Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Dembélé meddelar att han lämnar

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

.spanien

Mundo Deportivo har ”Tro på Dembélé”. För tidningen uppger att Xavi väntas starta med fransmannen i ”finalen” mot Bayern München på onsdag. Sport har samma anslag med ”Lösning Dembélé”. Men det gäller inte bara matchen mot FC Bayern. För Sport hävdar även att Barcelona kommer att erbjuda ett förbättrat kontrakt i veckan i hopp om att Dembélé till slut ska förlänga. Men El Chiringito TV säger stopp och belägg. Tv-kanalens Barcelonaprofil Jordi Jota uppgav i natt att Dembélé sagt till Xavi att han kommer att lämna klubben efter säsongen. 24-åringen föredrar ett lukrativt erbjudande från Premier League.

Annons

Marca sätter lekfullt ihop rubriken ”Stigande” med bild på Carlo Ancelottis kända vänstra ögonbryn. Men det är den italienske tränarens ögonbryn utan hans ”stadiga hand”, som Marca uttrycker det, som fått laget att lyfta högt igen, till både toppen av ligan och CL-gruppen. Till och med Luka Jovic har fått ett uppsving. Marca har honom med i Omgångens lag. Inte nog med det. Han är Omgångens spelare. Serben väntas få chansen igen mot Inter i morgon. Skadade Karim Benzema lär inte komma till spel, men Marca skriver att Real Madrid hoppas ha tillbaka fransmannen till derbyt mot Atlético på söndag. Skadan verkar inte allvarlig fast ytterligare undersökning väntas i dag.

Diario AS lockar med dramatiska ”På liv och död”. För Villareal, Atlético, Barcelona och Sevilla vänta i veckan avgörande matcher för att ta sig vidare i Europaspelet. Tidningen noterar även att Diego Simeone fortsatt har klubbledningens fulla stöd. Atlético har gått tungt den här säsongen, men Simeone har ett gigantiskt förtroendekapital efter tidigare säsonger.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Star plockar fram en gammal hitsingel och gör om den till ”Fred red wine”. Daily Express är inne på liknande tema med ”Class of Fred – Glas of red”. Det var Fred som förgyllde Ralf Rangnicks Manchester United-premiär (1-0 mot Crystal Palace). Och på frågan hur han ska fira svarade tysken, ”Kanske med en god middag och ett glas rött vin”.

Manchester Evevning News låter Unitedbetygen pendla mellan 4 (Bruno Fernandes) och 8 (Diogo Dalot). Victor Nilsson Lindelöf får 7, Anthony Elanga 6 för sitt inhopp. Men den yngre svensken uppmärksammas också med en separat artikel. Att Rangnick vågade satsa på Elanga prisas av fans. ”Elanga hade aldrig fått den här chansen under Solskjaer”, skriver en.

Daily Mail följer upp Unitedeuforin med ”Nu är Rangnick sugen på att fortsätta på heltid”. Tysken är tänkt att stanna som tränare säsongen ut för att sedan bli konsult åt klubben. Men efter matchen sa han, ”Just nu är jag medveten om att de (United) kanske kollar på en annan tränare. Om de sedan vill prata med mig om det då får vi se. Kanske om de frågar om min åsikt, allt går bra och laget utvecklas, då kanske jag gör samma rekommendation som jag gjorde två gånger i RB Leipzig, då jag rekommenderade att det kunde vara en bra idé att arbeta med mig det nästkommande året. Jag kan arbeta i båda positioner. Just nu tänker och känner jag att jag vill arbeta som tränare, huvudtränare och manager. Det är vad jag gjort i kanske 90 procent av de 25 senaste åren i karriären”. Rangnick understryker sedan att det är en hypotetisk diskussion. Mail berättar att Evertonfans planerar en walk-out i 27:e minuten mot Arsenal i kväll i protest mot klubbledningen, trots att sportchefen Marcel Brands i går fick lämna klubben.

Annons

Daily Telegraph skriver om ”Wembley Wonders” på sportettan. Det är Chelseas triumf i damernas FA-cup (3-0 mot Arsenal). Magdalena Eriksson fick lyfta pokalen – locket landade dock i pannan på Millie Bright, som fick ledas bort från firandet och plåstras om. Eriksson får stabila 7 av 10 i betyg. Målskyttarna Sam Kerr och Fran Kirby får full pott, 10.

The Sun uppger att Manchester United är sugen på att värva John McGinn från Aston Villa. Med framtiden osäker för Paul Pogba, Jesse Lingard och Donny van de Beek, letar United mittfältare. Prislappen lär ligga över 50 miljoner pund. McGinn har tre och ett halvt år kvar på kontraktet med United. The Sun hävdar vidare att ”Premier League-klubbar står i kö” för Akinkunmi Amoo i Hammarby. Vilka klubbar det rör sig om nämner inte tidningen. Tidigare har Leicester nämnts.

Annons

 

 

ITALIEN

.italien

Rai3-programmet ” Che tempo che fa” hade på söndagskvällen Zlatan Ibrahimovic som gäst. ”Jag vill spela så mycket som möjligt. Jag vill inte ångra att jag inte fortsatte spela. Jag hoppas det blir i Milan resten av livet”, påpekade svensken (se klipp ovan). ”Jag har spelat mot Paolo Maldini, nu spelar jag med hans son Daniel, kanske kan jag också få spela med Daniels son…”, sa Ibrahimovic. Och efter det? ”Jag vet inte vad som väntar i min framtid efter fotbollen. Det är därför jag är rädd att sluta”. Han underströk också, ”Jag vill vinna en scudetto till”. Franska RMC Sport fångade upp en tio år gammal anekdot, från första tiden i Milan, som Ibra tog upp. ”Berlusconi (dåvarande klubbpresident, min anm) ville alltid att jag skulle klippa mig. Jag sa till honom att jag inte kunde det för min styrka satt i håret. Det är därför jag skaffade hästsvans. Ju längre den är desto starkare är jag”, sa Ibra och skrattade.

Annons

La Gazzetta dello Sport väver in Zlatans tv-framträdande i dagens huvudtema. Tidningen uppger att Inter redan vill förlänga med Simone Inzaghi. I mars väntas klubbledningen sätta sig ned med tränaren och erbjuda ett nytt kontrakt. Det nuvarande är till 2023 och värt fyra miljoner euro. Inter vill erbjuda kontrakt till 2025 värt sex milj euro om året. Rubriken är ”Vi förlänger”, fast med underrubriken ”Ibra: Men scudetton är min”. Dejan Kulusevski lyckades inte sätta sin stämpel på Juventus den här gången heller (2-0 mot Genoa). 6 av 10 i betyg och omdömet, ”Rörlig, ja – farlig, nej”. Men det var i alla fall andra matchen i rad svenskens startade och andra matchen i rad som Juve vann. En beef mellan Max Allegri och Álvaro Morata stjäl annars rubriker. Mattias Svanberg får 6,5 trots att Bologna förlorade (2-3 mot Fiorentina). Albin Ekdal däremot får nöja sig med 5 efter Sampdorias förlustmatch (1-3 mot Lazio).

Annons


FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar att ”Puel har nått vägs ände”. Jumbon Saint-Étienne har avslutat pinan, sagt au revoir till Claude Puel och ska skaffa ny tränare. Pasca Dupraz och David Guion toppar listan över potentiella ersättare, skriver L’Equipe. Enligt Le 10 Sport är Dupraz ”nära” att bli tillsatt. Längre in i tidningen tar L’Equipe över ett uppslag upp PSG:s problem. I tre mellanrubriker kommer råd till tränare Mauricio Pochettino: ”Ge spelarna stabilitet på sina positioner”, ”Använd 3-4-3” och ”Höj tonen” (mot spelarna). Efter helgens svaga insats mot Lens fick inga PSG-spelare med i L’Equipes Omgångens elva.

Le Parisien lyfter fram Thierry Henrys intervju med Kylian Mbappé i Amazon Prime. Mbappé tillbakavisar att stjärntrion MNM inte gör sitt defensiva arbete och påtalar att han även gör sitt för att hjälpa lagkompisarna. ”Jag har flest assist i ligan och även i Champions League (Le Parisien skriver att han är delad tvåa). Det visar att jag inte är någon egoistisk spelare som bara tänker på att göra mål. Men jag kan fortfarande utveckla det ytterligare”, säger han. Henry frågade – med tanke på Real Madrid-ryktena – hur hans spanska är. ”Jo, den är mycket bra”, svarar Mbappé. Om framtiden säger han, ”Det är inte lätt. Vad som än händer kommer jag att spela för en stor klubb” – vilket på många håll tolkas som att han i alla fall inte utesluter att stanna i PSG. TH: ”Vad gör dig rädd?”. KM (snabbt): ”Att inte vinna. Att vara en besvikelse. För man ställer krav på sig själv. Folk ställer krav på mig men jag ställer ännu högre krav”.

Annons


TYSKLAND

.tyskland

Kicker lockar med ”Uppståndelse – och en hel del trubbel”. Det är rubriken som dröjer sig kvar efter lördagens kamp mellan Dortmund och Bayern München. Mest snack har det varit om Jude Belinghams ord om domaren (se klipp här). Han är polisanmäld och Kicker spekulerar även i det sportsliga efterspelet. Tidningen tror han kan slå Kevin De Buynes rekordböter på 20 000 euro från 2014/2015, då han förolämpade en bollpojke. I båda fallen handlar det om ”grovt osportsligt uppträdande”. En avstängning är också möjlig men inte trolig menar Kicker. Inga svenskar finns med i Omgångens elva.

Bild och även tv-kanalen Sky Sport tar tag i en annan tråd från matchen: Mats Hummels usla insats. Bild menar att den 32-årige backen fortfarande är en nyckelspelare i klubblaget men nog har gjort sitt i landslaget. Sky menar att ålder och skador börjar ta ut sin rätt, men att Dortmund inte har andra alternativ och tvingas förlita sig på Hummels den närmaste tiden. På annan plats håller Bild det emot Jesse Marsch att han bänkade bland annat Emil Forsberg. Efter att ha sparkat amerikanen letar RB Leipzig ny tränare och enligt Bild är Roger Schmidt tillfrågad. PSV Eindhoven-tränaren ska ha bett om betänketid. Andra alternativ är Edin Terzic och Domenico Tedesco. Tidningen noterar vidare att Mönchengladbachs sportchefen Max Eberl står bakom tränare Adu Hütter. Trots häpnadsväckande 1-4 mot Köln och ännu mer häpnadsväckande 0-6 mot Freiburg i går, säger Eberl att Hütter får stanna.

Annons


ÖVRIGT

Scottish Sun (Skottland) såg Carl Starfelt följa upp sin strålande comeback efter skada med ännu en stark insats (3-0 mot Dundee United). Tidningen hörde också tränare Ange Postecoglou försvara svensken, som tidigt efter ankomsten fick beska omdömen. ”Carl Starfelt är enveten. Utan försäsong och nästan utan några träningspass, kastade vi in honom med spelare han aldrig träffat förut. Jag tycker på många sätt att han blev orättvist bedömd”, säger Postecoglou.

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har Jesper Karlsson som matchens lirare när AZ vann (3-1 mot Sparta). ”Sedan offensiva lagkamraterna Myron Boadu och Calvin Stengs lämnat är alla ögon den här säsongen på Jesper Karlsson. Svensken började säsongen dåligt, men växte ut till matchens lirare mot Sparta. Med två mål och en assist var humörspelaren inblandad i alla Alkmaarmål”, skriver AD i sitt omdöme.

Annons
Publicerad 2021-12-06 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto