidare att Erling Haalands rehab går så pass bra att det finns ett litet, litet hopp om att Dortmundanfallaren kan vara med i toppmatchen mot Bayern München den 4 december.

Spox och Goal uppger att Karim Adeyemis tydliga intention är Bundesliga, trots att Barcelona visar intresse. Dortmund ses fortsatt som den stora favoriten, men RB Leipzig finns fortfarande med i bilden. Däremot räknar såväl Spox som SportBild bort Bayern München. Där tror RB Salzburg-anfallaren inte att han skulle få tillräckligt med speltid.

Annons

Sky Sport skriver att Dortmunds mittfältare Axel Witsel kan flytta till Juventus. Samtal har redan inletts. 32-åringen kan lämna i januarifönstret.

 


ÖVRIGThollabnd

Algemeen Dagblad (Nederländerna) pustar ut. ”Slutet gott, allting gott”. Landslaget vann den avgörande matchen (2-0 mot Norge) och är klart för VM.

Het Nieuwsblad (Belgien) konstaterar att ”De Bruyne är bossen” efter en annars medioker insats av laget (1-1 mot Wales). Men VM-avancemanget är klart sedan tidigare. Kan Eden Hazard bli en boss igen? Het Nieuwsblad pratar med Christian Benteke som ha några tänkvärda ord om landslagspolaren och hans skadebekymmer. ”Eden kan fortfarande vara avgörande men han är också mänsklig. Han har en skadehistorik nu och undviker kontakt mer i sitt spel. När man har den typen av historik tänker man omedvetet på det. Men bara för att han inte kan dribbla runt fem-sex spelare längre betyder inte att han inte kan bestämma matcher”, säger Benteke.

Annons
Publicerad 2021-11-17 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto