Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

United får vänta – Pochettino uppges stanna…tills vidare

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe känner att det finns ”Värme i hjärtat”. Det står för Lille (1-0 mot RB Salzburg). ”En seger som gör gott i den sorgliga kontexten av fransk fotboll”, skriver tidningen, och syftar på raden av publikincidenter i Ligue1. Supportern som kastade en flaska på Dimitri Payet fick inte bara en örfil av en capo. Han dömdes på tisdagen också till sex månaders villkorlig dom, arenaförbud på fem år och till att betala en symbolisk euro var till Payet, Marseille och ligaförbundet. L’Equipe tror att Mauicio Pochettino stannar i PSG. I alla fall säsongen ut. Sportchefen Leonardo ska på måndag kväll, efter ryktena om United, ha haft ett samtal med tränaren på hotellet, där han fortfarande bor efter elva månader. Pochettino ska inte ha uttryckt någon önskan om att redan lämna klubben.

Annons

Le Parisien suckar över PSG, ”En klubb som är så svåra att vara tränare i”. Det är rubriken på förstasidan. Toppmötet med Manchester City i kväll hamnar i skymundan av tränarsituationen. Frågorna om framtiden och om Manchester United haglade över Mauricio Pochettino på tisdagens presskonferens. Argentinaren bedyrade han var ”lycklig i Paris” men undvek att bedyra sin lojalitet. ”Han lyckades inte sätta stopp för ryktena”, menar Le Parisien. Pochettino är bara den senaste i raden av tränare som finner styrningen uppifrån och de starka karaktärerna i omklädningsrummet för mycket att handskas med. ”PSG är en klubb där allt kan hända”, skriver Le Parisien, och påminner att Icardi-affären och Ander Herrera-rånet bara under senaste tiden. Dessutom är de sena nätterna återkommande. Le Parisien hävdar att Neymar efter en sådan natt i februari, och dagen innan matchen mot Marseille, inte var i skick att träna. Den officiella förklaringen till att Neymar sedan satt på bänken var magsjuka.

Annons


ENGLAND

.england

The Times konstaterar att det är ”Ny tränare, samma frälsare” för Man United (2-0 mot Villarreal). Interimtränaren Michael Carrick fick se Cristiano Ronaldo bana vägen ännu en gång. Victor Nilsson Lindelöf får fullt godkända 7 av 10 av Manchester Evening News och kommenterade den turbulenta situationen i klubben, ”Vi är professionella spelare och har varit med om tuffa tider innan”.

The Guardian blickar mot ytterligare förändringar i United. Tidningen var först ut på tisdagen med uppgifterna om att Ernesto Valverde kontaktats som ny interimtränare. Han är enligt tidningen en av fem kandidater. Även BBC Sport och Daily Telegraph drar stort på att att spanjoren, som för snart två år sedan fick kicken i Barcelona, är ett aktuellt namn.

Daily Mirror hävdar under exklusiv-stämpel att Manchester Uniteds spelare är övertygade om att nästa tränare är Mauricio Pochettino. Frågan kanske snarare är ”när”. På tisdagens presskonferens stod argentinaren fast vid att han ä ”lycklig” i PSG. Enligt L’Equipe finns inget som tyder på att han är på väg att lämna nu men enligt Le Parisien i tisdags finns det inte heller något som tyder på att han blir kvar efter sommaren. Mirror sätter vidare en exklusiv-stämpel på uppgiften att Newcastle jagar Kieran Trippier som första värvning i januarifönstret. Nya tränaren Eddie Howe hade Atléticobacken i sitt lag under tiden i Burnley. Man United har tidigare uppgetts ute efter Trippier.

Annons

Daily Mail tittar på konsekvenser av Ole Gunnar Solskjaers farväl i United. Missbelåtna spelare som Anthony Martial och Donny van de Beek är beredda att tänka om och stanna. Men Jesse Lingard är fast besluten att lämna klubben, oavsett tränare, skriver tidningen. På annat håll skriver Daily Mail under exklusiv-stämpel att fotbollens regelstyrande organ, Ifab, ska diskutera ett förlängt halvtidsuppehåll från 15 till 25 minuter. Det är de sydamerikansk fotbollsförbundet, Conmebol, som lanserat idén för att utöka utrymmet för halvtidunderhållning (och tv-reklam, får man gissa). Ifab har möte på torsdag. Mail medger att det inte är så troligt att idén klubbas igenom.

Daily Express tar fasta på smolk i Chelseas glädjebägare efter tisdagens storseger (4-0 mot Juventus). Både N’Golo Kanté och Ben Chilwell fick kliva av skadade. ”Ben hade en skarp smärta i knäet och N’Golo vrickade till knäet lite”, säger tränare Thomas Tuchel efter matchen, och medger att Chillwells skada ”oroar”. Undersökningar väntar i dag.

Annons

The Sun hävdar att Liverpool, Leicester och Newcastle är intresserade av Aguibou Camara i Olympiakos. Klubbarna ska alla ha varit i kontakt med den 20-årige anfallarens agent. Camara väntas kosta minst 20 miljoner pund.


ITALIEN

.italien

Tuttosport är missnöjd. Under rubriken ”Skamlöst” skriver Turintidningen att Juventus var ”hemska att titta på och hissade vit flagg i London” (0-4 mot Chelsea). Tuttosport menar att laget fick ”en fotbollslektion av Chelsea som krossade de vitsvarta”. Tränare Max Allegri framhärdar att Juve gjorde en bra första halvlek, samtidigt som han konstaterar att ”Vi har begränsningar, det går inte att förneka, och vi måste arbeta på dem för att förbättra oss”. Att Dejan Kulusevski inte fick chansen förklarade Allegri med tandläkarbesöket i måndags.

La Gazzetta dello Sport har tröst. Jo, ”Juve var en 4:a” – och då talar vi inte fyrstjärnigt utan 4 av 10 i betyg. Uselt, med andra ord. Men klubben gör ett nytt försök att värva Dusan Vlahovic. Juve erbjuder 50 miljoner euro för en affär redan i januari. Fiorentina är fortfarande ute efter 70 milj euro, men Juve skruvar nu upp trycket. Klubben är väl medveten om att anfallaren vill till klubben. Corriere Fiorentino hävdar att Newcastle fortfarande är med i kampen men som en outsider. Efter allt snack de senaste dagarna om att Zlatan Ibrahimovic startar mot Atlético de Madrid uppger GdS nu att svensken börjar på bänken. I stället startar Olivier Giroud. ”Stafetten” på topp fortsätter därmed. Det hindrar inte tidningen från att fråga motståndarbacken Giménez om Ibra. ”Åldern ljuger. Ibrahimovic är en spelare i perfekt fysiskt skick och central för Milan, det vet vi. Jag är inte förvånad över hans nivå. Den speglar en makalös karriär”, säger 26-åringen.

Annons

Corriere dello Sport trycker ”Lilla Juve” i stora, stora röda bokstäver på förstasidan. Det finns mer CL. Tidningen klargör även att efter oavgjort i går (3-3 mot Young Boys) så måste Atalanta slå Villarreal hemma. Sex plattor och 18 skruvar. Med det lappades Victor Osimhen ihop under tisdagens operation. Nu väntar tre månader vid sidlinjen. Därmed tappar Napoli sin edge i titelkampen och Nigeria sin storstjärna i Afrikanska mästerskapen. På annan plats uppmärksammas att Mattias Svanberg ”aldrig vilar”. Han har den här säsongen spelat 11 av Bolognas 14 matcher, sammanlagt 995 minuter.

Tuttomercatoweb har en lite vad-som-kunde-varit om Zlatan Ibrahimovic. Carlo Regalia, sportchef i Bari 1993 till 2003, berättar att kubben var nära att värva svensken när han var 18 år och spelade i Malmö FF. ”Ja, det stämmer. Det fanns flera liknande situationer men detta hade varit ett mästerverk. Vi kunde inte slutföra övergången på grund av klubbens ekonomiska situation, men när jag upptäckte Ibra var han i stort sett okänd”, säger Regalia.

Annons


SPANIEN

.spanien

Sport hoppas att Barça kan ”Uträtta ett mirakel i München”. Det är dagens rubrik efter bara oavgjort på Camp Nou (0-0 mot Benfica). Nu krävs seger borta mot Bayern München i sista omgången för att vara säker på en plats i åttondelsfinal. Nya tränaren Xavi har inga tvivel. ”Vi är Barça och vi åker till München för att vinna”, säger han, och summerar tisdagens match: ”Vi var klart överlägsna Benfica, men det saknades ett mål. Om vi hade gjort ett hade snacket varit om en stor match av oss, men nu blev det en poäng och det är inte tillräckligt”.

Estadio Deportivo ser däremot ett Sevilla som ”Flyger mot åttondelsfinal” (2-0 mot Wolfsburg). Klubben har ödet i egna händer. En som med blågula ögon flyger lite för bra är Marcos Acuña. Än en gång var han matchens lirare i ED (9 av 10) och den som begränsar Ludwig Augustinsson till ett par minuters inhopp.

Annons

Marca tror på hörsel, känsel, lukt, smak och syn för de båda Madridlagen i Champions League. ”Alla fem sinnen”. För ”Europaspelet lockar fram det bästa i Real Madrid och Atlético de Madrid”, som tidningen skriver. I kväll väntar Sheriff respektive Milan. I en artikel presenteras Luis Suárez och Zlatan Ibrahimovic som ”Straffområdesbossarna (74 år och med fler än 1 000 mål)”.
Marca uppmärksammar också att Alexander Isak på tisdag tog emot Onda Cero Gipuzkoa-priset, som bästa Real Sociedad-spelare förra säsongen. ”Jag är väldigt stolt”, säger Isak. I helgen tappade Real Sociedad ligaledningen till Real Madrid. ”Det spelar ingen roll. Det finns många lag i toppen. Vi måste bara fokusera på att vinna, inte på tabellen. Sedan får vi se var vi är”, säger Isak.


TYSKLAND

Bild följer i Bayern Münchens spår. ”Fem matcher, fem segrar” är nu facit i Champions League (2-1 mot Dynamo Kiev). Bild tycker målskyttarna Robert Lewandowski och Kingsley Coman var bäst för kvällen. ”Uppdrag slutfört. Även om det inte var det bästa av framträdanden”, säger målvakten Manuel Neuer. Kanske är Bayern också på väg att slutföra uppdrag vaccinering. Kicker berättade i går att Jamal Musiala och Serge Gnabry har vaccinerat sig. Enligt Bild överväger nu också Joshua Kimmich och Michaël Cuisance att göra det. Om den femte ovaccinerade Bayernspelaren, Eric Maxim Choupo-Moting, är det än så länge tyst. Bild-journalisten Christian Falk hävdar vidare att Man United fått nobben av Roberto Mancini och Zinedine Zidane i jakten på ny tränare.

Annons

Sächsische Zeitung konstaterar att RB Leipzig också drabbats av corona. Trots att hela truppen och övrig personal är vaccinerade har både tränaren Jesse Marsch och målvakten Peter Gulacsi testat positivt inför dagens CL-match mot Club Brügge. Ytterligare fyra personer i klubben ska enligt Bild ha testat positivt. RB Leipzig slåss om tredje plats i gruppen och en Europa League-plats. ”Europa League är en chans på en titel. Vi vill spela där”, säger Emil Forsberg inför kvällens match.

Publicerad 2021-11-24 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto