Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Carraghers sågar PSG-stjärnor: "Pochettino måste lämna"

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

Daily Star söker sig till bibeln. Budordet ”Love thy neighbour” blir ”Shove thy neighbour” när Manchester City segerskytt har namnet Gabriel Jesus (2-1 mot PSG), och när City förstörde motståndartränare Mauricio Pochettinos audition för rivalen United.

Daily Mail har ”Jesus, frälsaren” som matchrubrik, men CBS-experten Jamie Carragher ser ingen räddning för Pochettino i PSG. ”Pochettino måste bort från den klubben. Om jag hade fått chansen med Manchester United i stället hade jag tagit den i ett nafs. Det hade jag ärligt talat, och det beror på de där tre stjärnorna”, säger Carragher, som inte tycker Neymar, Messi och Mbappé jobbar för laget. Därför dömer han ut PSG:s chanser att vinna Champions League. ”De (PSG) har absolut ingen chans att vinna Champions League”, menar Carragher (se klipp nedan).

ANNONS

Manchester Evening News, som hade Ilkay Gündogan och Bernardo Silva som Citys stjärnor för kvällen (9 av 10 i betyg), följer upp Pochettino-tråden. United ska enligt tidningen ha fått nobben när klubben trevat efter Pochettino. Liksom L’Equipe i går menar MEN att allt pekar på att United får vänta på argentinaren till efter säsongen.

Daily Telegraph tar därför fasta på Uniteds kommande interimtränare. ”Rangnick och Favre på Uniteds lista” är dagens allra största fotbollsrubrik. Men även Ernesto Valverde, Rudi Garcia och Paulo Fonseca finns med på listan, skriver Telegraph. Daily Mirror rankar till och med de fem alternativen (samt lägger även till Michael Carrick), och menar att Valverde och Garcia är de mest troliga.

The Guardian har med både Citys finlirare och Liverpools maskineri (2-0 mot Porto) på sportettan, men även ett bakslag för en annan engelsk CL-favorit. Chelseas formstarka vänsterback Ben Chilwell fick en korsbandsskada i matchen mot Juventus och riskerar att bli borta resten av säsongen. Det påtalar också Daily Telegraph. Efter nyår kommer ett beslut att tas om operation eller ej.

ANNONS

Yorkshire Post suckar, ”Nystart, samma gamla visa”. Barnsley förlorade igen, trots Poya Asbaghi (0-2 mot Swansea). Asbaghi konstaterar att det inte var en sprakande debut. ”Visst, om jag var en åskådare, särskilt hemma framför tv:n, så hade jag somnat. Det var inte en superkul match att kolla på”, medger han, samtidigt som han påtalar att målet inte var att underhålla utan att få laget att arbeta ihop. Tidningen menar att matchen ”underströk vilken herkulisk utmaning Asbaghi står inför”. Barnsley ligger näst sist i Championship.


ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport är eld och lågor. Båda Milanolagen vann i CL. ”Dzekos superpass” var två mål som tog Inter till åttondelsfinal (2-0 mot Sjachtar). ”Messias mirakel” var målet från Junios Messias som gav en tung Milanseger (1-0 mot Atlético). Eller som La Repubblica uttrycker det; ”Milan återfann sin Messias som håller hoppet vid liv”. Den 30-årige brasilianaren var överväldigad. ”Jag kände för att gråta. Allt jag varit med om for genom huvudet. Vilka känslor. Jag tänkte på gud, hela min historia är skriven av honom”, säger Messias. Amen. Zlatan Ibrahimovic fick under sitt inhopp inte någon plats i målprotokollet men han får det i releasekalendern. Den 2 december släpps hans självbiografi ”Adrenalina”, upplyser GdS. I Sverige gäller den 8 december, upplyser Bonnier.

ANNONS

Corriere dello Sport känner ”Inters frigörelse”, att efter tio år äntligen vara tillbaka i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Tuttosport har närmast hotfulla ”Alla under prövning”. Budskapet kommer med en lagbild på Juventus. Turintidningen är djupt missnöjd. Chelseas utskåpning av stadens storlag får Tuttosport att känna att nu får det vara nog. ”Många spelare har spelat under sin nivå och kommer från och med nu att granskas noga. Laget har inte råd med fler icke-framträdanden”, skriver Tuttosport.


SPANIEN

.spanien

Diario AS  ser roller som skiftas. ”Sheriffen är Real Madrid”. Spanjorerna fick sin revansch på den moldaviska uppstickaren (3-0 mot Sheriff). Marca har lite blekare ”Till ljudet av Kroos och Modric”, de två spelare som tidningen ger högsta betyg, tre stjärnor av tre. Men Atlético ”Står vid avgrunden”. Klubben är gruppjumbo efter gårdagens förlust (0-1 mot Milan). Marca anklagar också Zlatan Ibrahimovic för en knuff på Stefan Savic som påminde om den mot Cesar Azpilicueta i VM-kvalet, om än inte lika hård. Marca uppger vidare att även om Zinedine Zidane skulle ta över i PSG, så skulle det inte få Kylian Mbappé att ändra sig. Han har bestämt sig för Real Madrid, för det sportsliga projektet. Real Madrid avvaktar de officiella samtalen till det är fritt fram i januari.

ANNONS

Sport har en lång rad uppgifter. Det börjar på förstasidan med ”Barça förhandlar med Arthur Cabral”. Den 23-årige anfallaren är tänkt att anlända i januari och kostar 15-20 miljoner euro. Brasilianaren har den här säsongen gjort 13 mål på 13 matcher för FC Basel. Samtidigt säger Martin Braithwaite till danska medier att kommer att få en viktig roll under Xavi. Sport instämmer. Spelaren och tränaren ska ha haft ett mycket lyckat möte. Slutligen uppger Sport att Barça kommer erbjuda ett nytt kontrakt till Ronald Araujo.

El Mundo, liksom The Times med en annan källa, uppmärksammar journalistuppgifter från Argentina. En ultrasgrupp till Gimnasia y Esgrima La Plata planerade att stjäla Diego Maradonas hjärta. Fotbollslegendaren begravdes utan sitt hjärta. Det plockade ut i samband med obduktionen. Efter uppgifterna om att det fanns planer på att stjäla hjärtat inleddes en stor polisoperation för att skydda det. Hjärtat flyttades sedan till ett polislaboratorium i Buenos Aires. Maradona avled för i dag ett år sedan.

ANNONS

TV3 påpekar att Barça också riskerar ett ekonomiskt bakslag om klubben åker ur Champions League redan i gruppspelet. Barça hade budgeterat med minst kvartsfinal, vilket skulle ge mer än 20 miljoner euro. Det skulle krävas en seger i Europa League för att komma upp i den siffran.


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe kan konstatera att PSG ”Inte är lika stark som Jesus”. Svagare än matchvinnaren Gabriel Jesus (1-2 till Manchester City). Tidningen vill inte släppa det religiösa temat. ”Jesus är återuppstånden” är rubriken över första uppslaget. Matchens lirare var enligt L’Equipe ändå Riyad Mahrez, 8 av 10 i betyg. Fem spelare få bara 4 i betyg, bland dem Lionel Messi. Ander Herrera är imponerad av motståndaren. ”Jag tror Manchester City är världens bästa lag med boll”, säger PSG-mittfältaren, och lägger till, ”Om man inte gör mål på City blir man dödad av dem”. Den fällande domen mot Karim Benzema tar stor plats. Men hans plats i landslaget är inte hotad. ”Det här straffet gör ingen skillnad i mina ögon”, säger förbundsordförande Noël Le Graët, ”Han kan tas ut. Han har rätt att arbeta. Man får lov att göra ett fel, dömas till en villkorlig dom och återuppta sitt arbete”. Den tidigare landslagsspelaren Mathieu Valbuena, offret i fallet, var nöjd med de fällande domarna men djupt missnöjd med förbundets hållning i allmänhet och Le Graët i synnerhet. ”När jag hade mina dagar i landslaget fjäskade han för en. Men när man försvunnit från radarn är han Herr Spöke. Kanske har han tappat mitt telefonnummer”, säger Valbuena syrligt. Benzema tänker överklaga domen.

ANNONS

RMC Sport hör – något häpet – tränare Mauricio Pochettino efter PSG-förlusten säga, ”Jag är mycket nöjd med alla spelare”. Det är inte radiokanalens expert, den förre landslagsprofilen Emmanuel Petit. ”Jag börjar bli lite trött på hur han skyddar sina spelare. Han borde trycka dit dem. En del av dem har tappat förståelse för att man i fotboll vinner som lag. Vi har sett det vid flera tillfällen, men nu var det slående. Det var skandalöst uppträdande”, säger Petit, som bland annat ringade in situationen när Neymar och Leandro Paredes argt gestikulerade till varandra.


TYSKLAND

.tyskland

Kicker suckar över att ”Bara andra klass är kvar”. Dortmund och RB Leipzig kan tuffa vidare ute i Europa men endast i Europa League. Medan Dortmund råkade ut för ett riktigt bakslag (1-2 mot Sporting) tog RB Leipzig en tung seger (5-0 mot Club Brügge). Därmed tog tyskarna också tredjeplatsen från belgarna, men är på samma poäng. Tvåmålsskytten Emil Forsberg lägger ribban högt direkt. ”Vi vill vinna Europa League. I dag tog vi första steget”, säger svensken. Kicker har Forsberg som matchens lirare, han var ”knutpunkten” i RB Leipzigs spel. Han får 1,5 av 6 i betyg (1 är bäst).

ANNONS

Bild hörde Bayern Münchens tränare Hansi Flick berätta att Joshua Kimmich nu ”lutar åt att vaccinera sig”. Too late. Några timmar senare kom beskedet att mittfältare testat positivt. Det har också Eric Maxim Choupo-Moting, en annan av Bayerns spelare som hittills vägrat vaccinerat sig. Det innebär att de båda missar toppmötet med Dortmund den 4 december. Även målvaktstränaren Toni Tapalovic har testat positivt. Jamal Musiala och Serge Gnabry har i dagarna vaccinerat sig efter en häftig debatt inom och utanför klubben.

Publicerad 2021-11-25 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto