Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guardian: Tre PL-klubbar vill ha Jansson i januari

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mail har bortom upprördheten över Lewis Hamiltons titelmiss, även lite fotboll. Covifotboll. För medan Tottenham återvänt till gemensam träning så har såväl Manchester United som Aston Villa drabbats av utbrott. Detsamma gäller Queens Park Rangers i Championship. Det späckade julschemat är hotat, menar tidningen. Daily Mail sätter också in Victor Nilsson Lindelöf i sammanhanget, med rubriken, ”Är detta anledningen till att Lindelöf fick gå av planen mot Norwich med andningsproblem?”.

The Guardian har med en annan svensk bland rubrikerna men av mer angenäma skäl. Pontus Jansson är eftertraktad. Enligt tidningen är Leicester, Newcastle och Everton intresserade av att värva svensken i januari. Janssons kontrakt med Brentford går ut i sommar men Londonkubben väntas begära en ansenlig summa för att släppa sin backkugge i januari. Samtidigt uppger stringern och transferspecialisten Fabrizio Romano att Newcastle har Sven Botman längst upp på önskelistan över mittbackar. Även Milan är intresserad av Lilles 21-årige nederländare.

Annons

Lancashire Telegraph uppmärksamma en svensk med otur. Burnleys Joel Mumbongo, 22, har dragit sönder ledband i knäet. Därmed kommer säsongslånet i Accrington Stanley av allt att döma till ett abrupt slut. ”Joel har en stor skada. Han föll illa på träningen och har dragit sönder ledband i knäet, så han blir antagligen borta resten av säsongen”, bekräftar Accrington Stanleys tränare John Coleman.

Daily Star skriver på sin sportetta att ”Arga fans sågar Rafa”. Everton var tillbaka som förlorande lag igen (1-3 mot Crystal Palace), sportchefen Marcel Brands har fått gå sedan senaste proteststormen, så ilskan svänger tillbaka på Rafael Benítez igen. Själv säger sig spanjoren ”besviken” på att folk inte förstår hans byten.

The Sun skriver att Erling Haalands agent Mino Raiola är ute efter 55 miljoner euro i arvode åt sig själv och Erlings pappa Alf-Inge Håland. Detta har inte avskräckt Manchester City, uppger tidningen. City är en av flera klubbar som påstås jaga Haaland. Raiola nämnde i förra veckan att City var en av fyra klubbar som norrmannen var intresserad av men han har sedan dess förtydligat att klubbarna bara var exempel och att inga förhandlingar pågår.

Annons

 

ITALIEN

Corriere dello Sport konstaterar att ”Inter går starkast”. Segern i går (4-0 mot Cagliari) tog de regerande mästarna upp till förstaplatsen. ”Bara Atalanta kan hålla det här tempot”, menar tidningen. I lördags tappade Milan poäng och i går förlorade Napoli (0-1 mot Empoli). Intertränaren Simone Inzaghi är dock försiktig, ”Vi gör bra ifrån oss men vägen är lång”.

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport gör en snygg dubbelrubrik på Max Verstappen och Inter med det gemensamma ordet ”Förbi”. Förbi Lewis Hamilton, förbi Milan. På tal om Milan: Zlatan Ibrahimovic får en dryg helsida sedan han i går stått på scenen under ännu ett promotiontillfälle för sin nya självbiografi ”Adrenalina”. Fansen på plats jublade till ord som ”Ballon d’Or är en trevlig grej, men jag behöver inte det för att bevisa att jag är bäst” och att det slutgiltiga adrenalinet är scudetton. I skuggan av de stora matcherna förlorade Bologna (1-2 mot Torino). Betygen för Mattias Svanberg är ovanligt svängiga. Gazzetta dello Sport ger fina 6,5 av 10, Corriere dello Sport svaga 4,5. Under söndagen berättade Gazzetta dello Sport att Alessandro Lucci, agent till Dejan Kulusevski, ska diskutera svenskens framtid med Juventus i veckan. Arsenal är intresserad av en januaritransfer. GdS understryker i dag att svensken ”inte är avskriven men möjlig att offra”för Juve. Lina Hurtig gjorde ett mål när Juventus vann gårdagens stormatch (5-2 mot Milan). Men det kan man inte läsa varken i GdS eller CdS, bara resultat. Båda tidningarna har som så ofta blott en liten notis om hela damernas Serie A-omgång.

Annons

Sky Sport Italia-journalisten Gianluca Di Marzio har goda nyheter åt Chelsea. Kontraktsförlängningen med Andreas Christensen, som dragit ut på tiden, är nära att skrivas på. Parterna är detaljer från ett fyraårskontrakt, med option på ett femte. Även Thiago Silva är på väg att förlänga, sannolikt inom de närmaste veckorna. Det håller även Fabrizio Romano med om. I den 36-årige brasilianarens fall handlar det om ett kontrakt till 2023.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och Diario AS är överens. Real Madrids derbyseger (2-0 mot Atlético) visar på nytt att laget är ”Ohejdbart”. Det är målskytten Karim Benzema som är på båda tidningarnas förstasidor, men det är Luka Modric som Carlo Ancelotti passar på att han hylla. ”Han var spektakulär”, säger Ancelotti om den 36-årige kroaten, som inom kort väntas förlänga kontraktet. Både Benzema och Modric, liksom Thibault Courtois, finns med i Omgångens lag. På tal om betyg så får både målskytten Kosovare Asllani och Fridolina Rolfö fina två stjärnor av tre. Rolfös Barças gick som väntat segrande ur striden (3-1 mot Real Madrid).

Annons

Sport skriver om ”Ny besvikelse”. Mundo Deportivo ser ”Den gamla eran”. För den nya eran, som Xavi talat om, var inte framträdande när Barcelona på nytt var en besvikelse (2-2 mot Osasuna). ”De som gör skillnad är de unga spelarna och det är svårt att smälta. Det är positivt men också negativt för de kommer inte alltid att vara strålande”, sa Xavi efter matchen, vilket också kan tolkas som en släng av sleven till de mer rutinerade spelarna. ”Vi är i en kritisk situation, det är viktigt att börja vinna”, säger Gerard Piqué. Klubbpresident Joan Laporta hamnade i ordväxling med en del missnöjda fans utanför arenan.

Mundo Deportivo låter i sin San Sebastian-upplaga ett enda ord beskriva Real Sociedad insats (0-4 mot Real Betis): ”Debacle”. Alexander Isak får ljumma omdömet, ”Bra löpningar in i straffområdet, långt ifrån farlig”.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ger allt utrymme på förstasidan åt en snabb snubbe i Formel 1. Men en snabb snubbe på fotbollsplanen får också gott om plats längre in i tidningen. Kylian Mbappé hyllas efter att på nytt ha fixat PSG-segern, den här gången med två mål mot sin gamla klubb (2-0 mot Monaco). Krönikören Vincent Duluc skriver, ”Han är i stort sett skillnaden mellan PSG och motståndarna”, vilket förstås också är ett underbetyg till Pochettinos bygge i övrigt. Mbappé får 7 av 10 i betyg. Lionel Messi får, trots ett målpass, bara 4. Ingen PSG-spelare finns med i Omgången lag. Pascal Dupraz väntas enligt både L’Equipe och RMC Sport bli presenterad som Saint-Étiennes nya tränare inom de närmaste dagarna.

Le Parisien lyssnar till en uppspelt Mbappé efter söndagens seger. ”Jag älskar att spela. Jag älskar att vara på planen. Det är ett nöje att hjälpa mitt lag. Jag har fantastiska minnen från Monaco men jag har vänt blad. Jag spelar i PSG, jag är nöjd, jag ger allt för den här klubben”, säger han.

Annons

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker gläds med Greuter Fürth som i den 15:e ligamatchen tog allra första segern (1-0 mot Union Berlin). Klubben vill nu gärna värva en målvakt. Loris Karius, som fortfarande tillhör Liverpool, är aktuell, enligt Kicker. Trots Greuter Fürths seger fick Branimir Hrgota bara 4,5 av 6 i betyg (1 är bäst). Än värre gick det för Sebastian Andersson i lördags som bara fick 5 och i dag en egen artikelrubrik, ”Andersson som i en främmande kropp”. Inga svenskar finns med i Omgångens lag för Bundesliga. Inte heller för Zweite Bundesliga. Noterbart är dock att Thomas Isherwood i Darmstadt ligger på en fjärde plats på listan över säsongens snittbetyg.

Bild TV pratar med Bayern Münchens ex-vd Karl-Heinz Rummenigge som stryker ett streck över Erling Haalands namn. ”FC Bayern kommer inte att värva Haaland. Inte bara av finansiella skäl utan också av respekt och uppskattning för Robert Lewandowski, som är världens bästa nummer 9”, säger Rummenigge. Bild-journalisten Christian Falk uppger att FC Bayern däremot är intresserad av Osumane Dembélé om Kinglsey Coman inte förlänger. Dembélés kontrakt med Barcelona går ut till sommaren.

Annons

ZDF har en intervju med Joshua Kimmich, som blev hårt drabbad av covid. ”Kanske behövde jag gå igenom det jag gått igenom. I efterhand ångrar jag så klart att jag inte vaccinerat mig tidigare”, säger Bayern München-stjärnan, och berättar att han hade en bokad tid när han blev smittad. En efterverkning har varit påverkan på lungorna och han kommer inte att spela fler matcher denna sida nyår. Kimmich säger att han kommer att vaccinera sig så fort det anses lämpligt. FC Bayerns omdiskuterade beslut att dra lönen från ovaccainerade spelare som hamnade i karantän är inget Kimmich vände sig emot. ”Jag kan absolut förstå det. Det var klubbens rätt, de använde den och det måste man acceptera”, säger han.

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Przeglad Sportowy (Polen) konstaterar att storklubben Legia Warzawa nu är ”I botten” av ligan. I går blev det ny förlust (0-1 mot Wizla Plock). Men störst rubriker i tidningen får att laget på väg hem från matchen attackerades på spelarbussen av det egna lagets fans. Tränare Marek Golebiewski ska ha avgått efter matchen. I Legia spelar Mattias Johansson.

Annons

New York Times (USA) firar liksom Anton Tinnerholm förstås New York City FC:s MLS-titel. Samtidigt noteras att City Football Group också jublar. Holdingbolaget, med i huvudsak emiratiskt ägande, har nu fyra regerande ligamästare: Manchester City (England), Mumbai City (Indien), Melbourne City (Australien) och så då New York City FC (USA).

 

Publicerad 2021-12-13 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto