Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Solskjaers avsked lyft för Elanga och Lindelöf

Headlines Blogg
Cádiz - Granada
Cádiz
Granada
STREAMA IDAG 20:55
Napoli - Atalanta
Napoli
Atalanta
STREAMA IMORGON
Getafe - Sevilla
Getafe
Sevilla
STREAMA IMORGON
Genoa - Frosinone
Genoa
Frosinone
STREAMA IMORGON
Torino - Monza
Torino
Monza
STREAMA IMORGON

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

Manchester Evening News och BBC Sport tror båda på fler goda nyheter åt Anthony Elanga. Efter att nya tränaren Ralf Rangnick satsat på svensken i Premier League i helgen finns nu enligt båda goda möjligheter att han även får debutera i Champions League. I morgon väntar Young Boys på Old Trafford. Samuel Luckhurst på MEN uppmärksammar samtidigt framsteg för Victor Nilsson Lindelöf sedan Ole Gunnar Solskjaer lämnat. Han tar avstamp i en tv-sekvens på Sky Sports. ”Det mest intressanta som Neville visade där var Lindelöf som går framåt mot Palace. I stället för att vänta på att försvara så låg han steget före, redo att attackera på motståndarnas planhalva. Smart strategi för en mittback som är sårbar för fart och styrka. Lindelöf har varit bra de senaste fyra matcherna”, skriver Luckhurst på Twitter. United har spelat just fyra matcher sedan Solskjaer fick sparken. Mer United: Klubben har gjort klart med Michael Carricks ersättare och har lottats mot Steven Gerrards Aston Villa i FA-cupen.

Annons

Daily Mirror bjuder på ”Match of the Gray”, Daily Star”Gray-t Escape”. Båda är ordvitsar på att Demarai Gray fixade en efterlängtad seger för Everton (2-1 mot Arsenal). Den walk-out som Evertonfans planerat i 27:e minuten i protest mot klubbledningen blev ingen massaktion, noterar Daily Mail. Tillbaka till Mirror, som beger sig från Merseyside till Tyneside. Enligt tidningen kommer Newcastle att försöka värva Burnleyduon Ben Mee och James Tarkowski i januari. Lockbete för de båda spelarna är dubblade löner.

The Sun har ett annat namn. Enligt tidningen är Newcastle beredd att lägga 20 miljoner pund på Stokes 21-årige anfallare Tyrese Campbell. Det är januarifönstret som gäller. Tyrese är son till forna Arsenal- och Evertonanfallaren Kevin Campbell.

The Times uppmärksammar ett coronautbrott i Tottenham. Det rör sig enligt tidningens uppgifter om upp till sex spelare och två personer i staben som ska ha testat positivt i veckan. På torsdag har Tottenham match hemma mot Rennes i Europa Conference League, därefter ligamatcher borta mot Brighton och Leicester.

Annons


ITALIEN

.italien

Corriere dello Sport och Tuttosport påminner om varandra. Här finns rapporten om att Sampdorias excentriska president Massimo Ferrero gripits och efter det lämnat klubben. Men här finns framför allt gemensamma uppmaningar till Milanolagen inför kvällens Champions League. ”Europa, det är vi”, ropar Corriere dello Sport ut. ”Vai, Ibra – Vamos, Inter”, väljer Tuttosport.

La Gazzetta dello Sport dekorerar med La Scala och uppmaningen, ”Sjung, Milan”. I texten under lägger tidningen till: ”Leão, skadad, allt hänger på Ibra, men det är inte säkert att seger räcker”. Det här med Zlatan Ibrahimovic återkommer La Repubblica till i sin matchrubrik: ”Milans anti-Reds vilar på Ibras axlar”. Liverpooltränaren Jürgen Klopp vill gärna tona ned stjärnkampen Ibrahimovic-Salah: ”Det är första gången för mig på San Siro. Jag ser fram emot det. Det är fantastiskt att Salah och Ibrahimovic är med, men tack och lov så är det inte bara dem. Planen skulle varit väldigt stor!”. Milans Fiakyo Tomori spänner ögonen i gästerna. ”Det är dags för oss att slå Liverpool. Vi ska ge allt”, säger backen. Juventus spelar mot Malmö FF i morgon. GdS räknar med en b-uppställning. Den inkluderar Dejan Kulusevski. Enligt GdS hoppas Juve också ha klart ett nytt kontrakt med Paolo Dybala innan juluppehållet. Ett genombrott i förhandlingarna har skett och argentinarens agent väntas till Turin inom de närmaste dagarna.

Annons

Calciomercato pratar med Ungerns italienska förbundskapten Marco Rossi. Han lägger ved på mercatobrasan. Landslagsbacken Attila Szalai i Fenerbahçe är på väg att flytta till London. ”Stora klubbar i Spanien har följt honom men tydligen är det klart med Chelsea”, säger Rossi.

 

SPANIEN

.spanien

Diario AS ser fram emot ”En och en halv final” för Madridlagen i Champions League i kväll. Med det menar tidningen att Atlético de Madrid måste vinna mot Porto för att kunna gå vidare, medan Real Madrid behöver en poäng mot Sjachtar för att säkra förstaplatsen i sin grupp.

Marca sätter strålkastarljusen på Atlético med huvudrubriken, ”Allt på ett kort”. På annat håll uppmärksammar tidningen en intervju med Robert Lewandowski i polska Kanal Sportowy. Anfallaren gick miste om Ballon d’Or i förra veckan. ”Jag kände mig ledsen. Det kan jag inte förneka”, medger Lewandowski. Han är tveksam till tanken på en retroaktiv Ballon d’Or, som Lionel Messi föreslog i sitt vinnartal på galan. ”Jag är inte så förtjust i att få priset för 2020”, säger Lewandowski, men lägger också till, ”Jag hoppas Messis tal var uppriktigt och hövligt från en stor spelare, och inte bara tomma ord”.

Annons

Mundo Deportivo har ”Planen” för hur Barcelona ska slå Bayern München borta, fördelad på tio punkter. Sport nöjer sig med två, att Xavi tänker ”förstärka försvaret” för att suga upp motståndarens offensivlusta, samt att Barça hoppas överraska med Ousmane Dembélés snabbhet. På tal om Dembélé, Sport uppger att fransmannen väntas fatta beslut om framtiden efter onsdagens match. El Chiringito TV uppgav i går att han redan beslutat sig för att lämna Barça.

Cadena Cope räknar på kostnaderna på ett uttåg redan ur gruppspelet. Barcelona har räknat med minst kvartsfinalspel och budgeterat för 90 miljoner euro. Klubben riskerar nu att gå miste om 26 milj euro, enligt radiokanalens beräkninngar. För Atlético handlar det om 31 milj euro.

 

FRANKRIKE

.frankrike.png

L’Equipe lockar med en intervju med Olympique de Marseilles president Pablo Longoria. Det dragande rubrikcitatet är ”Fransk fotbolls anseende är i fara”, vilket syftar på att det solkats av alla läktarincidenter under hösten. I morgon väntas dom efter matchen mellan Lyon-Marseille som bröts för ett par veckor sedan OM:s Dimitri Payet träffats av en flaska. Longoria vill att ligan statuerar exempel med strängt straff. Trots att PSG redan är vidare i Champions League och är klar för andraplatsen, menar L’Equipe att klubben inte kan ta det lugnt mot Club Brügge. PSG måste göra framsteg. En stark elva väntas. Både Messi och Mbappé finns med.

Annons

Foot Mercato uppger att Qatarledningen har en drömduo i tankarna för PSG: Zinedine Zidane och Arsène Wenger. Zidane har länge uppgetts vara ägarnas toppkandidat som tränare. De vill enligt Foot Mercato även att Wenger ska kliva in i den sportsliga ledningen. Han kan lockas dit om Zidane tackar ja. Vidare uppger Foot Mercato att José Mourinho vill ha Corentin Tolisso till Roma i januari. i Bayern München väntas villig att sälja och den 27-årige mittfältaren vill lämna.

 

TYSKLAND

Sky Sport uppger att Karim Adeyemi nobbat Barcelona. Den spanska klubben hade gett den 19-årige RB Salzburg-anfallaren ett skriftligt erbjudande. Adeyemi vill utvecklas i Bundesliga, och en flytt närmar sig till Dortmund. Enligt Sky är transfern klar ”till 90-95 procent”. Tv-kanalen har fler möjliga Dortmundvävningar. Denis Zakarian är aktuell för en flytt till klubben i januarifönstret. Den 25-årige mittfältaren har ett kontrakt med Mönchengladbach som löper ut i sommar och är redan i samtal med Dortmund. Även Premier League-klubbar är intresserade.

Annons

Bild hävdar att Domenico Tedesco är hetaste kandidat att ta över tränarposten i RB Leipzig. Roger Schmidt är borta ur leken (se De Telegraaf nedan). Tidningen påpekar sedan att Bayern München inte kommer att släppa på gaspedalen mot Barcelona trots att klubben redan lekt sig vidare från CL-gruppspelet. Dels är tränare Julian Nagelsmann mån om att stanna kvar i vinnarspåret. Dels är segerpengar på 2,8 miljoner euro betydande pengar även för en klubb som Bayern München i dessa bistra tider. Ingen större rotation väntas med andra ord i laget. Marco Roca och Jamal Musiala kan kliva in i stället för Leon Goretzka och Leroy Sané.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

A Bola (Portugal) skönjer en ”Destination historien”. Sporting är i praktiken redan klart för gruppavancemang i Champions League. Porto kan bli det i dag och Benfica kan bli det i morgon. ”För första gången någonsin kan Portugal ha tre lag i åttondelsfinal i Champions League”, konstaterar tidningen.

Annons

VG (Norge) uppmärksammar Tromsös nya matchtröja. Den är utformad som en QR-kod. Den som scannar den hamnar på en nätsida som sätter ljuset på sportwashing och mänskliga rättigheter i Qatar. Det är ett samarbete med Amnesty, och enligt VG hoppas Tromsö på internationell uppmärksamhet. Det har tröjan redan fått. CNN, The Guardian och Deutsche Welle har skrivit om den.

De Telegraaf (Nederländerna) skriver att Roger Schmidt inte är aktuell för jobbet i RB Leipzig. Enligt tidningen kommer han att stanna säsongen ut i PSV Eindhoven. Tyska uppgifter under måndagen gjorde gällande att han var toppkandidat för Bundesligaklubben.

Het Laatste Nieuws (Belgien) meddelar att den belgiska ligan förbjuder bortafans på matcher resten av året. Beslutet kommer efter en rad supporterincidenter som kulminerade med oroligheter i helgen under både Standard Liège-Charleroi och Beerschot-Antwerpen.

Annons
Publicerad 2021-12-07 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto